Hirdetés
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Gaming notebook topik
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
fergabi65
friss újonc
Sziasztok! Egy Sony vaio sve171c11m notebook-om van. A windowst akartam újra installálni, ehhez a boot sorrendet meg kellett volna változtatnom. Az Assist gombbal bejutottam a Bios-ba, és sajnos megváltoztattam a Legacy módot UEFI-re. Azóta nem jutok el a boot menűig sem. HA megnyomom a POWER gombot, akkor sötét marad a kijelző, a ventillátort hallom menni, semmi egyebet nem csinál. Hogyan tudnék eljutni a Boot menüig?
-
efi99
őstag
Üdv.
Bootoláskor a gyártói logo pontosan 60mp-ig megmarad (3 mp helyett, erre is van állítva). Addig a BIOS-ba sem enged belépni, azonban úgy tűnik a gombnyomást érzékeli, mert 1 perc után belép (vagy bebootol rendben a Windows, ha nem nyomtam semmit). Hibajelzés nincs, minden rendben működik egyébként aztán. Bootsorrendnél 1. az SSD, Fast boot beállítva, de egyébként sem volt semmi elpiszkálva évek óta, idáig rendben ment. Win7.
Ötlet? -
Grizzlu
tag
Sziasztok!
Egy alvó állapotból történő visszatérés után a böngésző lefagyott, majd a gép is. Újraindítás után nem bootolt a gép, csak BOOTMGR problémát írt ki. Ctrl +Alt +Del nem segített sajnos.
F12-t nyomva a boot menüben kiválasztva a boot SSD-t már megoldja a dolgot. Azóta így kell indítanom a gépet.Mitől van ez, hogy lehet megoldani?
Köszönöm!
-
Lulu új
lelkes újonc
Helló!
Kaptam egy fél gépet winyo nélkül.
Alaplap: Gigabyte GA-G31M-ES2L (rev. 2.0)
CPU: Intel Celeron e3300
2x2 GB memória 800 MHz
Egy régi 200 GB-os HDD-t csatlakoztattam és Win10 64bites OP-t tettem fel
Csak akkor bootol, ha az alaplapba épített LAN-t letiltom.
Feltettem a legújabb (2010-es) BIOS-t, minden drivert, csak a LAN drivert nem tudom, mert le van tíltva!
Van valakinek ötlete, vagy a LAN rész hibás az alaplapban? -
Tutti-amigo
tag
Hali!
Gugliban semmit, de lehet nem megfelelően keresem mert magyarul és angolul is nem egyszerű a pontos tünetet leírni. Vagy legalábbis nekem nem ment.
Az eszközök ottmaradnak a képernyőn. Alaplapon nem piszkáltam a jumpereket vagyis igen, de a probléma a piszkálás előtt is fennállt. Utoljára még tökéletesen ment tehát nem lehetett semmi elpiszkálva. 2 procival is próbáltam ugyanaz a gond. Memória-nál lehet gond, mert 2*512 van benne viszont az egyik dim vagy egységgel - inkább mindkettővel - valami gond van, mert már csak 512-t lát. Ami izgi hogy hiába van benne a rossz ram a rossz sin-ben nem nyüsszög rá. De már összevissza variáltam tehát tudom hogy se a panel se a sin nem jó viszont a jelenség ugyanúgy fennáll.
Tápot még megnézem mert azt nemrég eladtam alóla és azóta van egy új. Csak nem egyszerű másikkal lepróbálnom jelenleg. De valóban akár ez is lehet. A házból is kifogom szerelni mert a felmaxizáshoz áttettem egy másik házba a régi ócska házát meg eladtam alóla. Hátha nem egyenletesen rögzítettem.
Visszajelzek ha készen vagyok ezekkel.
Kicsit félek hogy a lap az, mert azt már igazán pótólnám a többit még igen.
Üdv
Tutti -
8
senior tag
válasz
Tutti-amigo #296 üzenetére
googleben mit találtál?
miután felismeri az eszközöket ott is marad a képernyőn vagy továbbmegy csak üres a képernyő?
Az alaplapon minden jumper rendben van?
Próbáld meg kivenni és visszatenni a procit, memóriákat, minden csatlakozót megmozgatni.
A tápban is megnézném, hogy minden rendben van-e látszólag, kondik stb. -
Tutti-amigo
tag
Sziasztok!
Nekem a következő gondom lenne, ami előtt kissé értetlenül állok. Elővettem és leporoltam - ürítsd ki pc vackokat keretében - Leporoltam egy kis P3-as konfigomat, és úgy gondoltam hogy szórakozásból kimaxolom. Közben 1-2 alkatrészt amúgy is lekellett volna teszteltem benne.
Nos a következő gondom támadt. A gép indul megvan az 1 csippanás és a bios-ban is lehet minden mahinálni. Felismeri az eszközöket de ott meg is áll és hello. Vagyis amikor mondjuk elsődleges boot-ként a cd-t beállítva tovább kéne ugrania arra, hogy indítsa a boot médiát akkor ez nem történik meg. Megáll és annyi.
Fdd-t is néz de nincs hozzá ms-dos lemezem és azt ma már elég nehezen tudnék csinálni, hiszen ez az egyetlen gépem amiben van fdd csati az alaplapon. Az ODD-t ugye cseszik indítani (gyári win, írt win cd, egyéb rendszer-boot cd).
A régi rendszer hdd-jét meg már évekkel ezelőtt eladtam alóla.
Először sata eszközeim voltak amiket mindenféle fordító meg raid kártyával csatiztam és miután nem ment arra gondoltam lehet ott a gond, de miután az optikát és a hdd-t is ide csatisra de nem változott semmi.Valakinek valami ötlet? Én még ilyennel 25 év alatt nem találkoztam.
Üdv
Tutti -
sityuka89
tag
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy a bios-ba, elalitottam valamit a security menübe, újra indult a gép, de nincs bios, legalábbis nem látom, mert nem kapcsolja be a monitort
Valakinek valami ötlet?
-
tolts.hu
őstag
válasz
King Unique #293 üzenetére
- nincsen ott semmilyen bejegyzés, nem mutat, nem lehet kiválasztani semmilyen boot eszközt: így van.
- Az F9/F12 stb. gyors bootválasztó menü sem működik, nem listáz ki semmit: nem
-Próbáld resetelni a BIOS beállításait: Restore default: változatlan
-vagy CMOS / SMBus reset: ilyen nincs ebben a bios-ban.Felteszem akkor máshol is a kérdést...
-
King Unique
titán
válasz
tolts.hu #292 üzenetére
Hát mondjuk azt, hogy eleve nem egy ilyen elhagyatott topikban kellene érdeklődni, ha választ akarsz. Ott van több, forgalmasabb notebook topik is, ahol valamelyikben fel lehetett volna tenni a kérdést.
