Hirdetés
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Retro11
senior tag
Tiszteletem,
Az lenne a kérdésem, hogy tudna valaki ajánlani, korrekt, igényesen dolgozó szakembert, aki újabb objektívek tisztítását is vállalja? (Canon 70-200 2.8 II IS)
A történet az, hogy az üvegeimet mindig, zacskóban kupakostól tároltam. (szilikagél a zacskóban) Eddig nem nem volt jele gombásodásnak, tegnap viszont észre vettem, hogy a 70-200-on, kb. 3-4 nagyon apró porszem méretű telepek vannak. (Ez még nem lehet hatással a képminőségre, ha jól gondolom?)
Ez a helyzet a 100mm macroval is. Ami érdekes, hogy a 17-40 és a 50 1.4 ugyanígy van tárolva, ráadásul öregebbek és semmi jelét nem látom gombásodásnak.
A dologhoz hozzá tartozik, hogy itt napfény kb. annyi van, mint otthon jégeső, viszont nagyon párás a levegő. (UK)
Olvastam, hogy érdemes lehet elvinni szoláriumba és "szoliztatni" fél órát, elméletileg elemeire esnek a gomba telepek. Van valakinek tapasztalata ilyesmivel?Illetve az már világos, hogy kupakok nélkül kell tároljam az üvegeket, de maradhatnak a vákuummentes zacskóban?
Kicsit kétségbe vagyok esve, mert gondolom nem kell bemutatni, mennyibe kerültek ezek az üvegek...

Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633
- SteelSeries Apex Gaming billentyűzet, német, RGB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest