Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Hobby elektronika
- RAM topik
- Milyen processzort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpal
nagyúr
válasz
OldJohnny66 #31186 üzenetére
Jó lenne még az én életemben valóra válna .
-
HSM
félisten
Mit nevezel CPU hőfoknak?
Nem mindegy, hogy a magok, vagy a "CPU" hőfoka, magoknak a 66 fok hűvös, CPU-hőfoknak a 66 bazi sok, mert a 66 fok általában ~85 maghő, ami már a kerülendő kategória. 80-ig szoktuk ajánlani (distance to Tjmax minimum 20).
A maghőfokot realtemp agy coretemp írja. -
gYaLo
őstag
Oksa, köszi.
Mondjuk szerintem nem a feszeléssel lesz bajom, hanem a hűtéssel..
Kipróbáltam a gyári 3,7ghz -s profilt.
Semmit nem tudtam vizsgálni, mert nem volt időm. Futtattam egy win7 élményindex tesztet, ahol már 66 fokos volt a proci, ami gondolom h sok neki, nem?
Biztos vagyok benne h van mit finomítani a profilhoz képest -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #31194 üzenetére
Van már rég ellenszere a ráknak.
Állítólag túl olcsó a gyógyszer, hogy foglalkozzanak vele a gyógyszergyárak.
Sokkal jobban megéri nekik az, amit a rákosok szednek. -
Cybertrone
veterán
válasz
OldJohnny66 #31193 üzenetére
Ez így van!
a föld egyik pontjáról a másik pontjára 2cm eltéréssel irányítanak rakétákat... De bezzeg a ráknak még mindíg nincs ellenszere... (vagy van csak elsumákolják, mert ha belegondolunk nem kicsit esne vissza a gyógyszerbiznisz... egy gyógyszer ami gyógyít is kilökne legalább 100 félét ami csak késlelteti a dolgokat...szemét bürokraták!)
-
OldJohnny66
tag
válasz
Cybertrone #31192 üzenetére
Az előrejelzések szerint kb. 10 év van még a szilícium- alapú cuccokban! És mint minden forradalmi újdonsággal, először rombolni kell, hogy legyen mit újjáépíteni!
-
Cybertrone
veterán
válasz
OldJohnny66 #31191 üzenetére
Átlagember majd megkapja ezt a technikát 10-15-év múlva... ez így szokott lenni
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #31188 üzenetére
Jah, csak az a baj, hogy:
Kapcsolóelemként egyelőre nem működnek a graféneszközök
-
Cybertrone
veterán
válasz
Hiába az ororszok tudnak azért
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Nem semmi.
-
OldJohnny66
tag
-
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #31182 üzenetére
+winyókeretet nem tudsz hozzá szerezni? Vagy a DVD-s nagyhelyre lehet kapni fillérekért átalakítót, két fémdarab az egész meg 4 csavar.
(#31184) Cybertrone: Most meg fogsz lepődni, igen, meg lehetne oldani, hogy jól érezzék magukat.
Az előlap felől a ház komplett elejét tele lehet építeni 12-es ventikkel. Nekem jelenleg 2-van. Mögé menne a két VGA, egyből kapnák előről a szelet. Oldalról meg lennének kínálva a 14-es ventimmel, azt se vennék a szívükre. Felülről az egyik helyre mehetne egy 14-es befújó, az ontaná a hideget a procihűtő elé és a ramoknak, de a felső VGA-nak is jutna, a másik helyre meg mehetne egy 14-es kifelé szívó, takarékon, meg hátra a 12-es kifújó. Szerintem teljesen kitűnő hűtése lenne, sőt, szerintem sokkalta jobban működne ez a hűtés, mintha egy nagyobb házba lenne ez a sok mütyür, mégpedig azért, mert itt minden cm ki lenne használva, és a kis távolságok miatt rá lenne kényszerülve a levegő, hogy a hűtendő alkatrészeknél menjen.
Egy batárnagy térben hiába van 500cm-es légkavaró, ha nem oda koncentrálódik a huzat, ahova kéne.
Így is ha felcsavarom a hűtőket, olyan huzat van benn, mint állat.
Egyedül a kábelek elvezetésére kéne nagy gondot fordítani, hol fussanak.(#31185) mpierre: Elvileg a nagylemezhely átalakító mögé is elférnek a kopterek.
A második koptert nekem is kötegelő tartja, jól ráeszkábáltam az alsó kopterre. Így egybe kivehetők a kerettel.
-
OldJohnny66
tag
[Triton 81] 3,8GHz-en 84-85 fok.
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #31177 üzenetére
Jobban megnézegettem a helyet... Így a kép alapján [link] röhögve beférne két GTX480-as is, max nem férne be csak 3 winyó a keretbe 4 helyett, vagy a gép tetejébe kéne átcsoportosítani a keretet, de az se lenne nagy művelet, csak szebb, ha alul világít szép kéken. Bár ha jobban átgondolom, ez is csak pár kábelkötegelő kérdése, hol világítson a venti...
Az 5850 abszolút átlagos felső-középkategóriás méretű, a 150-200W TDP-jű kártyák egy ideje ebben a méretben futnak.
Amúgy az a vicc, hogyha viszont felülre rakom a winyókeretet, akkor jóeséllyel még két 6990 is beférne, mert annyi hely lenne neki, mint állat, szemre simán beférnének a winyókeretet tartó sínek közé... -
gYaLo
őstag
válasz
Cybertrone #31177 üzenetére
Majd meglátjuk, mennyire tudja hűteni a Triton 81
-
Cybertrone
veterán
Azért az 5850 nem egy felsőkategóriás mérettel rendelkezik ebben remélem egyetértünk... mondjuk ha betennél egy 580-at vagy egy 480-at netán egy 5970-et vagy 6990-et akkor egyből kuka lenne a kis kucko!
Ha a mostani giga házikómat elviszik vagy 15-be akkor beruházok ebbe a nagy xigmatechbe... veszek bele felölre 2db 200m-es ventit meg alulra még egyet...gYaLo:
Az attól fögg milyen az a hűtő, és mennyire melegedik a proci... szvsz én már 1.3 fölött nema dnék neki léggel, de ha nagyon tuningolni akarsz max 1.33-1.35v--- az a nagyon plafon -
gYaLo
őstag
Mennyi feszt ajánlott maximum adni egy i7 nek léghűtés esetén ?
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #31174 üzenetére
Nekem semmi kompromisszumot nem jelent.
Ami hátránya volt, hogy négy csavart be kellett tekernem a táp hátuljába, mert nincs hozzá ez a speckó lefogató...
Ja, meg 12 csavart a winyóimba és nincs légszűrő alulra. Ezenkívül nem vesztettem semmit.
Az egyetlen kompromisszum szvsz, hogy ha brutálnagy VGA-kat akarnék betenni, netán kettőt, akkor nagyon szűkös lenne, ha egyáltalán beférne. De az egyetlen 5850-em, ami azért nem épp icipici kategória, igen kényelmesen befér, 3 winyó mellett is. -
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #31169 üzenetére
Sajnos igen...
-
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #31163 üzenetére
Nekem ez tetszik, de a Xigmatek is nagyon pofás.
-
Qru
MODERÁTOR
Kopter az enyémban is van elég sok. Ház elejében egy 1300-as, tetején 2db 1500-as, TRU-n egy 1500-as, hátul is egy 1500-as, a GTX480 alatt is van egy 1800-as, és az oldallapon van egy 1200-es. Utóbbi nem sokat ér de így legalább a GTX fonákja is kap egy kis szellőzést.
mod:
gYaLo: Jó az!
-
Gaben01
őstag
válasz
Cybertrone #31163 üzenetére
Mekkora ötlet az a 2db 6 ventis csatlakozó.Ők tényleg végiggondolták a vízhűtést,nem merült ki a dolog 2 csőkivezető lyukban.
Brutál nagy ház,nem cserélném le a Lian Li-met rá,de azt el kell ismerni,hogy vízhűtéshez/2 vga-s rendszerhez tökéletes választás. -
Cybertrone
veterán
Very off:
Volt szó házakról, azon belül a HAF.X-ről... Találtam egy nála jobbat (szerintem jobb), és olcsóbbat, és nagyobbat...
[link]
Alsó-felső tápkiosztás... felülre akár 3*140-es ventik az oldalán 200-as venti hátul 140-es venti elöl 2*120-as meg fér még odaNekem bejön nagyon!
Méreténél fogva a legnagyobbak közt van, és nincs 50k a plexis -
OldJohnny66
tag
válasz
Cybertrone #31161 üzenetére
Csak azért linkeltem, mert a sima gépeken nem működik.
-
Cybertrone
veterán
válasz
OldJohnny66 #31160 üzenetére
Oszt? Egy átlagos cpu-zt használok nem ezt... semmi külömbség a 2 közt gondolom én!
-
OldJohnny66
tag
válasz
Cybertrone #31158 üzenetére
De a Tiédhez van [ROG CPU-Z]
mpierre: Látod, hogy Lara-nak is hozott 7-8 fokot, ami nem kevés!
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #31153 üzenetére
Én a legjobban úgy szeretem, ahogy van, halk is, hűvös is...
(#31157) Laraxior: Ez mondjuk igencsak ígéretesen hangzik!
-
Cybertrone
veterán
-
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #31155 üzenetére
Csak azért, mert a giga lapja, ilyenkor fixen rátolja a turbót is, igaz csak +1 szorzóval, de az összes magra.
Biosban 25×133, akkor bootnál 26×133-n fut, szalad a kicsi kocsi, majd win-ben is.Tényleg, a cpu-z nem tudja rendesen a kiolvasni, hogy mennyi a prociszorzó? Fixen 26×-t mutat a 980X-nél, míg a 920-nál rendesen mutatta. Ellenben a fesz visszavételt rendesen kijelzi...
-
Cybertrone
veterán
Szép a samureklám a ph 2 oldalán...
LOL!!!
Ha lenne felül ventim nekem is befelé fujna de nincsmpierre:
Oly mind1 a turbo... én bekapcsolva használom a HT-t -
mpierre
veterán
Turbo on, vagy off a gulfnál, ha tuningolni akarok? Gondolom off. És a HT?
OldJohnny66: A két felső, inkább kifelé dolgozzon.
Cybertrone: Mér is jó, ha a felsők befelé fújnak? Vagy kéne innom egy kávét...
-
OldJohnny66
tag
Ezt a videót, mintha régebben már belinkelted volna, de el is felejtettem, hogy a felső venti (is) befelé fúj! Ez most pont jókor jött, mert megint haladt egy picit a gány, már kivágtam az [oldalát] és ezután [5 fokkal] csökkent a VGA hőmérséklete, Most jön a két felső 12-es, de ezek után befelé fognak fújni azok is!
Cybertrone: Ezzel én is úgy vagyok, hogy inkább elviselek egy kis susogást, minthogy a fejem a hőfokok láttán fájduljon meg!
-
Cybertrone
veterán
Miért mondod ezt... mikor gameltem, messziről lehetett hallani legalább
Nemvoltam szégyenlős, itt nemvolt vga melegedés, 65 fokon mentek végig afölött ritkán igaz ehhez elég meredek ventiprofil kellet, és a plafon 100%-volt
Fülesben elviselhető, a többiről nem nyilatkozom
De azt bátran állíthatom a gép mögött nincsen por, sem semmi, mindent eltakarított onnan a 2 tornádókeltő
DigitXT:
Larát mi másképp halljuk mikor jáccik, maradjunk annyiban hogy az ő szobájába nem a gép a hangos, hanem a gazdája
Meg én mindíg is le*ostam a hangot, más nem ezt tudom, de én igen! Főleg nyáron -
DigitXT
félisten
válasz
Cybertrone #31145 üzenetére
Ez relatív, de 1200 rpm-nél egy 12-es venti nem hiszem, hogy halk...
6-700-on, már azt mondom rendben van (vizes gép esetén): bár nem
sokat visznek úgy, de azért a radit átszellőztetik, több meg nem kell.hiányzik a hangjuk
(A kedvesemnek nem
)
Larának?(Bocs, de ez a poén adta magát.)
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #31148 üzenetére
A lényeg az az, hogy koncepciója legyen a hűtésnek! Jól végig kell gondolni, hol legyen "túlnyomás", hol legyen kis "vákum" és honnan hova fog menni a levegő.
Egy két jól elhelyezett venti csodákra képes, míg egy rosszul végiggondolt hűtés 10 ventiből is rosszul fog működni.
Én amúgy még azt akartam anno másfél éve kipróbálni, hogy a két felső ventihelyből a hátsóbbikat beállítom kifelé fújónak, a másikat befelé fordítom.
De mivel bajos lett volna porszűrőzni és elég volt a hűtésem nélküle, így ez sose valósult meg.
-
HSM
félisten
Fújhatod a ventiket, a meleg felfelé száll, és kész. Ez pont olyan, mintha széllel szembe akarnál ***...
Nekem ha hajtom a gépet, a legtöbb meleg (a vga után persze) a "táp helyén" lévő perforációból szállingózik felfele a gép tetejéből, pedig ott aztán egy árva venti sincs... Pedig elöl-oldalt megvan a befújó venti, hátul meg egy tolná kifele...
A tápnak alul van jó helye, én a sajátom ráadásul fejjel lefelé szereltem be, így hogy felül van a venti nem a koszt szívja a gép alól, jobban szellőzik, és a meleg is könnyeben távozik belőle.
A C0-okat ne szidd, nálam centire annyit evett, mint a D0-om...
A GTX480-at pedig tény, nem a fogyasztásáért szeretjük...(#31136) Cybertrone: Mondjuk egy akkora bazinagy házban mint a tiéd, vízhűtéssel még elmegy.
(#31143) Cybertrone: A jó szellőzéshez több ventinek kellene befele fújnia, mint kifele... A két felső meg nem biztos, hogy segített bármit is. sőt, még lehet inkább elszívta a légáramlat útját a jó irányból. Egyetlen befelé fújó amúgy is egy akkora házba semmi... Nálam két 12-es fúj be elöl (igaz, takarékon, hogy halk legyen) egy 14-es oldalt a VGA-ra, lapra, és egyetlen fúj kifele hátul. A többi levegő meg szépen kiszivárog a réseken, és így nem kell sűrűn takarítanom belül, mert a befújó ventik porszűrősek.... És az én házam feleakkora, mint a tiéd...Javaslom megtekinteni ezt a videót, tanulságos! [link]
(#31144) Jorus: 5 megfelelő sebességre belőtt venti tizedolyan hangos sincs, mint 2, amit csak bedobsz, és megy fullon.... Arról nem is beszélve, hogy dupla annyi levegőt is mozgatnak meg közben.
(#31145) Cybertrone: Megértem a kedvesed, én el nem bírnék viselni egy olyan hangos VGA-t, nemhogy kettőt....
Nekem még az 5850 is határeset, a max 40%-os (~2500rpm) ventijével...
(#31147) Jorus: Ja, világos, sorry.
Nekem a helikopterről inkább az iszonyatos zaj, mint a szél jut eszembe.
-
válasz
Cybertrone #31143 üzenetére
5 db 120 mm-es venti az már helikopter.
-
Cybertrone
veterán
Nekem meg elöl van egy 12-es hátul van 2db 12-es plusz tettem még be 2db 12-est, de felül míg bent volt a plexi 20-30 perc után befagyott az egész gép... védekezett a meleg ellen a táp
OldJohnny66:
Kérlek szépen bevált nálam igen mondhatni, a 920-az ugyanezt 1.358v-on vitte!Szép db volt az is!
-
OldJohnny66
tag
válasz
Cybertrone #31140 üzenetére
Látom hűséges vagy a 920-asodhoz, mert ha jól emlékszem az is 4410, vagy 4420-on ketyegett, csak kicsit több fesz,-el.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #31136 üzenetére
Az a durva, hogy hiába tekertem fel a ventiket nem tudták kivinni a meleget annyi volt. Pedig a gép orrában és hátában 2000rpm-es 120-as volt a TRU-n meg egy 1800-as. És mégis lekapcsolgatott.
De hát se a 480 se a C0-ás 920-as nem az az ecotec fajta... -
Cybertrone
veterán
válasz
OldJohnny66 #31139 üzenetére
Dehogy.... Annyit nem tol csóró, 6 magon az a szar szarul skálázódik vagy hogy írjam le...
Most 1764mhz-en megy a ram, és 4420-on a proci... 1.27v-on teljesen jó -
OldJohnny66
tag
válasz
Cybertrone #31138 üzenetére
2000-en mennyit tol a Aida-bench. a Gulfi-val? 25000~
-
Cybertrone
veterán
válasz
OldJohnny66 #31137 üzenetére
Annyira még nem csak a 2ghz van meg...
-
OldJohnny66
tag
válasz
Cybertrone #31136 üzenetére
Akkor a Hercules-ek, végre dolgozhatnak a saját frekijükön!
-
Cybertrone
veterán
válasz
radi8tor #31133 üzenetére
Hát kicsit vegyél lejjeb a szorzóból...
Mondjuk 25*176...
Qru:
Igen biztos jobblenne egy alsótápos ház, lehet muszály lesz előbb utóbb!OldJohnny66:
Nem nem BMW kollégaÍgy hogy a lap gyárilag 2.2ghz-ig támogat, és úgy hogy a gulfnak 1.5 az uncore szorzója eléggé könnyül a dolog!
-
OldJohnny66
tag
válasz
Cybertrone #31130 üzenetére
Az már döfi! 2000+
(BMW001?)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #31128 üzenetére
TX650 erős terhelésnél nálam is lekapcsolt. Nem azért mert gyenge volt, egyszerűen túlmelegesett csak. Corsair nem felsőtápos házba való.
De most a CM690-ben jól érzi magát.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #31132 üzenetére
Az, hogy nálam a szorzó magas Gulfival nem a FSB vagy mi
28x143 vagyok
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #31130 üzenetére
Egyszer én is rászánom magam hogy felrántom 1866-ra a RAM-okat (gyári speed), de Gulfi-nál máshogy megy ez picit.
-
Cybertrone
veterán
válasz
OldJohnny66 #31129 üzenetére
Kis segítséggel
Végre nem lehetetlen a ramjaimnak a 2ghz+
-
OldJohnny66
tag
válasz
Cybertrone #31128 üzenetére
Akkor ezek szerint "tuti" az R3E!
-
Góliát
őstag
Mondta az egyik ismerősöm, hogy azért nem vesz 1000 WATT-os tápot, mert az egyfolytában 1000 WATT-ot fogyaszt.
Érdekesen néztem rá! -
HSM
félisten
390W....
Az max tuning nélkül, nem izzasztós játékban....
Én ilyesmiket mértem anno egyetlen 4890-el: [link]
Amúgy ha egy fullos 550-es tápod lenne, nem lenne valszeg gáz, de az 550-es chieftec 12V-on, ami manapság ezekhez a hardverekhez a leginkább kell, annyit tud, mint egy mai modern 400W-os táp...Márpedig egy 400-as tápra nem szokás GTX295-öt kötni I7-el, és szénné húzni...
-
OldJohnny66
tag
-
gYaLo
őstag
válasz
OldJohnny66 #31111 üzenetére
Szia!
550-es tápom van, szerintem bőven elég lesz neki..
Tervezem a vga váltást 295 re, annak is elégnek kellene lennie -
gYaLo
őstag
Sziasztok!
A mai nap visszatérek közétek, sikerült szert tennem egy 950 es fenevadra
Kíváncsi vagyok, hogy mit fog majd produkálni.
Egy Asus Trition 81 hűti, és egy Rampage 2 Extremeben dolgozik -
HSM
félisten
válasz
keIdor #31105 üzenetére
Igen, ez egy mókás proci lesz.
Nekem amúgy nagyon ígéretes, külön lekapcsolhatók a nem használt részek, külön a két integer, meg a két FPU. A teljesítmény is mókás lesz, mert amíg nincs 256bites FPU utasítás, addig kettő 128 bites FPU-ként fog funkcionálni, mintha 8-magos lenne viszont 256 bites FPU utasítással feleződik a sebesség. Kíváncsi leszek, ez mennyiben fogja majd érinteni a valós értékeket mondjuk egy SB-hez képest...
-
keIdor
titán
válasz
KAMELOT #31095 üzenetére
Igen ám, de az a 8 magos AMD nem olyan 8 magos... valójában 4 magos, csak hasonló HT féle cucc lesz benne, az AMD rávágja, hogy 8 magos. Van is erről egy cikk, keresem...
"Az asztali gépek piacára érkező termék a Zambezi kódnevet viseli, és négy darab úgynevezett Bulldozer modulból áll, ami nyolc darab dedikált integer magot eredményez. Ez a felépítés radikálisan új elképzelésekre alapoz, és természetesen vita van arról, hogy a lapka négy- vagy nyolcmagos. A magszám valójában értelmezés kérdése, a lényegen azonban ez az asztali számítógépek piacán nem változtat. Talán a legkézenfekvőbb megközelítés itt a programszálak irányából adható, ahol is a Zambezi nyolc szálat képes kezelni. Az AMD hivatalosan nyolcmagos processzorként tekint rá."
-
keIdor
titán
válasz
helkis #31091 üzenetére
Jaja, erről a háromról olvasni mindenhol.
6C/12T
HSM: Ebbe jön majd a 22nm "Ivy-E" jövőre. Ott gondolom akad majd 8-12 mag is akár.
Nem vagyok mérnök, de arra tippelek én is, hogy talán a 32nm-be nem fér bele a 8 mag. Talán a túl nagy gyártási költségek, vagy nehézségek miatt. (inkább utóbbi) Vagy 140W felett lennének vele... who knows? Xeon más tészta, így aki akar 8C/16T-t az vehet bele, cirka 3000$ környékén gondolom.
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest