- Melyik tápegységet vegyem?
- HTPC (házimozi PC) topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi haladó szinten
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
NEMO1968
őstag
válasz
Kolosszus01 #14799 üzenetére
HP töltő?
Próbálj meg olyat szerezni ugyanezekkel az értékekel.
Lehet hogy érzékeli, hogy nem gyári HP töltőt dugtál rá.
Van ilyen gép. -
NEMO1968
őstag
válasz
Kolosszus01 #14797 üzenetére
Szia!
Sokat.
Nézd meg mi van a régi töltőre, vagy a gépre írva.
Az új (másik) töltő A értéke legyen ugyanaz, vagy nagyobb.
A feszültségnek egyeznie kell. -
Kolosszus01
tag
Hy ismét.
Az lenne a kérdésem,hogy mennyire számit egy laptopnál a töltőn szereplő amper szám.
Adott egy HP ProBook 4310s laptop.
Van ithon egy 18,5V 3,5A töltő de csatlakoztatás után nem történik semmi.Powert megnyomva villog egy sárga led(3-4x)és ennyi.Kicsi lenne hozzá a töltő?(a töltő jó mert másik lapos megy vele)
-
tomek017
tag
válasz
Hardver Arc #14787 üzenetére
Valószínű akkor az. Szerviztől függ szerintem, ha nem kukacoskodnak vagy kicserélik a bill-.t vagy adnak egy másik notit. Vagy megtagadják a garanciális ügyintézést, esetleg pénz ellenében javítják.
Valahogy próbáld kitísztítani (mondjuk tisztaszesz a sorok között fültisztítóval). Kiszedni, ha nem kell csavarozni és csak pattintani kell lehet érdemes de csak óvatosan a szalagkábel miatt. Azért kérdezz rá szerintem a médiában. -
válasz
Kolosszus01 #14794 üzenetére
Sajnos nálam is járt már ilyen Fujitsu és nem ment 2x2gb-vel sehogyan nem bármilyen memóriát is tettem bele.
Elviekben kellene menni, de függ az alaplaptól is, meg a bios id listájától. -
Kolosszus01
tag
Nem értem..
Full egyforma 2x2gb-os memóriát hoztam a laptopba (Fujitsu Siemens Amilo Li1705) beleteszem és inditást követően,kifagy a Fujitsu Siemens logónál.(memóriák tökéletesek)Beleteszek egy 2gb és egy 1gb akkor is kifagy.
Beleteszek a 2gb mellé egy 512mb akkor tökéletes.
Elvileg 4gb-ig kezelnie kellene a memóriákat.Legfrissebb bios van fent: 1.0D-2308-8A20
Valami megoldás?
-
válasz
Kolosszus01 #14791 üzenetére
A memória inkompatibilis a régivwl,próbálj meg egy másik márkát.Szerintem meg ez a proci nem támogatott.
-
Kolosszus01
tag
Hy all.
Lenne egy kérdésem,hátha valaki tud segiteni.
Vettem egy Amilo li1705 laptopot 2x1gb memóriával.
Ma vettem hozzá egy 2gb-os memóriát ami egy csx 2 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM.
Amivel vettem az 2x1gb ahogy irtam: hynix 2rx16 pc2-5300s-555-12
Na most belerakom a 2gb-os memóriát az egyik 1gb-os memóriával és kifagy Fujitsu Siemens logónál.Se BIOS-ba sehova nem tudok menni.Újra kell inditani és igy tovább.Forgattam a memóriákat akkor sem.Viszont minen memória tökéletes.
A 2gb-os mellé beteszek egy 512mb-os memóriát egy ilyet: SK Hynix HYMP564S64CP6-C4 és ezzel megy rendesen.Valami megoldás?Csak azért kérdezem,hogy ha vennék a 2gb-os memória mellé memóriát,melyik fog vele menni?
Eddig számitógépeim voltak csak laptop soha.A gépeknél a memória mhz stb nem számitott ment csak össze kellett forgatni.Nem tudom a laptopnál mi a helyzet..
Még valami.BIOSt frissitettem 0.1C-ről 0.1D-re.
Most egy M530-as cpu van benne de lassú 1 magos.
Van itthon egy T2330 cpu beleteszem és csak pörög a ventilátor de a monitor/kijelző nem kapcsol.Olvastam,hogy ezeket a procikat ennie kellene még a nagyobbat is vagy tévedek??Valami megoldás?? -
válasz
pataslogeza #14788 üzenetére
Reméljük így lesz.
-
pataslogeza
aktív tag
Természetesen nem gondoltam hogy örökké fog tartani, valószínüleg meg kell majd ismételnem 2-3 év múlva, de a lélnyeg hogy nem kell alkatrészt cserélni, hanem csak tisztítani. Olyan ez mint az olajcsere a motorban. Nem a motort cserélem hanem csak az olajat de azt rendszeresen.
-
Hardver Arc
senior tag
válasz
tomek017 #14782 üzenetére
igen.. újonan van a gép a media marktbol kb 4 honapos..
Egyébként játék közben jött elő a hiba mert valamikor átörlöm nedves szivaccsal aztán szárazon de akor valszínű kaphatott mégis egy kis vizet ! :/
Én is erre gondoltam este de reggelre mondom hátha megjavul kiszárad.. de bekapcsoltam kérte a win10 a jelszavam és magátol irt a gép mintha folyamatosan lenyomva tartanàm a billentyűt. 😕
Merjem óvatossan kiszedni a glaviatúrát?! és ovatosan kifujni stb.. vagy az nem segitene és szerviz?!
-
Sajtqukac
tag
Már több routerrel is meg lett nézve, valamint a telefonról megosztott wifinél is ezt csinálta. Kali Linux alatt már látja a kártyát de ugyanaz a hiba itt is megmarad. Ha csak annyit csinálok hogy pingelem folyamatosan a routert vagy a google-t akkor nem változik semmi, de amint egy chrome-ot akarok tölteni vagy youtube-ot akkor meghal és sem a Google sem a router nem pingelhető tovább csak ha újra csatlakozok a wifihez.
-
5z3p3_mark
újonc
válasz
NEMO1968 #14781 üzenetére
Ezeken a dolgokon már túl vagyok. Én arra gondoltam, hogy vmi elektronika hiba lehet, csak azt nem tudom mi okozhatja ezt a hibát. Telepítettem már új oprendszert, reseteltem a biost, boot prioritásokat is állítottam. Szinte túl vagyok minden ilyen triviális dolgon úgy gondolom.
-
albinolynx
senior tag
Vásároltam egy asus zenbook ux303ua gépet. Teljesen újonnan.
Nem hibajelenség, legalábbis én azt remélem amit kérdezni szeretnék: nevezetesen, hogy pl. weblap görgetéskor (más műveleteknél is) egy magas frekvenciás sípolás szerűség hallható.
Intel 520 vga, ssd van a gépben.Mire kell gondolnom? Tápáramkörben egy alkatrész adja ezt a hangot terhelés alatt (tekercs?)?
Mások is jelezték már, más típusú asus gépnél, hogy ue. a jelenség náluk is tapasztalható. Vajon hosszútávon ez kihat az élettartamra?
Hol lehet erről mélyrehatóbban olvasni, tájékozódni? -
tomek017
tag
válasz
Hardver Arc #14779 üzenetére
Szia,
Valószínűleg folyadék került a billentyűzet alá/ráborult stb. Jól tisztítsd ki.
Újonnan vetted? -
NEMO1968
őstag
válasz
5z3p3_mark #14778 üzenetére
Szia!
Ptóbáld meg BIOS-ban a boot prioritást HDD-re állítani.
Lehet hogy elállítottad,és lemezt keres. -
Sajtqukac
tag
Sziasztok!
Végső reményként írok már csak ide a garanciális szerviz előtt. Adott egy ASUS UX360CA típusú laptop amit a ez előző héten vásároltunk. A hiba ott van, hogy a benne lévő Intel AC-8260 rakoncátlankodik. Bekapcsoláskor egészen addig van internet amíg nem próbálok meg letölteni egy nagyobb fájlt, vagy nem próbálok meg egy speedtestet futtatni. Amint ezek közül valamelyiket megpróbálom eltűnik az internet. A kapcsolatot nem dobja el de vagy átvált a kapcsolat korlátozottra vagy még annyi sem. Ilyenkor még a router konfig oldalát sem tudom elérni mert azt írja, hogy nincs kapcsolat. Teljes Windows újra telepítés sem oldotta meg. Külső USB-s wifi stickel működik stabilan. Több routerrel is ki lett próbálva mindenhol ez volt az eredmény. Live Ubuntu USB-ről fel sem ismerte benne a wifi kártyát, azt írta hogy "no networking device". A Windows amivel jött az időközönként dobott egy BSOD-et is "IRQL_not_less_or_equal (netwtw04.sys)" szöveggel. Ez az újra telepítés után azonban eltűnt.
Szerintetek ez fixen lehet wifi kártya? Ha azt mondjátok, hogy igen akkor már viszem is vissza mert én már kifogytam az ötletekből.
A segítséget előre is köszönöm!
-
Hardver Arc
senior tag
Sziasztok!
van egy dell vostro 15 3000 notebookom kb 4 honapos és olyan történt hogy megnyomom a W billentyűt akor S-et is irja mintha azt is lenyomtam volna úgy érzékeli.. ugyanez az összes felső betűvel.. lenyomom Q akor az A is érzékeli.. E akor a D-t is.. és igy tovább... ilyenkor ez mi?? -
5z3p3_mark
újonc
A következő hibában kérnék segítséget:
Notebook típusa: Acer Aspire V3-571g
Kora kb 4 éves.Hiba: Bekapcsoláskor a noti nem indul el egyből, a LED-ek világítanak rajt, a ventilátor működik, a kijelző sötét, az optikai meghajtó kattog. Ezt a jelenséget képes csinálni percekig, majd egyszer csak elindul betölti az op. rendszert (win8). Innentől kezdve hibátlanul működik, a következő újraindításig, bekapcsolásig.
Próbáltam memória cserét, optikai meghajtó nélkül indítani, HDD jó, különböző diagnosztikai szoftvereket lefuttatva nem találtam semmilyen hibát.
Nem tudom találkozott-e valaki már ilyen jelenséggel, van-e valakinek tapasztalata, mi okozhatja a hibát?
-
sebo
tag
Én is szoftveres gondra tippeltem, de attól volt egy kis pánik, mert a gép nővéremé és nagyon kell még neki a hét végéig. Szóval köszi a választ.
Szeptember végéig garanciás, úgyhogy a hűtő miatt elküldöm, hogy csinálják meg garanciásan. Ezzel kapcsolatban viszont lenne még egy kérdésem.
A gép burkolatán van néhány repedés. Mire lehet számítani a szerviz részéről, ha cserét kérünk? Illetve a tisztítás ügyében? -
Anubiss
tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo IdeaPad G505s típusú laposom és akadt vele egy kis gubanc amit szeretnék jobban megérteni.
Alapból ha be van dugva a hálózati töltő, akkor játék közben kb 15-25 FPS-em van (Rocket League), viszont ha kihúzom a töltőt, akkor stabilan hozza a 60 FPS-t. Ez jó is lenne, ha nem lenne közel három éves az aksi és nem lenne a halálán.
A kérdésem az, hogy mi okozza ezt a hirtelen teljesítmény növekedést és hogyan lehetne átültetni ezt a töltés közbeni üzemmódba?
Próbálgattam a videokártyát állítgatni, de sokra nem mentem vele. Ráadásul ebben egy AMD APU van ami csak bonyolítja a helyzetet.
Én arra tippelek, hogy a dedikált videokártya helyett valami mást részesít előnyben a rendszer vagy a hálózati töltés hatására elindulnak valamilyen folyamatok a háttérben amik belassítják (bár ez kétséges, mert most lett újratelepítve a gép).CPU:
AMD A8-4500MGrafika:
768MB ATI AMD Radeon HD 7640G + 8500M Dual Graphics
2048MB ATI AMD Radeon 8500M Series. -
Norticus
újonc
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom a gépemmel... Pár éve vettem egy ASUS A52J laptopot, aminek eddig semmi gondja nem volt. Viszont egy ideje elkezdett random kékhallal leállni, van hogy játék közben, van, hogy böngészés vagy épp filmezés közben és semmi más nem megy a gépen akkor. Ergo nem terhelésfüggő a dolog.
Alapesetben annyira nem ijesztene meg egy ilyen, de lassan nem igazán jut eszembe semmi, hogy mit lehetne még varázsolni a gépnek.
Ami eddig hibajavítás és keresés gyanánt megtörtént:
HDD teljes formázása, Win7 fel újra, hiba maradt.
Víruskeresés stb... AVG üzleti + MalwareBytes, hiba maradt.
CHKDSK futtatva, hibát nem talált. WD honlapról saját diagnosztika leszedve, futtatva, hiba nincs.
Memtest86+ nagyjából 20 órát ment, semmi hiba.
Grafikus kártya tesztelve lett VMT-vel plusz FurMark-al. Egyik esetben se jelentkezett semmi...Mivel nekem nincs több ötletem, így gondoltam megkérdezem, hogy esetleg valakinek eszébe jut-e még valami.
-
törölt tag
Megkérdezem itt is, hátha...
Sziasztok.
Az mitől lehet, hogy mostanában napi 2-3x is amikor írok valahol, egyszerűen kikapcsol a laptop, tehát nem windows leállítás, hanem mintha elment volna az áram (töltő és akku benne van, akku 5+ órás), ez után 5-10 másodperccel magától bekapcsol és elindul a windows. Próbáltam erősebben nyomkodni a billentyűzetet, mozgatni a gépet, de ettől nem állt le, szerintem nem érintkezési hiba. Túlmelegedés nem lehet, idle átlag 40-45 fokos, és így kapcsol ki. Tegnap volt egy kékhalál is, touchpad driver okozta, amivel eddig soha sem volt probléma, talán a PCH forrasztása haldoklik? Amikor megy, stabil, memtest, prime95, furmark végigment sokszor, 2011-es a gép. -
válasz
NEMO1968 #14763 üzenetére
Ezt nem lehet tudni.Van olyan Clevo notebook amiben a venti már 12 éve megy napi 10 órában és semmi baja.De volt nálam 4-5 éves Hp Pavilion full szar ventvel és persze a leggyengébb ebben a müfajban az MSI.Nem tudom, hogy kitöl veszik a ventiket de van amelyik már 1 év után cserélni kell.
-
NEMO1968
őstag
Szia!
Mennyi időt bírnak átlagban ezek a ventillátorok?
Az első HP-m ventijét kentem meg ugyanígy, mielőtt eladtam.( nem volt még hangja,de ártani nem árt)
Azóta is az a venti pörög benne, immár 8 éve.
Szerintem 2-3 év után, ha kerreg, ha nem, érdemes megkenni picit(megelőzni a bajt),és elmegy az örökkévalóság +2 napig. -
válasz
pataslogeza #14761 üzenetére
Ez is megoldás de lehet , hogy csak tüneti kezelés.Az olaj kiszárad esetleg újra kerregni fog, persze nem biztos de lehet.
-
pataslogeza
aktív tag
Anyámék laptopjában ugyanigy morgott a ventillátor, amit ma szétszedtem, a ventillátort kitakaritottam, meg raktam a tengelyére egy csepp műszerolajat és most szinte hangtalan. Majd megcsinálom ezt az u180 ventillátorával is, hátha az is rendbejön ettől
Jobban szeretem felderíteni a hibát és javítani ha lehet, mint azonnal cserélni.
-
válasz
DAMIEN1899 #14759 üzenetére
Inkompatibilitás, sajnos előfordul.
-
-
válasz
DAMIEN1899 #14756 üzenetére
Küld vissza,kár vele szarakodni.
-
embe
nagyúr
válasz
DAMIEN1899 #14756 üzenetére
Nekem egy DELL mini gép dettó ugyanezt produkálta. Ott az volt a gond, hogy egy integrált telepítőt használtam. Mihelyst egy normális MSDN-es telepítővel tettem fel a rendszert, megszűnt a probléma.
Ha meg szarakodik, akkor küld vissza!
-
DAMIEN1899
csendes tag
Üdv,
Vettem egy újracsomagolt lenovo laptopot 2 hete az emagon. link
A probléma az, hogy amint felkerül az vga driver, kékhalálokat kapok(irql not less or equal, page fault in nonpaged area, system service exception, driver irql not less or equal). Win10-nél azonnal jelentkezik(mivel alapból kap drivert). Fenn áll a legújabb windows frissítésekkel is, egyedül akkor stabil utána, amikor eszközkezelőben eltávolítom az illesztőprogit.
Próbálkoztam Bios frissítéssel, az sem oldotta meg. Régebbi driverrel se jó, a legújabbal se, akkor egy maszek catalystet is kipróbáltam hasonló eredménnyel.Sehogy se jó az egész.
Tud valaki megoldást, vagy azonnal küldjem vissza a p.csába?
Köszi előre is.
-
yohnsee
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A laptop: Fujitsu Siemens Lifebook E8310.
Tünet: a kijelző fényerejét nem lehet 3. vagy 4. fokozatnál magasabban használni, mert azonnal elsötétül a képernyő.
Próbáltam saját kútfőből javítani (cseréltem invertert) de ez sajnos nem oldotta meg a problémát.
Viszont egy mellékes dolgot észrevettem. A kijelzőt egy bizonyos szögben használva a fényerőt bárhova állíthatom, nem kapcsol ki a monitor. De amint megmozdítom, egyből elsötétül.
Merre keresgéljek? Kontakthiba ez, vagy komolyabb?
Üdv, János -
válasz
pataslogeza #14751 üzenetére
Ez sajnos tipushiba.Az Albacompnál tudsz venni cseredarabot.
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
mylocky #14750 üzenetére
Koszonom a segitseget mindenkinek. A problema megoldodott
Nincs semmi baja a gepnek, frissitettem a win7-et (166 frissites, 5 ora hossza alatt), aztan ujrainditas utan mar elindult a kamera az fn + f6 gombnyomasra. Raktam bele egy 120gb ssd-t, igy mar elfogadhato a sebessege is.
Mar csak annyi bajom van vele, hogy kisse morog a hutoventillator, hangosabb mint a masik u180 volt. -
mylocky
csendes tag
válasz
pataslogeza #14741 üzenetére
msi kis notijánál típushiba volt a webkamera kábel szakadása. Kicseréled és jó lesz újra.
párszáz forint ebayről.
-
mylocky
csendes tag
válasz
skater86 #14747 üzenetére
Régi rendőrségi vírusos gépeknél volt az, hogy nem tudott betöltődni normálisan a kis gonosz, de a fekete képernyő megvan. Elvileg ha kikapcsolod (megnyomod a power gombot) le kell állnia szabályosan a gépnek. Ha nem, abban esetben nem tud a hdd-ről betölteni a rendszer. Legjobb esetben egy újratelepítés, vagy frissítés megoldja a problémád, ám egy Sentinellel ránéznék a vinyóra.
-
mylocky
csendes tag
Üdv!
Valaki tud megoldást a Toshiba A200 vagy L300 nem működő touchpad problémára? Akad itt az asztalon 3 működő darab gép, viszont mind a 3nak touchpad problémája van. Egyik se megy, se a gomb se semmi, driver fennvan, látja, viszont nincs életjel. BIOS update kábel ellenőrzés megvolt. Valaki help.
-
skater86
tag
Sziasztok! Van egy e-machines 520-as notim, nem rég leállt a gép, azóta ha bekapcsolom megjelenik az egér ikon, fekete háttérrel és ennyi. Az egeret tudom mozgatni, de semmilyen billentyűre nem reagál. Ha várok vele többet, akkor a kijelző kikapcsol, de egér mozgatásra visszajön a fekete háttérrel az egér. Valakinek valami tippje van mi lehet a baja? Egyedül az akksit vettem ki aztán vissza de nem változott semmi. Köszi a segítséget!
-
peterr85
tag
válasz
peterr85 #14745 üzenetére
Közben teljesen lemerült az akksi, de a gép nem kapcsolt ki. Megpróbáltam kikapcsolni, kivettem az akksit, de továbbra sem indul tápról (pedig gondolom el kéne hogy induljon így..) Visszatettem az akksit, rádugtam a töltőt, ismét cicergő hang, nem indult. kihúztam/bedugtam a töltőt, most nem adott hangot, elindult a gép. Egyszerűen nem értem....
-
peterr85
tag
Sziasztok,
Van 1 HP elitebook 8560w-m és elég fura dolog történt. Játék közben egyszer csak kikapcsolt a gép. Azt hittem túlmelegedett, bár nem volt melegebb mint általában. Visszakapcsolni nem tudtam. kiszedtem az akksit, csak tápról nem indult. lehúztam a tápot, visszatettem az akksit, szintén nem indult, viszont ebben az esetben cicergő hangot adott. Ha kivettem az akksit és csak a táp volt rajta, nem adott ilyen hangot. Végül lehúztam az alaplai elemet, táp és akksi nélkül nyomtam a bekapcs gombot kb 30 mp-ig, majd akksi vissza, és elindult a gép. Most ott tartunk hogy akksiról megy, de akksi nélkül tápról nem. Ha bent van az akksi és rajta a táp, a windows érzékeli hogy csatlakoztattam a töltőt, de az akksi nem tölt, csak merül. Az adapter egyébként abszolút nem melegszik. Mit gondoltok, a töltőm adta meg magát, vagy alaplap körül kéne keresni a hibát?
Ja és plusz infó. Mikor egyszer csak lekapcsolt a gép, az akksi kellemetlenül meleg volt..
Előre is köszi!
-
válasz
pataslogeza #14738 üzenetére
Lehet hogy nincs rádugva a kábel a kamerára vagy hibás a kamera vagy hibás a kamerakábel.
-
user12
őstag
válasz
pataslogeza #14738 üzenetére
Fn+f6 billentyű aktiválja
-
user12
őstag
válasz
Nestor16 #14736 üzenetére
Szia,
A leírtak alapján első körben mindenképp szűkíteni kellene a hibák lehetőségét.
Amennyiben lehetőséged van rá, szét kellene szedni és fizikai hibák után kutatni (pl laza csavarozás, oda nem illő alkatrész, stb). Ha kókány helyen csinálták, van rá esély, hogy ilyesmit találsz benne -
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Vettem egy msi u180 netbook-ot es a skype nem talal webkamerat. Neztem eszkozkezeloben es nincs ott kamera. Driver nincs az msi oldalan mert a windowsban levovel kellene mukodnie.
Van valami trukk amivel mukodesre lehet birni, vagy rossz a kamera a gepben? -
Nestor16
senior tag
Sziasztok!
Adott egy HP Compaq CQ58-d65SG laptop. A tulajdonosa nem túlzottan értett hozzá és ezt a csodát sikerült kiválasztania, most segíteni kéne rajtuk, mert nem túl acélos a laptop, akad vele probléma. Volt 3x is garanciában, cserélgették neki a dolgokat, de rontottak is rajta (nyikorog a zsanérja, németre cserélték a bill-t...), akkut is cseréltek benne és már nincs rá garancia. (Valószínűleg lesz is ebből további akció a hatóságok felé.)
A legnagyobb baja jelenleg, hogy ha picit is mozgatjuk a laptopot akkor ki szokott kapcsolni, egyre gyakrabban. Az akksi elvileg rendben van (bár engem a ciklusszám kissé kiakasztott, nem sok kell neki, hogy lekapcsolja magát).
Furcsa az is, hogy F.46-os BIOS verzió van rajta, az oldalon pedig egyel kisebb számú a legfrissebb.
A BIOS-ról jut eszembe, hogy ebben UEFI vagy mi a csoda van már ebben, belépve gyakorlatilag semmit sem lehet kezdeni a géppel... Mondjuk Win-t telepíteni mégis hogy lehet?
Ugyanis még a probléma forrása sem tiszta, akár szoftveres is lehet, kissé be van lakva a Win 8.1 rajta, szóval egy Linuxot akartam futtatni USB-ről, hogy mit szól hozzá.A gép nem túl meleg, akksiról és tápról is produkálja a hibát, sőt már mozgatás nélkül, a kábelt rádugva is le szokott kapcsolni. Simán lehet, hogy garanciáztatásnál összecserélték a dolgokat és nem kompatibilis a táp vagy akksi.
Kép az akksiról és a gép hátáról:
akksi
gépKöszönöm szépen előre is a segítségeteket, jó lenne ha nem kéne a szervízbe vinni, erre költeni bűn (
)!
-
-
myke01
senior tag
Adott egy ASUS A52F (K52F) laptop , ami 3 hét állás után úgy döntött ,hogy nem kapcsolja fel a fényeket a kijelzőjén
. Magyarul ,nem világít a háttér-világítás az LCD-ben .
A gép elindul , betölti az operációs rendszert , mert ha fénnyel megvilágítom a kijelzőt ,akkor azon látszik minden (de csak kizárólag akkor ) . Hogyan orvosolható eme hiba ? Csak kijelző cserével ?(kiegészítésként: invertert nem találtam sehol a gépházban ,és az LCD környékén sem (mellette ,mögötte) )
-
Sziasztok!
Van egy Dell Inspiron N5010-es laptop (kb 2011-es vásárlás, Core i5, Radeon 5700 series VGA, 4GB ram, Samsung 850 Evo SSD) ami az alábbi hibát produkálja:
Nem nagyon kapcsol be, de ha mégis akkor ezekkel lehet találkozni:
- Bekapcsol de a képernyő nem világít, TV-re kötve sem ad képet. Ez a leggyakoribb eset.
- Bekapcsol, Dell logó majd a képernyő ad egy fekete alapon zöld pöttyös/figurás valami mintás képet és ennyi.
- Bekapcsol működik szépen. Ez a legritkább eset.Mi lehet a hiba, mifelé orientálódjak a keresésben? A DDR3 ramokat cseréltem már, az akksi már 0%-os. A fent leírtakat végigpróbáltam akksival és anélkül is az elmúlt 2 hétben.
-
fungi
aktív tag
válasz
Zoley74 #14723 üzenetére
Ha teljesen biztos vagy abban hogy csak 40 Gb foglalt azon a D meghajtón, akkor másold át azt a 40-et egy külső meghajtóra, és utána formázd meg a D meghajtót...aztán vissza a 40-et a D-re. /biztos hogy nincs semmi más azon a D-n?/ Persze ha vírus okoz valamit, akkor ez nem biztos hogy jó, először eressz rá valami jobb víruskergetőt.
-
sebo
tag
Sziasztok!
Adott egy ~2 éves (2014 szeptemberében vásárolt) Toshiba Datellite M50D-A típusú gép az alábbi (eddig egyszeri) hibával:
A képernyőn egyszer csak nem jelentek meg rendesen az ablakok, csak a körvonaluk villogott. Az asztalt és a tálcát lehetett látni. (Úgy nézett ki mit amikor az asztal megjelenítése gomb fölé viszed az egeret és csak az ablakok körvonala látszódik. Ez viszont gyorsabban villogott és a kurzor sem a sarokban volt. Win7 van egyébként a gépen.) Elvileg csak egy böngésző volt megnyitva rajta amikor ezt produkálta és egy újraindítás után eddig semmi baja. Lehet ez szoftveres hiba? Mármint, hogy a windows, vagy csak a böngésző hülyült meg? Vagy hardveres? Egy pár napja amúgy hangosabb a gép. A hűtő jár magasabb fordulaton, tehát melegszik, de terhelve nincs. Lehet köze a kettőnek egymáshoz?
Előre köszönök minden segítséget! -
Zoley74
csendes tag
Sziasztok.
Nem találtam témát erről, ezért ide írok, hátha.
Adott egy Packard Bell EasyNote TS laptop, 2011 szeptemberi kb, de nem vele lenne a gond, hanem a meghajtómmal, (vinyó) ami, WDC WD5000BPVT-22HXZT3 ATA Device 500GB, ami ketté osztva, C.: 97,5GB D.: 347GB,
És itt jön a probléma, hogy a D. meghajtón kb 40 GB foglalt terület van, de csak 75Gb szabad helyet mutat a 347Gb-ból!!!!!
Erre kérnék segítséget hogy mit kell tenni hogy vissza kapjam az összes szabad helyet!! -
válasz
pataslogeza #14721 üzenetére
Ez inkább kijelzönek tünik.
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Van egy msi u180 gepem aminek a kijelzojen csak fuggoleges csikok vannak, olyan mintha nem lenne vizszintes felbontasa.
Nehany napja vettem a gepet es nem mukodott benne a webkamera. Leszedtem a kijelzokeretet hogy megnezzem be van e kotve a kamera de be volt, viszont a kamera kabele belemegy az lcd kabelkotegebe, ezert lehuztam azt is az alaplaprol aztan visszadugtam azzal a remennyel hogy talan rosszul erintkezett, aztan amikor bekapcsoltam mar a fuggoleges csikos kijelzo fogadott.
Mi lehet a baja, alaplap, lcd kabel vagy maga a kijelzo?
-
Riska.91
tag
sziasztok. már régi gond de csak most untam meg a keresgélést a megoldásért. szóval tavaly vettem egy msi ge60-as laptopot és elég gyengécskének találom a hangerejét. pedig elvileg lenne benne még kraft mivel a vlc-vel tudom hangosabbra állítani. fel voltak már rakva mindenféle programok (sound blaster cinema stb.) de nem sokat tudtak hozzáadni az élményhez. tud valaki valamilyen megoldást?
-
válasz
firkaszhenry #14717 üzenetére
Lehet alaplapi táppanel ,illetve akár chipset is.Mindenképpen szervíz és bevizsgálni.
-
válasz
Kronos3000 #14716 üzenetére
Valami chipset gondja lehet de érdemes lenne bevizsgálni ,habár a javítása eléggé költséges lenne.
-
firkaszhenry
csendes tag
Sziasztok! Egy toshiba satellite L300 -as laptopról van szó (C2, 2ghz, 4gb ddr2). Töltőről az üdvözlő képernyő után nemsokkal mindig lefagy a gép és újraindul. Kiszedtem az akksit és csak töltővel is ugyanez. Akkuval viszont hibátlanul megy. Az akku veszi a töltést. A gép nagyon megkímélt, nem volt nyúzva. Remélem nem alaplap cserére szorul. Van tippje valakinek,mi lehet a gond?
videó róla: https://youtu.be/4-9ZUhaKMbo
-
Sziasztok!
Egy acer emachines gép hibájával kapcsolatban érdeklődnék, háha hallott/látott valaki ilyet.A gépnek nagy valószínűséggel rejtett hibája van, random jön elő a probléma.
Bekapcsolás után bebootol rendesen, elindul a Windows betöltése, kép van, hang van ,de a Windows betöltése közben, kb 2 másodperc elteltével a ventillátorfelpörög, majd még gyorsabban pörög (maxon) utána leáll.
Biosba belépve nem produkálja ezt a hibát, simán tudok lépkedni benne percekig.
Linuxot vagy memtestet bootolva is ugyanez a hiba jön elő.
Amit csináltam és működött:
Szétszedtem a gépet, bioselem ki és be, utána működött.
2 nappal később előjött, memória ki és másik slotba át, működött.Mindkét működés után memtestet futtattam fél órát, rendben működött.
Windowson belül hőmérsékleteket néztem, terheltem is a gépet stb, minden rendben volt (40-50 fok)Amire tudok gondolni:
bioselem rosz (kimértem,3,1V, szerintem jó) ,
memória slot hiba (ezt tesztelem most, mert másik slotba került át) ,
memória hiba (van itthon másik, ha újra hiba lép fel akkor kicserélem) ,
akksi hiba (12perces, próbáltam vele és nélküle is indítani, ugyanúgy maadt a hiba)
töltő hiba (saját és más laptop töltőjével is próbáltam ,hiba maradt)
hőmérsékletérzékelő hiba (ezzen nem tudok mit csinálni.bios nem ír ki hőmérsékletet ,aida kiírta de nem volt semmi rendellenes. Az ötlet a fokozatosan felpörgő ventilátor miatt jött)
Bermuda-háromszög (erre használtam mindenféle woodoo módszert, nyomvatartani a bekapcsológombot ,nyomogatni másodpercenként stb, de nem használt) -
válasz
bull84ghia #14711 üzenetére
Akkor ez lehet északi híd is.Otthon csak akkor lehetne megtalálni a hibát, ha van scopod és tudon mit hol kell mérni.
-
válasz
bull84ghia #14709 üzenetére
Valamelyik táp ic lehet, be kellene vizsgálni.Akkuról megy?
-
válasz
bull84ghia #14707 üzenetére
Ez lehet alaplapi zárlat is, de lehet ,hogy a tápegységed terhelésre lekapcsol
-
bull84ghia
őstag
Hello volna egy emachine e520 noti amibe ha bedugom a töltőt akkor a töltöm levő LED ki alszik. Ha van bent akku ha nincs.
Alaplap hiba vagy valami más lehet? -
válasz
Bluesummers #14705 üzenetére
Ment pü.
-
Lenne valaki partnerem szervizeltetni/javítani hibás gépeket? Főleg olyanok vannak, hogy pl. dióda világít, de nem indul. Ha valakit érdekel kis mellékállási kereseti lehetőség, írjon nekem.
-
Viperator
őstag
Sziasztok!
Adott egy Fujitsu Lifebook A531 laptop. Töltő bedugva (laptopba és konnektorba), a laptop érzékeli, hogy be van dugva, de nem tölthető. Tehát az akkunak vége?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Melyik tápegységet vegyem?
- E-roller topik
- Autós topik
- HTPC (házimozi PC) topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest