de ne a 18-55-tel nezd.
Suzuki - Way of Life

de ne a 18-55-tel nezd.
Suzuki - Way of Life

Valszeg ugyanaz, csak a gari lehet problémás. 220v hogy adja?

Canon 55-250/F4-5.6 EF-S IS II objektívet 102 font ért vesztegetik Hong Kongból, ingyen postával.
Plusz vám plusz áfa... Nem annyira jó bolt, emellett kis sem tudod próbálni és nincs itteni garanciád.
ha videózni akarsz, inkább milcet vegyél.....
CF kártya, hibás Nikon, sci-fi könyvek, Pana GF1, állvány, obi, stb: http://mcaf.ee/64957

Hi. Jól látom, hogy nincs 5000-7000 huf körûl olyan táska, amibe biztonságosan szállítható egy 3100d anélkül, hogy lecsavarnám az objektívet minden alkalommal amikor beleraknám?
BF3 - mopar75

Miért ne lenne? De erre van külön topik, ott lehet ON-ban is kérdezni. 
<< abakusz - 100 golyós edition // logarléc - Made in U.S.S.R. // camera obscura f/128 IS USM >>

550D hez milyen sd kártya való? normál mini vagy micro? milyet ajánlotok kapacitásban és márkában?

Normál.(SD, SDHC de ami már nagyobb az SDHC...szal ne aggódj ami "rendes" SD alakú az jó lesz
/MMCt már nem kapni
/)Kingstone,SanDisk én eddig ilyeneket használtam sose volt baj...ja igen TakeMS...bár egy ilyen pendriveom behalt.Kapacitás...ha videózol is akkor 16-32, ha csak fényképezel akkor elég lehet a 8-as, 16os.De a memória kártya mindig jól jön
[ Szerkesztve ]

szerintem igen, mennie kell 

nem teljesen ide tartozik, de gyönyörű, és hátha valakinek pont ilyen kell 6 m-ért 

itt találtam.
én végeztem a feladat oroszlánrészét: üvöltöttem!

designból ötös.
[ Szerkesztve ]
Suzuki - Way of Life
Az a baj, hogy sok minden egyébből is ötös. Sajnos árazásból is
Nem is csak egy potom 6-os, hanem egy laza 12+ÁFA-t kell kipengetni az igazi készletért 
[ Szerkesztve ]
Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

hát igen. de azok a fix obik (főleg az f/0.95-ös) eléggé barátiak.
szerk: a videó alapjan jogos az ára (számomra), piszok profin dolgoznak.
[ Szerkesztve ]
Suzuki - Way of Life
Bármelyikkel boldogan elfogadnám 
Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!
Nincs popup flash, még vakupapucs se, nincs AF, nincs Live View... Fabatkát sem ér 
Amúgy nem hiszem, hogy ezekkel a baromi drága, limitált kiadású gépekkel akárki is komolyan fotózni akarna 
Just a simple Lineman...

Ezen kívül nincs normális markolata, és még videót sem tud!
Ha lenne hasított bánaf*szbőrrel borított verzió, akkor az orosz piacra is betörhetnének vele. :]
<< abakusz - 100 golyós edition // logarléc - Made in U.S.S.R. // camera obscura f/128 IS USM >>

Valami külföldi gigasztárnak a kezébe láttam leicát, de még az is az 1M körüli verzió volt (asszem h jackman-nek)
http://tinyurl.com/bnjwgkt http://www.flickr.com/photos/70305070@N08/
A "sima" M9-et használják többen, főleg a street fotósok, azt hiszem a DigitalRevTV-s Kai-nak is az van, bár az is eszetlen drága.
Just a simple Lineman...
M9/M9-P-ből így is eladtak kb. 400ezret.
[link] Iparművészeti remek. És jár hozzá fehér selyemkesztyű 

Utángyártott akksi mennyi hozzá? 

De szép lett. 
Eladó Hp ProBook 4510s: http://tinyurl.com/proboook

Kiccsávó kezébe akkora, mint egy sokol rádió 

Hi. Szeretnék vásárolni egy SD cardot egy d3100-s géphez. Videózni is szeretnék vele, a kérdésem az lenne, hogy ez megfelelő-e, vagy érdemesebb drágábbat választani? Köszönöm.
[link]
Ja, és még annyi, hogy mit kell nézni vásárlásnál? Mit takar a class 4, 5 etc?
[ Szerkesztve ]
BF3 - mopar75

Olvass bele az erre szakosodott topikba:
Amúgy ha olcsón akarsz jót, akkor Transcend class 10-es, szerintem.
Ha már itt tartunk: [link] 
[ Szerkesztve ]

Ezekhez képekhez a gépváz mellé egy ultra-nagylátószögű lencsére is szükséged lesz, ami önmaga kb 150k.

mondjuk az elsőt pont egy 18-55-el lőtték az 55-ös végén 
De a másikhoz tényleg az kell.
Just a simple Lineman...

Az épületekre gondoltam
facebook.com/Riftworks

Nikon D3100 és Canon EOS 1100D-hez képest megéri az ártöbbletet a Canon EOS 600D?
Nem kell csúcsprofi gép mivel amatőr vagyok viszont olyat szeretnék venni ami sokáig kiszolgál. Kezdésnek a 18-55-ös obi lenne rajta (10e forinttal több az alap kitobival a vázhoz képest és nincs egy obim sem...).
600D 18-55-ös IS obival kerül annyiba mint a D3100 a kétobis kittel VR objektívekkel.
Canon 1 év gari, Nikon 3 év gari, ez sem elhanyagolható tényező.
[ Szerkesztve ]
|| Opel Vectra B tulajdonosok baráti köre - OpelVectraB.gportal.hu ||

A D3100 duplakittel bőven el lehet lenni. Az 1100D-t szokták adni az IS-nélküli 18-55-tel, azt inkább ne vegyél, ha jót akarsz. Pentaxot néztél?[link]

Nem le vagy rabeszelni akarlak de en ezekkozul egyiket se vennem meg D3100 szornyen buta masina, es sajnos az 1100D se a nagy tudasarol hires ellenben a canonnak meg az anyaghasznalata is kifogasolhato (tejfolos doboz minoseg csak kicsit vastagabb ) es szamomra kepileg se kielegito latszik hogy nagyon visszavan fogva...
En inkabb meggondolnam egy D90 vazat es valami hasznalt olcso 18-55 ot addig amig esetleg osszejon valami jobbra, ha viszont belefer a keretbe D90 18-105 el akkor az igen jo kit, dinamikaban veri az osszes felsorot vazat.
Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

Az 1100Dhez már IS-es jár, a dupla kithez jár a sima IIes.

+1 a nesa által említett D90-re. Az biztos sokáig kiszolgál, ha nem videókamerának akarod használni a gépet.
Vagy Nikon D5100 + 18-105 kit...
[ Szerkesztve ]

Vagy Pentax k-r, aminél csak az 5100-asnak van jobb szenzora a felsoroltak közül.

Igen, a D3100-nál jobb vétel lehet.

tejfolos doboz minoseg csak kicsit vastagabb
+1, de van akit ez nem zavar és jól elvan vele.
[ Szerkesztve ]

D5100 is szóba jöhet az alap obival, forintra annyi mint a 600D alapobival. És legalább annak is kihajthatós az LCD-je.
A pentax gépek valahogy nem jönnek be
Ha már 200-at kiadok egy gépért az tetszen külsőleg is.
D5100-nál az alapobihoz + 30e ez az objektív: AF-S DX Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR ezzel talán egész sokáig ki is húznám ráadásul külön vásárolva ez 80e link
D90: nem lenne rossz ötlet de a full hd videó valamint a kihajtható lcd már ezen az árszinten eléggé hiányzik számomra. Bár a status lcd pedig bejön ugye mint profibb gépeknél szokás de azt inkább tudnám nélkülözni mint a forgatható lcd-t. A D90 pedig pont annyiba kerül mint a többi AF-es kitobival viszont ehhez obi sincs, azt pedig akármilyen olcsó vezsek hozzá egyből ott tartok, hogy valami használhatót mindenképpen vennem kell hozzá.
[ Szerkesztve ]

ezt a 18-105öt mindenki dicséri 

Ha neked fontos a full HD video akkor ne DSLR gepeket nezz hanem milcet PL m4/3 os rendszer igen jo, esetleg sony SLT de semmikepp ne DSLR azokban a video alatt nemigazan hasznalhato az AF ha vanis benne.
Reszemrol nekem tokmind1 hogy 720p vagy 1080 amit tud videoba, az FPS nekem jobban szamit.
D90 re visszaterve pl fix objektivek olcsobban beszerezhetok ra mint a D3100-5100 vazra mert ezekbe nincs fokuszmotor.

Hi, én nem rég vettem egy 3100+ 18-105 kitet. Teljesen amatőr vagyok, inkább a gyerekeimet fotózom, meg nyaralás etc. ezekre nekem tökéletes. Nagyon érdekelne, hogy milyen plusz funkció vannak az általad preferált gépnek. Tényleg annyival jobb mint egy buta 3100? Csak azért kérdem, hogy lássam így utólag, hogy mennyire fogtam mellé a vásárlással. Thx.
[ Szerkesztve ]
BF3 - mopar75

D3100 kisebb dinamika ami onmagaban meg nemolyan veszes de a RAWokban sincs igazan tartalek (azert klasszisokkal jobb meg igyis kepileg mint a belepo canon), D90 be van, aztan amin total kiakadtam es alkalmatlan is lett amire akartam nincs a D3100 be HSS egyszeruen 1/200 fole nemmegy a vakuszinkron rendszervakuval se (ez baromi gaz) es a D90 hez kepest igen nyekenyoka a vaz lotyog a kartyaajto ahogy megfogod.... ezek mind tudatossan ilyenek hogy erezd hogy ezmeg igencsak amator kategoria...
Es ugye nincs benne fokuszmotor (ez azert nem mindenkinek hatrany) mint ahogy az osszes belepo nikonbol kimaradt D40 ota.
Tudom mitbeszelek tesomnak d3100 van 2 hete sokat fotoztam vele masodvaz volt hogy ne keljen objektivet cserelgetnem, hiaba volt ott az SB 600 nemtudtam hasznalni rajta mert napsutesbe nembirtam volna deriteni

Fontos ugyan de fullhd videóra már van egy olympus sz-20-am az is tökéletesen videóz de a fuji s6500fd-met is azért adtam el anno mert nem akartam mindenhova oldaltáskával menni ugyanakkor a dslr mellé sem akarok még másik gépet hordozni. D90 szép és jó gép de egyrészt drága másrészt legalább az LCD forgatható lenne ha már full-hd vide nincs is amit még tudnék is nélkülözni.
A D5100-ashoz mit szólsz? 18-105 vr obival?

Értem. Nekem a bracketing az egyetlen dolog ami hiányzik, de ps-el raw-ból pár kattintás, úgyhogy az sem vészes. Viszont ezt a Nikkor 18-105-t tényleg nem ok nélkül dicsérték itt a fórumom, tényleg nagyon jó. Ja, és kösz a választ.
BF3 - mopar75

Nem rég nézegettem nikon árakat. Úgy emlékszem a D90 18-105 és a D5100 18-105 nagyjából egy árban mozgott.
Szerintem a D5100-zal amúgy jól jársz. Én is szeretem a kihajtható lcd-t.
A canon már haladó szinten is előrukkolt vele.
Az 1100D-ről meg jókat olvastam (DFM), ami a vázat illeti. Nem recseg-ropog. Csak nincs rajta csúszásgátló gumírozás, emiatt tűnhet gyengébb kialakításúnak. A tejfölös doboz minőség nem tudom itt honnan jön a fórumtársaknak. A D90-nek is műanyag váza van. Esetleg van adat a falvastagságról? Jöhet!
Ha nagyon számít a komolyabb váz, akkor D7000, csak ez nem fog már beleférni a 200k körüli keretbe.
Vagy a mostanában megjelenő pentax K-30 ami jónak ígérkezik (időjárás álló váz, ilyet a nikon úgy tudom Dx00 és e felett tud csak). Bár én még egyik fényképezőmet se áztattam meg. Még arra kell figyelni, hogy az objektívnek se árt szigetelve lennie...
Tudom, írtad, és nekem se tetszenek a pentax-ok, de a K-30 tulajdonságokra szerintem egész jó.
[ Szerkesztve ]
Pont a múltkor jött elő, hogy az 1100D-be még egy rohadt szenzorpucolás se került bele, se pixel mapping. Biztos hogy messziről kerülnék egy ilyen vázat.
[ Szerkesztve ]

Utólag szerintem ne lamentálj ezen, szerintem elleszel te a 3100-zal, a bracketing pedig tényleg nem annyira fontos.

Lehet a Pentaxokat nem szeretni, de hasonlítsd össze az 1100D szolgáltatáslistáját a k-r-rel (kb kortársak). Érdemes a két vázat kézbe fogni, hogy melyik miből készült. Mindkettő belépőszintű váz.
Egyébként a K-5 a jelenlegi legjobb középkategóriás gép.
[ Szerkesztve ]

A D90 femvaz + uvegszalas muanyag.
A 18-105 mindenkepp ajanlott remek atfogas, elfogadhato kepminoseg, nekem is tetszik.
Igen azon erdemes elgondolkozni hogy D5100 VS D90 kinek mi a fontossabb a picit jobb szenzor vagy a motoros vaz.

Én úgy emlékeztem, hogy a D90 sima plasztik, a D7000 kapott belül fém vázat. Rákerestem és Ken oldalát dobta fel a gúgli elsőként 
Eszerint:
"so long as you prefer the D90's lighter plastic body. Let's be honest: I've used my plastic D40 for years and it still works like new, so I don't see any reason to pay more for a D300's metal body unless you're shooting sports all day"
Szóval az műanyag váz.
Az hogy üvegszálas már nem tudom, de lehet az 1100D is az...
schawo
Nem mondom, hogy vegyen mindenki 1100D-t és valóban egy ilyen szenzortisztítós kialakítás járt volna neki.
BiriBum:
Én csak annyit írtam, hogy nem tetszik. Sajnos ezzel meg nem lehet mit kezdeni, mert ha valami nem bejövős, akkor nem veszem kézbe szívesen.
Viszont az pozitív, hogy nem csak a profik kapnak meg bizonyos "fícsöröket' amit más márkák nem adnak oda alsóbb kategóriába.
[ Szerkesztve ]

D90 műanyag, egy-két besüllyesztett fémbetéttel. D40 és becses családja fémvázas(abb).

A pixinfon meg ezt irjak : Belül ismét rozsdamentes acélvázat kapunk, melyre a gép külső műanyagborítása került.
Mas tesztoldalon is olvastam ilyet anno.

Ja, az augusztusiban írják, a szeptemberi D90-es cikkben már nincs szó a váz anyagáról (vagy csak nem találtam).
Próbáltam hátulról is "támadni". Megkerestem a D7000-es cikküket, hátha összevetik a D90-el és ott említést tesznek róla, de semmi váz téma. Szóval én plasztiknak könyvelem el 
[ Szerkesztve ]

Nikon.hu: "Váz anyaga A váz alumíniumötvözetből és műanyagból készült." D90
Mit kap a helyes megoldást beküldő? 

Mondom en 

nem került bele
Az 1000Dm automatikusan tisztítja a szenzorát, pont az 1100as ne tudná? 

Nem mintha nem lenne mindegy hogy milyen az anyag.Még nem hallottam olyan D3100asról ami elporladt a használója kezébe.Még audi műszerfalról (de írhatnék mást is) se hallottam hogy elporladt volna az autóban, pedig azt is fröccsöntik mint a tejfölös poharat.Ja igen, és a LEGOt amit eléggé drágán veszel a gyerkőcöknek azt is fröccsöntik 

Pedig nem tudja.

rendben!
[ Szerkesztve ]

meglepő 

Canon 600D vagy Nikon D5100? Papíron szinte egyforma a két gép. Youtube teszteken is azt mondják, hogy kb mind1 ki melyiket veszi, amelyik szimpatikusabb azt kell választani. Canont nem adják olyan jó obival mint a nikon 18-105, ott csak 18-135 van de jóval magasabb áron.

Canont nem adják olyan jó obival mint a nikon 18-105, ott csak 18-135 van de jóval magasabb áron.
Neked kell dönteni. (A 18-135 közel sem olyan jó optikai minőségű, mint a Nikon 18-105)
[ Szerkesztve ]