• ASUS notebook topic
• ASUS Transformer Book T100: a legújabb átalakulóművész
• Azonnali notebookos kérdések órája
• Notebook hibákEz a "boot menü nálam tök üres" dolog pedig nem teljesen világos. Talán nincsen ott semmilyen bejegyzés, nem mutat, nem lehet kiválasztani semmilyen boot eszközt? Az F9/F12 stb. gyors bootválasztó menü sem működik, nem listáz ki semmit? Ha sehol semmi, akkor próbáld resetelni a BIOS beállításait, vagy CMOS / SMBus reset, BIOS-t frissíteni stb.
-
tolts.hu
őstag
-
dims82
újonc
Sziasztok!
Kedves apósom gépében 2 merevlemez van 2015 óta és tegnapelőttig minden prímán ment, szabadon váltogathatta, hogy melyik lemezről bootol be, mindegyiken 1-1 amúgy múködő oprendszer, egy win8 és egy win 10. A BIOS mindkét merevlemezt látja, de akárhogy állítom be a bootsorrendet, mindig csak a win8asról bootol be. Minden doksit meg lehet nyitni a WIN10es merevlemezről a win8 alól, chkdsk-t lefuttattam, nem talált problémát a hdd-vel. Azt mondja, semmit nem változtatott a WIN10-en, nem csinált semmilyen frissítést stb. Mit kéne megnéznem, hogy a másik hddről újra bootoljon a gép?
Köszi: Gyula
-
Caniggia
tag
Hali!
Olyan problémám lett egy áramszünet után, hogy chkdsk-el a gép majdnem minden bootoláskor. Hiába telepítettem újra az ssd-n a win7-et mire frissítem és felrakok pár progit megint elkezdi chkdsk-elni bootoláskor a rendszert.
Az eseménynaplóban viszont ráleltem a hiba okára:A lemezen a fájlrendszer szerkezete sérült, és nem használható. Futtassa a chkdsk segédprogramot a következő köteten...
Mindig megsérül a fájlrendszer. De miért?
-
torzsa3
csendes tag
Halli mindenkinek,tudna valaki szegiteni? Az a gond hogy windows7 akarok felteni a leptopra de nem akar müködni a bilentyüzet 100% csak az Enter,igy nem tudom semit kiválastani.Usb egérel is probáltam de az nem müködik csak a biosba,pedig engedéjezve van.Köszönöm
-
siege5
aktív tag
Szia. Szintén hasonlóan jártam, mindennapi használat közben elszürkült a kép es lefagyott a gép. Újraindításnál bios elindul de a win logo felugrása es par sec töltése után megáll és újraindul. 2 db SSDről 2 oprendszerrel win8.1 és 10 sem indul. Az optikai meghajtó is csak felpörög de nem bootol be róla a win telepítő. A cseréken lecsatlakozásokon túl vagyok, a wint a boot probléma ötlet előtt próbáltam külön indítani, és lehúzni őket külön külön, illetve mivel nem tudok telepítőt indítani így belső menüből egy win helyreállítást. Azóta annyi változott hogy a win 8.1esre bios után töltés majd boot manager hibaüzenettel telepitot kerve, win 10nel qr kódos hiba, keresve a win visszaállítás során kimaradt filet (itt is ugye nem töltött közben). Ha azóta sikerült orvosolnod vagy valaki másnak lenne ötlete szívesen fogadom. Köszönöm.
-
ZilafC
újonc
Sziasztok, egy olyan hibával szembesültem amivel még soha, így remélem tudtok segíteni.
A problémám az lenne (röviden és tömören) hogy nem tud a windows bebootolni, és újratelepíteni sem tudom.A gép mindennapi használatban van/volt. Egyik napról a másikra már nem adott képet a monitorra a gép, illetve többször csak felpörgött de nem is kezdte el bebootolni se a biost se semmit. Ezt orvosoltam egy bios resettel (a jumperes megoldással). Viszont azóta sem tökéletes a dolog. Most már a bios bootolásával nincs semmi probléma viszont a Windownsnál amint megjelenik a színes zászló ikon lefagy az egész. Gondoltam csak újrarakom rá a windowst és megoldódik minden bajom, de ez sem megy. Amikor elindítom a telepítőt szintén kifagy a "windows fájlok másolása" résznél,tehát már a legelején. A gépet azóta többször szétszedtem, a memóriákat ellenőriztem, mind a foglalatokat kitisztítottam, mind egyenként kipróbáltam, hogy működnek-e. Próbáltam kivenni a vidikarit és anélkül, alaplapiról indítani az sem működött. Kitakarítottam az egész gépet, hátha az a baja. Az egyetlen amihez nem nyúltam az a HDD, de ezt is mára terveztem, hogy esetleg kicserélem benne és úgy megpróbálni rárakni egy Windowst, hátha.
A gép maga nem egy mai csirke, sőt.
Specifikációk:
2x Quad-core ADM opteron 2354
32giga DDR2-es ram (8x4gb 800mhz)
Ati radeon HD 4670
1 terás vinyó (fejből sajnos meg nem mondom, hogy miféle)
MSI K9ND Speedster
Win7 ultElőre is köszönöm, ha valakinek lenne megoldása és azt meg is osztja velem.
-
SecRS
tag
válasz
King Unique #284 üzenetére
Értem és ez nagyon szuper, de az előbb említett hibámat az sem fogja kijavítani, ha az általad említett harmadik helyre is beírom a problémámat. Moderátort kell hívni, vagy más egyéb megoldások, de a kioktatásra sajnos nem vagyok most nagyon fogékony, akármennyire is igazad van. Először fordult elő ez a probléma velem. Mea culpa.
És nem szeretném tovább off topicolni a fórumot, ahogy szerintem te se tedd, mert ÁSZF III./10./9. Ha már a szabályoknál tartunk.
-
King Unique
titán
Akkor előbb kellett volna mérlegelni és eldönteni, hogy hova való inkább a kérdés! Továbbá egy amúgy sem nagyon pörgő topikba, mint ez, megint nem feltétlen van értelme berakni. Valamint, ha valaki minél előbb választ akar, akkor van ám Azonnali kérdések órája topik is.
Egyébként még az ÁSZF III./10./5. pontja is említi...
-
SecRS
tag
válasz
King Unique #282 üzenetére
Az erre figyelmeztető off-topicokkal is szép mennyiségű plusz hozzászólást lehet termelni (mintha amúgy ez lenne a célom, vagy bárkinek is). Ha egy moderátor nehezményezi,- kitörli az egyiket és nekem azzal nem lesz semmi bajom. A hatékonyság kedvéért két helyre írtam be (az egyik topic aktívabb volt az utóbbi időben, mint a másik).
Btw ennyi idő alatt, míg linkeket másoltál, esetleg még segíthettél is volna, így a másik hsz-m okafogyottá vált volna.De azért köszönöm. Érdekes információ volt.
-
SecRS
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, de nagyjából a topic témájába vág. Nemrég szembesültem azzal a hibával, hogy az SSD-re telepített Windows bizonyos boot partíciókat az egyik HDD-re pakolta, tehát ha a HDD nincs a gépben nem bootol be. Épp emiatt újratelepítettem a Windows 10 Pro 1506-os buildet, ha minden igaz és most már úgy, hogy csak az SSD volt bedugva telepítéskor. Még arra is figyeltem, hogy a BIOS-ban (MSI Z170-A Pro) a Windows 8.1/10 WHQL be legyen kapcsolva és úgy telepítsem fel. A windows fel is települt szépen, DE:
Eredetileg a bekapcsolástól az asztalig 22-23 másodperc telt el, viszont mióta újratelepítettem ez az idő kb. 33-35 másodperc, holott szűzebb a rendszer, mint azelőtt. Probáltam már mindenféle energiagazdálkodási beállításokat, hibernálás ki-, bekapcsolását, Fast Boot és Fast Start up (BIOSBan és OS-ben is) beállítások ki- és bekapcsolását, automatikusan induló programokat, a boot sorrendet is átállítottam... de egyszerűen nem tudom lejjebb tornászni ezt az időt. Mi lehet a probléma nyitja?
Előre is köszi! -
topjoyy
tag
Sziasztok
Van egy WD 320gigás hdd.m és az van hogy nem érzékeli a Amikor be bootol akkor nem látom már azt hogy ott lenne. Próbálgattam más más csatlakozókkal és csatlakozó helyekkel de nem jártam sikerrel. Kb 6 éve használom már és amikor utoljára néztem HD sentinennel akkor még 99%os volt. Sajnos nincs módom arra hogy más gépen megnezzem.
Mit tudtok még javasolni?
Előre is köszönöm
-
King Unique
titán
válasz
Brutalhun #278 üzenetére
Egyébként minek erőltetni ezt a CD/DVD bootolást
Ha már az USB HDD opció rendesen működik, akkor ott van pl. a Macrium, amivel lehet a rendszerről lemezképet készíteni & visszaállítani, klónozni stb. A használatához vannak magyar nyelvű leírások is:
—►
[link], [link]. Valamint van benne rescue media készítési opció, vagyis a helyreállítás pendrive-ról bootolva is indítható. Sőt, ha valaki netán a Windows beépített mentését használná, akkor pl. a Win10 tud helyreállítási meghajtót készíteni pendrive-ra. De van ilyen funkció egyébként a Win8.1-ben is. -
Brutalhun
újonc
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy mi lehet az oka annak, hogy nem hajlandó a gép DVD-ről indulni / bootolni.
Jumperelni már nem lehet, minden SATA-s
a CD/DVD BIOS-ban a bootolási sorrend első helyén szerepel.
Felhoztam az indítás menüt, kiválasztottam a meghajtót, még a LED sem villan fel, hogy keresné a lemezt.
BIOS-ban az EFI CD/DVD átkapcsolását javasolták a boltban ahol a gépet összerakták, de az sem használt.Végül USB HDD-ről való bootolás beállításával pendrive-ról sikerült feltelepítenem a windowst, viszont szeretnék szellemképet készíteni és szükség esetén CD-ről indítva újra húzni a gépre a friss telepítést. Ehhez viszont az kellene, hogy bootoljon lemezről, tehát jó volna megcsinálni.
Előre is köszönöm!
Üdv! -
fodoristvan
újonc
Sziasztok. Lenne egy kérdésem. Lenovo Thinkcentre M58-ra hogyan kell DVD-ről bootolni? Az F2 beállításokban sem találok boot menüt.
-
algacs.tamas
újonc
hello sziasztok.
Tomi vagyok légyszives segitsetek a problémámban.
xp-t akarok telepiteni fájlok másolása után ujra indul a gép és elölröl kezdi a tlepitést. hiába kikapsolom az elsödleges bootolást akkor is csak a boot fájlt keesné a cd lemezen. probáltam alap beállitást a biosban de nem hozott sikert. mit csináljak légyszi segitsetek. az alaplap tipus ABIT NF8-V2 a bios pedig Phoenix- AwardBios CMOS Setup Utility képernyöt ad. köszi -
mr_ricsi
veterán
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Mi szükséges ahhoz, hogy CF- és SD kártyára rendszert telepíthessek. Van CF kártyám, van egy CF-SATA átalakítókártyám. Az alaplapok biosa felismeri, de nem bootolható eszközként. SD kártyával és SD-SATA átalakítóval is ugyanez a helyzet.
Van bármilyen különleges követelmény az átalakítókkal, a kártyákkal kapcsolatban, illetve kell valamit csinálni a kártyákkal? -
lkksioskdl3
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.Újra szerettem volna telepíteni win-t, de valamiért nem tudok cd-ről bootolni.
Biosban beállítottam, hogy hogy bootoljon cd-ről, majd ezt a hibaüzenetet kapom:disk boot failure insert system disk and press enter
Próbáltam visszaolvasni, hogy volt e korábban hasonló, de ott elvileg a win dvd volt a hibás.
Megnéztem és elvileg jo simán látja egy másik gép.Előre is köszönöm segítséget!
Üdv.: Lkk
-
Piffuka
csendes tag
Sziasztok....
tegnap ujra akartam rakni win 7 et.... van egy CD m amelyen bootolós partition magic van.... na már most.... elinditottam .... és ki irt 2 drb számozott hibát és hogy fixálom e őket... hát mondom abból gond nem lehet, szóval fix mind a kettőt.... elindult a PM és ahol a particiok felosztását kellene hogy mutatja ott egy Error! volt.... na mind1... ujrainditottam gépet... és hoppá nincsen D: meg E: particiom.... csak C: HDDsentinel csak C t látja... TestDisk látta D: E: -t.... de nem tudta kezelni őket.... aztán találtam valami programot ami látta szintén őket és ott birtam formatot nyomni annak a 2 particionak ujrainditást igényelt a művelet.... (hozzáteszem win7 cd vel is probáltam az error os szöveg után, de addig jutott csak el hogy kiválasztottam a nyelvet, kattintottam h telepités és 15 perc mulva is még csak gondolkodott hogy mit csináljon) ... ujrainditás óta azt irja ki hogy Hiányzit: bootmgr .... azóta külső hdd ként másik gépen formáztam C: t .... hát ez sem segyített.... most ha beteszem win7 cd t vagy PM eset akkor win7 nél a CD ról való inditáshoz nyomjon meg egy gombot.... ott hiába nyomkodok nem érzékeli.... de viszont boot menübe meg biosba belebirok menni.... a PM es cd nél meg akkor fagy le amikor a programot kellene inditania....
Valakinek valami vélemény?
-
cirkus
aktív tag
Gondba vagyok, mert a laptopomban sztem megváltozott a vinyó partíciók prioritása, és most arról próbál bootolni amin nem található WIN.(missing NTLDR) Viszont nincs CD Romom... Na akkor hogy változtassam meg a partíciók prioritását ?
-
Ájvi
csendes tag
Szerbuszok!
(Nem tudom melyik fórumba esik bele a "Hiányos Bootmgr" üzenetű boot probléma?)Win7-es opr.-rel esett meg velem.
Előtörténetként csak annyit tudok írni: xp-vel lettek a particiók(!) visszaállítva dinamikusról elsődlegesre majd aktiválva a wincsin.Jól gondolom-e, h. egy akármilyen win7-es telepítő cd megoldja a problémát valamiféle 'javítás' útján?
Ilyet még nem csináltam.
- Ez 1 bonyolult művelet?
- Mit ne csináljak?
- Gépelni is kell v. automata minden?
- Tényleg akármilyen telepítő jó javításként?Köszönöm a segítségetek!
Kellemes napot! -
jkrisztian
aktív tag
Sziasztok. Kérlek titeket, segítsetek ha tudtok.
A boot elindult, starting Windows résznél tovább ment, a zöld csík gyorsan betöltött. Utána megjelent a telepítő kék háttere, 5 perc gondolkozás után elő jött, az az ablak amelyben a nyelvet tudom beállítani. Kiválasztottam a magyart. Ez után azt írta ki, hogy "a telepítő indul". Itt is jött egy legalább 5 perces gondolkodás (sőt még több). Nagy nehezen tovább lépett, erre jött egy ilyen ablak.
Illesztőprogram betöltése. Egy cd\dvd meghajtó eszközkezelője hiányzik. Ha az illesztőprogram hajlékonylemezen cdn vagy dvdn ill. USB flash meghajtón található,helyezze be a lemezt vagy csatlakoztassa az eszközt most.
Cseréltem DVD olvasót is már, a DVD lejátszó kábelét is kicseréltem, de semmi változás. Már a harmadik féle winfos iso-t próbálom. Két 64 bitest, most pedig egy 32 bitest próbáltam, de ugyanez. Miafakkk? -
hakidani
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy van egy ilyen konfigurációjú gépem:
-ASRock G41M VS3 R2.0
-Intel Pentium D820
-1x4GB DDR3 1333MHZ SAMSUNG
-ASUS AMD 6670
-160GB Seageate IDE merevlemezMostanában nem tudom hogy ennek lehet köze valamihez, vettem egy BF3 nevű játékot és amióta ez a játék megvan kikapcsolás után mikor másnap újra akarom indítani a gépet betölti a windows fájlokat ugye amit újra telepítésnél kapunk és mindig visszaállítási menüpontra kell rámenni hogy működjön a számítógép.
Tegnap újra telepítettem a windowst, de még mindig ugyanezt csinálja.Én a merevlemezre gyanakszom már lassan több mint egy éve megvan és használtan vettem és ugye nem is Satás.Választ előre is nagyon köszönöm
További jó napot
-
Schatt
tag
Sziasztok!
a klasszikus:
"Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key..Menet közben fagyás, majd ujraindítja magát a gép, jön ez a felirat.ha belépek a biosba(UEFI) nem látja a sata3-ra tett vinyót (ezért nem indul), áramtalanítás után indul a win7 és látja a vinyót.
Asrock B75 pro3-M alaplap új
2tb WD green EARX új
win7
a többi cucc használt
Mi okozhatja? hallottatok már ilyenről?
2 hét alatt játék nélküli használat mellett 5X jött elő....nem hiszem hogy egészséges lenne így hagyni. -
Morpheus95
csendes tag
Sziasztok!!
nekem van egy olyan kérdésem ,hogy van nekem egy 2,5" laptop vinyóm,és bele tettem az asztali gépembe,és nem látja és ezt hogyan tudnám orvosolni a dolgot???
felpörög a vinyó és nem látja se a bios se semmi,és nem tudom mért van ez,egy wd vinyóról van szó 500gb sata 2-tőröl laptop vinyó,és már nem tudom mit csináljak vele
-
ati1993
csendes tag
Az lenne a problémám hogy win7 nem települ fel a gépre, a winyóval van valamilyen problémája nem tudom hogy állítsam át a jumpert vagy más megoldás esetleg???
-
sebkri25
tag
Üdv,
következő problémám lenne: videó
valami javaslat a probléma orvosolásra?konfig:
corsair tx650,
ga-z77-d3h,
i5-3570k,
corsair 8gb 1600mhz,
hd7870,
ocz-agility3 120gb, -
Lacy6
senior tag
Sziasztok!
Valaki tud segíteni egy olyan problémában, hogy vettem egy új ssd-t és úgy gondoltam csak simán rákötöm a gépre, de nem akart elindulni. A gépbe van már egy ssd és gondoltam azért nem indul el mert áttettem másik sata 3 -portba vagy nem sata 3-as portba mert kék és fehér színnel jelöli a sata csatlakozokat. de akárhogy variáltam mindig vmiért nem akart jó lenni! Ekkor visszacseréltem mindent a régire és csak 1 Corasir (a régi) ssd maradt benne amire ezt írta a gép : "invalid partition table" és nem akar tovább menni! Fogalmam sincsen mi lehet a baja hiszen csak a portokat cserélgettem. Lehet hogy vmi regisztrációs fájlt nem találhat vagy nem tudom, de valaki tud segíteni???? -
Findzs
addikt
sziasztok
nekem olyan fordult már elő többször is, hogy a win 7 indulásakor azt írta ellenőrizni kell a konzisztenciát a c meghajtón
engedem neki erre már többé nem indul újra a rendszer csak folyton ujraindúl a kis kockák megjelenésekor, ha nem engedélyezem neki akkor tökéletes minden, semmi hiba játékok is szépen mennek
1 évben 2x 3x előfordul de sajnos pont a legrosszabbkor, hogy lehet ezt kikapcsolni, hogy ne indítsa a konzisztencia vizsgálót? illetve mi okozhatja ezt a hibát, hogy utána nem indul el a rendszer, semmivel se lehet életre kelteni már próbáltam 100 féle képen
ötlet ?
-
d33plin3
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, és bevallom, nem olvastam végig a topikot, de legalább is a gugliban a problémámra sehol semmi válasz, de valószínűbb, hogy a kérdést nem tudom jól megfogalmazni.
Tehát...
Iszonyat lassú a rendszer indulása, viszont nekem nem a win tölt lassan, hanem közvetlenül a bekapcsolás utáni időszak hosszú, mikor már kiírja az alaplap típusát, de a memóriaszámlálás, meg processzor kiírása nem történt meg. Nem mértem le pontosan, de 50 másodpercet biztosan elidőz ott.
A gép az utóbbi fél évben alapos felújítás alatt volt, az alaplapon kívül minden le van cserélve. Nem tartom kizártnak, hogy ez a probléma, de hátha megúszható.
Továbbá a HDD már a végét járja, ezt tudom, de az új SSD sem javított ezen.a konfig:
Táp: Coolermaster GX-Lite 600W
Alaplap: Gigabyte M68MT-D3
CPU: AMD Phenom 4x 840 3,2Ghz
RAM: DDR3 Corsair Vegeance 8Gb 1600Mhz dual Kit
GPU: Geforce GT-440 512Mb DDR5
HDD: Nem tudom fejből, maxtor azt hiszem, 160Gb
SSD: OCZ Agility 3 120Gb
CPH hűtő: Coolermaster Hyper TX3 -
Szatis101
csendes tag
Sziasztok!!
Segítséget kérnék töletek.. Újra telepítettem az xp-t (nem cd-ről bootoltam) és észre vettem h minden cucc rajta maradt amit elözöleg volt rajta..Újra tettem megint(nem cd-ről bootoltam) és nem tudtam particionálni, mert csak egy partició van amin a windows van és azt írja ki h nem lehet formázni mert idéglenes telepítő fájlok vannak rajta, és alatta van egy 8mb nem particionált terület amit nem lehet másik particionak használni mert a windows regisztrációs dolgok vannak rajta..Ezután cd-ről bootoltam és ugyan ez a hiba h nem tudok particiot törölni sem létrehozni, pedig cd-ről bootolással menni-e kéne
Kérlek segítsetek!!!!!
-
barks
csendes tag
válasz
horvibali2 #244 üzenetére
Sziasztok!Nekem is ugyanez a problémám,tud valaki segíteni,hogy mi lehet a gond?
-
drahotab
tag
Sziasztok!
Asrock b75 pro3-m lapom van (meg semmilyen oprendszer nincs a gepen)
Amikor benyomom, azt irja: error loading operating system.A biosba az usb eszkoz van beallitva elsonek, a tobbit kiszedtem. NTFS es FAT32 ben sem megy...
Valaki tudna nekem segiteni?
Koszonom!
-
Konen
csendes tag
Derűs Napot!
Remélem tud valaki segíteni. A problémám a következő: pénteken délben úgy döntöttem kitakarítom a gépemet mert már régen volt takarítva. Kihúztam a kábeleket kivettem a videokártyámat és egy Samsung 640 GB-os winchestert mert bad sectoros lett(ezen volt a windows is, de már korábban egy másik winchesterre telepítettem, szintén samsung 1,5 terás). A probléma az összerakás után kezdődött nem kapcsolt be a monitorom indításkor, még 2x kivettem a videokártyát, kivettem a memóriákat is még ma dvd írób is másik tápkábelt dugtam, akkor bekapcsolt a monitor, és egy BIOS resetet tapasztaltam(mert bejött az elején az ASUS logó amit még anno 2008 ban kikapcsoltam) és a szokásos szöveg után nem bootol a windows csak egy villogó kurzort látok a bal felső sarokban. Nagy nehezen ujra raktam a windowst és a második restart után ugyanez történt(csak a villogó kurzor). Rendszer visszaállítás után ment a gép semmi probléma nem volt vele egészen restartig, akkor megint a villogó kurzor fogad. nem tudja véletlenül valaki mi lehet a probléma, nem akarok minden este munka után rendszer visszaállítással kezdeni.
Egy ASUS alaplap M3N78-CM, a vga szintén ASUS Ati radeon HD 4850 EA TOP, AMD X2 6000+ proci, 4 gb Kingston DDR2 ram a táp egy Lc Power 550 W-os.
Ha valaki tud segítsen pls.
-
rajkonnen
csendes tag
hali. tudnátok segíteni? tegnap újratelepítettem a gépet. leszedtem róla minden fontos cuccot. beteszem a telepítő cd-t elindítja az újratelepítést. újraindul a gép. behozza azt a részt ahol a partíciók vannak feltüntetve. nincs partíciókra osztva a vinyó(80gb) van egy 79,valahány gigás rész amin a windows volt alapból meg egy 8mbos szabad terület. felrakja a 79gigás részre a windowst, kész is a telepítés de utána látom hogy nem törölte le e régi dolgokat a C-ről, és utána sem engedi formázni, se a sajátgépből, se parancssorból. de a telepítés során nem is kínálja fel hogy formázza a partíciót telepítés előtt, a régi gépemnél ezt felkínálta. se nem enged partíciót törölni se újat létrehozni, arra hivatkozva hogy a 79 gigás részen ideiglenes telepítési fájlok vannak. nagy nehezen behoztam a biosát hogy átállítsam hogy a telepítő cd-ről bootoljon, de a biosa se olyan mint a régi gépeknek. ott vannak a menüpontok de nem reagál a nyilak mozgatására.csináltam róla egy képet
segítségetek előre is köszönöm
-
agoka07
senior tag
Sziasztok!
A problémám az volna, hogy a haverom gépén újra kellene telepíteni a Windows-ot. Amikor jelzi, hogy nyomjak meg egy gombot a telepítéshez csak a másodperc töredékével jelzi. Nincs idő megnyomni. Milyen hiba lehet? -
lestat1984
csendes tag
kép
-
lestat1984
csendes tag
Sziasztok ! Az lenne a problémám szerelek egy toshiba portege a600 laptopot. Hdd kábel elszakadt benne vettem hozzá egy külső HDD racket satásat. és a vista nem bootol be és ezt a hibaképernyőt adja ki javítással mindennel probálkoztam már de nem tölt be a windows és installálni sem lehet pendriveról. Tudnátok segíteni hogy oldajm meg ezt a problémát?!
-
ÁTHELYEZTEM
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
A barátommal két Targa Visionary XP laptopból megpróbáltunk egyet összerakni. Az egyik belseje megolvadt, a másiknak meg a displaye karcos és töredezett volt ill. a CPU ventilátora kegyetlenül zörgött. (különben működött). A displayt sikeresen kicseréltük, viszont a ventilátor csere óta - ehhez le kellett venni magát a hűtőt is - nem tölt be a gép.
Töltéskor a következőt írja ki:
Boot Failure
Reboot and Select proper Boot device
or Insert Boot Media in selceted Boot device
Press any key when readyEsetleg tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a probléma? Gondoltam olyanra, hogy talán a CPU hűtő nem illeszkedik helyesen a procira, de ezt nem tudom elképzelni, mert három bazi csavar rögzíti. Szóval nem tudom...
A segítséget előre is köszönöm!
-
pomk
őstag
Üdv!
Adott egy Fujitsu-Siemens laptop. A cd meghajtó BIOS-ban látszik és Windows alatt is tudom használni, de hogy ha beállítom, hogy arról bootoljon, nem bootol be róla. Az F12 megnyomásával előhívott bootolási listában sem látható.
Valaki valami ötlet? -
horvibali2
csendes tag
Szevasztok!
Egy kérdésem lenne felétek. A PC amiről szó van: ASUS M4A88T-M/USB3 alaplap, AMD Phenom II 840 proci, Kingmax 2GB 1333 Mhz DDR3 ram, WD Digital 500 GB Sata3,
TRUST tápA problémám az lenne adott a Windows 7 és PC bekapcsolás után sűrven csinálja azt, hogy mikor bejön a windows logo megfagy, majd fekete képernyő re vált. A vinyó világit foylamatosan és semmi. Ujrainditom ugyanugy fekete a képernyő, majd kikapcs gép bekapcs és elindul. Viszont látszolag semmi baj, ha betölti üzemképes nincs semmi látható probléma. Vinyo nem zörög csörög, müködik normálisan (HDD Sentinel szerint is jó illetve 96% os kondicio) De miután restart kell valami miatt, vagy ha csak bekapcsolom előfordul sokszor, hogy megfagy bootoláskor.
Amit eddig végrehjatotam a probléma kiküszöbölésére:
- WINDOWS 7 reinstall, particionálás
- viruskereresés
-Bios frissités
- adatkábel, táp kábel csere vinyonál
- memoria teszt (MEMTEST86)Jah a gép kb félév éves, csak a táp nem uj de az is kb 1 éves.
Szerintetek mivel probálkozzak még?
-
2.5HDDKELL
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #242 üzenetére
este elmaradt, most megnézem. úgy néz ki a néha van kép jelenség memória probléma volt, egyik modul nélkül jó, a boot elakadás pedig szerintem attól, hogy talán a kábel (is) rossz, mert múltkor volt rendszer, ment, most ha továbblép kábeligazgatás után, akkor pedig nem talál egy filet, szóval szerintem lóg a füle farka annak a hdd-nek. usb-ről hogy tudnék egy ilyen kori lappal bootoltatni? pendriven van xp, usb-s meghajtóval meg tudnék ubuntut.
-
válasz
2.5HDDKELL #241 üzenetére
Azért írj, mire jutottál...
-
2.5HDDKELL
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #240 üzenetére
este nekiállok, vga integrált, megpróbáljam agp-sel?
-
válasz
2.5HDDKELL #239 üzenetére
Mindnet húzz le az alaplapról, pl floppy, HDD-k stb, kiszedni pl LAN kártyát, hangkarit stb stb, csak a vga maradjon és 1 RAM. Ha így is gebasz van, akkor kellene kölcsönkérni bármilyen VGA kártyát, ha PCI portos (nem PCI-e vagy AGP) az sem gond, csak legyen, mert akkor az is kizárható.
Tudom, hogy ez elég frusztráló dolog és van, akinek ehhez nincs türelme, de másképp nem megy sajnos.
(90-es évek eleje óta rakok össze gépeket/javítok/telepítek stb, szóval tudom mi a dörgés...) -
2.5HDDKELL
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #238 üzenetére
bármelyik modullal nézem, hol van kép, hol nem lép be biosba, mindegyikkel ugyan úgy mindig más..
-
válasz
2.5HDDKELL #237 üzenetére
Nézd, annyit tudok javasolni, hogy ha több memóriamodul van a gépben, akkor egyenként/külön külön próbáld ki, illetve ami még ilyen jelenséget produkál az tipikusan a videokártya. Ha nem ez a 2 (és valóban nem került bele semmi új (használt) cucc), nem lett valami az alaplapra dugva stb stb), akkor lehet még a tápegység illetve maga az alaplap.
Próbáld meg amiket írtam, és írj mi lett az eredménye a dolognak.
-
2.5HDDKELL
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #236 üzenetére
nem, sajnos eddig ha bekapcsolom nem is ad áramot a billnek, nem villan fel, monitor is készenlétben marad. most beindult, biost beadta magától, újrainítottam biosból, már volt kép is, nem adta be a bisot és a biosos screen (proci, ram, hdd stb) után, ahol általába kiírja, hogy cd-ről való indításhoz gombot, stb, ott alul villog a kurzor és nem megy tovább
-
válasz
2.5HDDKELL #235 üzenetére
Akkor ott valamelyik hardvernek véres a torka. Gondolom amikor bementél a BIOS-ba, akkor betöltötted a default beállításokat és azon felül állítgattál még dolgokat és mentetted.
Tehát ha jól értem, akkor most az a szitu, hogy a BIOS-ba be tudsz menni, már nem automatikusan megy be, csak most meg más gondok léptek fel.
-
2.5HDDKELL
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #234 üzenetére
elemcsere, biosba beléptem, beállítottam mindent, mentés és kilépés, monitor kikapcsolt, gép pörgött, bárhogy kapcsoltam ki, nem villant se a billentyű és kép sem volt.
-
válasz
2.5HDDKELL #233 üzenetére
Rendben. Természetesen elemcsere után is egyből bemegy a BIOS-ba, de ott állíts be mindet és kilépéskor mentsd a módosításokat. Utána már el kellene tűnnie a jelenségnek.
Ha az továbbra is megmarad, na az már más kategória. -
2.5HDDKELL
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #232 üzenetére
kérdés nélkül megy a biosba. hát van egy brazos lapom, ha tovább nem is, de tesztelésig átrakom belőle, remélem ez a gond csak!
-
válasz
2.5HDDKELL #231 üzenetére
Az azonnal belépést úgy kell érteni, hogy nem ír ki semmit, kérdés nélkül bemegy a BIOS-ba, avagy azért ki van írva, hogy pl a BIOS konfigurációja helytelen, nyomja meg az XYZ gombot a folytatáshoz, del-t meg a belépéshez?
Ez a jelenség tipikusan akkor jön elő (ha hardver hibát most nem vesszük figyelembe), amikor a BIOS minden indításkor elszáll. Ilyen öreg gépek esetében ezt tipikusan az elem okozza. Kapcsold ki a gépet és szedd ki az alaplapból az elemet (óvatosan, nem feszegetni kell, van egy kis rögzítőpecek, azt kell finoman elmozdítani pl egy kisebb csavarhúzóval és akkor szinte magától kiugrik a kis tokjából az elem)
Valószínűsíthető, hogy ennek az elemnek járt le a "szavatossága". Ha van otthon mérőműszered, akkor mérd le a feszültségét, ha nincs vidd magaddal egy számtek szervizbe, ott lemérik és ha az a gond, akkor egy ezresen belül megúszod. (pár száz forint amúgy, de itt is vannak jobb minőségű elemek, amik olyan 800Ft körül vannak) -
2.5HDDKELL
csendes tag
Sziasztok!
Adott a családom gépe, egy kis P4-es gép, 1.7-es procival, 512mb rammal, 40es winyoval, Windows XP-vel. Igen ám, de amikor bekapcsolom autómatikusan a biosba lép be, ha pedig nagy nehezen megoldom, hogy ne, akkor túllép az első képen, ahol kiírja a biost, konfigot, és ahol írja, hogy bioshoz del bill, stb, ezen átmegy és utána megáll, nem bootol be, mi lehet a gond? Másik HDD?
Köszönöm! -
Balas17
csendes tag
üdv mindenkinek segitségeteket szeretném kérni volna egy problémám ujra raktam a gépemet ugy hogy a gép nem botolt hanem maga az xp cd röl telepitetem fel ment is rendesen csak amint felraktam a wideo kari driver ét betölt az xp bent van a programban kb 2 percig és ujra indul a gép gondoltam ujra rakom a gépet de nem bootol cd röl egyáltalán nem csinál semit. Ha valaki tud segiteni a bootolásban kérem irjon privátot köszi.
-
flash-
veterán
javitas:irtam h reset utan megjavul nos ezt bios resetre ertettem.
-
flash-
veterán
sziasztok
adott egy asus p4p 800 se alaplap.
a rendszeren winxp van.
a winchester egy atás maxtor vinyó.az a problémám hogy nagyon sokat kell várni mire bejön a windows betöltési képernyő(a fekete hátteren a windowsos ablakra gondolok)
az ata kábel vadiúj,de másik kábellel is probáltam.a folyamat igy nez ki:
megnyomom a gep bekapcs gombjat,par masodperc mulva megjelenik az alaplap logoja,ai bios felirat.ez latszik a kepernyon 1
percig.
ez eltunik,bejon egy fekete kepernyo,a kep bal felso sarkaban villog a kurzor ugyancsak 1percig.majd eltunik a kurzor,tovabbi 1 percig teljesen sotet kepernyo latható.majd csak ezutan jelenik meg a win betoltokepernyoje(a szines ablak fekete hatterrel)
a biosba barmit allitok akkor a windows nem tolt be hanem azt irja hogy reboot and select proper boot device or insert boot media....
ilyenkor csak az a megoldas hogy resetelem a biost viszont igy meg az altalam emlitett hosszu toltes a gond.
valamit gondolom csak be kene alitani a biosba de barmihez nyulok akkor meghulyul.mi lehet a gond?erdekes tovabba hogy reset utan ezek a beallitasok es igy betolt ugyebar a win csak lassan:
hdd primaster
odd secmasterhdd:32 bit data transfer disabled
ide configurationnboard ide operate mode enhanced mode
enhanced mode support on sata
configure sata as raid no
ide detect time out 35secadvanced pci sertings:
plug and play os noazert ezeket a beallitasokat tettem be mert masok pont ezekre mondtak h valtoztassam meg viszont a barmit valtoztatok mar nem jon be a win.
megis mi lehet a baj?
-
D34L3R
tag
Hali mindenkinek! olyan problémám lenne hogy megpróbálom leformázni a gépet de nem megy tovább a telepítés! Pratícionálom leformázom de semmi! Azt se írja ki hogy "lemezről való indításhoz nyomj meg egy gombot"! Látja winyót meg az írót a BIOS de semmi! Win 7-el is probáltam és partícionálom a winyót de nem enged tovább mert azt írja ki hoyg erre a partíciora nem telepíthető rendszer! A winyó 100%-os ez tuti! Előre is köszi!
-
Dr.Ádám
tag
Üdv!
Van egy Ibm x20 laptop. Nincs cdrom, fdd. Van 40gb hdd és ennél külsőleg adatcsere megoldott.
Xp t szeretnék telepíteni a következő módon. Másik hardveren 2 felé partícionálom a második partícióra másolom a telepítőfájlokat. Az elsődleges partícióról szeretnék bootolni.
Ebben szeretnék segítséget kérni. Milyen fájlok kellenek milyen tartalommal?? Esetleg ha valaki el tudná küldeni...köszönöm!
-
firewolf
tag
válasz
Realradical #223 üzenetére
Igen indul. Ugyanazzal a meghajtóval, amivel 2. alkalommal próbáltam. De nem értem, hogy ha ubuntu indul, akkor win7 miért nem...
-
firewolf
tag
válasz
Realradical #221 üzenetére
Megpróbáltam másik meghajtóval is, de ugyanezt írja.
-
firewolf
tag
Hello!
Egy régebbi gépre szeretnék föltenni win7-et, de amikor bootolna a dvd-ről, akkor azt írja, hogy nem tud, mert hiányzik a bootmgr. 2 dvd-vel is próbáltam, ugyanez, de ubuntu cd-ről simán bootol. Valakinek van valami ötlete? -
tweeter90
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy van egy ASUS A3000 notebookom,eddig minden ment normálisan.Egyik napról a másikra ezt írta ki a gép "Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key..."Bios elem nincs lemerülve.
Boot sorrend beállítva.
A winchestert felismeri a bios-ban.
De nem bootol se cd-ről se pendriverol,se a winchesterről. (ugyanazt az üzenetet kapom mint előtte)Több XP-t is próbáltam már amikkel előtte jól működött de semmi.
Hozzáteszem a winchester néha kattant egyet még mikor működött,de volt olyan hogy még az egér is beszaggatott az asztalon.Kérdés az hogy vegyek-e winchestert,vagy más lesz a probléma??
Ha valakinek van valami ötlete legyen szíves segítsen!
Köszönöm! -
Morris
veterán
válasz
szuperpiac #212 üzenetére
Nekem ugyanez volt a gondom.
Asus A8N SLI lappal és Gigabyte 7600GT passzív VGA-val. Azt vettem észre, hogy az alaplapon a chipset vagy a proci hűtője nem pörög úgy ahogy kéne. Hiába mozgattam a VGA-t semmit. csak sok reset után indul. ez a hiba 5-6 havonta jön elő és leginkább akkor amikor megmozdul a gépház egy light-os véletlenszerű belerúgás után.szerintem az alaplappal van gond. Mégpedig a vagy a PCI-E slottal, vagy chipset-tel.
cserélj lapot és nézd meg úgy, hátha -
spgabor
aktív tag
Helló!
Ezzel kapcsolatban tud valaki segíteni?
-
hajtömeg
aktív tag
Sziasztok!
Kaptam egy gépet ,aminek nincs dvd olvasója: [link]
Külső winchesterről próbálok bebootolni,de valamiért nem akar menni,hiába állítom át biosban a bootolási sorrendet
Van ötletetek?
(Pendrive-os bootolásról ne írjatok! Hosszú,nem akarok belemenni miért nem onnan bootolok -
Pazolini
senior tag
Kedves Fórumozók!
Ma reggel 2 sata vinyóm is elfüstölt.
Kérném a segítségét azoknak, akik
vagy voltak már hasonló helyzetben;
vagy hallottak ilyenről;
esetleg meguk is oldottak már meg ilyen “tűzeseteket”Konfig:
UPS
500w táp
4 HDD – 2 PATA, 2 SATA
TV-, video- és hangkártya
1156-os Gigabyte lap
core i3 vrtuális 4magos CPUTörténet:
Tegnap minden oké.
Aztán Murphy: ma reggel NTLDR is missing üzenet os boot helyett
BIOS: nem látja a két satát: egyiken Win7ult rendszer (500gb), másikon videók (320gb)
le a patásokkal (hath táp nem bírja, le a dvd írót is, az is satás) – bekapcs: semmit nem lát a BIOS
satát átköt (csak a data szalagot a két GSATA2, fehér színű portra) – bekapcs, hallom lassan pörög föl csak a táp, fémes szagú füst a 2 sata felől, - szerencsére ott álltam felette, a ház nyitva volt – úgyhogy 1 mp-en belöl 1-0 kikapcs a tápon.
idegesség, rémeket látás, és indulás a melóba…Segítség:
- egyáltalán mi a f… lehetett ez?
- ki kéne szűrni, hol lehet a hiba…
- adatmentés
- mi mehetett még tönkre?
- hogy fogjak hozzá?
- mérőműszerek nuku
- gépösszeszerelési tapasztalat – VANKÖSZÖNÖM!
-
sagesz93
addikt
válasz
szuperpiac #212 üzenetére
Na de milyen az az új táp?
Mert ha mondjuk egy trust, vagy ilyesmi, akkor akár lehet az a gond továbbra is.gondolom a kártyára rákötötted a 6pines tápcsatit, bár ez egy hülye kérdés
Nekem más ötletem nincs, majd valaki okos jön és megmondja a tutit. -
szuperpiac
csendes tag
Hali!
Vettem egy Gainward gtx460 2gb-s kártyát és az alábbi gondom van azóta. A gép indításakor stand by-ban marad a monitor. (Valszeg nem kap jelet a vga kártyától.) Ha resetelem, akkor 5. 6. alkalommal bejön a kép rendesen. (random, elindul rendesen.)
Tápot cseréltem 470-esről 580W-ra, de ez sem oldotta meg a gondot, ugyanígy csak sokadik alkalommal bootol be rendesen. Előfordult, hogy nem nyúltam hozzá, hagytam bootolni és a windows 7 fogadott. (Csak mire bebootolt az oprendszerbe akkora jött meg a jel.)
A tápot kizárom, mert mind2 táppal u.ez a gond. (Az 580-as egyébként zsír új táp.)
Bios frissítés és CMOS reset is volt már, u.ez a hiba fennáll....
Amúgy ha megjön a vga jel, tök jól működik minden, terhelés alatt is. Már azon gondolkodom, hogy szervert csinálok belőle és nem fogom kikapcsolni.
Az alaplap: Gigabyte GA-EP45-UD3LR.
Ha van tippetek köszönettel veszem.
Köszi. -
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
Sziasztok!
Egy nagyon idegörlő problémára keresem a megoldást.
Nyár elején kiszedtem a gépemből a vinyót (1tb-os samsung) és elvittem haverhoz, hogy átmásoljak neki pár dolgot (több gépbe is bekerült a vinyó),ami tökéletesen működött.
Mikor haza hoztam és beraktam azt írta ki bootoláskor,hogy "Error loading operating system".Sok mindent megpróbáltam a hiba orvoslására:
pl.:
- windows 7 dvd betölt recovery lefuttat - nem talált windows partíciót
- recovery toolsnál cmd,ott fixmbr és mindeny egyéb amit neten találtam - semmi!
- cmd->bcdedit paranccsal is beállítottam mindent,ahogy elvileg kellene lennie - de semmi!
- easyboot nevű kis programmal megcsináltam ugyanazt kb. amit bcdedittel + MBR-t is újraírtam.Elvileg a bootrecord-al semmi probléma nincsen,mert minden a helyén "elvileg".
A csavar a dologban az,hogy mikor tölt be a gép (gigabyte alaplapom van) F9-et nyomogatva elindul az XPressRecovery nevezetű kis okosság,ami azt írja ki,hogy "ahhoz,hogy elinduljon az XPressRecovery rakjam be az alaplaphoz kapott CD-t és nyomjak egy gombot".Nos én nem rakok be CD-t és nyomok egy gombot akkor elkezdi betölteni a windows-t és minden működik rendesen.
Tehát egészen mostanáig így használtam a gépet,hogy betöltéskor megnyomtam az F9-et majd utána az "any key"-t és betöltött.
De most egy másik alaplapot szeretnék használni ami egy Asus és az nem tudja ezt a fjútsört...
Kérem tisztelettel,hogy aki tud megoldást a problémára az segítsen!
Rengeteg fórumot olvastam már,ahol sok ember azért kapott ilyen hibát,mert XP-t akart telepíteni W7/Vista után...Én nem emlékszem,hogy ezt tettem volna.
Előre is köszönöm mindenkinek aki megpróbál segíteni,és bocs amiért ilyen hosszúra sikeredett a hsz. -
lcee79
addikt
Sehol senki?
-
lcee79
addikt
Hi!
Bocs, hogy nem olvasom végig a hozzászólások, de jó lenne vki tudna segíteni most.
Véletlenül arra a vinyóra nyomtam kötet törlését, amire lementettem mindenem előtte 3 percel.(((
Nem bántottam el vinyót arról az állapotról mivel ezt a windows 1 sec alatt megcsinálta gondoltam meg lehet csinálni egyszerűen.
De tévedtem, 1 napja próbálkozom, de nem sikerült semmit szinte.
Azaz azt kitaláltam, hogy a DiskGenius 3.3.0525-ös progi megtalált mindent a vinyón, ami kötet törlése előtt rajta volt, de sajnos nem eged szériaszám nélkül másolni.
Szériát nem találtam a neten, meg másik olyan programot sem addig eddig eljutna....Tudna vki nekem ebben segíteni, egy működő diskgenius-szal (egy license keynek öülnék a legjobban...) vagy egy olyan programmal ami ugyanígy jó, de műxik crack nélkül is.
ui: Hiens boot cd 11.1-en rajtvan, a progi, de az a cd bug-os és ha elindítom a windowsom bootját is elrontja. a 11-es nem volt ilyen, de azon meg nincs rajt.
thanx!
-
ScrapUnit
aktív tag
albert8: amelyik merevlemezre a bios bad smart hibát jelez, azon futtass le egy alapos merevlemez tesztet!
-
albert8
veterán
Üdv mindenki
Ezzel mit kellene kezdeni?
[link]Új hardverekhez ujjra kellett raknom a gépet
2 wd 500 asom van az egyiken rajta volt a régi win7 azt leformáztam de még mindig van rajta valami 17gb
a másikra ráraktam az új win 7 et az most müködik de mikor betölt akkor kidobja ezt és még 30 percenként ójraa másik amikor betölt hogy american megatrends és észleli a hardvereket akkor az egyik winyóra kiirja hogy S.M.A.R.T BAD meg valami capablét
-
nahalem
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy új gépet és nem BOOT-tól ben CD ROM-ról.
Helyette a következőt írja ki:
Reboot and Select proper Boot device
or Insert Boot Media in selected Boot device and press key_Mit tegyek?
Kérlek segítsetek, mert ma még szeretném a Windws-t telepíteni?Nagyon fontos!
Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parkside szerszám kibeszélő
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EA Sports WRC '23
- Hardcore café
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- WD Gold 8TB új (WD8004FRYZ)
- Eladó 240GB SSD-k
- 500 GB-os 500GB 750 GB-os 750GB Western Digital Saegate Toshiba Samsung SATA HDD barátságos áron
- 320GB 250GB 200GB 160GB 80GB SATA Seagate Toshiba Western Digital Hitachi HGST Samsung SATA HDD
- 320GB 250GB 160GB 120GB 80GB Western Digital Samsung Saegate SATA HDD-k barátságos áron
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest