- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Micro Four Thirds
- Apple asztali gépek
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Autós kamerák
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Berci_
aktív tag
válasz
Jennon888 #14298 üzenetére
Szia
Elég okos lehet a vki...
Annyi a baj, hogy uefire van állítva, és a hdd-n nincs még win
próbáld meg ezt:
1. Belépsz a biosba (F2), menj a Securty részhez
2. Állíts be supervisor jelszót (akár lehet 1 karakter is)
3. Menj a Boot részhez
4. Secure boot-ot kapcsold ki (enter rá s disabled)
5. Mentés és kilépés
6. Ha akarod ezután ki is veheted a jelszótEkkor már tudsz bootolni bármiről (ha a főoldalon bekapcsoltad a boot menu-t akkor F12)
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy laptop, Dell n5110, igazából mindegy is milyen belsővel. Van egy érdekessége, és nem értem mi lehet rossz belül.
Ki lett takarítva a nyáron, ma pedig kompresszorral kifujattuk a procihűtő résznél. Jött ki belőle por de nem olyan sok.
A kérdés. Mi lehet rossz benne, ha maximumon megy a ventillátor, de levegő a szellőzőn alig jön ki. Túl nem melegszik, jelentősen sem melegebb mint régen. De ha 5200on pörög a ventilátor akkor régen okádta ki a meleg levegőt, vagy a langyost. Most meg csak épp hogy lehel kifele valamit. Kicsit aggaszt a dolog. Mi lehet a gond?
-
Jennon888
csendes tag
Mi a baja a laptopomnak? A hiba jelenség a következő, remélem érthető valamennyire: Bekapcsolom,s kiírja,hogy No bootable device,hit any key.Nyomok entert boot option menu,entert nyomok semmi,egy másik billentyút is megnyomok.Kiírja,hogy no bootable device please restart system.Elvittem vkihez,azt mondja alaplaphibás,de nem hiszem.
A laptop egy Acer Aspire E1-571 -
kepdav
újonc
Sziasztok!
Van egy Asus x551ca-sx032d laptopom és az aksival lenne gond
Voltak olyan napok amikor letöltöttem vagy telepítettem programokat játékokat és egész este ment a gép de persze töltőre volt dugva úgy hogy az aksi nem kivehető! De szerintem itt valami más probléma van mert nem hiszem hogy attól hogy néhány éjszaka ment a gép töltőről elromoljon az aksi! Hiába rakom fel töltőre csak ritkán töltődik fel 100%-ra általában olyan 94-re szokot és azt jelzi ki a led hogy fel van töltve teljesen. Ha lehúzom töltőről akkor olyan 85%-nál kikapcsol a gép nem is figyelmeztet ami nem tesz jót a hdd-nek ezért most is töltőről használom. Garancia már nincs rajta!
Akkumulátor: 14.4 V 37Wh 2.5AH
Lehet vele csinálni valamit vagy vennem kell ?? -
mylocky
csendes tag
Sziasztok!
Valaki bontott már T410-et? Hoztak most egyet amin kapásból egy SI7129-t cserélni is kellett, a biztonság kedvéért egy BQ-t is cseréltem rajta (töltésvezérlő). A kérdésem az lenne, hogy továbbra sem csinál s emmit, essek neki a dcdc vezérlőnek is (újabb 2-3 hét) vagy esetleg van valakinek bontva TPS51222 , vagy akár ilyen lap.
-
KveZ
tag
Helló Mindenki! Mi okozhatja a képen látható hibát? Ezt a képet Vaterán találtam, de találkoztam már több ilyen asus laptoppal.
-
fungi
aktív tag
válasz
MNMLSP #14288 üzenetére
Én sem szoktam irkálni, /leginkább kérdezek,/ viszont nálam okozott már merevlemez anomáliát laptoptöltő,
/én is a fórumról kaptam a tippet/ nem emlékszem, talán utángyártott volt, /egy darabig nem volt baj, aztán egyszercsak elkezdett tönkremenni a Hdd/ miután beszereztem egy használt eredetit, a probléma elmúlt. /Biztos lehet más oka is, csak azért írtam mert nálam töltő okozta..../ Üdv -
törölt tag
Az utóbbi 1-2 hétben elkezdett érdekes dolgokat produkálni a gépem:
- Néha egy éjszaka alatt merül az akku 3-5%-ot, nem mindig, teljesen random
- Hetente 1-2 alkalommal ha kikapcsolom a gépet, kihúzom a töltőt, a akku töltöttség jelző LED tovább világít, nem alszik el egy óra után sem, csak ha bekapcsolom a gépet
- Ha a BIOS-ban változtatok egy beállítást, néha eltűnik az összes SATA és USB eszköz, ki-be kapcsolás után megvannak
- A PCH szokatlanul meleg, átlag 60-70 fok helyett 75-85
- Ha kihúzom a töltőt a konnektorból kikapcsolt gépnél, kevesebb ideig világít a töltést jelző LED, régebben volt 10mp, most 3-6
- Ma egy "Unknown Device" jelent meg az USB eszközöknél, se Vendor ID, se semmi, egy restart után eltűnt
Ezek a hibák mit jelentenek? Mi fog rajta meghalni?Erre valaki valamit? Ma olyat csinált, hogy alvó módba raktam, visszakapcsolt magától, ezt 4x egymás után. Oké, kikapcs gomb 5 másodpercig nyom, gép leállít, töltő kihúz, 2 perc múlva megint magától bekapcsolt, pedig nem sleep-ben volt...
-
MNMLSP
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nem nagyon szoktam beírogatni fórumokba, de most elérkezett az ideje; mivel tanácstalan vagyok kissé.
Adott egy AsusX551M notebook, és már a harmadik HDD-t fogyasztja el.Gyárilag volt bent egy Toshiba és egyszer csak feladta a harcot. Rendszeresen fagyott tőle a gép és csak komoly nehézségek (=idő) árán tudtam lementeni róla az adatokat. (HDD Sentinel kondíció 1%.)
Mivel nem volt időm kivárni a garanciális szervizt kicseréltem egy új 500 gigás WD-re. Eltelt 3 hónap és megint off lett a merevlemez. Ekkor WD winyó ki, szervizbe elküldve.
Cserélték egy HGST-re. Ez volt januárban. Most az is feladta a harcot.
HDD sentinel kondíció 9%. A felületi térkép 3%-nál 4 rossz szektorig jutott de ez is beállt.Van esetleg tippetek hogy mi ölheti le a HDD-ket a notiban?
Vagy hogy milyen úton induljak el?
Ezen kívül mindene jól működik.
Gondoltam arra hogy az alaplap a hibás, vagy a tápegység, de a sötétben tapogatózom.Köszi előre is
-
RedCactus
senior tag
válasz
burus2 #14283 üzenetére
Próbáld meg resetelni, hátha ennyi is elég neki. Tápot kihúzod, akksit kiveszed és fél percig nyomod a bekapcsoló gombot.Utána az akkumulátort ne tedd vissza, csak a tápot dugd be és próbáld bekapcsolni. Ha minden oké, akkor kapcsold ki és tedd vissza az akksit és a tápot.
-
Supror
újonc
Sziasztok!
Egy általános suliba dolgozom rendszergazdaként. Mostanság egy olyan hiba ütötte fel a fejét, hogy egy bizonyos Dell Inspiron 3543 típusú laptop általában pen drive bedugása után, vagy rögtön elinduláskor, elkezdi villogtatni az asztalt, és nem lehet elérni semmit. Pár újra indítás után megjavult, vagy nem
.
Kb. mintha leállna az explorer.exe majd újra elindulna. Ok na mondom újratelepítem, hát ugyanaz. Akkor legyen másik, kicseréltem egy ugyanolyanra és rá pár hétre előjött a hiba.
Személy szerint az interaktív táblára gyanakszom. Mert a pedagógusok sokszor annak az USB hubját használják. (http://lsk.hu/lsk-classboard-cbm680.html)
Esetleg valami speckós "vírus" is okozhatja?Találkozott-e már valaki ilyesféle hibajelenséggel, vagy tudja-e a megoldást?
Előre is köszönöm a válasz(t)okat!
-
burus2
csendes tag
Üdv a szakiknak. Van egy ASUS K51AC típusú laptopom. A kérdésem az lenne, hogy mi lehet a baja? Amikor bekapcsolom akkor nincs kép, olyankor a procihűtő sem pörög fel, de van úgy, hogy negyedszerre ötödszörre bekapcsol olyankor a procihűtő is indul nagyobb fordulaton, aztán lelassul. (régen is ilyen volt a hűtése) Van olyan is hogy bekapcsolom nincs kép nem megy a hűtő se de kb 5 6 perc után ha úgy hagyom gondol egyet és mégis bejön. Amíg nem kapcsolom ki tökéletesen működik aztán semmi. A kérdésem az lenne, hogy mi lehet a baja, és mennyiből lehetne orvosolni a problémát, ill. van e valaki itt a fórumon aki meg tudná csinálni?
A gép amd-s. -
dm1970
aktív tag
Üdv!
Felteszem itt is, sajna az azonnaliba nem nagyon válaszolnak.
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adva van egy Fujitsu LB A544 notebook, melynek sikeresen megkarcolódott (több helyen, pont középen) a kijelzője. Keresnék megoldást a karcok eltüntetésére, vagy (amennyiben erre van lehetőség) a megkarcolódott "fólia" cseréjére .
K dm
-
kdavid13
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Dell Latitude E6420 használt notebook-ot. A problémám az, hogy ha lecsukom a kijelzőt, majd felnyitom lefagy a Windows. Beállítottam, hogy lehajtáskor alvó állapotba kerüljön, annyira jól működik, hogy fel sem kel.
Köszönöm a segítő válaszokat! -
height
aktív tag
Sziasztok!
A készüléket 2014 december 22.-én vettem.
Az operációs rendszer Windows 8 pro.
FUJITSU LifeBook A544 notebook A5440M33B2HU (15,6" matt kijelző/Core i3/4GB/128GB SSD/ laptopom van.
A képen látni a frissítéseket, ezeket valamiért nem telepíti a gép.
Mi lehet a megoldás? Köszönöm, ha válaszoltok. -
Az akkumulátorod nominális feszültsége nem haladja meg a töltésben beállított szintet és az SM vezérlő letilt, azért kell az SM reset; akku-töltő ki és nyomni 30 sec a power gombot.
Ha valami Lenovo-s akkumókoló szoftverrel megnézed az akkut feltételezem, hogy 50%-osnál nagyobb lesz az elhasználódása... -
törölt tag
Itt is megkérdezem, hátha. [link]
-
Tim82
félisten
Sziasztok!
Thinkpad X201-nél be van állítva, hogy a noti akkor kezdje el tölteni az akkumulátort, amikor a töltöttség 50% alá kerül. Viszont amikor elkezd töltődni az akku (elérve az 50% alatti töltöttséget), a gép teljesen lekapcsol, egy darabig magához sem tér (led visszajelzés sincs arról, hogy töltőre van dugva), ki kell venni az akkut, kihúzni a töltőt stb. és utána lehet újra bekapcsolni.
Pár hete jelentkezett először a tünet, akkor azt hittem, alaplaphiba, mert akkor még ezzel sem lehetett visszahozni. Az alaplapot korábban - bő háromnegyed éve - KillHates javította, az ethernet csatlakozó környékén kellett egy IC-t cserélni, mert az szállt el. (Úgy gondolom, hogy ennek nincs sok köze a dologhoz, mert tudomásom szerint nem a töltésért felelős IC-t cserélte, de a teljes képhez hozzátartozik.)
Van csere-alaplapom azóta, de elgondolkodtatott a dolog: az alaplapnak halódik a töltésért felelős áramköre, vagy az akku (ami nem épp vadonatúj, kb. másfél-két óra üzemidőt bíró LG akku, megvan lassan két és fél éve) lett cellahibás?
Sajnos nincsen más akkum, amivel tesztelhetném, valamikor megnézem majd, hogy a cserealaplappal hogyan viselkedik.
A notin egyébként Linux van, a TLP nevű programmal vannak beállítva a battery threshold értékek 50-86%-ra.
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Lenovo T61.
A jelenség a következő:
Ha bekapcsolom a gépet, akkor elszürkül a képernyő, majd elmosódva elkezd átmenni kékbe és kikapcsol. (de nem látszik semmi)
Ha külső monitorra kötöm, akkor minden látszik viszont csíkos a (szürkés) kép.
Mi szállhatott el? vga?
-
_Berci_
aktív tag
válasz
Pandimakaay #14268 üzenetére
-
_Berci_
aktív tag
válasz
Pandimakaay #14263 üzenetére
Privát ra vagy mire gondolsz?
-
levente85
csendes tag
válasz
Skunkworks #13293 üzenetére
Szia!! Azt szeretnem kerdezni, hogy megoldodott a problemad a laptoppal kapcsolatosan?
En is ijen problemaval allok szembe jelenleg es nemtudok rajonni mi lehet a gond vele -
Pandimakaay
tag
figy már nem tudnák valahol közvetlenebbül beszélgetni?.... me felbasz
-
Pandimakaay
tag
válasz
_Berci_ #14261 üzenetére
szia, nem laptop.hu... de most olvastam okosságot... hogy nem szereti 3537 széria a win7 10 et és pl oylat is csinál, hogy nem megy alvó állapotba, valamint nem indul el... azt is csinálta pl, és hogy van egy fix rá. Meg hogy nem mindegy a feltevés sorrendje először chipset majd sima vga és ati... de hát egy dell ben nem tudják érted, hogy ennél a típusnál ilyesfajta komplikáció lehet... ezt nem értem...
-
_Berci_
aktív tag
válasz
Pandimakaay #14257 üzenetére
Háát az átlak ilyen konfignál 10k pont körül van... elég nagy az eltérés
Tippelhetek, h az iponban vetted?
Mivel amit küldtél az nem a gyári cikkszáma a gépnek(××××-yyyyyy formátuma van első négy a kaszni maradék 6 az meg a konkrét modellre utal)
Szerencsére a képen látszik 1 picit a cpu s a vga így utána tudtam nézni -
oncsi
őstag
Ja, még annyit, hogy eredetileg egy 15,6-os, 1366 os felbontású van benne. Nem tudom mennyire univerzálisak ezek a panelok.
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Ha egy Lenovo Thinkpad L420 notiról letört egy gomb, azt hogyan lehet pótolni? Lehet kapni külön valahol?
-
oncsi
őstag
Sziasztok.
Lenovo G580-ba keresnék kijelzőt. Tudnátokl javasolni egy jó, megbízható forrást? Köszönöm. -
mylocky
csendes tag
Valakinek esetleg van a keze ügyében egy Asus k55de schematic?
-
_Berci_
aktív tag
válasz
Pandimakaay #14250 üzenetére
Írd a géped pontos típusát, eredményt, s utána nézek Neked
azt is írd, h melyik progival tesztelted... -
_Berci_
aktív tag
válasz
Pandimakaay #14248 üzenetére
Ha VGA hiba van akkor a memtest nem sokat ér
A Dell saját tesztje a vga-t nem nagyon hajtja megTippre javasolt egy 3dmark 2-3 teszt végig futtatása, hogy jól "megizzadjon" a kártya, majd a kapott pontot vesd össze hasonló konfigokkal
-
Pandimakaay
tag
-
_Berci_
aktív tag
válasz
Pandimakaay #14246 üzenetére
Hy
Én megpróbálnék egy win8.1-et, illetve régebbi drivereket is
Mivel lett tesztelve?
-
Pandimakaay
tag
Sziasztok, van egy dell 3537 laptopom, olyan hibával vittem szervizbe, hogy sokszor( naponta akár 4-5 db) kékhalált produkált vga driverre hivatkozva. Mellékesként foltosodott a kijelző és nem mindig töltött már az adapter így ezeket is beírtam, amiket szó nélkül cseréltek is. Néztem is a szervizfigyelőn, ugyanazokat a teszteket tolták végig mint én itthon, és azok alatt nálam se mutatott semmi hibát. Tökéletesnek ítélve a laptop állapotát. Tudni kell, hogy előtte volt egy win reinstall, mert hátha megoldja majd a problémát. Most olyan címszóval, hogy más hardveres hibája nincs, viszont javasolt a win10 újratelepítése mert, hgoy próbaverzió... Meg hogy a friss driverekkel dell.com oldaláról telepítsem a dolgokat... szinte tudtam, hgoy ez lesz... va ne esetleg vmi ötletetek? találkoztatok ilyennel? Amit még észrevettem, hogy sokszor mozdításkor jött elő, összecsuktam, átviszem másik szobába, kinyit és utána... lehet olyan dolog, hogy elmozdult vmi?
Válaszotokat előre is köszönöm.
Pandi
-
mazza
tag
Toshiba NB100 laptopnál - egyik napról a másikra - néhány billentyűgomb nem működik, pl: 'A', 'backspace', 'fn'. De ugyanabban a sorban az 'S' már működik.
Próbáltam külső billentyűzettel(ami jó) az eszközkezelőben törölni, semmi.
Mini windows XP pendriveról futtatva, ott sem jó. -
_Berci_
aktív tag
válasz
Petiapó #14241 üzenetére
Egyet értek veled, nem rossz kis noti, csak nekem már SSD-vel lassú volt, azé cseréltem egy erősebb vasra
DVD őőő mi is az? Ja már tudom amit kiveszel vásárlás után s helyére teszed a HDD-t és merevlemez helyére az ssd-tTápra nagyon figyelj!! kb mindenen lehet spórolni, de a Tápon TILOS!
-
Petiapó
tag
válasz
_Berci_ #14236 üzenetére
Személy szerint én meg vagyok vele elégedve. Nagyon szeretem ezt a kis masinát. 2009ben vettem, és már rögtön utána kapott +2GB RAM-ot, majd 3 évesen egy SSD-t amitől szinte megtáltosodott, és az üzemidő is jelentősen nőtt). Sajna az idő vasfogai kíméletlenek. Pl.: a DVD íróját egyetlen egyszer használtam, aztán évekkel később mikor megint kellett volna már hiába, viszont sokat jártam külföldre, így kikaptam belőle, és annyival is könnyebb volt vinni. A mai világban már különben sem látom értelmét.
Köszi a választ. Akkor lehet összetákolok egy egyszerűbb asztalit (a régi romjaira). Nincs is már szükségem a mobilitásra. Egy éve ki se vittem a lakásból.
Üdv: Petiapo
-
_Berci_
aktív tag
válasz
Petiapó #14234 üzenetére
Szia
ÓÓÓ 1ik ismerősömnél van ebből egy még hibátlanul működő példánya, ami anno még az enyém volt, a "bajok" akkor kezdődtek Nála miután pár éve már nála volt
(Bill csere volt sör miatt, meg 1× LCD kábelt kellet cserélni, de semmi több)
Szerintem a töltés vezérlő és az aksi is rosszalkodik
Mennyit adok még a gépnek?
Elkezdenék minél jobban spórolni, mert lehet, h 5 perc s nyekk, de kibírhat még pár évet is -
Petiapó
tag
Sziasztok!
Van egy Acer 5738G laptopom. Nem sok olyan dolog van rajta ami még működik, és most még jött egy újabb betegsége.
Egészen pontosan az a jelenség, hogy bekapcsoláskor elkezd ki-, bekapcsolni a töltés folyamatosan (másodpercenként akár többször is), majd szépen lassan, durván 2-3 perc alatt egyre hosszabb ideig marad úgy a töltésjelzés, végül helyreáll, és akár 2 napig is megy folyamatosan bármilyen "szakadás" nélkül.
Próbáltam akku nélkül, bekapcsolni se lehet. Még egy fél másodpercet se megy a gép. Szóval amíg helyreáll a töltés, az akksival hidalja át az időt.Ez valószínűleg a töltésvezérlő hibája lehet?
Valamint szerintetek hogy készüljek idővel, mennyit mehet még el így, míg teljesen kileheli a lelkét?(előbb utóbb cserés lesz, mert például, ha kettőnél több USB portot használnék, már egyiket se látja, kettőt még igen, DVD is ki lett kapva belőle, a videókártya is makacskodik néha, az akksi is már csak 20-30 perces, és nagyon melegszik is a masina)
-
Peczek
aktív tag
Üdv mindenkinek,
adott egy HP 6930p, gépelés közben gyakran "elenged a kurzor", azaz a mondat vagy a szó közepén abbahagyja a beírást, és megint oda kell klikkleni, hogy folytathassad. Az egész ablakot elengedi, felül a windows ablak teteje kékről szürkére vált,Ez billentyűzet hiba lehet vagy valami egyéb ?Kb. egy 4-5 hónapja cseréltem benne billentyűzetet, és az új beépített példány már valami kínai utángyártott volt, lehet ez az oka ?A billentyűzet szerintem nem hibás, ezt csinálja külső billentyűzettel is. -
HF77
őstag
üdv
segítsetek légyszi...
reggel bekapcsoltam a gépem (Hp 8460p) és fekete képernyő...elindul,felpörög meg minden de kép nincs!!
bal alsó sarokban ez van írva: Press the ESC key for startup Menu illetve a Hp logó középen megjelenik!
semmilyen bill nem reagál...este még flottul ment!
mi lehet a gond??
köszi aki tud segíteni!! -
megema
őstag
Nem igazán értem, hogy miért lenne ilyenre szükségem. Szerintem valamit félreértettél.
A HDD biztosan jó, a noti csatlakozójában meg szét van gyilkolva egy érintkező, ahogy írtam utólag. Szóval megvan a hiba oka. A lógatós megoldás nálam nem működött, de az előző tulajnál igen.
-
mezis
félisten
válasz
megema #14226 üzenetére
Akkor egy másik laposban, vagy átalakítóval. (Nem biztos, hogy ez a megfelelő.)
-
_Berci_
aktív tag
válasz
Serpenthelm #14223 üzenetére
Hi
Szerintem kb tök mind1
Ha optibay-t használsz akkor bármikor ott van a HDD
Ha usb-s akkor meg a kezedbe van, s ha használni akarod rá kell dugni.Úgy összegezném, hogy ha az SSD-n minden elfér ami kell a mindennapokban akkor USB-s ház, ha nem akkor keretecske
(nincs terhelve annyit a hdd, csökken a fogyasztása a gépnek)
-
spyduck
nagyúr
válasz
Serpenthelm #14220 üzenetére
⁃ kevésbé melegszik a háttértár
⁃ nincs rezonancia
⁃ a mozgó alkatrészek hiánya miatt kisebb a meghibásodás esélye
⁃ kisebb energiafogyasztás = nagyobb akkumulátoros üzemidő
⁃ a HDD maximális 150 folyamatához képest az SSD akár 100.000 folyamatot is el tud végezni egyszerre
⁃ a HDD 17ms-os válaszidejéhez képest az SSD 0,01ms alatt reagál így szinte semmire nem kell várnunk.Trabantból Ferrariba
CPU igényes feladatoknál nem lesz sebességnövekedés, viszont az összes többinél 5x gyorsabb lesz minden.
-
Serpenthelm
csendes tag
-
megema
őstag
Sziasztok!
Kontakthibás IDE csatlakozónál hogy lehet kideríteni, hogy melyik érintkező a ludas? Az alaplapra forrasztott végük ránézésre rendben van. Ha nincs becsavarozva a HDD (lóg), akkor jól érintkezik, becsavarozva viszont rosszul ismeri fel a gép. Egyes S.M.A.R.T. értékek jók, mások nem. Fujitsu helyett is Gokiusut ír. Bootolni nem lehet róla. Maga a HDD jó.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Serpenthelm #14217 üzenetére
Szerintem ne foglalkozz vele és örülj, h a 2,5GHz-et tudja tartani. Amíg nem látsz ilyet, addig nincs gond: [link] - Ez egy 330.00Ft-os gépnek a hűtése, de most néztem egy 400k-s gépet ami itthon van, annak még rosszabb. Persze ezekben jóval több erő van. A Turbo-nak amúgy se az a szerepe, hogy sokáig tartsa az órajelet egy ilyen gépnél. Azt ilyen pár másodperces számításokra találták ki. Nyilván aki éjjel nappal renderel és CPU igényes feladatokat hajít végre szüksége van rá, de nem is annyiba kerül mint egy G580
-
NEMO1968
őstag
válasz
raziel01 #14202 üzenetére
Már írták előttem,de megerősítem,kevés lesz,ha csak hűtőpadot veszel.
Osztom kolléga véleményét, 1500- 2000 Ft-on gondolkozol.
Ha annyira nem szeretnél sokat költeni a gépre,próbálj meg inkább bontott ventit keresni.
Olyat lehet hogy kapsz már 2000 ért.
Más kérdés,hogy esetleg fél év múlva kinyiffan, akkor keresel másikat szintén 2000 -ért,aztán az is kipurcan.
Kiadtad egy év alatt a 4000-et,az új 4500,és akár 3 évig is elketyeghet,ráadásul még gari is van.
Na mikor jártál jobban? -
spyduck
nagyúr
válasz
Serpenthelm #14214 üzenetére
Milyen OS van a gépeden?
-
spyduck
nagyúr
válasz
Serpenthelm #14212 üzenetére
Lekapcsolja a Turboboost- ot. Sztem ezzel semmi gond nincs. G580 a laptop? Elvileg van vmi kezelo szoftvere. Fel van rakva egyaltalan?
-
_Berci_
aktív tag
válasz
Serpenthelm #14210 üzenetére
1. Elindítod a HWinfo-t Sensors-only pipa s run
2. Start Aida64 madj system stability test
3. Bal oldalt minden pipálva, s alul start gomb
4. Menjen egy ideig utána, úgy, h mind a (2 progi látszik) küldesz ide, 1 printscreen-t -
Serpenthelm
csendes tag
-
_Berci_
aktív tag
válasz
raziel01 #14208 üzenetére
Figy, ha cseréled a ventit akkor még 1 ideig kihúzza a gép...
2 lehetőség van:
A opció:
Költök most 5,7k-t!
Majd 1 hónap múlva körbe kérdezek haver, ismerős körökbe nem-e kell vkinek jó áron gép?
(költöttem 1 gépre anno 17k-t s eltoltam 60é)
Megveszi, örül, boldog, jó áron jutott 1 géphez, Te is örülsz, mert vagy annyival kevésbé érzed meg, vagy 1 picit jobb gépet vehetsz, vagy akár giftnek is lehet dobniB opció:
Megveszed a hűtőpadod 2k ért majd az új gépnél is alkalmazod, ha már megvettem akkor használom is alapon, de lesz egy géped ami "használhatatlan" mivel a eladás után egyből alkatrész cserére szorul!
Illetve, ha a mostani géppel tovább adod a hűtőpadot akkor is szólni illik, h hűtő rendszer csere elkélne, így máris kevesebbet ér, és nem bizti, h csak 5,7K val -
raziel01
veterán
válasz
_Berci_ #14206 üzenetére
Edigitalnál ingyen postával van hűtőpad 2k körül.
Viszont a belső hűtő postával együtt a linkelt oldalról 5700 Ft lenne. Tervben van 1-2 hónap múlva új laptop de addig is jó lenne használni minimális pénzbefektetéssel. De ha azt mondjátok nincs más megoldás akkor az lesz, hogy megrendelem 5700-ért.
Sejtettem egyébként hogy a hűtőpad kevés lesz de mondom az a tuti ha kérdezek.
-
spyduck
nagyúr
válasz
Serpenthelm #14197 üzenetére
Ez sztem Lenovo-s fjúcsör. Inkább a TurboBoost leszabályzása mintsem a Throtling.
Futass kérlek egy Aida64-et és mellette a HWinfo-t mint én így, megnézzük: [link] Neked elég csak az Aida64 mindent bepipálva terhelve és a HWinfo. -
mezis
félisten
válasz
raziel01 #14204 üzenetére
Kevés lesz a hűtőpad. (Télen, Szibériában, szabadban talán elég lenne.
)A processzortól meg az alaplap vezérlőjétől igen sok hőt kell elvezetni. Erre való az a vörösréz tömeg, de azt is kell gyorsan hűteni. Arra meg a hőcsöves hőelvezető kell.
(Nézd meg katalógusban mennyi hőt termel a processzorod.) -
NEMO1968
őstag
válasz
raziel01 #14202 üzenetére
Szia!
Semennyire nem szabványosak.
Sokszor egy márkán belül a szériák között vannak eltérések.
A legbiztosabb,ha típus szerint keresed a ventit,vagy egy komolyabb szervizzel beszélsz,ők lehet hogy tudnak alternatívát.
Pl. HP pavilion 6 -ba jó a DELL Inspiron XXXX ventillátora.
Más kérdés,hogy árban lehet hogy rosszabbul jössz ki. -
raziel01
veterán
Sziasztok
Meghalt a notiban a hűtő. Találtam egy ugyan olyat:
[link]BS451205H-04
Mennyire szabványosak ezek? Másfajta nem rakható bele ami esetleg olcsóbb? 4 éves a laptop, nem vennék ennyiért ha nem muszáj. Meg nem is tudom postázzák-e innen.
-
mezis
félisten
válasz
Serpenthelm #14199 üzenetére
Ahogy _Berci_ írta, a un. hőcsöves hűtés van a laptopokban. Ez úgy mőködi, mint régen az abszorpciós hűtőszekrény működött. Amíg el nem szökött a rendszerből a gáz.
Ha gáz nincs, akkor gáz van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Üzletből, gyártói garanciával, bontatlan dobozában, Macbook Pro Retina 14" 2022, M2 Space gray
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo IdeaPad 5 15-IIL05 i3-1005G1 10.Gen,8GB DDR4-3200MHZ,FullHD IPS,
- Lenovo IdeaPad 5 15-ABA7 AMD Ryzen 5, 15,7 FULLHD IPS, 8GB DDR4,Garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest