Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- E-book olvasók
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- LG LCD és LED TV-k
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
válasz
Cybertrone #30198 üzenetére
értem.
gyári ventivel mennyire lehet húzni?és kb fpsben és pontban mekkora növekedés lehet az alapórajel és mondjuk a 3.5 ghz között?
(gondolok itt pl 3dmark vantage re) -
flash-
veterán
sziasztok
egy mugen2 vel milyen arányú tuningot lehet egy i7-930 nál végeztni?
és mondjuk egy 5-6 ezer ft os hűtőnél?
-
Laraxior
titán
kíváncsi lennék hogy miért 135ös bclk-val megy a procim, amikor 133 van beállítva neki
oké hogy túlfeszel..nah de hogy az órajelet is túllövi
-
C64
őstag
-
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #30186 üzenetére
Próféta szóljék belőled...
, s Allah növessze szakállad hosszúra...
-
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #30184 üzenetére
Csak a laposra gondoltam (Giga X58-OC).. A proci csak akkor érdekes, ha a xeon-t nem eszi meg az új lap. Akkor cserés, de majd amit akkor kapni is lehet.
Xeon-t meg most fixen 160MHz BCLK-vel használom (3,68GHz), így van egy kis uncore sebesség is a fix 20-as szorzó miatt. Ezzel a beállítással simán visz mindent, ha pedig fogyóban lesz a teljesítmény, akkor feltolom 180MHz-re (4,14GHz-re). -
MPowerPH
félisten
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #30178 üzenetére
Ez üzleti stratégia. Egyfelől, amíg nincs egy megfelelő szinten a kihozatal, addig nem is lehetne kiadni ilyen csúcs-példányt. Másfelől pedig miért süssék el egyből a nagyágyút, mikor ugyanazt a pénzt szép aprólékosan is ki lehet szedni az emberekből, gyengébb vassal is?
Nem azt mondom, hogy ez jó, csak azt, hogy üzletileg szerintem érthető...
Ja, és általában az új csúcs-darabbal együtt a kisebbek is mindig esnek egy árkategóriát... 70K-ért mondjuk lehet már elgondolkoznék egy szép-új dobozos 970-en... -
válasz
Cybertrone #30166 üzenetére
Gratula a procihoz!
-
ela
tag
válasz
Cybertrone #30166 üzenetére
Szia !
Bocsánat és megkövetlek egyben !!
Én magam is hasonló cipőben járok ,akár csak Te !! (lové)
Spórolok ,ahol csak tudok és közben próbálom a legjobbat beszerezni a témában ,akár csak TE."Ja így nagyon könnyű jónak lenni"
Ezt csak is és kizárólag a KIVÁLÓ konfigodra értettem mindenféle "hátsó gondolat" nélkül.
Grat hozzá és használdd egészséggel !!
Esetleg a beálításaid érdekelhetnek nemcsak engem ,hanem a társainkat is itt a Topikban.Üdv és Kösz :
ela -
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #30171 üzenetére
Jah, pedig az se jobb lap. De az R3E -t nem körözi le, hacsak nem akarsz Quad SLI-t kiépíteni, mert ugye Rampage nem tudja. Elavult 24 fázis, nem kelhet versenyre a 8-as Engine Digi+-al.
A Bloodrage is nagyon jó lap volt, de a Rampage visz mindent. Egy álom, nah.
Ezért is sajnálom, hogy megbontottam a kombót.
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
Cybertrone #30169 üzenetére
Azt én értem, de akkor is..
Rohadnále -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
Cybertrone #30162 üzenetére
Hogy a gébe jutnak neked ilyen processzorok??
Csak költői kérdés.. -
-
Cybertrone
veterán
válasz
rankesz #30164 üzenetére
Nem annyin hajtom, de egy eltárolt biosprofil után annyin is járhat... jelenleg 1.25v-al megy 4250mhz-en gamekhez ennyi is elég, de ha elkezdek konvertálni mint az állat perceket lehjet nyerni az órajelemeléssel akár!
ela:
A másik pedig hogy miért nem kellet SB az az hogy sem kedvem nem volt eladni a lapomat, ramjaimat, és a vizeblokkomat lecserélni, a másik hogy szeretem a rendszeremet, a lapom hülyére ver egy SB-s lapot, a 3. meg hogy a 4 magos i7-hez képest a SB talán 10%-ot tud felmutatni...No comment... mostmeg már nemkell ecsetelni miért nem érdekel
A tuningról meg csak annyit hogy ez válogatott 980-as WR fpo-ból... és volt ára is!"Ja így nagyon könnyű jónak lenni"
Mindennek ára van, és az hogy így megy a rendszer az azért van mert sokat spóroltam rá, nem azért mert gazdag k*csög vagyok aki anyutól kapta... Rendes melós vagyok mint bárki más! -
ela
tag
válasz
Cybertrone #30162 üzenetére
Miért ?
Kérlek magyarázdd meg ,mert e-téren tudatlan vagyok és nagyon szivesen tanulok /tanulnék.
Üdv:
ela. -
rankesz
veterán
-
MPowerPH
félisten
válasz
mpierre #30147 üzenetére
Hát, inkább proci függő, ha a lap bírja. Nekem a Blodi is tudott annyit, ugye 256BCLK-t léggel. Nitroval ez sokkal magasabb érték lett volna. És az R3E is kinyögte a 250-et, szintén léggel. Nitroval ez már stabil lenne.
tom_tol: Az egyik egy ismimnél kötött ki, a másik pedig Cyber -é.
Én meg egy 2500K-val vegetálok.
ela: Cybernél egy 980X van, 4.5GHz@1.296v -os példány.
Sandy -be 1.5v-s ram?
Jó vicc.
-
ela
tag
OMG!!!
Duplán ment.
Sorry. -
-
tom_tol
addikt
válasz
Cybertrone #30152 üzenetére
nem erre gondoltam
-
ela
tag
válasz
Cybertrone #30152 üzenetére
Én is teljesen elvagyok az i7-920 D0-mal a mindennapokban 1,234 Volton 4,2Ghz-n 12 GB Rammal ,akár csak Te.
De lassan váltani fogok Sandy-re.
Csak a kihívás miatt ,no és miért ne ?!!!
Kiváncsi vagyok a Sandy tényleges teljesítményére és most adódott lehetőségem a jelenlegit 1:1-ben cserélni a Sandy-re.
Ezért logikusan kipróbálom és ha nem jobb ,akkor visszaváltok.Üdv:
ela -
tom_tol
addikt
válasz
Cybertrone #30149 üzenetére
akkor most már lássunk is valamit
-
mpierre
veterán
válasz
Cybertrone #30149 üzenetére
Csak nem nálad kötött ki...?
És csak 4,5GHz-n használod?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Dictator^ #30145 üzenetére
Igen, a 970 egy szorzó lockos Gulfi, 24-es szorzóval, ez turboval maximum 25-ös. 25-ös szorzó elég a mindennapokra. Ez egyértelmű, 960-at igazából nem szabad venni, a 920-930-950-esek többsége mind többet tud OC-ban, mint egy 960. Ugyan úgy a 975EE procira is, szintén nem adnék érte pénzt, maximum ha 4 magosat akarsz nitrozni. Bár akkor is fölösleges, mert egy jobb alaplap tudja a 250-es BCLK-t is, akár bench stabilan.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Kicsit várnom kellett volna még a 980X vásárlással. No sebaj.
-
yako
tag
Nem nagyon húzom: 1.25V 205*19, bár ha beválik lehet a szett, adok még neki. A 4.2GHz 1.39V körül hozta, ekkor a legmelegebb mag 74 fokos volt a jelen hűtésemmel, HT nélkül.
mpierre: farigcsálás? nem hangzik valami jól…de először is, látni kell mivel van dolgom.
Laraxior: milyen blokk az ha szabad kérdeznem? a lapreszelést hogy értsem? a furatoknál, ahol a csavar áthalad a lapon?
-
kpal
nagyúr
válasz
Cybertrone #30133 üzenetére
Ja utánzat és sokan és mennyi bőrt húztak le az "X" procikról
és némely emberöl .
-
kpal
nagyúr
Intel termeli a profitot
Jön a Core i7-995X Extreme Edition vajon kinek lesz itt a PH-n ilyen...
És majd jön az X79
mintha annyira kevés lenne a teljesítménye a jelenlegi 1366-nak.
-
yako
tag
Soha nem volt q6600asom.
Onnan indultam ki, hogy a cucc elvileg minden 775-ös CPUhoz használható.
Nyilván a húzhatóság mértéke változó, és nincs is belekalkulálva a TT részéről.A felszerelést illetően: nem sok különbség van a 775 (72mm*72mm) és az 1366 (80mm*80mm) között?
Ettől függetlenül fel lehet tornázni a dolgot!?! -
Qru
MODERÁTOR
-
yako
tag
Szevasztok!
Úgy néz ki, hogy hozzájutok egy pár ilyen kitthez: Thermaltake CL-W0020 Tribe
Ugyan nem 1366ra tervezték, de több összekapcsolásával akár el is bírhatna a 920asommal, bár egy q6600 is termelt némi hőt, és elvileg minden 775ös CPUhoz használható.
Egy kis szerelés biztosan kell, hiszen át kell nézni, és ki kell próbálni őket, de ez legyen a legkevesebb. Illetve egy 1366os blokk is kell. Tudtok valamit javasolni, illetve mit gondoltok, szerintetek érdemes kipróbálni?
Előre is kösz a válaszokat!
-
Madn!ght
addikt
válasz
Motion_Blur #30122 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors, és egyben meggyőző választ!
üdv: mad
-
Def26
félisten
válasz
Motion_Blur #30122 üzenetére
Ezzel engem is megválaszoltál, köszi.
[link]
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Madn!ght #30121 üzenetére
Szerintem teljesen felesleges váltanod.
Ha kell a HT akkor vegyél egy 860-870-et, ezek azonos órajelen egy az egyben ugyanazt tudják mint egy 920-as. C0 ráadásul nem igazán jó stpping..Én a helyedben nem változtatnék, legtöbb esetben felesleges a HT.
8X PCI-E-el meg buksz kemény 1%-ot fps-ben -
Madn!ght
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni az alábbiakban.
Ahogy elnéztem mostanában a használt alkatrészek árait elgondolkodtam, hogy a jól bevált i5 platformról i7-re váltanék.
Jelenleg i5 750@3,2GHz (alapfeszen) procit használok 8GB ddr3 RAM-mal. Kinéztem egy i7 920 (C0) procit, illetve egy MSI x58 Pro lapot 55k értékben használtan.
Az lenne a kérdésem, hogy megéri-e cserélnem? Igazából a jövőbeni két GPU-s rendszer gondolatával kacérkodom, és ugyebár a jelenlegi p55 chipset csak 2x 8* -an támogatja azt.
Összességében a koncepcióm az, hogy ha eladom a jelenlegi alaplap+proci párosomat, szinte semmit nem kell rádobnom a cserére. Azzal nem vagyok képben, hogy a jelenlegi 4*2GB Kingston RAM-omat megenné-e az utód alaplap. (esetleg 3*2GB kombinációban?!)
Esetleg hagyjam a francba az egészet, és ha mindenáron i7-et akarok akkor pár ezres kifizetésével vegyek inkább egy 860-at.
Ezen szempontok figyelembe vételével kérnék egy kis segítséget, hogyan is döntsek.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
üdv: mad
szerk: a kérdést azért itt tettem fel, mert remélem van itt pár olyan fórumtárs, aki hasonló helyzetben van/volt, és van némi konkrét tapasztalata.
-
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #30118 üzenetére
A BIOS villogást úgy tudod tesztelni, ha a "Pause" gombot lebnyomod, ez megállítja a boot-olást, és meg tudod nézni, ha normális a kép minden OK, ha villog tovább, akkor valami nem 100. A Dirt2 nekem is 50-60 FPS végig, jó móka úgy DX11-ben.
Mondjuk nekem "csak" egy ócska 22-es moncsim van. XD
A Dumping Physical memory az csak annyit jelent, hogy a memóriaképről csinál egy file-t a későbbi hibakereséshez. -
lizakattila
senior tag
válasz
OldJohnny66 #30114 üzenetére
Semmi gond nem volt vele. Véleményem szerint is a program "háklis" egy kissé. Ha egymás után többször lefuttattam sosem tudtam megismételni az elsőre kapott eredményt.
A biosban a villogás lehet bios fügő is (na ezt jól megaztmondtam).
Pl nálam a giga lap is van amelyik bios verzióval "villan" egyet néha, ha valamin változtatok és más verziókkal nem csinálja. -
OldJohnny66
tag
THX!
Hallottad a "mázsás" kő koppanását! Ugyanis semmit nem csináltam a géppel és ezért döbbentem le, hogy mi történt, hiszen most még legtöbbször alapon megy a gépem, és csak néha tuningolok/gyakorlok rajta, már ha van időm. Egyébként most, hogy mondod F1-ben is furcsálltam, hogy az előttem, vagy mögöttem lévő versenyző nevét is "vastagabb" betűkkel írja ki, mint az enyém. (Bár ez itt már nagyon off, de brutális az kari, mert pl. Dirt2-be átlag fps 84.1/min. 62.2 full-on 27"-os monitoron. Bár ez csak nekem új a kis 4670-es után.
Viszont a BIOS "villogását" (amit fentebb írtam) akkor sem értem vagy ez is a vidi-kari miatt van?
Ez milyen hibára utalhat: (dumping physical memory to disk) valami fizikai memóriával van baja? -
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #30116 üzenetére
Aki amlítette az ALT+TAB-ot elfeledkezett megemlíteni, hogy utána néhány program átvált ablakos módba, ami után ha teljes képre akarsz visszaállni, az alt+enter kombóval kell élni.
A BOOT-közbeni kép karifüggő, amiatt nem érdemes aggódni.
-
OldJohnny66
tag
A dolog egyre érdekesebb, mert csak most figyeltem fel rá, hogy amikor a BIOS-ban állítgatom az értékeket, minden "fokozatnál" villan egyet a képernyő (pl. +,- gomb nyomogatásakor, de egyébként minden más esetben is), másik, hogy post alatt nem teljes a képernyő a szélén egy kb. 3cm-es fekete sáv van körbe, ami boot után helyreáll, tehát teljes képernyővel áll fel a rendszer! A napokban kértem kölcsön egy GTX 460-at, tesztre, ez az egyik változás, a másik ami még eszembe jutott, hogy valamelyik fórumban olvastam, hogy az Alt-Tab bill.-kombináció valakinél nem működik, és gondoltam "rápróbálok" (eddig még sosem használtam ezt a bill.-kombót), de nálam működött. Viszont azóta az F1 2010, (mert ennél próbáltam ki) indításakor kis képernyővel indul és, ha kiteszem nagyba, a tálca és körbe ugyanakkora sávban megmarad az aero-felület. Ilyen anomáliák eddig nem voltak!
Megj: (az ATI-Drivert töröltem és felraktam az NV-t, tehát nem ez a probléma)
Csak a példa kedvéért itt [24x167], ráadásul 32M magas prioritáson, nem pedig 1M, normal-on.
CMOS-CLEAR-t még sosem használtam, mert ha hibáztam is mindig újra tudtam indítani, reset-el, vagy hosszú Power-el. -
HSM
félisten
válasz
OldJohnny66 #30114 üzenetére
Lehetséges, de ha valószínűséget kérdeznél, olyan 80 - 20%-ra tenném, hogy nem a szorzó a sáros hanem a progi vagy valami más beállítás.
A progi után a memóriákra, vagy uncore-ra néznék rá. Persze, más is lehet.
Ha megint elindítod, ugyanezt csinálja? -
OldJohnny66
tag
válasz
lizakattila #30113 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget!
Bocsi a késői reakcióért, de le kellett mennem.lizakattila: Semmilyen nehézséged nem volt ezzel a beállítással?
A szokásoshoz képest kérdezem.
Ugyanis, azért dobtam fel ezt a kérdést, mert nálam is gond nélkül lefutott a Hyper PI 20x200-on 21x200-on, 23x167-en, 23x179-en, de ez a 19x211 nem "tetszett" neki, amit rögtön észrevettem, hogy eleve négy mag helyett csak kettőt terhelt 100%-ra, de felváltva (a linkelt képen is látszik), hol az 1-es+4es, hol 2-es, 3as, magot, holott mind a négyet kellene egyszerre, mint az történt is eddig!
HSM: Ezt nem is gondoltam, hogy ilyen érzékeny ez a "progi", az viszont igaz, hogy a Net-en négy oldal meg volt nyitva, de le volt dobva tálcára, ráadásul a vírusirtóra is éppen akkor jött rá, hogy "háttér-műveletet" végezzen.
Gondolom ez nagy hiba, de nem hiszem ez okozta volna, hogy csak két mag terhelődött felváltva?
Az nem lehetséges, hogy valamiért pont ez a BCLK/szorzó páros nem tetszik neki? -
lizakattila
senior tag
válasz
OldJohnny66 #30110 üzenetére
Próbáltam hasonló beállításon futtatni. Nálam így futott le.
-
HSM
félisten
válasz
A hyperPI-vel nagyon kell vigyázni, nagyon háklis win7/vista alatt... Legkisebb hanghatás, vagy flash, meg csomó mindennel összeakad.... (Pl. valami windóz-hangjelzéstől is összezuhanhat) Szóval azzal nagyon körültekintőnek kell lenni, mikor és miért dob hibát!
-
mpierre
veterán
válasz
Huh, annyin sose ment a lapom... Kihagyom... Lehet?
Szerk: Mégse. Milyen prioritáson? Bár 4,0GHz felett (180MHz×23) meg tudom nézni.
-
-
toyone
őstag
válasz
OldJohnny66 #30107 üzenetére
Biztosan, leginkább azok akiknek instabil a rendszerük. Bár 1M alatt is eldobja az gáz. Vagy nincs elég hely a merevlemezen amiről futtatod, akkor szokott még ilyet dobni.
-
OldJohnny66
tag
[Ilyennel] találkozott már valaki?
-
subaruwrc
félisten
válasz
Cybertrone #30102 üzenetére
tuninggal kapcsolatban
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #30102 üzenetére
Hát, ki tudja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- AMD A8 7680 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Xeon E5-2600 v3 processzorok - E5-2603v3,2650v3,E5-2658Av3,E5-2660v3,E5-2680v3,E5-2690v3
- Intel Xeon E3-1220v6 4 mag / 4 szál 3.0GHz+ processzor, ajándék GD900
- Intel Core i7-9700 - i7-8700 - i3-8300 - i3-8300T - Gold G5600 / garancia / számla / több db
- i9-14900K + PHANTOM GAMING ASRock Z790 Riptide WiFi
- AMD Athlon II X4 640
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest