- Házi hangfal építés
- Milyen házat vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Projektor topic
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
kreten67
senior tag
válasz
gregory91 #20237 üzenetére
"Töltő csatlakoztatásakor a power led villan egyet és ennyi.
Se kép se hang, ventillátor nem pörög fel."
Itt írja le, hogy nem indul az alaplap!Amennyiben nincs kép, de az alaplap elindul, akkor a power led égve marad, és a venti egy rövid időre felpörög az összes Asus notiban induláskor. Ez a gép meg se próbál elindulni!
Lehetséges még a Hall Sensor (fedél lecsukás-érzékelő) beégése, ez nem gyakori, de én ezt is számba venném, de a bekapcsoló gomb mikrokapcsoló/panel környezete is megérne egy misét. Az X széria asus gépeknél a táp csatlakozásánál a Power led felvillan egy pillanatra (ez a része rendben van ! , de itt most nincs tovább, nem reagál a bekapcsolásra egyáltalán). -
kreten67
senior tag
válasz
gregory91 #20235 üzenetére
Minek a HDMI, ha az alaplap el sem indul a leírtak alapján. Egyébként gyakran olvasom, "hogyha külső kijelzőre HDMI vagy VGÁ-n nem képet ad a noti, akkor az alaplap biztosan jó, csak LCD vagy átvezetőkábel a hibás", de ez téves következtetés. Gyakori, hogy az alaplapi vga, úgy kezdi pályafutása végét, hogy a saját kijelzőre nem, de külsőre még ad képet!
-
frovery
senior tag
válasz
gregory91 #20098 üzenetére
Csak HDMI van. Nem érzékeli a tv.
Azért összefoglalom, mert már rengeteg fórumot végigolvastam, hátha...Acer Aspire 3 315-21 alany. Úgy került hozzám, hogy ütést kapott, nem bootol. Sima hdd kuka lett benne. Szétszedésnél láttam,hogy van M2 SSD PCIe foglalat. NVME-t támogat. Vettem Adata Legend 750 500GB-osat. Na ezt nem látja a BIOS sem. Raktam bele Apacher új SSD-t, ezt látja. Viszont az istennek nem tudom telepíteni. Win logóig jut, újraindulgat. Ezt 3.0 pennel, 3.0-ás aljzatban, mbr-re formázva: https://youtu.be/5nWdUbNChYI
A 2. Videónál ugyanezt a pent sima 2.0 aljzatban, pedig win logó után nem megy tovább. Ennél a biost végigpörgettem, hátha láttok beállítási hibát. https://youtu.be/n6djRK1mX_Y
Egyébként gpt-re formázva, uefire állítva is próbáltam. -
frovery
senior tag
válasz
gregory91 #20090 üzenetére
BIOS menü ok.
Acer logo, majd a win logó után jön ez a kép ha telepítést indítanék penről. SSD üres, nincs rajta semmi, így driver hiba nem lehet.
Tettem bele olyan SSD-t, ami másik gépben frissen lett telepítve, akkor Acer logó, win logó, hibajavítás, majd újraindul és ez a színes kép jön. Itt lehet driver hiba.Hirens boot penről megy minden, nincs ilyen kép.
Memtest 1 órája fut, hiba nélkül.Megoldást még nem találtam.
-
baly81
aktív tag
válasz
gregory91 #20063 üzenetére
Igen tud fals infót küldeni, egy legololcsóbb, vacak utángyártott akku esetében! De ez egy egy hónapos GYÁRI akku!
És gondolom azt már te sem akarod a hibás adatra fogni, hogy 18%-nál eldobja az akku magát 1 Amperes terhelésnél!? Az lófing és esti fény! Gyenge az egyik cella, és emiatt kapcsolja ki a vezérlő az akku kimenetét. Amikor visszadugod, akkor meg a balancer ennek a cellafeszültségét mutatja, tehát 1%-ot. Ebben a pillanatban csak ezt az egy-két, hibás cellát tölti, a többit csak akkor, ha a rossz feszültsége elérte a jók feszültségét. Ekkor sorban bekapcsolja az összes cellát a töltésbe! Nem egy túlbonyolított áramkör! Szerencsére a hibákat egyszerűen ki lehet szűrni! -
szagnes69
aktív tag
válasz
gregory91 #20050 üzenetére
Feljebb vettem a kritikus (25%) és az alacsony töltöttségi szintet (30%). A HP által javasolt energiaséma volt beállítva, abban ezek az értékek voltak megadva. Remélem, hogy így már rendben lesz.
Ha nem, akkor visszaviszem a szervízbe. Nagyon szépen köszönöm a segítségedet és a jó tanácsokat!
-
válasz
gregory91 #19902 üzenetére
Ahogy látom ő csak azt a bios állítást okozta az már megvan, tulaj elmondása szerint ez nemrég kezdte..
Igazából eladás céljából vitte más kézbe.
CSak nem tudott rá OS- tenni a szaki, mert az evo 870 ami kb fél éve tettem bele az a rossz, és tett bele egy 850-est egy 1803-as winnel... Driverek nélkül... Mondtam a srácnak, hozza vissza azt a 870-est nekem, ha rossz garos cserélem nyilvánÚgy hogy a szaki csak szoftveresen babrálta. Lehet este neki ugrok szétkapom, ha sorra kerül ez is. Minden esetre köszönöm a tanácsot, megnézek minden ilyet, ha valami szokatlant észlelek megosztom.
-
válasz
gregory91 #19899 üzenetére
ŐŐŐŐŐ hogy jön ez ide? Háttértár nélkül, már aramot is kivettem.... hátha ott van vmi, de nem, még csak ott járunk, hogy mivel kapcsolom be, amúgy hibátlanul üzemel a gép.
Start menü leállítás leáll.. stb, gombra nem reagál win alatt sem. Erre kellene rájönnöm, hol hiba.
.
-
-
válasz
gregory91 #19721 üzenetére
Ezt cáfolom, pont a napokban volt egy vacak eszköz (aki kiadta is
), linux alatt nem volt hang...
de nem amiatt néztem meg linuxal. De igen a linux 95%-ban jobb driverek terén
Nekem is ez volt első, amivel találkoztam, hogy valamihez nem talált drv-t. Ezért javaslom (Linux, WinToGo, clean install (másik háttértárrra) lehetőségeket
-
MostaPista
tag
-
MostaPista
tag
válasz
gregory91 #19703 üzenetére
Akartam, de sajnos csak most tudom feltenni.
Nem latom rendesen, de van egy sanda gyanum, hogy a fem tuske alatt/mogott van egy fem szal, es annak kell nekinyomni a csatlakozot az erintkezeshez, ezert kell erosen benyomva tartani.
(pirossal jeloltem a masodik kepen - a forum valamiert mindig az teszi elso kepnek)A teljes laptopot szet kell szedni, hogy hozzaferjek, az meg egy napos munka lehet nalam, igy huzom az idot, de egyre inkabb arra hajlok, hogy nem ezt kellene javitani, hanem kivezetni a kabelt, de ilyesmivel meg sose volt dolgom.
A gazdaja szeretne megtartani, mert meg xp megy rajta es azon futnak a regi dos programjai, koztuk nehany olyan, ami csak cd-rol hasznalhato, es win7 alatt azok mar sehogyan se mukodtek.
(A mellette levo telefon/modem csatlakozo szerencsere nem hasznalt mar. -
Vikus
tag
válasz
gregory91 #19627 üzenetére
*UPDATE*
Kis friss infó. Leírom nagyjából hátha esetleg majd valakinek segít.Szóval sikerült megoldani a gondomat, bár nem kis utánajárás volt a témában.
Alap esetben ugye nem tudtam belépni a BIOS-ba, sehogy, semmire nem reagált a gép, ki-bekapcsolt. És a jó életbe nem tudtam egy PENDRIVE-ról se behozni semmit.
A helyzet az volt, hogy sajnos a drágalátos gyártó vagy nem tesztelte, vagy valamit nagyon elb*szott a gyári frissített bios-al. Mert a gyári progival lett frissítve, és onnantól "eltűnt" a bios. A legújabb verziónál. Sajnos nem csak nekem volt ez gond, szóval nem egyedi eset. Konkrétan "téglásította" a gépet így az egész. Beraktam egy LINUX Mint-et, azzal kapásból behozta a rendszert, minden frankón ment. De ugye a linux az nem egy egyszerű eset annak, aki világ életében csak windows-al dolgozott, szóval hál' Istennek volt windows-os verzióban is olyan, amivel tudtam segíteni a dolgon. Ez volt a "Hiren's BootCD PE" egy win 10, ami nem telepíti magát, hanem PENDRIVE-ról bootol be és onnan fut. Lényegében az volt a fontos, hogy eljussak egy CMD-ig, ahol már tudok "játszani". Linux-al is lehet, csak ott sajnos még jópár add-on kell leszedni, hogy win exe-k is menjenek. Visszatérve. Régebbi BIOS-t leszedtem jópárat. Lényegében próbáltam az utolsó frissített előtti valamelyiket. Mivel nem engedi telepíteni csak úgy, ezért ki kellett nyerni a telepítő fájlból magát a bios rom-ot valamint a flash-elő progit. Majd CMD-be indítva, patch-elni. Nagy nehezen sikerült visszaraknom egy előző verziót. Így szerencsére a BIOS-ba pillanatok alatt be is tudtam lépni egy restart után. Még mondjuk nem próbáltam, és még nem is találtam meg pontosan melyik az a bios verzió, de valamelyik nem támogatja a 4GB-nál nagyobb méretű RAM-okat. van 4 dedikált, meg bővíthetőbe 1 slot, amibe szintén 4 van. Ezt mondjuk szeretném 8-asra cserélni. Majd lesz valahonnan kölcsönbe, akkor kipróbálom. Valaki írta, hogy hiába rakott bele régebbi verzióba 8-ast, 4-et ismert fel csak neki.
Visszatérve. Bios OK. Win 10 boot pendrive-ról és már fent is a rendszer. Úgy hogy "újra van" gépem.Nagy nehézségek árán.
Már csak azt kell valahogy kijátszanom, hogy a win 8 kompatibilis spéci progi, ami kezeli az "FN"-es billentyűket (hangerő, fényerő..stb) működjön valahogy. Mert nem engedi.. De ezt majd lehet SAMSUNG-os noti topikban kérdezem.
Még van egy olyan, hogy van 1-2 driver amit nem sikerült Win 10-nek felismerni. Tud esetleg valaki olyan progit, amivel fel lehet ismertetni, és telepíti is a megfelelő driver-eket?Egyébként köszi mindenkinek és neked is, aki egy hangyányit is foglalkozott a problémámmal.!
-
Vikus
tag
válasz
gregory91 #19625 üzenetére
Nyomkodtam én mindent. Ha bekapcsolom, logo, majd hirtelen ki is kapcsol, bekapcsol magától és jön a recovery-s üzi. Próbáltam bekapcs, egyből hosszan megint. Semmi. Próbáltam gombokkal is kombókat. ESC és DEL sem reagál. Próbáltam egy sima mbr-es win 10-es pent. Arra semmi reakció. Gpt-set is. Itt már legalább kiírt valamit. Secure boot, acces denided, failed partíció és egy OK gomb.
-
Vikus
tag
válasz
gregory91 #19621 üzenetére
Szia! Köszi a segítő szándékot. Sajnos nem jött be. Próbáltam visszarakni a volt vinyót. Eljátszani a procedúrát. Semmi. Leszedtem fizikailag is. Nem indul a boot, pedig próbáltam több pendrive-al is. Usb 3-as, 2-es, ugyanígy felváltva a slotokból is 3-as -2-es. Mármint régi és újakkal is. Próbáltam a bekapcsolós gombos témát is. Semmi nem történt, azon kívül, hogy kikapcsolt.
-
Z$OLTI1988
csendes tag
válasz
gregory91 #19394 üzenetére
Nem tudom, mert a linux hiba nélkül felmegy, viszont a Windows telepítő egyáltalán nem látja az SSD-t. Biosba nincs olyan opció, hogy a legacy-t aktiválni lehetne, egyedül secure boot on-off, de sehogy nem akarja az igazat.Boot menüben sem látszik az SSD, egyedül BIOS-on belül.
Tegnap csináltam egy live windows 10-et pendrive-ra, wintousb segítségével, ott látja a meghajtót, töröltem minden particiót, illetve az MBR-GPT-t is kipróbáltam, de a telepítő továbbra se látja.Konkrétan biosban csak ennyi beállítási lehetőség van... [link]
-
-
-
-
törölt tag
válasz
gregory91 #19102 üzenetére
Amit te írsz az a driverezésen nem segít, clean install kell.
Mivel a srác nem ért hozzá, ezért a gyári Lenovo recovery-t javaslom.
Fél óra alatt fenn van, nem érdemes szarakodni vele.
Igen meg lehet csinálni manuálisan a drivereket cserélgetve is, de nem ért hozzá a srác. -
válasz
gregory91 #19071 üzenetére
Ez tudom
De a gép pormentes helyről érkezett, ilyen jellegű hibát nem találtam
Most donort keresek, mert ami nálam van 250-es ,annak nem ilyen a billentyűzet szalagkábele.
Megnézem még a munkahelyen, mert van egy TPN-C125 még, annak a billentyűzetével ha működik rendesen, akkor megvan a hiba oka.Azért kérdeztem, hogy látott-e valaki ilyen jellegű hibát.
Te láttál már ilyen hibát?
-
-
Tim82
félisten
-
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
gregory91 #18931 üzenetére
SSD-k nem mennek ide-n. Az az átvitel túl lassú nekik. Ezt tapasztalatból írom. Próbáltam ssd-vel upgradelni egy eeepc 1000-es szériát, a tárhely ellenőrzésnél megakadt a gép. visszaraktam a hdd-t, elindult. NVMe SSD-k PCI-e portosak többnyire, az meg nincs ACHI-n megy. Már a legtöbb laptopban nincs is IDE kompatibilis mód.
-
-
kreten67
senior tag
válasz
gregory91 #18522 üzenetére
Még akkor is tovább menne a gép 2-3mp-nél ha a hűtést leszednéd CPU-ról.
Bios hibák tünetei
- bekapcs elindul és nincs kép , mintha vga-hibás lenne (Asus X550/ 540 szériánál napi szinten javítom ezt a hibát bios-tartalom újságírással)
- bekapcs elindul és megáll az ACER (vagy amilyen márka) logónál és nem megy tovább
- bekapcs elindul és leáll
- csak a halott bios-chip vagy az invalid tartalom beírása estén nem csinál semmit a gép
"Alaplapi táphiba esetén akár az egész rendszert magával viheti mindenestől." ennek a mondatnak semmi értelme! -
-
kreten67
senior tag
válasz
gregory91 #18517 üzenetére
"Bekapcsológomb nem szorul?
A ventinél nem érzel valami forróságot?"
Ezek a felvetések, biztosan nem relevánsak a 2-3 mp utáni leállásnál!Ami okozhat ilyen rövid időn belüli leállást:
- alaplapi táp hiba
- zárlatos periféria az alaplapon
- sérült bios
Amennyiben a 2mp valójában 5 vagy 10mp, akkor a kézfogó parancsnál bukik el az indulás, amit valamelyik fő-alkatrész (CPU, GPU, IHS ) elérhetetlensége okozhat (alaphiba). -
tsiga18
tag
válasz
gregory91 #18492 üzenetére
Nem értem mire gondolsz.
Ebből a videóból [link] csináltam egy képet, amin bemutatom a helyzetet: [kép]
A sárga karika "alatt" a borítás hátoldalán van a bekapcsoló gomb elektronikája, onnan indul a szalagkábel. Ezt az egész panelt kábelestől cseréltem.A képen a piros karikánál szerintem rendben van a csatlakozás, illetve nincs benne kosz, nincs szemmel láthatólag eloxidálódva a csatlakozás. A multiméteres szakadásméréshez még gyűjtöm az energiát, kicsit kezdem unni szétszedni a gépet
-
Norbi46
aktív tag
-
Trebor0522
csendes tag
válasz
gregory91 #18091 üzenetére
Meg és ,megnéztem nvidia honlapján is ugyan ezt a drivert ajánlja, amire frissít a windows.
Nyomok most egy nagyobb GPU terhelést furmarkkal ( 15-20 perc) illetve egy lenovo support oldalon elérhető diagnosztikát. Jelentkezem az eredménnyel, ha lesz.
Köszönöm a válaszokat! -
Sordoran
addikt
válasz
gregory91 #16749 üzenetére
Jelenleg HDD van benne, azzal vannak problémák. Viszont mivel a "C" meghajtó 99,9 GB-ja szinte teljesen tele volt (~340 MB szabad hely, emiatt kapott is néha hibaüzeneteket), de a "D" meghajtón csak 10 GB adat van/volt, így inkább egy 240 GB-os SSD-t teszek nekik bele. Így a hibajavítás mellett gyorsabb is lesz nekik.
Most már nem hiszem, hogy a HDD-vel sokra fogok menni, de ha meglesz a csere, akkor talán megpróbálom helyrehozni majd, és akkor ott lesz külső tárolónak. Tulaj azt mondta nyugodtan törölhetek mindent róla. -
Sordoran
addikt
válasz
gregory91 #16747 üzenetére
Próbáltam, kitöröltem a 100 MB-os rendszer partíciót, és a "C" meghajtót (99,9 GB) amin a windows van. ("D" meghajtót nem bántottam, mivel ami azon van megmenteném) Viszont új kötetet már nem sikerült létrehozni. Laptopot elvitték, szóval próbálkozni nem tudok mással most. Rendeltem SSD-t, jövőhéten megnézem azzal megjavul-e. Más hibára nem tudok gondolni hirtelen, szóval remélem ez megoldja.
-
Zoli67
tag
válasz
gregory91 #16731 üzenetére
Hidd el,amit csak lehetett kipróbáltam a BIOS-ban. Még a reset nem volt meg,de ma megejtem,hátha....
Már azon is gondolkodtam,hogy lehet nem M.2 kell,hanem NVME..
Az előző hsz-ben ott a video ami alapján kellene működnie,de hiába csinálom meg lépésről,lépésre... megáll azzal a hibával,hogy kicsi a lemezméret....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- Szuper áron DELL XPS 13 7390 /i7-10510U/16 GB Ram/512 GB SSD/IPS/
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 3493 /10.gen i5-1035G1/8GB/512 GB SSD FHD
- Akciós áron eladó HP Elitebook 845 G7 / AMD Ryzen 5 pro-4650U/16 GB/256 SSD/14"/FHD/IPS/Gari/touch
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest