Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Retro11

senior tag

Tiszteletem,

Az lenne a kérdésem, hogy tudna valaki ajánlani, korrekt, igényesen dolgozó szakembert, aki újabb objektívek tisztítását is vállalja? (Canon 70-200 2.8 II IS)

A történet az, hogy az üvegeimet mindig, zacskóban kupakostól tároltam. (szilikagél a zacskóban) Eddig nem nem volt jele gombásodásnak, tegnap viszont észre vettem, hogy a 70-200-on, kb. 3-4 nagyon apró porszem méretű telepek vannak. (Ez még nem lehet hatással a képminőségre, ha jól gondolom?)

Ez a helyzet a 100mm macroval is. Ami érdekes, hogy a 17-40 és a 50 1.4 ugyanígy van tárolva, ráadásul öregebbek és semmi jelét nem látom gombásodásnak.

A dologhoz hozzá tartozik, hogy itt napfény kb. annyi van, mint otthon jégeső, viszont nagyon párás a levegő. (UK)
    Olvastam, hogy érdemes lehet elvinni szoláriumba és "szoliztatni" fél órát, elméletileg elemeire esnek a gomba telepek. Van valakinek tapasztalata ilyesmivel?

Illetve az már világos, hogy kupakok nélkül kell tároljam az üvegeket, de maradhatnak a vákuummentes zacskóban?

Kicsit kétségbe vagyok esve, mert gondolom nem kell bemutatni, mennyibe kerültek ezek az üvegek... :(

Segítségeteket előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák