- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok, remélem találkozott már valaki hasonlóval.
a hétvégén belefutottam egy számomra furcsa esetbe: adott volt egy Lenovo ideapad 100s készülék, melyben gyárilag egy 32GB-os EMMC kártyán van a rendszer, illetve minden más. (Itt megjegyezném, hogy tesóm gépéről van szó és elmondása szerint ezen rajta van egy WIN 10 (?) telepítő gyárilag, ami bármikor újra telepíthető a gyári EMMC-ről).Adott volt a lehetőség m2 sata SSD-vel egy 120GB-os bővítésre. Ezt követően újra akartam telepíteni a rendszert az SSD-re (a gyorsaságág/ hely miatt) és a 32 GB EMMC-t tároló meghajtónak akartam tartani.
Első körben bejött a telepítő, szépen kitöröltem minden particiót (igen, azt is amin a gyári rendszer telepítő lehetőség van, mivel abszolut semmi bajra nem számoltam).
Ezt követően USB-ről történt volna a telepítés és már az elején órákat küzdöttem (lehet amatőr hiba) a GPT-MBR témával. Nos az alap telepítőm semmilyen formában nem engedte egyik meghajtóra se a rendszert telepíteni, mivel MBR-hez volt kialakítva. Röviden: maradt a GPT, készítettem hozzá egy passzoló USB-telepítőt.Ezután létrehoztam új partíciót a 120 GB-os SSD-n - és a rendszer is létrehozta a particiókat amire szüksége van, telepítő elindul - végig megy, majd újraindulás után egy ablak az alábbi lehetőségekkel: system recovery, boot menü, a 120 gb ssd és az emmc kártya. Rámentem a 120gb ssd-re hogy inditsuk, fekete kép, majd megint a 4 opciós menü előttem. Ezt követően töröltem megint minden particiót, ugyanezt a partició létrehozást megcsináltam az emmc kártyával és láss csodát, minden oké a rendszerrel. De én a rendszert az SSD-ről akarom...
Letöltöttem egy megfelelő programot (AOMEI Backupper), majd meghajtót és rendszert is próbáltam másolni az SSD-re, mindkettő után hibásan indult a rendszer és "előkészítés automatikus javításra" felirat után belekerültem egy hibaelhárító menübe. Itt is próbálkoztam mindennel, de sikertelenül. Végül maradt az EMMC- kártya elsődleges indítási pontnak és az ssd mint háttértár üzemel most. Viszont szeretném az ssd-ről a rendszert, a gyorsabb betöltés és működés érdekében.Kérdésem: Megoldható valahogy ráerőszakolni a rendszert az SSD-re vagy valami gyári beállítás miatt csak az EMMC-t hajlandó használni?
Köszönöm, hogy elolvastad az irományom és köszönöm a segítséget is előre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Küszöbön az androidos PC-k
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER! lapcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- DJI topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- TÖBB DARAB ELÉRHETŐ!!! HP USB-C Dock G5 univerzális üzleti dokkoló
- Latitude 5531 15.6" FHD IPS i7-12800H MX550 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Dell Latitude 5520 Laptop
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- HP 250 G6 i3 / 8GB RAM / 500GB HDD / DVD író Megbízható, olcsó laptop
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest