- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fujifilm X
- Házi hangfal építés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
st3v3np3t3r
nagyúr
amúgy ezt házilag hogyan tudnám itthon tesztelni? nem gond ha szét kell szedni...
amúgy a 82577LM technikai dokumentációban találtam olyat, hogy a chip 3as lába "lan_disable_n" ami direkt kapcsolatban van a chipset gpio12-es portjával és a lan vezérlő felöli oldalról kap egy +v3.3LAN tápot egy 10k-s ellenálláson keresztül
nem lehet,itt lehet a gond? -
SkyLine3000
addikt
-
kellcucc
aktív tag
Szia!
Köszönöm a választ. Vasárnap rászántam másfél órát az életemből, ezzel spóroltam 40e-t a cserén...A kábel cseréje megoldotta a problémámat. Szerintem ha a kijelző vagy más lett volna a kábelen kívül, akkor a le és felhajtás nem befolyásolta volna. Szerencsére működik, remélem fog is egy darabig.
Üdv
-
Igen ezzel szembesülök én is itt Debrecenben is. Nem akarom megnevesíteni, mert nem az a lényeg, de sok gépet hoznak hozzám ami járt "szervizbe". Mielőtt megmondabák, hogy hol volt előre megmondom nekik, hogy melyikbe lehetett, és sajnos igazam is szokott lenni. Köszönöm a választ, így kaptam még egy szervizt amit bátran ajánlhatok, ha máshol kérdezik tőlem.
Köszönöm -
Ernesto78
aktív tag
-
kreten67
senior tag
Ja majdnem lehetetlen,de muszáj megpróbálni,mert arról az vadászról vannak vadkamerás felvételek aki a híradóban is mutatott farkascsalád lemészárlásáért felelős.
Egy másik ugyanolyan működő ssd-t használok donornak ,aztán majd csak sikerül.Én elektronikai mérnök volnék,de a hálózat és a szoftveres dolgokban nem igazán jeleskedem,de mostanában ezzel a hack-kel nyúznak a környezetemben : [link]
tudsz erről valamit. Ez működhet? A pöpec forrasztás a csávó precízen dolgozik.
-
kreten67
senior tag
Humansoft miskolci regionális Dell ,Hp ,Lenovó szervizpartnere.
És hogy mit hiszel és mit nem az nekem mindegy,de akkor is ez van.
Ma egy Dell e5470-be cseréltem M.2 256gb Intel ssd-t és ebben a gépben már kettő alkalommal volt korábban cserélve, a gép még nincs egy éves. A gép az Aggteleki nemzeti-park tulajdona és rendkívül fontos adatok miatt még a tartalmát is le kell mentenem valahogy,ami nem lesz egyszerű mert ha az alaplapba teszem a gép a biosig sem jut el és az ssd vezérlő proci egy pillanat alatt tűzforró. Egy közeli autóipari gyártó és fejlesztőcégnek is helyszínen javítunk (közel 500db-os dell gélparkjuk van( Precision és Latitude) nekik csak ebben az évben 7480 és 5470 gépekben nagyrészt Toshiba M.2 ssdket cseréltünk valószerűtlenül sokat. -
nahunn
tag
szerintem semmi okod nincs megsértődni és fenyegetőzni sem, legalább is én nem adtam rá okot szerintem
egyébiránt nem hazugság az ügy, megvan a számla is amit a cégetek kifizetett a károsult ügyfélnek a kijelző miatt
ha szerinted ahhoz zseninek kell lenni, hogy "eltököljek" és megjavítsak egy gépet, amit máshol nem csinálnak mert mert nincs rá idő akkor tényleg az vagyok
azért vagyok itt mert pont az ilyen zsenik segytségére lehet szüksége a kérdezőknekrészemről a téma lezárva, dolgozzunk inkább, mert ha jól értem van mit csinálni ott is
-
nahunn
tag
ez aztán a hozzállás
én anno pont e miatt csináltam saját szervizt, mert ezt láttam mindenhol
persze megértem, az alkalmazottakat ki kell fizetni...bár a kijelző kilopása azért szerintem elég erőshidd el még ha nehéz is, meg lehet találni az egyensúlyt a nagyüzemi húsdaráló és a tökölős javítások között,
de ezt alkamazott nem fogja megcsinálni,ők pont jók a húst darálnibtw 8-10 óra nekem sincs egy gépre,
az ominozus gépet is kevesebb mint 1 óra alatt csináltam meg -
nahunn
tag
én pedig javítottam egy olyan gépet, amibe folyadék került és az általad ajánlott szervizben javíthatatlannak titulálták, majd visszaadták az ügyfélnek
miután megjavítottam az alaplapot, kicsit gyanús lett, hogy miért vannak függőleges csíkok a kijelzőn, szétszerelés után kiderült, hogy a hp gépbe egy dell part numberes hibás kijelzőt raktak
mondjuk legalább a kijelző cserét kifizették az ügyfélnek szó nélkül... -
kreten67
senior tag
Az,hogy te ott dolgozol egy dolog,de nem dolgoztál ezidáig az ország összes szervizében és nem ismered az összes szakembert a szakmában. Egyébként még verseny sem volt hirdetve a legjobb címért,így nem értem ki ajándékozta a legjobb titulust a laptopszerviz-nek? Nincs olyan hogy legjobb szervíz,valszeg soha nem is lesz ilyen cím kiosztva.
-
nokia3650365
aktív tag
A teljes hibaleírás a következő volt.
Egyik reggel még hibátlanul ment este meg bekapcsolt a gép felpörgött de sötét kijelző.
Kivettem memóriákat winchestert külső monitorra rádugtam semmi.
Elvittem egy szervízbe ahol egy hét után visszakaptam, hogy nem tudták megjavítani, viszont most külső monitorral hibátlanul megy.
Alaplap hiba lesz, vagy esetleg lcd? -
-
pepejoe
tag
Köszi a segítséget.
Mivel ez már több mint 10 éves gép működőképesen sem ér 15-20.000 Ft-nál többet nem hiszem hogy érdemes már annyit beleinvesztálni hogy reballozni a BGA-t vagy chipet cserélni rajta. Megpróbálok használtan lapot keresni hozzá vagy utolsó esélyként megy a sütőbe(utána meg alkatrésznek apróra).
-
Az előzőt az Ebay-ről rendeltem 22e ft volt, előtte még sosem csináltam ilyet. Nem tudtam hogy is van ez a dolog, hogy csak úgy küldenek egy használhatatlant és kész. Mekkora nagy biznisz selejteket összegyűjteni és eladni jó pénzért.
Az illető 10-es csomagból árult, előttem ketten vásároltak, én voltam a 3. és mikor visszaírtam neki hogy vagy a pénzt vissza vagy küldjön egy új chipet, akkor közölte hogy már elfogyott és a pénznek a felét ajánlotta fel kárpótlásul, amit nem mertem nem elfogadni. Közben nézegettem az Aliexpressen is, ott még drágább ez a fajta, de legalább van.
Valójában én is úgy gondoltam volna, be adom valahová és egy összegért visszakapom éppen hibátlanul, csakhogy itt Debrecenben nem igazán találni ilyen helyet. Az elsőnél 3 hetet ültek rajta hibafelmérés gyanánt és semmi majd elhoztam, a másiknál nem vállalták mert a laptopomra nem tudnának garanciát adni, vagyis a kártya nem belevaló ezért nem, így vettem egyet valakitől, aztán megcsináltattam itt a fórumon a bga topikból is ismert valakivel, aki a végén azt mondta minden rendben vihetem. Aztán otthon elsőre bekapcsolva látom amit fent linkeltem. De a lényeg kb 140e ft-ban van a kártya eddig, és mindenképpen kellene legalább ilyen tudású.....
Szóval agyalok hogyan tovább, persze gondoltam rá, majd talán Budapesten be adom valahová, esetleg posta, de ha van nálam egy chip akkor nem kell várnom heteket a munkára, hamar megvan. Mindenesetre majd még meglátom nem kapkodom el a vásárlást, főleg mert most nincs is miből.Ja volt egy 4. Miskolci bga-s (Gamer topik) illető, fél óráig oktatott arról is többek között miért ne tegyem meg, felejtsem el a kártyát. Beszarás.
-
hedgehog01
tag
Hello!
Bár az ügy szempontjából talán lényegtelen, de szállítással együtt 24 eur-ért vettem az akksit, 1 év garanciával. Mint azt említettem is, nem eredeti Asus, hanem utángyártott. Az általad említett 10-11 ezer Ft gondolom szintén nem az eredeti gyári akku ára, legalábbis magyarországi webshopban nem láttam 20 ezer Ft alatt eredetit.
Mindenesetre köszi a segítő hozzáállást.Írok az eladónak és kérek cserét.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- BestBuy topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- X13 Yoga Gen2 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- HP Elitebook Folio 9470M laptop (14/i7-G3/6GB/256SSD)
- Dell Latitude 5490 14" HD i5-8250U 16GB DDR4 256GB SSD gar
- HP Zbook 15 laptop (15,6FHD/I7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS Ultra 7 165H 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest