Új hozzászólás Aktív témák
-
orosziem81
tag
válasz
kreten67 #16604 üzenetére
Sziasztok,
Nagyon szépen köszönöm, hogy foglalkoztatok a kérdésemmel.
A sors érdekes lépése, hogy miután minden szóba jöhető szoftveres lehetőséget megpróbáltam, a feleségem szerencsés keze szépen visszaállította a képet. Így a gép továbbra is normál üzem szerint működik.A pontos hiba eredete nem világos, de a tapasztaltakat megosztom, hátha valaki másnak egyszer segíthet.
A laptop TV-re volt kötve HDMI kábellel. Előtte szépen adott képet a saját kijelzőjén. A TV-be 2 HDMI van. egy az inviteles TV box, a másik ilyen gépes rácsatlakozásokra. Az első HDMI kábel ami be lett dugva hibás lehet, mert néha elment a kép. Sok ki-be dugdosás után az IPTV box-ét használtam ami végig jó volt.
Tehát egyik lehetséges hiba ok a hibás HDMI kábel okán beragadt külső kijelző érzékelés.A lapi eztán csak külsö kijelző módban működött a legközelebbi bekapcsolásig amikor is nem adott képet már egyáltalán a saját kijelzőjén.
Én személy szerint NEMO1968 átal írott szoftveres gyorsbillentyűs átkapcsolást itt kizárnám, mert ha ez így is maradt volna, a gép akkor is BOOT-kor a saját kijelzőjét használja ha nincs rádugva semmi.Nos a hibakereséshez frissítettem a VGA drivereket, és kapcsolgattam a képernyőbeállításokat serényen. Sikertelenül.
Mindezek után kikapcsolt és kivett akku mellett kifújtam a HDMI aljzatot és a csatlakozásokat "átkapargattam" hátha valami apró zárlat van.
Eztán távoli gép módban meg lett nézetve a gép és akkor mondták, hogy külső kijelzőt érzékel! Holott nem volt rádugva semmi.
Újabb kapargatás... Semmi eredmény. Továbbra is csak külső kijelző mód van.Erre néhány napra rá a feleségem az Intel HD vga beállítási felületén kapcsolgatta a kejelző módokat és hopp rendbe is jött...
Erre tegyen pontot valaki...
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Probook 440 G11 (9Y7Q2ET) - ÚJ 14" üzleti notebook - Core U5 , 512SSD
- HP Probook 440 G11 (AA0Y5ES) - ÚJ 14" üzleti notebook - Core U5 , Win11 pro
- Lenovo ThinkPad T480, T580, P51s, P52s, T480s belső akkumulátor eladó
- MacBook Pro M2 Pro 16 // 16/512 96%-os akkumulátor
- Dell Latitude 5580 üzleti notebook i5/16GB/256GB 1 év garancia
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia (ELKELT)
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest