- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
KO2
aktív tag
Sziasztok !
Érdeklődni szeretnék, hogy esetleg van itt köztetek olyan aki Asus G73JH laptopban cserélt már videókártyát? ( egy jobb kártyára ).
Fejleszteni szeretném a gyári 720QM / Radeon 5870 párost 920 vagy 940XM / 7970m re.
A laptopot már ezerszer szétszereltem, a processzor csere se fogna ki rajtam, de a videókártya csere nekem kicsit bonyolult, ugyanis állítólag 7970 es kártyából csak Clevo 7970 es kártya jó 1.2 es verziójú, és azt is flashelt vbiossal mert ki kell benne kapcsolni az endurot.
Ha valakinek van tapasztalata ezzel vagy akár egy másik videókártya cserével kapcsolatban G73JH hoz, annak megköszönném a segítségét. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MacEdm #17497 üzenetére
Szia. Ha nem tudod másik eszközben ellenőrizni,akkor nézd meg a biosban,hogy látja-e a tárhelyet. Esetleg hallgasd meg, nem-e kattog vagy suhog... ha kattog,akkor akkor szinte biztos,hogy kuka a tároló, ha hallasz nagyon halk suhogó hangot, de kattogást nem, akkor más gond lesz, ha nem hallasz, akkor lehet tárhely vagy tápellátási gond
-
Starchm
őstag
válasz
st3v3np3t3r #17493 üzenetére
és tudod miért pasztát használsz és nem alu fóliát?
-
törölt tag
válasz
st3v3np3t3r #17478 üzenetére
Szia!
Biztosan a router a gond, mert a laptop más routereket lát, csak a miénket nem érzékeli. Viszont a többi eszköz kifogástalanul működik a routerrel. Akkor ezek szerint csereszavatos a router? UPC-is a cucc, ilyenkor a szolgáltató cseréli? -
Starchm
őstag
válasz
st3v3np3t3r #17488 üzenetére
Nem baj, majd ha mindig túlmelegszik rájösz, h nem sok az a 2k
Egyébként szvsz megéri az a mx4, nem egyszer használod el és sok idegeskedéstől megóv. -
válasz
st3v3np3t3r #17488 üzenetére
Van egy asus F5-sr notim is, p8600-as cpu val, 3gb ddr2-vel.
Hát nem fiatal gép és mx-4-el van pasztázva folyamatosan, most ha engedi időm, lecserélném a noctuára. Azért ne akadj ki nagyon
.
-
válasz
st3v3np3t3r #17486 üzenetére
Arra jó az mx-4!
-
st3v3np3t3r
nagyúr
-
válasz
st3v3np3t3r #17484 üzenetére
mx.-4 is tökéletes és megfizethető. nt-h2 itthon alzán vettem 7300 környéke plusz szállítás a 10g-os a 3g-os drágább. Értem, de azért ha veszel jó gépet, akkor ha normálisan van karbantartva, akkor meghálája az a ráfordított pénz. És legrégebbi géphez is jó ha normálisan van karbantartva.
Nézd meg az mx-4 pasztát, az kb 2 ezer környéke, azért szerintem ez megfizethető. A noctua pasztát azért vettem, mert az erősebb gépekhez használom, meg a saját notimhoz.
. Nem minden olcsóbb, ami annak látszik, mert ha emiatt tönkre megy a géped, márpedig előfordulhat, akkor meg azt kell megvenni.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #17483 üzenetére
megnéztem a noctua nt-h2 pasztát aliexpressen, hát azt nem az én költségvetésemhez passzol...ez a márkanév olyannyira túl van árazva mint egy iphone... 20-30ezer forint egy cpu hűtő?(alin!) nyilván egy alsókategórának számító közel tizenéves laptopba ennyire drága pasztát felesleges használni, mondjuk ugyan ezt a pasztát tettem egy lenovo ideapad 700 cpujára és nvidia gtx gpujára, abban érdekes mód jobban teljesít mint az én laptopomba. Nyilván kellene már hűtőt is cserélni benne,legalábbis nem ártana
Jó lenne,ha lenne egy olyan gyűjtemény ami tartalmazná az ajánlott pasztákat alacsony árkategóriától a ultravastag péztárcához szabott árkategóriáig,mert vannak akik nem tudnak több ezer forintot ráfordítani.nyilván ha lenne rá "keretösszegem" akkor nem érdekelne, akár a legdrábbat is megvenném, de mivel nincs, nekem már a 3000Ft is túl magas ár egy pár gramm pasztáért
-
válasz
st3v3np3t3r #17481 üzenetére
Amit te is írtál, gagyi. Például csak egy teszt a pasztákról: LINK, és nem én teszteltem. Nem lehúzom a boltot nyilván, de erre nem figyeltek oda. Sajnos kevés szervizben használnak minőségi pasztát. Hidd el nekem ez gagyi és nem szabad használni. Indíts el egy prime 95-öt például. De ha elolvasod amit írtam meg ezt a tesztet, amit küldtem most látni fogod te is ezt nem szabad használni. amúgy meg a te érdeked.
Én amit használok kb 10 éve az az mx-4, és mostanába már a noctua nt-h2-t.
-
Starchm
őstag
válasz
st3v3np3t3r #17481 üzenetére
Attol hogy vmi 30 eve megy nem biztos, hogy jo. Altalaban a boltok tapban,pasztaban es proci hutoben sporolnak ( ha masban nem)
-
válasz
st3v3np3t3r #17479 üzenetére
Ezt a psztát nem szabad megvenni, pont ezért amit írtál, mert gyenge. Mx-4 vagy noctua nt-h2 amit javaslok.
Itt egy általam leírt tapasztalat -
st3v3np3t3r
nagyúr
Na... Vettem új pasztát,HY610 >3.05W/mK,<0.073°C-In2/W...ez volt csak a PC-s boltban, ott ezt használják.Tegnap újrapasztáztam a laptopom. Magasabb hőfokon megy a CPU mint a fehér pasztával,eddig 40-50°C volt, az új pasztával 50-65°C üresjáratban. Számomra ez érdekes,hogy a jobb pasztával melegebb a CPU.
-
törölt tag
válasz
st3v3np3t3r #17475 üzenetére
Szia!
Csak az az érdekes, hogy a többi eszköz, értem ezalatt telefon, teblet, másik laptop működnek rendesen. Lehet hogy rendelek hozzá egy új wifi kártyát. -
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy Asus 403n-es laptop, egyik napról a másikra 1-2-perc elteltével elkezdi eldobni a wifi-jelet. Próbáltam már újratelepíteni, de az sem segített. Eredeti Windows 10-el lett vásárolva, nincs semmi mókolás rajta. Lehet hogy a wifi-kártya lenne rossz. Nem értem mi történhetett vele, valakinek valami ötlete? -
klambi
addikt
válasz
st3v3np3t3r #17472 üzenetére
igen sajna... de próbálkozom még néha... biost kéne frissítenem még az az egy reményem van, de sajna hp oldalán csak exe van fent
-
klambi
addikt
válasz
st3v3np3t3r #17469 üzenetére
na nem akar ez sem bebootolni, se rufus, se lili se unetbootinnal sem
-
klambi
addikt
válasz
st3v3np3t3r #17469 üzenetére
na ezt nem ismerem, ha lesz időm kipróbálom!
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
klambi #17468 üzenetére
próbálj meg egy dlc bootot
ezt jobban szeretem mint a HirensBootot -
válasz
NorbertoEco #17464 üzenetére
Szia! Neked 14" slim led kell hd vagy hd+ azt hiszem, de nézd meg, pontosan mi van most benne. HD már van 9990-ért a hardveren.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
NorbertoEco #17461 üzenetére
ha nyomásra nagyobb lesz a csík, akkor sajnos ez kijelző gond és csak cserével orvosolható
-
válasz
NorbertoEco #17461 üzenetére
Szia! Nincs rá trükk, sajnos kijelzőcsere. Itt hardveren találsz szerintem olcsón hozzá
-
NorbertoEco
tag
Sziasztok!
Van egy Dell Latitude E5440 laptop és van egy kis gond a kijelzőjével. Alapból függőlegesen van rajta egy csík és ha a kijelző aljánál (logó fölött) megnyomom akkor megvastagszik a csík és ha elengedem akkor újra az alap "vékonyra" áll vissza.
A kérdésem az lenne, hogy ezt csak kijelzőpanel cserével lehet orvosolni vagy van rá valami trükk? -
klambi
addikt
sziasztok!
egy HP 250 g4 laptopra semmit nem tudok telepíteni, folyamatosan kifagy minden, már a hirens boot usb is. memtest lefutott 2x is, nincs hiba új ssd került a gépbe.
gondolom egyéb hardver hiba, de felteszem a kérdést, kinek van ötlete mi lehet?
-
funkmester
aktív tag
hello. windows 10 csokkentett modban inditottam. viszont ujrainditasnal nem tudok bejelentkezni. nem jon elo a bejelentkezesi ablak. ures hatter. jobb also sarokban az ujrainditas es kikapcsolas. hogyan tudom normal modban ujrainditani? mit kell megnyomni ujrainditasnal?
-
kreten67
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #17455 üzenetére
Nem az nem elég neki ,hogy tök ugyanaz a kártya. A lenovo csak a saját dedikált FRU jelzésű (ez egy jelölés a saját gépeikhez gyártott kártyákon ,ami digitális aláírást kér). Ami fura ,hogy létezik néhány lenonovo típus ami nem kér ilyen azonosítót.
-
válasz
st3v3np3t3r #17455 üzenetére
Köszi a megerősítést.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
kreten67 #17451 üzenetére
The ThinkPad X1 Carbon’s Intel Dual Band Wireless-AC 7265 802.11ac WLAN adapter is a 2x2 implementation capable of wireless speeds up to 867 Mbps. Signal strength was never an issue in any scenario that we tested, which places the X1 Carbon a notch above the XPS 13-9343 (at least, with the available drivers at the time benchmarks were performed). This adapter also includes integrated Bluetooth 4.0.
ha ugyan azt a gyártó és modell-t rakja bele, nem lehet gond. a gondot az jelenti, ha más gyártó wlan kártyáját rakná bele.
Amúgy egyes HP modellek sem esznek meg minden wifi kártyát. Nekem van egy 2530p, abba sem lehet akármilyen wifit rakni, illetve lehet, csak nem bootol a gép, bekapcsolás után hibaüzenet, hogy "unauthorized wlan card inserted, please remove." vagy valami hasonló, de az unautgorized-et biztos,hogy kiírja.
-
válasz
pity-putty #17449 üzenetére
Én pl ezt néztem ki hírtelen. Beírtam, hogy ac 7265 a keresőbe. amire figyelj a típus és foglalt. A bios-ba nincs esetleg letíltva? Vagy nincs kapcsoló és ki van kapcsolva?
-
-
válasz
pity-putty #17445 üzenetére
Szia! drivereket feltetted szériszám alapján a gyártó oldaláról? Amúgy ez miért lenne gazdaságtalan? Hardveraprón 4+ foxpostért találtm kapásból. A cseréje pedig nem bonyolult, pár csavart kicsavarsz az alján, óvatosan lepanttintod az alsó burkolatot és cserélheted is.
-
pity-putty
tag
válasz
st3v3np3t3r #17446 üzenetére
Ott sem tudom beazonisítani a wifihez tartozó eszközt. Szerintem nincs a listában.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
pity-putty #17445 üzenetére
Szia, az eszközkezelő mit mutat?
-
pity-putty
tag
Sziasztok!
Adott egy harmadik generációs Lenovo X1 Carbon.
Konkrétan ez: [link]Az utóbbi napokban eltűnt a Hálózati kapcsolatok közül a WIFI.
Teljes Windows újra telepítés után is ugyanez a helyzet.
Gondolom ez hardverhiba lesz így az lenne a kérdés, hogy vajon ebben a notiban ezt a hibás "WIFImodul"-t lehet-e, illetve mennyire egyszerű javítani?
Van egyáltalán értelme javíatani, vagy ez már "gazdasági totálkár"? -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
raczger #17442 üzenetére
köszi... nagy kár, többet segített volna... így,hogy semmilyen módszerrel nem akar indulni, vagy alaplapot cserélsz, vagy megpróbálod javítattni, ha szeretnéd életre kelteni...
mondjuk nem tudom, hogy ebbe a laptopba lehet cserélni procit forrasztás nélkül,mert akár még az is ludas lehet
-
raczger
őstag
válasz
st3v3np3t3r #17440 üzenetére
Nem saját gép, nem tudom hogy jött elő ez a hiba annál, aki használta.
-
Thomas1
addikt
Sziasztok!
Adott egy Thinkpad T400.
A hiba a következő:
Egy ideje elkezdett bevillanni a kijelző, és 1x már az alsó 1/4-1/5-öd része vibrált is, miközben a felső része tökéletes volt.
2 éve cseréltem benne kijelzőt, akkor törés miatt...Most azonban olyan, mintha nem kapcsolódna be a háttérvilágítás.
Képet ad, mert halványan látok mindent, de fényerő az nincs. Bárhogy mozgatom, nem áll helyre.Mi okozhat ilyen hibát?
Szalagkábel, inverter vagy kijelző hiba lesz?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Üdv.
Thomas -
raczger
őstag
válasz
st3v3np3t3r #17436 üzenetére
Igen, több kombinációban is: nemcsak az akkut, de még alaplapról az elemet is kihúztam, úgy is próbáltam.
-
raczger
őstag
Vaio pcg 51112m vpcs11m1e laptop nem kapcsol be: felvillan a power led kb 5 másodpercenként.
Hasonló hibákra találtam, hogy kell neki egy cmos reset, nos ezt elvégeztem (sokféle módon, még az elemet is kihúztam az alaplapról), de változatlan a helyzet.
Van esetleg ötletetek arra, hogy még mit lenne érdemes megnéznem, kipróbálnom?
Vagy esetleg a cmos reset máshogyan van ennél a gépnél, mint az átlag vaioknál? -
válasz
Radioactive #17429 üzenetére
Szia. Kidobni kár nézesd meg egy szakival, kérj egy hibafeltárást, ennyit megér simán. Lehet csak alapos takarítás kell neki. Meg persze telepítés stb. A wifi kártya nem drága, az odd úgyszintén, meg az nem is kellhet. Ha esetleg Debrecen környékén vagy írj privátot.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Radioactive #17429 üzenetére
szia,szerintem a dvd író és a wifi kártya nem alaplap hiba miatt szállt el, lehet selejtes alkatrész van mind2ben...
mivel hardveresen elég jó, vétek lenne "kukázni"... a lassúság lehet hűtési gond is, de akár a hdd számlájára is írható. nem tudom mennyiért jutottál hozzá, de hasonló kaliberű gép 80-150ezer között mozog használtan
-
Radioactive
tag
Sziasztok!
Mit csinálnátok egy ASUS N550JK géppel ( https://www.asus.com/hu/Laptops/N550JK/specifications/ ), amiben i5-4200H proci, 1TB régi HDD (5400), 4GB RAM és GeForce GTX850M-es grafikus kártya van, ha a gépben elszállt a wifi és a DVD író (valószínű alaplaphiba miatt? Tudja a fene), eltömődött a jack dugó, és piszok lassú (ez meg gondolom a HDD öregsége miatt)? Szerintetek érdemes ezt javíttatni, plusz SSD-t rakatni bele? Amire kéne, az Linux VM futtatás és programok fordítása, debug, ilyesmi, bár erre ritkábban, ezen felül Civ5-tel és WoT-tal játszani, meg videók.
A fő dilemmám, hogy kiadjak-e több tízezret ennek javítására, tisztíttatására, vagy vegyek egy újat. Sajnálnám, mert a jack-en kívül amúgy semmi külsérelmi nyoma nincs...
Se egy kopás, se egy törés, semmi.
Köszönöm a segítségetek előre is!
-
madmike
őstag
válasz
st3v3np3t3r #17426 üzenetére
Köszönöm, a python scriptes működött
Jövök egy sörrel -
madmike
őstag
válasz
st3v3np3t3r #17424 üzenetére
Szia!
Igen. Ezek egyike se ír ki semmilyen eredményt. -
madmike
őstag
Sziasztok!
Vettem ma egy Fujitsu e734-es notit. Nem tudom a BIOS jelszót.
0270-0599-6152-2265-1950-3730
Tudtok működö kódgenerátort ami ez alapján generál egy master jelszót? -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #17421 üzenetére
ja,nem... semmi gond... amúgy én a cpu-z cpu bench-ét szoktam használni cpu tesztre.járatom 1-2órát ha nem akad ki meg nem megy T"Junction"(-10) által meghatározott °C fok fölé(azaz pl. a i5-460m-nek a T"Junction" foka 105°C-10=95°C), és stabil a rendszer,akkor ok...
-
válasz
st3v3np3t3r #17420 üzenetére
ráengednék egy prime 95-öt
Most ne értsd félr enem kötekszem, csak jobb ha normális paszta van rajtuk.
-
dugo_
veterán
válasz
st3v3np3t3r #17414 üzenetére
Igazából minden fémet tartalmazó / elektromosan vezető pasztát messzire kerülni kell ilyen helyeken...
A notik processzorain nincs kupak, így a flipchip mellett kinyomódó felesleg simán rövidre zárhatja a nyákon lévő egyéb felületszerelt alkatrészeket.
Az a három, amit írtam kb. a normál felhasználásra elérhető legjobb ár/értékű darabok, egyik sem kifejezetten drága.
-
válasz
st3v3np3t3r #17414 üzenetére
terhelésnél érezhető a különbség
-
válasz
st3v3np3t3r #17410 üzenetére
Szia! Csak tanácsként mondom, de azt a fogkrémet cseréld le gyorsan! Tapasztalatból mondom. Nem csak a gamer gépekhez kell normális paszta.
-
válasz
NorbertoEco #17411 üzenetére
Szia.
Azt az olcsó vackot meg ne vedd, MX-4 minimum. Vagy bármelyik, amit dugo_ fórumtárs is írt -
NorbertoEco
tag
Rendben. Remélem ma este tudok venne és ki is próbálom. Remélem csak ez a gondjuk.
Köszönöm a tippet.
Majd írok, hogy bevált-e. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
NorbertoEco #17408 üzenetére
nekem a sima mezei fehér paszta bevált
link 170ft+áfa(220ft bruttó), én ezt használom,elég egy bors méretű pötty a cpu mag közepére
felesleges hiperszuper gamer cpu/gpu-hoz való paszta,azt csak gamer gépekhez kell -
dugo_
veterán
válasz
NorbertoEco #17408 üzenetére
Arctic MX-4, Noctua NT-H1, Thermal Grizzly Kryonaut
-
NorbertoEco
tag
válasz
st3v3np3t3r #17407 üzenetére
Nagyon, nagyon régen. Ha már pasztázás akkor milyen pasztát érdemes vennem? Nagy sok tímus van... Vapami olyan érdekelne ami nem horror áron kapható, de azért pár évig kitart.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
NorbertoEco #17406 üzenetére
szia, elképzelhető,hogy hűtés... mikor volt kitisztítva és újrapaaztázva a hűtő?
-
NorbertoEco
tag
Sziasztok!
Van 2 DELL laptopom (DELL Vostro 3300 és DELL Latitude E6420) ami érdekes hibát generál.
Bekapcsolom, betölt a rendszer tudok rajtuk dolgozni majd mindenféle előjel nélkül leáll. Leállás után egyből nem tudom visszakapcsolni. Várok kb 5-10 percet és újból be lehet kapcsolni, de a jelenség ugyan az... kis munka után (ha csak áll a gép akkor is) kikapcsol.
Aksiról és tápról is ugyan ez a jelenség.
Van elképzelésetek, hogy mi lehet ennek az oka? -
madmike
őstag
válasz
st3v3np3t3r #17403 üzenetére
6470m van benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Xbox Ultimate előfizetések
- Update 06.11. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest