Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Sziasztok, remélem találkozott már valaki hasonlóval.
    a hétvégén belefutottam egy számomra furcsa esetbe: adott volt egy Lenovo ideapad 100s készülék, melyben gyárilag egy 32GB-os EMMC kártyán van a rendszer, illetve minden más. (Itt megjegyezném, hogy tesóm gépéről van szó és elmondása szerint ezen rajta van egy WIN 10 (?) telepítő gyárilag, ami bármikor újra telepíthető a gyári EMMC-ről).

Adott volt a lehetőség m2 sata SSD-vel egy 120GB-os bővítésre. Ezt követően újra akartam telepíteni a rendszert az SSD-re (a gyorsaságág/ hely miatt) és a 32 GB EMMC-t tároló meghajtónak akartam tartani.

Első körben bejött a telepítő, szépen kitöröltem minden particiót (igen, azt is amin a gyári rendszer telepítő lehetőség van, mivel abszolut semmi bajra nem számoltam).
    Ezt követően USB-ről történt volna a telepítés és már az elején órákat küzdöttem (lehet amatőr hiba) a GPT-MBR témával. Nos az alap telepítőm semmilyen formában nem engedte egyik meghajtóra se a rendszert telepíteni, mivel MBR-hez volt kialakítva. Röviden: maradt a GPT, készítettem hozzá egy passzoló USB-telepítőt.

Ezután létrehoztam új partíciót a 120 GB-os SSD-n - és a rendszer is létrehozta a particiókat amire szüksége van, telepítő elindul - végig megy, majd újraindulás után egy ablak az alábbi lehetőségekkel: system recovery, boot menü, a 120 gb ssd és az emmc kártya. Rámentem a 120gb ssd-re hogy inditsuk, fekete kép, majd megint a 4 opciós menü előttem. Ezt követően töröltem megint minden particiót, ugyanezt a partició létrehozást megcsináltam az emmc kártyával és láss csodát, minden oké a rendszerrel. De én a rendszert az SSD-ről akarom...
    Letöltöttem egy megfelelő programot (AOMEI Backupper), majd meghajtót és rendszert is próbáltam másolni az SSD-re, mindkettő után hibásan indult a rendszer és "előkészítés automatikus javításra" felirat után belekerültem egy hibaelhárító menübe. Itt is próbálkoztam mindennel, de sikertelenül. Végül maradt az EMMC- kártya elsődleges indítási pontnak és az ssd mint háttértár üzemel most. Viszont szeretném az ssd-ről a rendszert, a gyorsabb betöltés és működés érdekében.

Kérdésem: Megoldható valahogy ráerőszakolni a rendszert az SSD-re vagy valami gyári beállítás miatt csak az EMMC-t hajlandó használni?

Köszönöm, hogy elolvastad az irományom és köszönöm a segítséget is előre.

Új hozzászólás Aktív témák