Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice-ozsé
tag
(tag)
(Szerkesztés)Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Van egy régi laptopom, amit a beteg fiam használt és nagyon ragaszkodik hozzá.
Samsung Series 5 NP535U3C
Sajnos kijelző cserére szorul, az már meg lett állapítva, de sajnos nem találtam szervízest akinek van illetve ki tudná majd cserélni.
Próbáltam, hogy veszek egy másik laptopot, de sajnos mint írtam a fiam beteg és ragaszkodik hozzá.... De ez nem is ide tartozik.
Kérem aki tud ötletekben segíteni az segítsen.
Előre is köszönöm a segítséget. -
MapleLeafs
újonc
Sziasztok!
Van egy régi packard bell notebookom, a tipusa most nem lényeg, még a mai nap is neteztem rajta, majd váratlanul elfeketedett a kép, de hallottam, hogy működésben van. Utána vettem észre, hogy egy kicsit kilazult a töltő a helyéből (bár működés közben egy fing figyelmeztetést sem adott arról, hogy hol a szufla haver?). Visszadugtam rendesen, eljutok a packard bell logoig es hogy mivel nyomjak BIOST, kovetkezne a windows toltese de nem, ahelyett ujraindul. Lehet, hogy meg nincs benne annyi ero, vagy más lehet a probléma?
Köszi
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Kaptam egy Lenovo B50 lapost, ilyen téglalap töltőfejeset. Nem volt töltője, vettem egyet, de nem indul a gép. Próbáltam rámérni a csatlakozóra multiméterrel, de csak egy pillanatra néha felvillan a 20v, nem tudom egyáltalán a töltő jó-e. Több pólus is van netes rajzok szerint, elvileg a külső köpeny, meg a belső szélén kellene 20voltot mérnem?
-
Ernesto78
aktív tag
-
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
A backlight bleeding jelenség hibának, illetve garanciális hibának számít egy IPS kijelzős Latitude E5470 esetében?
Kell vele egyáltalán foglalkozni vagy el kell fogadni, hogy ez a panel természetes velejárója? Érdemes cseréltetni a kijelzőt ilyen esetben?
Igyekszek este majd egy képet is beszúrni ide róla, hogy demonstráljam a jelenséget. Feketénél azért elég zavaró...
-
válasz
Ernesto78 #16689 üzenetére
A nagyon hosszú állás nem tesz jót egy elektronikának hajlamosak a bekapcsoláskor tönkremenni. Egy 4 éve nem használt lcd tévét vettem elö ugye amikor kikapcsoltam tökéletes volt. Most , hogy bekapcsoltam egyáltalán nem ment. Megcsináltam a tápkörben elszállt néhány alkatrész. Tehát nem szabad évekre egy elektronikát eltenni és nem bekapcsolni.
-
válasz
Radioactive #16690 üzenetére
Hozd be hozzánk ránézünk és kapsz egy pontos hibajegyzéket egy árajánlattal, ami díjmentes és utána el tudod dönteni , hogy kéred vagy nem a javítást.
-
Radioactive
tag
Sziasztok!
Egy ASUS N550JK ([link]) boldog tulajdonosa vagyok. Egyelőre 1TB-os HDD-vel, 4GB RAM-mal, 4200H, i5-ös procival és egy GeForce 850M-mel, stb. Ez nyilván nem egy erőmű ma már, de én szeretem.
Lenne viszont egy egyre inkább eszkalálódó problémám:
Eleinte csak a start menüt "hozta be" marha lassan, nyilván egy keresés már elképesztő időkbe telt volna. Most viszont már (kövezzetek meg, de én játszom vele) World Of Tanks kezdőképernyőn, ahol még be se léptem a játékba, a szálló parazsak animációja is akadozik. A legnagyobb probléma viszont az, hogy mindez sporadikus. Most két napja nem tudok játszani, viszont ha újraindítom, megjavul, és napokig jó. Néha ugyanez van a Chrome-mal is, új lapok megnyitása horror, sőt, oldalak betöltése is szörnyen lassú (több perc egy oldal, tehát használhatatlan).
Win8-am van, nem tudom, ez mennyit számít.Az a megérzésem támadt, hogy ez valami tárhely/memória probléma lehet. Javítsatok ki, ha tévedek, de egy 2-3 éve kerregő HDD azért nem jó előjel. Ezt mindenképp cserélném SSD-re, egy EVO 860-asra, 500GB, amit viszont szeretnék, hogy ha már a gépet leadom a szervizbe, oldódjon meg minden problémám. Lehetséges, hogy ez a megjavul-nemjavul dolog, a piszok lassú betöltés ez RAM probléma? És akkor RAM-ot is cseréltetni kéne? Hogyan tudnék erre rájönni? Illetve a HD Sentinel azt írja a HDD-re, hogy okés. Lehetséges, hogy akkor mégsem azzal van a baj? Mit tudnék csinálni szerintetek még? Egy Win reinstall az érthető és reasonable, de rá tudok esetleg valami programokkal jönni, hogy még mi lehet a hibás?
Nem tartom kizártnak, hogy a VGA szarakszik, vagy méginkább abban a memória. Mert ha egyszer betöltenek a dolgok, onnan jó, legyen az Chrome oldal, WoT vagy bármi. Animációk jók, nincs kékhalál, nincs széteső kép, tehát a feldolgozás úgy tűnik, hogy rendben van.
Köszönöm, hogy végigolvassátok! Remélem tudtok segíteni!
Tamás -
Ernesto78
aktív tag
Üdv!
Adott 2 db HP G60-120 laptop, amelyek már 10 évesek.
2 éve volt szervizben mindkettő, újrapasztázás miatt, illetve egyik hátlap csere is volt.
Az egyiknél másfél éve után elkezdett pislogni, fehérré válik időnként a képernyő és fut is.
Gondoltam előveszem a másikat, talán elszállt az idő felette.
A második laptop is most fél éves használat után ugyan az a probléma. Fehérré válik a képernyő és fut a kép.
Vajon valamit elszúrtak mindkét laptopban? Nem értem nem volt addig ilyen problémám amíg szervizre nem küldtem.
Na most a 2. laptopot 5 évig nem használtam tehát még fiatalnak számít.
-
válasz
dragon1993 #16684 üzenetére
Ez chipset probléma a forrasztás kezdi megadni magát. Reballozni kellene ez megoldja a problémádat.
-
dragon1993
addikt
Sziasztok!
Lenne egy Fujitsu A544 notebook.
Az első hibajelenség, az volt, hogy bekapcsoláskor, világított a powerled majd egyből lekapcsolt, pár próbálkozás után beindult és ment szépen a laptop. Lassan eljutottunk oda, hogy bekapcsoláskor vagy a ki / be játék van vagy pedig bekapcsol, de nincs kép se a laptopon se HDMI-n.Szerintetek mi lehet a gondja?
-
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
Dell Latitude E5470-es gépem néha kékhalálozik és utána újraindul.
Következőket találtam az eseménynaplóban:
Kritikus 2018. 12. 22. 21:26:02 Kernel-Power 41 (63)
Hiba 2018. 12. 22. 22:01:59 DistributedCOM 10016
Hiba 2018. 12. 22. 22:00:00 Service Control Manager 7023
Hiba 2018. 12. 22. 21:59:59 Service Control Manager 7009
Hiba 2018. 12. 22. 21:59:59 Service Control Manager 7000
Hiba 2018. 12. 22. 21:26:14 BugCheck 1001Valami ötlet, hogy merre érdemes elindulni a probléma megoldásában?
Előre is köszi a válaszokat!
-
Dimaj
aktív tag
Nem találtam erre topicot ,megkérdem itt,mert ez elég aktív . 2 napja csinálja a laptopom, hogy ahogy kikapcsolom, rá 2mp és bekapcsol saját magától . Folyamat ezt csinálja , nem lehet kikapcsolni... mit kene megnéznem, beállítanom ? Eddig 1 éve használom, és soha nem csinálta ezt.
-
válasz
Naturalist #16679 üzenetére
Biztosan az, illetve lehet , hogy a szalag kábel kicsúszott. Meg kellene nézni.
-
Naturalist
tag
Sziasztok! Új Lenovo gépen nem működik a touchpad. Eszközkezelőben nem látszik, Lenovo oldalról leszedett driver nem lát eszközt, billentyűkombináció sem oldja fel ha esetleg zárolva lenne. Visszagondolva már win10 telepítésnél sem működött és billentyűzettel kellett navigálnom.
Hardver hiba lenne?
-
fungi
aktív tag
válasz
Nagybanya #16675 üzenetére
Régebben jobb volt? Fórumokon írják hogy Microsoftos driverrel kicsit jobb mint a Conexant driverrel, most ráfrissítettem a Conexantra, és tényleg talán inkább még gyengébb, ment vissza a M.soft..De egyébként ez sem valami acélos hangerőileg /meg egy eléggé low cost sound, a Lenovo T500 hangszórói is kimondottan nagyobb hangot adnak, és szebbet is./ Ha középhangerő alatt szól azért valami, akkor vsz. nem hardvergond, külső hangszóró javallott...
-
kreten67
senior tag
Ja majdnem lehetetlen,de muszáj megpróbálni,mert arról az vadászról vannak vadkamerás felvételek aki a híradóban is mutatott farkascsalád lemészárlásáért felelős.
Egy másik ugyanolyan működő ssd-t használok donornak ,aztán majd csak sikerül.Én elektronikai mérnök volnék,de a hálózat és a szoftveres dolgokban nem igazán jeleskedem,de mostanában ezzel a hack-kel nyúznak a környezetemben : [link]
tudsz erről valamit. Ez működhet? A pöpec forrasztás a csávó precízen dolgozik.
-
Nagybanya
csendes tag
Dell Vostro 1015: nagyon halk a hang teljes hangerővel is. 32 bites WIN7 van rajta. Ötlet?
-
orosziem81
tag
válasz
kreten67 #16673 üzenetére
Tervezői előrelátást várna el gondolom minden felhasználó.
A laptopok egyik legkritikusabb pontja a megfelelő hűtés megoldása. (én a mai napig úgy gondolom, hogy amikor egy laptopot pl játszani vesznek akkor azt borítékolhatják, hogy hamar kipurcan)
Tehát reális elvárás, hogy ha vesz valaki egy ilyen gépet akkor azt évekig gond nélkül használhassa (nem játszani). -
kreten67
senior tag
válasz
orosziem81 #16670 üzenetére
Ez csak egy kis passzív hűtő és más lehetőség hiányában elegendő,mert nincs hely komolyabb megoldásra.
A notebookok nagy részében a PCH chippeken is csak egy darab alu vagy rézlemezke szolgál hűtés gyanánt.
A notik nagy részében az SSD-ken nincs semmilyen hűtés ,ahhoz képest ez is sokat jelent ,mégis mit vártál hőcsövet meg ventilátort? -
kreten67
senior tag
Humansoft miskolci regionális Dell ,Hp ,Lenovó szervizpartnere.
És hogy mit hiszel és mit nem az nekem mindegy,de akkor is ez van.
Ma egy Dell e5470-be cseréltem M.2 256gb Intel ssd-t és ebben a gépben már kettő alkalommal volt korábban cserélve, a gép még nincs egy éves. A gép az Aggteleki nemzeti-park tulajdona és rendkívül fontos adatok miatt még a tartalmát is le kell mentenem valahogy,ami nem lesz egyszerű mert ha az alaplapba teszem a gép a biosig sem jut el és az ssd vezérlő proci egy pillanat alatt tűzforró. Egy közeli autóipari gyártó és fejlesztőcégnek is helyszínen javítunk (közel 500db-os dell gélparkjuk van( Precision és Latitude) nekik csak ebben az évben 7480 és 5470 gépekben nagyrészt Toshiba M.2 ssdket cseréltünk valószerűtlenül sokat. -
válasz
kreten67 #16669 üzenetére
Ne haragudj de ezt azért nem nagyon hiszem el. Én nem nagyon tapasztalom ezeket a hibákat, pedig egy 1000 gépes rendszeren dolgozom amikor kell és mindegyik gépben M2 NVMe Toshiba 512Gb SSD figyel, gyakorlatilag több mint 1 éve és még egyet sem kellet cserélnem, igaz hütés van rajta. Melyik Dell szervízben dolgozol? Nagyon kíváncsi lennék rá, Habár gondolom a C szervíz lehet az.
-
kreten67
senior tag
válasz
nemethchek19 #16667 üzenetére
Igen az a rézlap elegendő az SSD hűtésének ,de egyébként sincs hely komolyabb hűtésnek.Egyébként az ott nem ragasztó a rézlapon hanem Gap-pad (hőátvezető anyag).
Nincs olyan nap hogy ne kellene garanciában cserélnem az ssd-ket ezekben a 7. 8. genes latitude gépekben.
A legtöbb probléma az Intel és a Toshiba m.2 ssd-kel akad. Van olyan Dell e7480 noti amiben már a harmadik intel ssd-t cserélem és a gép még csak 6 hónapos. -
orosziem81
tag
válasz
nemethchek19 #16667 üzenetére
Már meg ne haragudj, de a linkelt ragasztós fém lap inkább tűnik viccnek, mint valóban hűtésre alkalmas elemnek.
Egy bármilyen hő disszipációra alkalmas eszköz lényege a megemelt hőleadó felület (bordázás).
Attól tartok ha ezt megveszed csak a magad félelmét csökkented ideiglenesen.Aktív laptop hűtő nem alternatíva?
-
nemethchek19
aktív tag
Nagyon melegszik a Dell Latitude E5470-ben a Samsung Samsung PM981 SSD. Hallottam olyat, hogy lehet rá tenni passzív hűtőt. Valaki itt használ ilyet?
Ehhez a típushoz kimondottan találtam is alin egy ilyet:
Ezzel a hűtő típussal valami tapasztalat:
Ennél esetleg van valami jobb nvme ssd hűtő alternatíva ami beépíthető a szóban forgó laptopba?
-
nemethchek19
aktív tag
válasz
orosziem81 #16664 üzenetére
Billentyű paranccsal működik az altatás.
-
kreten67
senior tag
válasz
orosziem81 #16664 üzenetére
Azt írja hogy a kijelzőt se kapcsolja le,akkor pedig mindenképpen hardveres hiba,mert szoftveresen bárhogy állítgatsz a háttérfényt minden esetben le kell kapcsolnia a lehajtásnak.
-
orosziem81
tag
válasz
nemethchek19 #16661 üzenetére
A lecsukáson kívül mondjuk a billentyűzetről leadott parancsal működik az altatás?
Ezzel zárható ki a kapcsoló hiba.Ha esetleg úgy sem megy akkor szoftver tartja állandóan ébren. Én ilyennel már találkoztam bizonyos hardwarekulcs emuláló szoftver esetén.
-
orosziem81
tag
válasz
latrab #16657 üzenetére
ASUS x540s: Ez mühelybeli felderítés kíván. Vagy az akksi "esett szét" a tokozáson belül (ezt egy ugyanilyen akksival lehet tesztelni, vagy a töltő áramkör kapott egy pofont és az ment tönkre. Ezt csak szervízben lehet orvosolni.
ASUS G750JZ: A pontosabb hibakép alapján az alaplapot a monitorral összekötő kábelsor vagy annak a csatlakozási pontja vagy az alaplapon vagy a monitornál (ez a ritkább mert általában a monitor paneljére rögzül a kábel itt nagyon ritka a hiba) kontakthibás. Házilag akkor mérhető fel ha gyakorlott vagy az ilyen gépek szétszedésében. Ehhez jócskán meg kell bontani sajnos
-
kreten67
senior tag
válasz
nemethchek19 #16661 üzenetére
A palmrest alatt van a mágnes kapcsoló ,vagy ez a szar vagy a fedlapból hiányzik a mágnes.
Egyébként az a gép még garanciális. -
nemethchek19
aktív tag
Mi lehet az oka, hogy a fedél lehajtásakor a képernyő kikapcsolása és az alvó mód nem működik.
Dell Latitude E5470.
Energia gazdálkodási lehetőségekben és a speciális beállítások résznél is be van kapcsolva.
Használtan vásároltam. A palmrest-ben van az érzékelő? Lehet, hogy cserélve lett?
-
NEMO1968
őstag
válasz
GR33NSL0TH #16656 üzenetére
Szia!
NVidia vezèrlöpultpan pròbàld a GPU beàllìtàsàt az energiaellàtàsban "energiatakarèkosròl vagy optimàlisròl" teljesìtmènycentrikusra àllìtani. -
kreten67
senior tag
válasz
Z$OLTI1988 #16658 üzenetére
Hp-ba csak hp dedikált wifi modul müxik ,tehát ha nincs rajta Hp replace matrica akkor felejtős.
Használt bontott wifi modult csak másik Hp notibol tudsz használni! Egyébként a Lenovó is ebben a cipőben jár. -
Z$OLTI1988
csendes tag
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem.
Adott egy HP Compaq 6720s típusú laptop amibe szerettem volna egy wifi modult, de egy kis problémám adódott vele.
Azt tudom, hogy a HP gépek eléggé kényesek arra, hogy milyen kártyát rak bele az ember, de a fene se gondolta, hogy ennyire.
Van egy másik ugyanilyen gép, abban Intel WM3945ABG MOW2 REV0B típusú kártya van.
Ezzel nincs is semmi gond, szépen teszi a dolgát viszont a másikba vásároltam egyet ami szintén ugyanez a típus ( WM3945ABG MOW2), annyi különbséggel, hogy ez REV A03.
Indításkor rögtön dobja a hibaüzenetet, hogy "104-Unsupported wireless network device detected. System Halted. Remove device and restart."
Gondoltam csinálok egy BIOS frissítést,az hátha megoldja, de a probléma továbbra is fenn áll.
Valakinek esetleg van ötlete, hogy mit lehet ilyenkor tenni?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
latrab
csendes tag
válasz
orosziem81 #16638 üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
ASUS x540s: Na ezt kipróbáltam bár nem volt egyszerű szétszedni
semmilyen számomra észrevehető hibát nem találtam, továbbra sem jó.
ASUS G750JZ: Két lehetőség van, vagy egyáltalán nem kapcsol be a monitor a gép indításával vagy bekapcsol. Amikor bekapcsol 90 foknál előrébb hajtva villódzó csíkok vannak rajta, más pozícióban tökéletes kép.
Mindkét lehetőség esetén a külső kijelzőn tökéletes kép van. -
GR33NSL0TH
újonc
Sziasztok!
Nem rég vettem egy új AsusPro laptopot átlagos felhasználási célra is és egyszerű kis játékokra szánom.
Amit tartalmaz: Windows 10 Pro | Intel Core i3 7100U 2,40 Ghz | 8 GB DDR4 RAM | 500 GB HDD | Egy integrált Intel HD Graphics 620 és egy dedikált Nvidia Geforce 940MX 4 GB DDR5.
Nagyjából amit tudtam beállítottam teljesítmény centrikusra, legfrissebb nvidia driver fent van és a dedikált nvidia kártyát használja. Már próbáltam korábbi driver verziókat is egyik sem segített.
Az lenne a problémám, hogy pár játékkal játszok csak ilyen, hogy WoT, Fallout 3 és CS:GO amikor kedvem támad rájuk és mindegyik megy is fasza fps számmal a CSGO is megy 120 fps el simán, csak hirtelen valamiért le esik kb 10 re még videó is van róla egyszerűen nem tudom miért ugrik le hirtelen aztán vissza. Nézegettem a hátteret, de a RAM még 50% felé sem megy a HDD is normálisan olvas, CPU GPU egyik se megy 80% felé de a 70% is ritka és a hőfokok 60-70 volt a legmagasabb, de az csak egy 24h használat után volt.
Remélem tud valaki segíteni és előre is köszönöm a válaszokat! És igen tudom laptop és laptop kártya, de attól még képesnek kéne lennie egy ilyen alapvető játékot futtatni stabilan még videó is van fent, hogy akár a GTA 5 is el tudja tolni. -
Mikeee86
tag
Sziasztok!
A problémám egy Lenovo g505s-el lenne,mégpedig kb 10-20 perc használat után egy kattanást hallok,majd elsötétül a kép,semmire nem reagál a billentyűzet,csak a power off.
Mivel lehet a probléma,érdemes javítani és ha igen hol?
Természetesen garancia már nincs a gépre!Paraméterek:
Lenovo G505s
Processzor:A8-5550
Radeon R5 M230
AMD Radeon HD 8650G
Ram:8gb
SSD Samsung 840 120 GB
Hdd 1tb.Köszi!
-
orosziem81
tag
válasz
zsirmirigy #16645 üzenetére
Ahogy előttem is írták. A fizikai hangszóróval van baj. Akárhogy is valószínűleg cserélni kell vagy megbarátkozol így vele.
-
gregory91
senior tag
válasz
Ken Adams #16614 üzenetére
Szerintem hagyd hogy végigmenjen mert addig nem enged majd a gép elé(ha türelmetlen vagy akkor próbáld csökkentett üzemmódban majd egy rendszervisszaállítást arra a pontra mielőtt ez megtörtént volna,de figyelmeztetlek hogy a utánna telepített dolgok,beállítások eltűnnek).
Majd ha hozzájutsz ellenőrizd a következőt:
A start gomb>keresőmezőbe ezt beírod:msconfig majd enter.
Aztán szolgáltatások fülön kikeresed a Windows Update-et majd pipa eltüntet. -
gregory91
senior tag
válasz
#79622400 #16632 üzenetére
Ezt a EMMC-t "kikapcsolnám" ha lehet.
Gparted letölt particiónálsz(Eszköz>Particiós tábla létrehozása),létrehozod a particiókat. SDD-n létrehozol egy lemezcímkét win telepítő számára(mondjuk ez segít eligazodni és nem zavarodsz össze véletlenül (még akkor se) ha netán több particiót hoztál létre).Ezzel tudod majd a telepítőben kiválasztani azt a particiót ahová telepíteni szeretnéd a rendszert(ha jók az emlékeim a telepítő kilistázza a meghajtóbetűjelet a mérettel címkével együtt). -
gregory91
senior tag
válasz
zsirmirigy #16641 üzenetére
Írásodból arra következtetek hogy a laptop hangszórója csinálhatja a "gondot".
Csatlakoztass valamit a jack-re és nézd meg hogy normálisan szól-e. -
zsirmirigy
csendes tag
válasz
orosziem81 #16643 üzenetére
Erre már nem emlékszem. Feldobtam rá egy win 10et, meg mindig csinálja. Valószínűleg hardver gond.
-
scream24
senior tag
válasz
orosziem81 #16642 üzenetére
Akku már egy jó éve elhalálozott. Biosba be tudok lépni, vissza is állítottam alapra, de sajna ugyan ez. Attól tartok az ssd adta fel, bár, mint írtam hibát egyébként nem jelez. Csak az a baj, hogy ebbe 1,8" ssd kell, az meg nincs minden bokorba, feleslegesen meg nem vennék!
-
orosziem81
tag
válasz
zsirmirigy #16641 üzenetére
Ez a korábbi rendszerrel is ilyen hibát produkált?
-
zsirmirigy
csendes tag
Üdv. Van testvéremnek egy Lenovo B51 laptopja. Most telepítettem Windows 7-et rá, friss driverekkel. Az a probléma, hogy a hangszóró jobb oldala (vagy jobb oldali hangszóró, nem tudom) nem működik, ha a hangot feltekerem a hangerőszabályozóban 50% fölé, alatta tökéletesen működik. Valakinek valami ötlet?
-
scream24
senior tag
Sziasztok. Tegnap még frankón működött öreg laposom. Ma meg boot loop fogadott. 😒 Saját diagnostika lefuttatva, nem talált hibát! Valakinek ötlete?? Előre is köszönöm! [link]video
-
orosziem81
tag
válasz
Z$OLTI1988 #16635 üzenetére
Szia,
A gép onnan, hogy hozzád került már ezt csinálta? Gép előzmény ismert?
Manualt át kellene olvasni, hogy esetleg a BIOS-ban van-e erre kapcsolható opció. -
orosziem81
tag
válasz
latrab #16636 üzenetére
Szia,
ASUS x540s: Az akksit kivetted és visszahelyezted az esést követően?
ASUS G750JZ: külső kijelzőt van lehetőség rákötni? Ha igen, azon milyen képet látsz?
A laptop kijelzőjét mozgatva lehet jó és szétesett képet is "beállítani"? Ha egy tökéletes kép van beállítva, akkor az a kikapcsolásig úgy is marad? -
latrab
csendes tag
Sziasztok! Két géppel kapcsolatban is lenne kérdésem:
ASUS x540s: Lecsúszott az ágyról(~40cm), onnantól kedve csak hálózatról megy, a windowsban 0% töltődik kiírás van folyamatosan.
ASUS G750JZ: Itt a monitornak van valami baja. A gép rendesen bekapcsol, de a képernyő fekete marad, néhány ki-bekapcsolás és a monitor előre-hátra mozgatása után egyszer pedig csak tökéletesen működik. "Tökéletesen": 90 foknál előrébb hajlítva, összevissza pixelsorok villódznak, illetve állítás közben van, hogy teljesen elmegy a kép. Extrém ritkán négyszeresen jelenik meg a kép teljesen eltorzítva (mintha 4 az 1ben képernyő lenne.)
Szerintetek valamelyiket meg tudom magam is csinálni? Esetleg szerviz, vagy talán az sem segít?
Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni!
-
Z$OLTI1988
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HP 6720p típusú laptopom. Hibátlanul teszi a dolgát, viszont töltőre csatlakoztatáskor automatikusan elindul.
Valaki találkozott már ilyen problémával?
Az esetleges válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.: Zsolt
-
tolts.hu
őstag
válasz
orosziem81 #16630 üzenetére
Linuxot tett rá, és onnan ment tovább /nem tudom pontosan hogyan/.
-
yxcv
tag
válasz
orosziem81 #16631 üzenetére
Szia!
Az eladás oka biztosan nem ez volt, hiszen teljesen hivatalos üzletből (laptopszalon) teljes áron vásároltam teljes garanciával. Gondoltam már rá, hogy csinálok videót róla, de amikor rákészültem, akkor természetesen nem hozta a a hibát. Amikor pedig nem készülök rá, persze hogy sokszor villan (mint ma reggel indulás előtt is).
Igyekszem rögzíteni, mert ha le is adom szervizbe, lehet, hogy pont ott se fogja ezt produkálni. Amúgy lényegében olyan, mintha elsötétülne, majd felvillanna a képernyő, de az ikonok például nem "töltődnek be" újra. Mármint láttam olyan videót erről, ahol az ikonok is egy pillanatra eltűntek az asztalról, aztán mintha szépen sorban ismét megjelentek volna, mintha "visszatöltené" az asztalt. Nálam konkrétan a kép villan, de mindenképpen próbálom felvenni. -
törölt tag
Sziasztok, remélem találkozott már valaki hasonlóval.
a hétvégén belefutottam egy számomra furcsa esetbe: adott volt egy Lenovo ideapad 100s készülék, melyben gyárilag egy 32GB-os EMMC kártyán van a rendszer, illetve minden más. (Itt megjegyezném, hogy tesóm gépéről van szó és elmondása szerint ezen rajta van egy WIN 10 (?) telepítő gyárilag, ami bármikor újra telepíthető a gyári EMMC-ről).Adott volt a lehetőség m2 sata SSD-vel egy 120GB-os bővítésre. Ezt követően újra akartam telepíteni a rendszert az SSD-re (a gyorsaságág/ hely miatt) és a 32 GB EMMC-t tároló meghajtónak akartam tartani.
Első körben bejött a telepítő, szépen kitöröltem minden particiót (igen, azt is amin a gyári rendszer telepítő lehetőség van, mivel abszolut semmi bajra nem számoltam).
Ezt követően USB-ről történt volna a telepítés és már az elején órákat küzdöttem (lehet amatőr hiba) a GPT-MBR témával. Nos az alap telepítőm semmilyen formában nem engedte egyik meghajtóra se a rendszert telepíteni, mivel MBR-hez volt kialakítva. Röviden: maradt a GPT, készítettem hozzá egy passzoló USB-telepítőt.Ezután létrehoztam új partíciót a 120 GB-os SSD-n - és a rendszer is létrehozta a particiókat amire szüksége van, telepítő elindul - végig megy, majd újraindulás után egy ablak az alábbi lehetőségekkel: system recovery, boot menü, a 120 gb ssd és az emmc kártya. Rámentem a 120gb ssd-re hogy inditsuk, fekete kép, majd megint a 4 opciós menü előttem. Ezt követően töröltem megint minden particiót, ugyanezt a partició létrehozást megcsináltam az emmc kártyával és láss csodát, minden oké a rendszerrel. De én a rendszert az SSD-ről akarom...
Letöltöttem egy megfelelő programot (AOMEI Backupper), majd meghajtót és rendszert is próbáltam másolni az SSD-re, mindkettő után hibásan indult a rendszer és "előkészítés automatikus javításra" felirat után belekerültem egy hibaelhárító menübe. Itt is próbálkoztam mindennel, de sikertelenül. Végül maradt az EMMC- kártya elsődleges indítási pontnak és az ssd mint háttértár üzemel most. Viszont szeretném az ssd-ről a rendszert, a gyorsabb betöltés és működés érdekében.Kérdésem: Megoldható valahogy ráerőszakolni a rendszert az SSD-re vagy valami gyári beállítás miatt csak az EMMC-t hajlandó használni?
Köszönöm, hogy elolvastad az irományom és köszönöm a segítséget is előre.
-
tolts.hu
őstag
válasz
orosziem81 #16627 üzenetére
Nekem nem jött össze, viszont bednarik (fanatikus tag)-nak sikerült megcsinálnia.
Köszönöm a válaszokat. -
yxcv
tag
Sziasztok!
2 hónapja vásároltam egy Dell Vostro 3568 notebook-ot (Intel HD graphics 620 integrált videókártyával, előtelepített 64 bites windows 10 home-mal, i5-7200U processzorral, 8GB DDR4 memóriával, 256 GB SSD-vel), és nem emlékszem pontosan, hogy a legelejétől jelentkezett-e ez a probléma, de úgy bő 1 hónapja biztosan fennáll.
A hiba lényegében az, hogy:
- teljesen random időközönként és sűrűséggel "villan" egyet a notebook kijelzője
- van, hogy a teljes képernyőn látom, de az utóbbi időben volt néhányszor, hogy csak a kijelző alsó felében láttam
- van, hogy 1,5 óráig nem jön elő, máskor akár percenként is produkálja párszor, aztán megint sokáig nem
- ha van monitor is rákötve, ott a képen nem jelentkezik ez, csak a notebook kijelzőjén
- akksiról vagy hálózati kábellel ugyanúgy előfordul
- csökkentett módban ugyanúgy jelentkezikNeten keresgéltem megoldásokat, és ezeken már túl vagyok:
- csökkentett módban videókártya driver uninstall után először a windows 10 által talált drivert tettem fel
- csökkentett módban videókártya driver uninstall után én kerestem meg a gyártó honlapján a legfrissebb drivert
- youtube videó alapján msconfig-ban leállítottam a Problémajelentések és megoldások vezérlőpult támogatása és Windows bejelentései szolgáltatás nevű szolgáltatásokat (youtube: How to fix windows 10 flashing, flickering screen issue. - Tech Lab)
- lehet, hogy felesleges volt, de nézegettem, és feladatkezelőben GPU-nál semmi rendellenest nem láttamPontosan azért döntöttem emellett a típus mellett, mert a céges laptopom is pont ilyen és az elmúlt 1 évben azzal nem tapasztaltam semmi problémát, pláne nem ehhez hasonlót. (Az is volt itthon ugyanide bedugva, ugyanerre a monitorra rákötve, de mindig tökéletesen működött.)
Én most már csak valami fizikaira tudok gondolni, de most az ünnepekre nem szívesen adnám le a laptopom.
Azért is kérdezem meg itt, hátha valaki találkozott már ilyennel, de ha nem sikerül megoldani, akkor év elején sajnos le kell adnom. Bár már az is jó lenne, ha tudnám, mire számítsak, mi is romlott el benne.
Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
orosziem81
tag
válasz
tolts.hu #16621 üzenetére
Mintha valaki másnak is hasonló gondja támadt volna, megpróbáltad már az alábbiakat?
"A. Try just restarting the computer. Sometimes it is all you need.B. Change the BIOS (aka Aptio Setup Utility) to its default settings and then restart the computer.
C. Try the following and see if it resolves the problem.
1. In the Aptio Setup Utility, select the "boot" menu and then select "Launch CSM" and change it to "enable".
2. Next select the "Security" menu and then select "secure Boot Control" and change to "disable".
3. Now select "Save & Exit" and press "yes".
4. Once you have done this, hold down the "power" button until the laptop turns off completely.
5. Now you want to power it back on and continually press the "F9" button for about ten seconds or until you are taken to the "Windows Recovery Menu".
6. In here select "Advanced Start Up" and then, once the recovery menu appears, select "Advance Options".
7. Choose "System Restore" and select a date prior to when the problem started.
The computer should now go through the restore process and then start normally for you.
D. As a last resort you may have to do a complete reinstall of Windows. If this is the case, you may want to try and access your drive through another computer, to see if you can get any personal data off of it before resetting the system."
-
fungi
aktív tag
válasz
tolts.hu #16625 üzenetére
Angol nyelvű fórumokat kéne megnézned, /Asus Transformer T100 TA-erről van szó?/ Másnak is volt ilyen problémája, ha beírod a keresőbe a típust és Windows setup vagy install, ott lesznek infók. Van aki szerint Win7 bajos ezen a gépen, de ha az volt rajta, akkor tovább kell olvasni...
-
fungi
aktív tag
válasz
tolts.hu #16623 üzenetére
Az furcsa hogy elkezdte a telepítést, aztán minden eltűnt. Nem vagyok túl okos, vagy az ssd-t nem látja a partíciótörlés miatt, vagy a telepítővel van baj, ha a win7-et Rufussal pendrive-ra írod, arról bootolva mi a helyzet? De lehet hogy okosabb ember jobbat mond. Esetleg másik gépben, laptopban elindul ez a telepítő DVD? Másik gépbe át tudod tenni az ssd-t?
-
tolts.hu
őstag
válasz
orosziem81 #16620 üzenetére
Szia!
Egy win7-et akartam rárakni külső dvd-ről, el is kezdte, töröltem a partíciókat, utána kiírta hogy nem megy rá a win7.
Ezután csak a bios jelenik meg és üres a boot menü. -
gigaherz
tag
Sziasztok!
Laptop: Acer Aspire E5-571G-34WZ
Vásárlás: 2014 nyarán.Ismerős családjában történt az imént az eset, telefonon beszéltünk csak. Annyi történt, hogy éppen dolgoztak a gépen hálózatról, kimentek a konyhába és mire visszaértek, már a gép egyszerűen nem ment. Próbálták kivenni az aksit, visszatenni, csak hálózatról üzemeltetni, de semmire sem ad életjelet.
Nekem az a sejtésem, hogy az alaplap ment tönkre. Egyéb ötlet? Érdemes javítani, vagy inkább újat venni?
Köszönöm!
-
tolts.hu
őstag
Sziasztok!
Van egy kis gondom... [link] -
Tannen
tag
ASUS X553M
Néhány hete az "előre nyíl billentyű" nem funkcionál, hiába próbálgatom, nem reagál. (A gép tisztítva van, szerintem nem kosz miatt nem működik.)
A hozzáértőktől kérdezem, hogy lehet ezzel valamit csinálni, megjavítani valahogy?
Köszi! -
VJZ
csendes tag
Szerbusztok, egy Sony Vaio SVE1713Y1EB laptophoz keresek VGA-t, eredetileg egy HD7650M van benne.
Hol kéne keresgélnem?
(Gondolom, más nem megy bele)
Annyira semmit nem találni a témáról, hogy az valami borzasztó...
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/sony/vaio-sve1713y1eb-p175407333/ -
Ken Adams
csendes tag
Sziasztok!
Samsung gépemet sikeresen újratelepítettem de bekapcsolás után mindig felajánl nekem egy progit ,amit én nem merek futtatni ,mert nem tudom mi az.Mellékelek egy képet ezzel kapcsolatban.
Másik problémám,ami talán összefügg az előzővel,hogy bár kikapcsoltam az automatikus frissítéseket,ki és bekapcsolásnál konfigurálni akarja azokat.Emiatt elég hosszadalmas a ki és be kapcsolása a gépnek.
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
-
fungi
aktív tag
Én is tőle hallottam Ha tényleg ez volt a gond, akkor a még meglevő régi tároló is helyrejöhet.
-
fungi
aktív tag
Egy ötlet, nem biztos hogy talál: Lányom notebookjában /az is Dell, de gondolom tökmindegy/ egyszer konkrétan kattogni kezdett a merevlemez, és egyre lassabban töltött be, gondoltam, biztos végét járja. Vettem új merevlemezt, közben fórumban írta valaki hogy nézzek rá a töltőre, - gyanús is lett, mert áram alatt tartotta a gépet, de nem töltött már.Új, rendesen működő töltővel kezdtem el lementeni az adatokat, a többórás mentés alatt a kattogó merevlemez járása is kisimult, aztán simán betöltött,és tökéletesen működik azóta is, igaz 70% lett a kondíciója. - Sosem hittem volna hogy egy töltő ilyet tud...
-
Pacos
tag
Sziasztok!
Egyik barátomnak van egy Dell notebookja. Használtan vette kb. 2éve. Idén nyáron egyszer csak nem indult olyasmi hibaüzenettel hogy nem találja a vincsesztert. A Dell öntesztje is azt írta hogy nincs benne HDD. Nagy nehezen sikerült - végén csak egy újratelepítéssel - telepíteni rá rendszert; a HDS írta hogy a hdd kondíciója vmi 50% körüli volt. Mondtam OK, végülis nem mai darab,stb... vegyen új vinyót, feldobom rá a rendszert, kész. Így is történt...
Na de, 3 hét múlva megint mondja hogy ugyanaz a hiba. Megint csak egy újratelepítés "segített" rajta, és a HDS erre a vinyóra is 41%-ot írt... Mivel ő - még azt sem tudta melyik boltban vette
- én csak most,
nemrég elvittem azt a hdd-t gariba, de közben hogy tudja használni a gépet, vetettem vele itt az aprón egy SSD-t. Ez volt kb. 1,5 hónapja.
Erre ma írja hogy megint nem indul, ugyanazt írja gép. Ezt még nem néztem meg személyesen, de azért ez már több mint érdekes. Okozhat vmi ilyet - és micsoda - hogy havonta elromlik benne HDD, SSD vagy tényleg véletlen hogy ha az "eredeti" vinyót is számolom akkor ez már a 3. nyár óta ami elromlik benne? -
orosziem81
tag
válasz
kreten67 #16604 üzenetére
Sziasztok,
Nagyon szépen köszönöm, hogy foglalkoztatok a kérdésemmel.
A sors érdekes lépése, hogy miután minden szóba jöhető szoftveres lehetőséget megpróbáltam, a feleségem szerencsés keze szépen visszaállította a képet. Így a gép továbbra is normál üzem szerint működik.A pontos hiba eredete nem világos, de a tapasztaltakat megosztom, hátha valaki másnak egyszer segíthet.
A laptop TV-re volt kötve HDMI kábellel. Előtte szépen adott képet a saját kijelzőjén. A TV-be 2 HDMI van. egy az inviteles TV box, a másik ilyen gépes rácsatlakozásokra. Az első HDMI kábel ami be lett dugva hibás lehet, mert néha elment a kép. Sok ki-be dugdosás után az IPTV box-ét használtam ami végig jó volt.
Tehát egyik lehetséges hiba ok a hibás HDMI kábel okán beragadt külső kijelző érzékelés.A lapi eztán csak külsö kijelző módban működött a legközelebbi bekapcsolásig amikor is nem adott képet már egyáltalán a saját kijelzőjén.
Én személy szerint NEMO1968 átal írott szoftveres gyorsbillentyűs átkapcsolást itt kizárnám, mert ha ez így is maradt volna, a gép akkor is BOOT-kor a saját kijelzőjét használja ha nincs rádugva semmi.Nos a hibakereséshez frissítettem a VGA drivereket, és kapcsolgattam a képernyőbeállításokat serényen. Sikertelenül.
Mindezek után kikapcsolt és kivett akku mellett kifújtam a HDMI aljzatot és a csatlakozásokat "átkapargattam" hátha valami apró zárlat van.
Eztán távoli gép módban meg lett nézetve a gép és akkor mondták, hogy külső kijelzőt érzékel! Holott nem volt rádugva semmi.
Újabb kapargatás... Semmi eredmény. Továbbra is csak külső kijelző mód van.Erre néhány napra rá a feleségem az Intel HD vga beállítási felületén kapcsolgatta a kejelző módokat és hopp rendbe is jött...
Erre tegyen pontot valaki...
-
kreten67
senior tag
válasz
orosziem81 #16601 üzenetére
Tápot húzd ki ,az akkut vedd ki és az alaplapi CMOS elemet is ki kell venni a helyéről.
Ezután a bekapcsoló gombot tartsd lenyomva min 40mp-ig majd rakj vissza mindent a helyére és indíthatod a gépet. Nos ha ezek után sem ad képet a bios szinten se,tehát az elején az ASUS logó sem látható akkor sajnos alaplaphiba valszeg a 610 vga vagy az LVDS képválogató rendszere összefosta magát.
A 610m vga 2012-es évjárat ,tehát 6 éves az a gép. Az alaplaphiba javítása 10-35 ezer-ig is terjedhet így mérlegelni kell,hogy megérne 30 ezret rákölteni amikor a működő állapotú értéke se lenne sokkal több.
Remélem a leírtak (SM-BUS reset) segítenek rajta és nem kell szervibe adni. -
-
NEMO1968
őstag
válasz
orosziem81 #16601 üzenetére
Hello!
Nem lett esetleg vèletlenül àtàllìtva,hogy csak külsö megjelenìtöre adjon kèpet?
Sok gèpen nem olyan bonyolult,àltalàban FN-valamival àt lehet àllìtani.
Mondjuk azt nem tudom,hogy ez befolyàsolja-e azt,hogy màr a BIOS-ban hova ad kèpet. -
orosziem81
tag
Sziasztok,
Volna egy talányos kérdésem azokhoz akik esetleg tapasztaltak hasonlót:
Adott egy Asus 4-5 éves lapi. Integrált (intel HD) és dedikált gpu (Nvidia geforce 610m) is van benne.
A gépet HDMI-n 1 hete TV-re kötve használtuk, minden rendben volt.
Ma amikor csak magán a saját kijelzőjén kellett volna megjeleníteni a képet, az nem ment neki.
Háttér világítás van, de fekete a kép. TV-re dugva van kép és minden rendben de a saját kijelzőjén semmi.
Nvidia driver frissítve lett.
Bootoláskor vagy BIOS-ban sincs kép csak külső kijelzőn!Segítség kellene!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- Keresek egy topikot, de nem találom!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Robogó, kismotor
- Béta iOS-t használók topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- VR topik
- További aktív témák...
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A5500 64GB 1TB NVMe gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest