Új hozzászólás Aktív témák
-
Seaga
csendes tag
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #8090 üzenetére
Szia,
Most már összezavarodtam egy kicsit. Elsőre megállapítottuk, hogy nem igazán jó a merevlemez (Linux LiveCD), majd újra ellenőrizve kiderült (BIOS opció), hogy mégis jó, csak érintkezési problémája, mégpedig a Caddy-keret SATA-PATA adapterénél. Ezt igazoltnak is véltük, hiszen mozgatásra felismerte a BIOS a merevlemezt és lefutott a teszt hibátlanul, majd elindultunk MultiBay-be adaptert keresni.
Sikerült szerezni egy másik Caddy keretet és nem történt változás mégsem, majd ezután újra ránéztél és ez lett? Akkor arra tudok gondolni, hogy a folyamatos "érintkezési" problémák leírták a HDD-t. DE, annyi minden történt itt, hogy ha van lehetőség nézd meg ott is!
-
Psyhostar
csendes tag
Üdv!
Egy Toshiba Satellite P100-137-est használok. Már jó ideje kijött rajta a csíkozós hiba, d akkor még nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget. De most már 3 nagy fehér csík van függőlegesen a kijelzőn, ki-becsukásra abszolút érzéketlen, ugyanúgy ott vannak a csíkok. Nem vibrálnak, fixen állnak egy helyben. A gép tökéletesen működik így is csak a felét már nem látom a kijelzőnek. Nemrég lett rajta Oprendszer cserélve, ami mondanom sem kell, semmiféle hatással nem volt a csíkokra.
Mit kellene benne cserélni, vagy mi okozhatja ezt a fajta hibát?
-
Packersbay
tag
válasz
Dell XPS #8082 üzenetére
Bocsi,hogy csak most válaszolok,de csak most tudtam gép elé kerülni. Hogy milyen hőelvezetőt használtam az jó kérdés,ha jól emlékszem szürkés színe volt. De ezt csak a processzornál tudtam használni,mert a gpu-hoz le kellett volna bontani az egész hátlapot így azt csak sűrített levegővel kifújattam meg porszívóval rásegítettem. Memória szerintem nem lehet gond mert megvásárlása óta ez a 2 modul van benne. De kipróbálom amit mondtál meg a kijelzőre világítást is. Este tudok majd visszajelezni,hogy segített e valamit.
-
germinator66
aktív tag
-
Dell XPS
veterán
válasz
Packersbay #8083 üzenetére
Szia,
mivel nem jeleztél még vissza a "mellék jelenségekkel" kapcsolatban, még valamit ajánlanék Neked, remélve hogy nem az alaplappal lesz a probléma. Amennyiben minden normálisan működik és "csak" fekete kijelzőt tapasztalsz (és az inverter is kiszűrve: rávilágítás), akkor lehet memória modul hiba. Itt fontos, hogy mennyi modul van a gépedben, amennyiben kettő, akkor felváltva kellene kipróbálni és még slot-onként is, hiszen lehet érintkezési gondja is, ill. lehet hibás a slot is az alaplapon. Szóval egy tisztítást mindenképpen megér a modul és slot is.
-
dzsobacsi77
csendes tag
válasz
KillHates #8076 üzenetére
Hővezető pasztám momentán nincs itthon, de szétszedtem, kiporszívóztam, és átdugtam a memóriát a másik slotba. A memtest86 (csak 1 ciklust futtattam) nem jelzett hibát, azóta lefagyás nélkül fut rajta egy LMDE. A memória-slot egyébként nem látszott porosnak, és a procihűtő venti sem volt vészes. Mi lehet az oka annak, ha az egyik slotban megy a memória, de a másikban nem?
-
Seaga
csendes tag
válasz
Dell XPS #8053 üzenetére
Szia, sajnos nem alakult, még rosszabb lett. Maradt a sárga felkiáltójel, hiába töltöttem le illesztőt a 4670-hez, hiába töröltem és telepítettem már többször, hibakód:10 van most már a kártya tulajdonságánál és azt írja h el sem indul. A gép bekapcsolás után pörög, melegszik aztán kb 10perc múlva leáll.
Fogalmam sincs mit csináljak, ha esetleg van még ötleted és leírnád részletesen, azt megköszönném! -
Dell XPS
veterán
válasz
Packersbay #8083 üzenetére
Nincs semmi gond ezzel, csak megkérdeztem. Viszont tudnál még segíteni nekem, ha megválaszolnád a többi kérdést is, és még eggyel megtoldanám: rávilágítva a kijelzőre, akkor sem látni haloványan valamit?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Packersbay #8081 üzenetére
Szia,
Nem tudom Nekem címezted-e a kérdést, de megpróbálok válaszolni rá..
Egyébként semmi "mellék jelenséget" nem tapasztalsz, csak annyi, hogy nincs megjelenítés a kijelzőn? Szoktad monitorozni hőmérsékleti tartományokat, azaz melegedett a gép továbbra is a "karbantartás" után? Milyen hőelvezetőt használtál a processzornál, ill. a GPU-nál?
-
Packersbay
tag
válasz
Dell XPS #8062 üzenetére
Sziasztok! Adott egy Dell vostro 1400-as gép. Tegnap este netezés után leállitva. Ma kapcsolnám be de az lcd nem ad semmi képet. Rákötöttünk egy monitort de azon sincs kép. Mi mehetett tönkre benne? ja még annyit,hogy kb 2 hónapja a kijelző villogott majd elfehéredett,ezután szétszedtem a procinál újrapasztáztam meg kifujattam a port. Ezután nem jelentkezett többet ez a hiba.
-
dzsobacsi77
csendes tag
válasz
KillHates #8076 üzenetére
Köszi. Hard disket és memóriát már cseréltem benne, a procihűtőt még nem kaptam ki. Pont az zavar, hogy a vadiúj memóriára azt mondja a diagnosztika, hogy FAILED. Holott, közvetlenül a berakás után még jó volt, és alig egy pár órát üzemelt. Tegnap elindítottam rajta egy live Linuxot, kicsit böngészgettem vele, gond nélkül futott.
-
válasz
SzalaiG #8075 üzenetére
Szia!
Lenovo helpdesk, google fordításban:
"Adatai lesz ép - nincs hatással a HDD. Azt javasoljuk, eltávolítására és újratelepíteni memória egy modul egy időben döntenie, hogy ki, mint talán kevésbé valószínű oka. Ha a rendszer indítása csak 1 memória modul, akkor meg kell slot 0.
Ha nem a memóriát, akkor valószínűleg a videó alrendszer és az alaplapot kell majd szervizelni.
...Üdvözlettel,
Mark"
Ha nem jutottál semmire, akkor vidd ki az teraszra/erkélyre kb 1-2 órát, majd ott kint kapcsold be a hideg gépet. Ha elindul akkor sanszos, hogy BGA kontakt hiba
Ha még nem a fekete underfil van a chip alatt akkor tudom javítani, ha az, akkor NINCSEN SENKI aki megbízhatóan meg tudná csinálni, mert DIREKT úgy van ez kitalálva. Talán ha nVidiás akkor menthető... Ajánlom magam, nálam megvárható és nézhető a procedúra
-
válasz
dzsobacsi77 #8074 üzenetére
-
SzalaiG
addikt
Hali!
Gond van.
Megállt a T61em.
Reggel simán lekapcsoltam. Semmi nem jelezte, h itt bent nem fog elindulni.
- 1 hosszú, 2 rövid sípolás. Amikor kikapcsolom megint sípol.
Szétszedtem. Kitakarítottam és újrapasztáztam.
Memóriákat (2x1Gb) mindenhogyan belepróbáltam, de ugyanaz a jelenség áll fent:Mit tegyek?
2 memória egyszerre nem döglik meg ugye?Tud valaki jó szervizest?
-
válasz
dzsobacsi77 #8064 üzenetére
Gyanítom, hogy itt lesz a kutya elásva... Nálam megoldható lenne egy alapos szétszerelés, újrapasztázás. Nézhető, megvárható.
-
Sleed
aktív tag
válasz
Dell XPS #8067 üzenetére
Igen, elindul a telepítés, de még mielőtt a kérdéses részhez érne, kiírja hogy kell neki a merevlemez. Azt hiszem rosszul fogalmaztam meg, hogy melyik résznél áll le a telepítés. A merevlemez formázása utáni résznél, ahol a merevlemezre kezdi másolni a fájlokat, ott szokott megállni.
-
Sleed
aktív tag
Sziasztok
van egy Fujitsu amilo pro v2055 (nem egy erőgép a kicsike) notebookom, és az a problémám, hogy amikor a windowst próbálom rátelepíteni, a fájl másolásos résznél rendszeresen megáll(olyan 2-9% körül).
Próbáltam másik windows cd-vel (mielőtt bárki megjegyezné, jogtiszta, msdnaa-s) de kb. ugyanott megakad.
Mi lenne a tippetek, melyik alkatrésszel lehet probléma?előre is köszi,
Sleed -
Dell XPS
veterán
válasz
dzsobacsi77 #8059 üzenetére
Szia,
Mennyi memória modul van a gépben?
-
válasz
dzsobacsi77 #8059 üzenetére
Nem is a memória hibás, hanem az alaplapon valami, ami a memória kezeléséért felel?
Ha erről van szó, az gebasz. A NorthBridge a memóriáért felelős IC.
Tisztítva, takarítva mikor volt a gép? -
dzsobacsi77
csendes tag
Sziasztok,
Segítsetek nekem kitalálni légyszi, hogy mi lehet a baja a feleségem gépének.
HP ProBook 4520s, kb másfél éves, de nem hiszem, hogy ez fontos.Előzmények:
Sokáig hibátlanul működött, majd tavaly decemberben elkezdett kék halállal lefagyogatni. Hosszabb-rövidebb tesztelés után rájöttem, hogy a hard disk beadta a kulcsot. Kicseréltem, újrainstalláltam, minden ment tovább a régiben...Egészen a múlt hétig, amikor megint előjött a kék halál. A diagnosztika szerint a memória a hibás. Óriási, mondom, de sebaj, kicserélem azt is. Csere után újra lefuttattam a hardver diagnosztikát. A HP saját alkalmazása, ellenőrzi a hard disket, a memóriát, az akksit, a WLAN kártyát stb. Azt mondja, minden frankó. Mégis előjött újra a kék halál. Megpróbáltam újrainstallálni. Szépen, hiba nélkül felment rá a Windows (jogtiszta Win 7), otthagytam éjszakára, hogy szedegesse le a Windows updateről a frissítéseket. Reggel megint kék halál.
Most már ott tart, hogy egyáltalán nem bootol, és a hardver diagnosztika ismét azt jelzi, hogy hibás a memória.
Mi lehet a baj?
Gyári hibás memóriát vettem?
Nem is a memória hibás, hanem az alaplapon valami, ami a memória kezeléséért felel?
Lehetséges, hogy olyan baja van a gépnek, ami az egyébként új memóriamodult tönkreteszi? -
Seaga
csendes tag
válasz
Dell XPS #8048 üzenetére
ATI HD4670
Acer Aspire 8935g
Eltávolítottam az illesztőprogramot, újraindítottam a gépet, most rendben ment minden. Elkezdte autómatikusan letölteni az illesztőt de a telepítés már sikertelen volt.
A felbontásom maradt 1920x1080.
Hol keressek illesztőprogramot és egyáltalán szükséges-e?
Köszönöm. -
Seaga
csendes tag
Sziasztok!
A nálam jobban hozzáértőktől kérnék véleményt az alábbi hibával kapcsolatban.
Van egy 3-4éves Acer laptopom és az utóbbi időben bekapcsolás után betölt a win7, de amint megnyitok egy oldalt a gép
kijelzője elsötétül és csak a power gomb hosszas nyomvatartásával tudom kikapcsolni, másra nem
reagál. Ezt kb. 3-4x megismétlem, mire működőképes lesz a rendszer, kivétel nélkül minden alkalommal.
Néha az elsötétedés helyett különböző színeket vált egymásutánban, néha kék képernyő valamilyen atipmag.sys hibaüzenettel. Minden driver a legfrissebb, nem találtam a neten sem mi okozhatja.
Van esetleg valami tesztprogram amit érdemes lenne futtatnom, ami jelezné, hogy hol a gond?
Lehet hardveres hiba akkor is, ha a 4. ujraindítás után már jól működik?
Nagyon megköszönnék bármilyen ötletet vagy segítséget, mert teljesen elakadtam és szeretném megszüntetni ezt a hibajelenséget!
Köszönöm,
Gábor -
pocokxx
Közösségépítő
Most látom, hogy van ilyen topik... Elnézést, hogy először nem ide írtam: [link]
-
tomi319
tag
sziasztok, van nekem egy Lenovo y570-es laptopom, mely kb 2-3 hónapja mindig elfelejtette az időt és bekapcsoláskor visszaállt az eredeti beállításokra, és 2010-es dátumra, ha nem volt folyamatosan áram alatt.
Ez elmúlt, úgyhogy 2-3 napig nem húztam ki a gépet, de most előjött egy hasonló problémám amivel még nem találkoztam, s nem tudom mi okozhatja. A probléma ismét az órával van, mégpedig ha nincs bent aksi, vagy épp töltődik akkor az óra nem akar menni. Mintha megállna az idő. Lehet rá valami egyszerű megoldás vagy inkább szerviz? Az igazság az hogy reggel direkt megnéztem, 21:00-át mutatott és ma délután 4-kor is ezt az időpontot mutatta mint aktuális idő. A gép májusban lett vásárolva újonnan. -
DNSx
csendes tag
sziasztok!
Tanácsotokat szeretném kérni a következőben:
Adott egy tavaly augusztusban vásárolt Lenovo IdeaPad Z580. Egyetlen -ámde borzasztóan zavaró- hibája, hogy a bal oldali zsanér le/fel nyitáskor hangosan "kattog", a kijelző mozgatása sem egyenletes, hanem darabos, olyan mintha szorulna valami a zsanérnál. Ráadásul pont a zsanér felett, a vékony műanyag burkolat egy kis részen el van válva a kijelzőtől (mintha nem lenne odaragasztva).
Ugyebár garanciális, szóval normális esetben nem lenne kérdés a garis javítás. Csak az a bökkenő, hogy jelenleg nem tudom sajnos hetekig nélkülözni a gépet lengyelországi kirándulása idejére.
itt egy kis történet a garanciális javításról...
Kérdés, hogy érdemes-e megnézetni valamilyen szervizzel, ill. meg tudnák-e szerintetek csinálni garanciavesztés nélkül (természetesen pénzért)?
köszi előre is -
Dell XPS
veterán
"bekapcsoláskor egy pillanatra felpörög"
Ez egy önellenőrző folyamat minden bekapcsolásnál, vagy eddig másképpen tapasztaltad, akár a HDD-vel együtt? Szóval van ami eltér a megszokottól esetleg vagy minden ugyanaz "fekete" kijelzővel? Akku, HDD, nélkül is próbáltad?
Szerk: előszokott fordulni, hogy egy-egy pillanatra éled a kijelző, ill. a gép. Ezt egy láb is okozhatja, még produkál kontaktot...
-
Dell XPS
veterán
Az azt jelentette, hogy így jöttek annó, de 2GB-ig bővíthető. Nekem az a gyanús, hogy a chipset-nek el kellett volna indítani. Nem sípol, fütyürészik ha nem észleli a memória modul hiányát? Le kellene töltened egy user manual-t, hogy milyen billentyűzet-kombóval tudod kitenni a megjelenítést.
-
Konpet
csendes tag
Amúgy ha van valakinek ilyen, vagy segít: bekapcsoláskor bal oldali led folyamatosan világít, majd balról harmadik bekapcs után pár mp-vel villan egyet. Vinyó rögtön felpörög, proci-venti ha bekapcsolva hagyom idő után elindul (bekapcsoláskor egy pillanatra felpörög).
-
-
Konpet
csendes tag
A Toshiban pedig egy db 2gigás van, ha jól tudom, az meg az Albába nem jó...
-
Konpet
csendes tag
válasz
Dell XPS #8016 üzenetére
Szia! Külső monitoron sem ad képet, nem tudom, hogy ennél a típusnál alapból küldi a jelet vga kimenetre már bekapcsoláskor? Csak egy db 512-es ram van benne, az próbáltam már mind2 slotba, a baj, hogy jelenleg nem tudom még másik gépben sem kipróbálni. Azaz egy Toshiba Sat Pro L300-ba igen, de az nem indul el vele, nem tudom, egyáltalán jó-e bele. (ddr2-ddr2)
És köszönöm a gyors választ!
-
Konpet
csendes tag
Sziasztok, lenne egy kis kérdésem. Van egy Albacomp M66S notim, már úgy vettem, hogy nem adott képet. Töltést felveszi, gombra bekapcsol, vinyó-venti-ledek elindulnak, mintha rendesen elindulna a gép. Nem tudok semmit az előéletéről, csak remélem, hogy nem bga baja van. Ami érdekes, hogy rammal és ram nélkül is ugyan úgy indul, lehet esetleg a memória a ludas? A hétvégén hoznak próbálni ramot meg cpu-t, de addig kihull a maradék hajam.
Valami ötlet, hogy mit próbáljak tenni vele?
-
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #8013 üzenetére
Ide be kell várni "mesterünket", mit mond az újraélesztés lehetőségéről....
-
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #8008 üzenetére
Szia,
Nem tudok ránagyítani, a kérdésed lényege: meghalt valami és érdemes-e javítani?
-
jagyugyaerik
tag
válasz
bull84ghia #8009 üzenetére
Mióta az 50 faktoros a legerősebb napozóolaj azóta... Nagyon vigyázni kell!
-
D@niel
addikt
Sziasztok,
adott egy asus noti. Az fn+hangerő fel/le gombra nem reagál, de másra igen, pl. képernyő tekergetésre. fn+esc-re (vagyis némítás) megint csak nem reagál.
bekoszolódott volna a gomb? megoldás?
köszi,
D@niel -
bull84ghia
őstag
válasz
jagyugyaerik #8008 üzenetére
Sokat napozott?
-
jagyugyaerik
tag
Sziasztok!
Lenne egy egy kis égési sérülésem. Kérdezném, hogy érdemes-e foglalkozni vele?
Köszi a válaszokat előe is! Itt a kép: KépErik
-
Dell XPS
veterán
-
Nunder
őstag
Üdv!
Adott egy HP Compaq 6735b notebook.
Ismerősöm kérte meg hogy jelentsem a problémáját, hátha tudunk valamit kezdeni vele, mielőtt szervizbe vinné. Ebből következik, hogy nincs előttem a gép, távgyógyítást szeretnék alkalmazni, igyekszek minden lényeges információt közölni.A történet úgy kezdődött, hogy a gép lecsukott fedélből ébredve sötét képernyővel válaszolt, és semmilyen külső behatás nem keltette életre. Ezek után egy manuális kikapcs-bekapcs után szintén csak a sötét képernyő fogadja az úriembert. Nyilván sem egy BIOS, sem boot-menü nem csalogatható elő. A HDD felpörög, de a visszajelző led-ek csak elvétve villannak párat. Windows DVD-ről sem lehet bootoltatni ebből kifolyólag.
Garancia már nem él sajnos, úgyhogy ha javítható/megérné javítani, akkor valami alternatívát szeretnék hallani.
Én videokártya vagy alaplap parára gondolok, mert TV-re kikötve sem ad képet a csoda.
-
Dell XPS
veterán
válasz
dreako84 #8002 üzenetére
Szia,
Nincs jó hírem Neked, ez alaplapgyanús eset. Amit írsz az azt jelenti, hogy lábbal állsz a "power" gombon és akkor sem akar bekapcsolni? Ránéztél már esetleg a merevlemez állapotára, mondjuk egy HD Sentinel programmal (amikor működött még)?
Húúú Jedi Knight, the force be with you! You will need it to switch to light speed to get this notebook working again!!
-
dreako84
csendes tag
Sziasztok! Nekem van egy fujitsu simens amigo gépem a hiba a következö a gép bekapcsol (mennek a ventilátorok de a hdd nem) de nincs kép ha sokáig szenvedek vele akkor vhogy sikerül elinditani de 15-20 perc után elmegy a kép és ha ujra inditom semmi! légyszi segitsetek!!!!!
-
Dell XPS
veterán
válasz
taurus198905 #7999 üzenetére
Szia,
Milyen laptopról van szó? BIOS-ban a SATA AHCI mód, amikor az XP-t telepítetted? Azaz érzésem, hogy egy külső partíciónáló programmal le kellene gyalulnod az egész merevlemezt, mert valami nem sikerült és azért nem indul el a telepítés. Az is jó, ha külső házban letörlöd és megformázod. Utána menni fog...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest