Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
syC
addikt
Olyan lehetséges hogy a procim vidje 1.05v ?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #12091 üzenetére
Azt te sem gondolhatod komolyan hogy a kialakult helyzetet szándékosan idézték elő. Ez nem más lenne mint egy összeesküvés elmélet. Noha ettől függetlenül még hihetsz benne természetesen. Persze a válságnak is mint mindennek, ennek is megvannak a maga nyertesei botorság lenne tagadni. Lásd USA kormányzat, ami/akik tisztán 4 milliárd dolcsi hasznot pörgetett ki a bankmentésből és még nincs vége a dolognak!
OTP magántulajdonban van, de azt aláírom, hogy
1: nagyon szoros kapcsolatot ápol az állami vezetéssel (mikor a válságnak híre kelt már másnap a pénzügyminisztériumban nyomult az öreg. Igen, jól sejted nem a büdzsét akarta támogatni a kritikus helyzetben.
2: az otp árfolyam vonatozása fix, hogy irányított mert semmilyen közgazdasági szabály nem illik a helyzetre illetve nem ad magyarázatot a kb véletlenszerű ingadozásra. Mi több időnként annyira irreálisan reagál a piaci mozgásokra hogy tuti van benne szándékosság. Vki(k) kényük-kedvük szerint játszanak az otp árfolyamával.MNB: Ez hülyeség, nem nyomhatnak ki csak annyi pénzt amennyire fedezet van (ilyen szempontból mind1 hogy arany vagy valuta, vagy olaj vagy akármi) mert ugye a pénz csak közvetítő elem és semmilyen jószági értéket nem képvisel kvázi, hisz csak egy papír darab. Különben összeomlana totálisan a gazdaságunk.
Sajnos kialakult egy ciklikusság ami csak ront a helyzeten. Az MNB kivitt egy csomó pénzt a bankoknak "bank mentő" akció néven. Mit csináltak erre a bakok? A válságos hitel/ingatlan/részvény egyéb befektetések helyett a biztos állampapírt vették/veszik. Igen ám, de így visszakerül a pénz az MNB-hez plusz még kamatot is fizethetik a bankoknak (smi nem gyengén növel az államháztartási hiányt + a z unokáink kb belerokkannak az IMF hitel törlesztésébe, ugye az sem ingyen kaptuk, csupa szívjóságból. Azért, hogy kis köztársaságunk nem menjen csődbe). Hasztalan a bank mentés társadalmi vonatkozásban, mert nem növekszik a termelés, nem fektetnek be, nem lesz több állás, termelés felfuttatás csak visszatalicskázzák a pénzt egyszerűen az MNB-be és felmarkolják a fix kamattal növelt lét.Kirúgják az embereket? Az senkinek nem jó. A cég nem növekszik, nem nő a termelés. Nem kapsz fizut, nem veszel semmi (pl i7-et sem csak hogy ne legyen ultra off
). A piacgazdaság marha egyszerűen működik, nem kell ezeket túlmisztifikálni, meg összeesküvés elméleteket gyártani sztem
Azért közelítenek az álláspontjaink vmelyest én úgy látom.
Rem a modik nem törlik ha már ennyi klimpíroztam...
...de tényleg befejeztem én is. Ha kell máshol szívesen folytatom a téma boncolgatását.
Jah és az NBH-nak üzenem, hogy ez a magán véleményem, nem kirúgni hétfőn emiatt!!!
-
Sheltem77
aktív tag
válasz
katt777 #12087 üzenetére
De hogy egy 2 hete 26k-s HAF-932 ma már 38k, az azért nem kicsit durva, valakiknek nagyon kellhet a pénzünk.
Az életben nem volt 26k a HAF 932, kevered szerintem a 922vel...(annak annyi az ára).HAF 932 nyitóára 36500 Ft volt az expertnél azóta lassan de növekedett 38-40ig.
-
válasz
laragirl83 #12093 üzenetére
Hogy egy 70k-s lap miert 50k az jo kerdes, de maga a lap nagyon jo szvsz, igaz nekem az elso deluxe van.
Ugy legyen!
-
laragirl83
őstag
Beneveztem egy ilyen lapra jó ára miatt, eredetileg X58 UD5 lett volna. Nyugtassatok meg, nem bánom meg
-
katt777
félisten
Ki kell ábrándítsalak, csak meg kell nézni, hogy azok mögött a "nem magyar" tulajdonosok mögött kik állnak (persze "kisbankok", az más, azokkal a külföldiek viszik a buta magyar pénzét). MNB-ről (végtelen Ft-utánpótlás) és OTP-ről megfeledkeztél, mellesleg pont a stabil helyzetű, és állami segítség ellen tiltakozó OTP tett el az FHB-vel együtt 2mrd Euro-t az IMF kölcsönből, ami akkor i árfolyamon testvérek között is bő 600mrd Ft volt (de 50Mrd-ot elvesznek a nyugdíjasoktól, stb), szóval nevetséges az egész mizéria (és bő 10 éve tettek el Postabankból 150mrd-ot azóta sem tudni hova, de azért sejthető). Éppen a fentiekből következik, hogy nagyon is jól tudnak kommunikálni. De a világban is, kiszámolták, minden egyes földlakóra 2M USD jutott volna a bankoknak kifizetett támogatásokból. No comment.
No de már sokat offoltunk, csak rá akartam világítani, hogy nem válságról van itt szó, hanem jól eltervezett marketingről. Értsd: ha kirúgnak egy rakás embert, mind tiltakozni fog, de csinálnak egy válságot, aztán mindenki kussol, mert örül, ha él. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #12089 üzenetére
Majd csekkolom milyen BIOS van gyárilag a lapon de én is frissítem ha nem F8 van rajta mert közben pont ram téren történt kis upgrade ahogy néztem a bios discography-t.
Hát nem sok klasszikus értlembe vett bank van állami kézben ki kell hogy ábrándítsalak, kvázi csak az FHB. A többi mind külföldi kézben vagy magánkézben van.
Viszont egyik kormány sem tud kommunikálni rendesen és utálom hogy totál hülyének néznek minket. Világválság van de persze minket nem érint.Igen, minket átugrik a válság hullám, hát persze...
Ezt érezzük is, hogy minket nem érintett a válság. Elég ha csak az árakra majd a bérünkre nézünk.
-
katt777
félisten
Hát én mondtam, hogy tutira zuhanni fog, amikor 2 hete bejelentették, hogy milyen stabil, és mennyire rendben van a magyar gazdaság, meg milyen erős és stabil a Ft is (de azóta nem néztem árfolyamokat).
Már tavaly ősszel is nem keveset spóroltam a hírek helyes értelmezésén, ha így megy tovább, még azt is überelem.
Persze a szakértő tudja, hogy ilyenkor pont az a cél, hogy a rabszolga Ft-ba fektessen, aztán leértékelik (mint amikor "valaki gaz spekuláns" nagy mennyiségben Ft-ot dob piacra, miközben nagy mennyiségben Ft-ja csak 1 banknak van), és a haszon (deviza, lakások, autók) máris a bankoké (ill. az államé, de az 1 és ua.).
OCZ-vel riogattak engem is, de aztán elég volt a lapomnak egy bios frissítés, úgy felismerte az időzítéseket, aztán manuálisan 1600-ra tettem, időzítéseket meg kézzel vissza CL7-re (mert amúgy CL9-re emelte a kis "okos"), és mennek is rendesen. Amúgy meg még a CL8-9-es RAM kit-ek is jóval drágábbak voltak. Éppen néztem tegnap egy PhenomII-t építő srácnak, már a legolcsóbb dual kit is 37k volt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #12087 üzenetére
Nekem nem férne bele a keretbe, marad az OCZ IEE (27,5K), páran küldték a parát, hogy Giga + OCZ nem jó kombó, de most találtam tesztet ugyanolyan kombóval mint ami nekem van/lesz. Viszont érdekes, hogy a második XMP profilt nekik sem sikerült éltere kelteniük.
Most a forint is gyengült rendesen.
HSM: Ok, majd visszaolvasok a Giga totyikban.
-
katt777
félisten
35k, és eddig 1740MHz körüli sebességet értem el vele, de hiába esett 38ns köré az időzítés, az írás/olvasás/másolás mind lezuhant 13000 környékére, fő késleltetésektől függetlenül (tehát CL7-ben és CL9-ben is), tehát vsz. a többi auto időzítés a ludas. Érdekes módon a proci feszt kell emelni, hogy a gyorsabb RAM-ok stabila(bba)k legyenek
XMP-t ez nem tud, ha arra állítom a biost, szürke marad a profil, feszt meg nem tudom, ASUS bios-ban hol adjak neki, mert ahol van ilyen, ott 1.64-et és 1.66-ot lehet megadni, ezért az auto-n van (és akkor most ki tudja, mennyit ad nekik a lap), a RAM-slotoknál meg csak szorzót tudok állítani (0.500X auto). Szóval ha ASUS finombeállításokra van valakinek tippje, szívesen fogadom. Egyelőre úgy fest, hogy max. 1620 körül lehet biztos gyorsulást kihozni, ergo 205-210-es BCLK és 4-4.2GHz, mert nagyobb CPU-tuninghoz vissza kell venni a RAM-okat, és akkor 4.8GHz környékén mennének megint 1600-on, amit viszont értelmetlennek tartok már kipróbálni.Egyébként az elmúlt héten, ahogy néztem, piszkosul felment mindennek az ára, én még csak 1-2k-t fizettem rá az alkatrészekre az előző hetihez képest. De hogy egy 2 hete 26k-s HAF-932 ma már 38k, az azért nem kicsit durva, valakiknek nagyon kellhet a pénzünk.
-
HSM
félisten
Nekem teljesen jól megy az OCZ Platinum 1600@CL7 Giga UD5 lapban... Ha picit meghajtom, 1750@Cl8 is lazán megvan 1,65V-on...
Csak tudni kell beállítani...
(Giga topicban infókat 1000X le is írtam... )
Amúgy ezek a csúcshűtők elég egyformán szerepelnek olyan 150W (általában ez a max, amin tesztelnek) körül, utána kezdenek durvulni a dolgok, na meg van egy szint, ahonnan már csak "erőből" lehet lejjebb nyomni a hőfokot, akármiylen bordával...
(Erőből:=brutál ventikkel)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #12080 üzenetére
Én is OCZ-t rendeltem 3x2GB 1600 CL8 de XMP-ben tudja az 1800 CL9-et 1,65V-al (link). Páran ajánlották, páran meg lebeszéltek (volna) a Giga + OCZ párosításról. Na majd kiderül...
Mennyibe fájt a Platinum kit?Sok csúcshűtő kimaradt sajnos a tesztből, meg egy két régebbi vasat is viszont láttam volna szívesen, mint pl a TRUE (esetleg 2 ventivel) és társai.
-
Sheltem77
aktív tag
válasz
kris75 #12083 üzenetére
LinX el lesz az 80 fok is. Én akkor tesztelek amúgy amikor legalább 28-29 fok van a szobában, akkor legyen stabil ne 22-25 fokban. Egyébként gratula ahhozképest amilyen hűtőd van a prime 78 fok teljesen korrekt. De a 4890 eddel játssz mondjuk 2-3 óra Crysist folyamatosan taskváltás nélkül ha úgyis stabil akkor stabil, egyébként 3,6ghzhez frankó az 1.1V nálam is(3.8 már kéri az 1.15öt 4ghz az 1.24et).
Gyerekek még 7 nap és bemutatják a Dx11 es evergreen kártyákat. Alig várom.
katt777: Én az én hűtőmet is hiányolom a tesztből, nem azért mert "csúcs" csak kíváncsi lennék, hogy a Zalman csúcshűtője hogyan szerepel a többivel szemben. Természetesn ahogy írjátok a Baramnak is ott lett volna a helye.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
katt777 #12080 üzenetére
Ja én is megnéztem a tesztet. Hát tényleg hiányos még jó hogy Mugen2 szerepel benne
De hogy csúcs hűtök között nincs Megahalems vagy Baram
Én mindenesetre a Baram mellett tetem le a voksom. Rá agatok két Noctua ventit aztán majd ha be sikerül szerezni egy HAF-932-est is akkor jöhet a tuningNa jó azért nem várom meg a házat
-
katt777
félisten
válasz
kris75 #12078 üzenetére
Vízhűtés Z600-zal?
Idle sztem elfogadhatónak tűnik, a "load" még alacsonynak is. Biztosan stabil az a 200MHz 1.1V-on? Bár mondjuk nekem is megy 3.4GHz (162X21), afölött meg még nem néztem.Qru: Lehet, megnézem azért még, hogy meddig mennek el ezek az állítólag egyáltalán nem tuningolható Platinumok (CPU-fesztől függően lehet, hogy 1600MHz-ről indulva, nem 1333-ról), de mint fogalmaztam régebben, eleve azért vettem 1600-asokat, hogy az biztosan meglegyen.
Néztem az állítólagos csúcshűtők tesztjét PH-n, hát elég ratyik Z600+2 ventihez képest, egyébként érdekes, hogy a legtöbb hűtőtesztből valamiért pont kihagyják a Z600-at. Persze, akkor ki venne mást?
-
törölt tag
válasz
sniper elite #12064 üzenetére
Adatlapot illene átírni.
-
kris75
aktív tag
Én is HAF-932 tulaj lettem(Köszönöm SimonYana
).Egy CM690 et cseréltem le erre a házra,hogy elférjen benne a vízhűtés is.A passzív Z600 milyen fokokat produkál a gyári ventikkel?Nekem 3,6Ghz (18*200 1,1 v) idle 49 fok load 65 fok ez megfelelő?
-
Szatesz
őstag
válasz
sniper elite #12073 üzenetére
Nem az enyém 760 as...De a tiéd is nem?
-
katt777
félisten
Kész skizofrénia...
Mondjuk sztem a Ferrari nem az AMD-től gyors, a BMW meg nem az Inteltől lassú.
Kihagytad a Toro Rosso-t, az is Red Bull.
Viszont notit csak AMD-t lehet beszerezni normális árban és VGA-val.
Cyberpunk: Fenének kéne több mint 4.5m-es "kis" sportkocsi.
(Élőben brutál hatalmas már egy 430 v. egy 599GTB is.) Én vennék egy 512TR-t, elvinném a Koenig Spezials-hoz korszerűsíteni, és máris van egy klasszikus, gyönyörű, mindemellett modern autóm. F348GTB és F40 még esélyes, hogy hétvégére és rövidebb kiruccanásokra is álljon valami a garázsban.
-
Szatesz
őstag
válasz
Ismerös
-
Cyberpunk
félisten
válasz
katt777 #12066 üzenetére
Neked egy ilyen kéne Ferrari 458 Italia Mondjuk nekem is
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
pls a képeket paint-be méretezd át kb 1280-ra..
Amúgy grat az új laphoz. -
katt777
félisten
válasz
Lacc88 #12060 üzenetére
Persze, találnak pár tesztet, amelyben előnyben van az AMD, a többi 98%-ról meg AMD-sek jótékonyan megfelelnek. Isten látja lelkemet, de én a legerősebb szériát vetem össze a rivális legerősebb szériájával.
Itt nem is ez a lényeg, hanem hogy nekem az E8400-zal már akkor brutális CPU-teljesítményem volt, amikor büszke friss 48xx tulajok még a 3870-em 3D eredményeit sem érték el a szerintük remek Athlon X2-esekkel és Phenom I-esekkel, és most büszkék arra, hogy végre van egy versenyképes procijuk ennyi kínlódás után, miközben az Intel tulajok másfél éve bírják a teljesítményt fejlesztgetések, procicserék nélkül. Én kívánom az AMD-nek, hogy sikerüljön egyszer egy jó processzorcsaládot összehozniuk (mint anno az X2 volt a Dual Core-ral szemben, és amikor botor módon előbbibe ruháztam be), már csak azért is, mert nem szeretnék a következő Intel procimért konkurencia híján egy vagyont kifizetni, mondjuk kb. 3 év múlva.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
sniper elite #12055 üzenetére
Ment Pü!
-
Lacc88
senior tag
Az Phenom || nem az i7 ellenfelének lett kitalálva ... hanem az LGA775 Q szériának , nem de ?!
De pl. nekem mondták egy páran h valamibe i7-et is veri (nem azt mondtam hogy mindenbe)
Mindkét processzor jó , mindkettőbe lehet hibákat találni !
Ne felejtsük el , hogy az AMD még nem lépett i7 terén !!!üdv.
-
elfelejtette
veterán
válasz
katt777 #12058 üzenetére
Természetesen igazad van, hogy az i7 alapórajelen is elég jól teljesít, csak azért írtam, hogy játékok alatt nem igazán éri meg a felárat, főleg ha az általam vázolt módszerrel építünk gépet. Ha viszont nem csak játékra kell a gép, akkor természetesen az i7 az SMT-vel felvértezve egyértelműen verhetetlen.
Üdv. -
katt777
félisten
válasz
Cyberpunk #12051 üzenetére
és elfelejtette: Nem vagyok elvakult; haverom vett AM3-as konfigot, azóta sem tud mit kezdeni az órajel-emeléssel. Mellesleg én még 60k körül láttam erősebb PhenomII-eseket, talán azóta ment lejjebb az áruk (a többit megírta Qru, megfeledkezve pl. az AsRock X58 lapjairól). A letiltott magok nem véletlenül vannak letiltva (lásd még: szerencse), ráadásul tuningolni kell az AMD-t jó teljesítményhez. Már mondták nekem, hogy talán az MSI lap miatt volt szar az AMD-s rendszerem, de akkor az AMD reklamáljon az MSI-nél, ha ilyen hírbe hozza, én mosom kezeimet.
Azért az SB drivert csak az AMD csinálta hozzá (ez ölte meg az addig még úgy-ahogy működő CF-t is), amitől pl. kisebb X2-esek 30%-ot veszítettek a RAM-ok sebességéből (voilá!), vagy megmaradtak a régebbi bios-ok hibái, szóval igazán volt választási lehetőségük, nem is értem, mi a bajom. Nekem anno már 6000+-om volt, annak persze voltak más nyűgjei.
Amin pedig semmi nem változtat: a hardverek (chipset, VGA) avulásával az ATI/AMD elcseszi a régebbi hardverek támogatását, viszont a régi driverekkel nem mennek az újabb játékok/szoftverek, amit mindenki ítéljen meg saját belátása szerint.(Ezt végigjátszottam 580X-es lappal, 1950XT-vel, és 3870-nel is, mielőtt valaki a tapasztalatot hiányolná.)
Ja, és az i920-at nem kell tuningolni. -
mpierre
veterán
válasz
sniper elite #12055 üzenetére
Nem akarlak letörni, nekem 3 hét alatt hozták meg a hűtőt.
-
sniper elite
senior tag
Kéne egykis help, holnap megjön az új EVGA alaplapom, és vele együtt rendeltem egy Thermalright Ultra 120 Extreme Black Edition hűtőt! De ma szóltak hogy nem lesz belőle! Szóval hirtelen kéne keresnem egyet, 1 boltban még találtam, pcgear a neve ha jól emlékszem, de nem válaszolnak a megrendelésemre! Nem tudtok valami boltot ahol van raktáron? Nem szeretném ha ez miatt csúszna sokat a gépösszerakása! Előre is köszönöm ha lenne valakinek ötlete!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cyberpunk #12051 üzenetére
Ha jobban szét nézel 47k-ért árulnak már OEM 920-akat 1 év papíros garral. Én is ilyet vettem ennyiért.
Azért 50k körül már kellemes UD4P-t kapsz, ami nem igazán nevezhető belépő modellnek. Már csak azért sem mert ezen kívül van az UD5 meg az Extrem és kifújt, alatta meg van pár ( UD4, DS4, UD3-ból 2 változat).
Nem vok elvakul Inteles majd egy évtizedig AMD-im voltak és teljesen elégedett voltam vele mindig is és abban is egyet értek, hogy az i7 egyenlőre feleslegesen erős ennek fényében játékra bőven elég még a 955BE. De láthatod már most sem olcsóbb. Aki totál új konfigot vesz jobban jár az i7-el szvsz.
Am nekem is voltak driver gondjaim, amíg ki nem jött az AMD-s proci driver. Volt olyan játék (NFS) amit játszhatatlan volt anno AMD X2-vel a proc driver nélkül.
mod:
elfelejtette: Azért ez sem teljesen igaz, a meglévő procihűtőmhöz 2k-ért vettem a 1366-os lefogatót, és ha hivatalos úton szerzedvbe akkor is 3,1K. Nem kell hűtőt cserélned, csak nem kell olcsójánoskodni, rendes hűtőt kell venni amihez korrekt támogatást ad a gyártó.
-
Lacc88
senior tag
-
elfelejtette
veterán
válasz
katt777 #12050 üzenetére
Azért nem kellene ennyire elvakultnak lenni...
20k-ért már tudsz venni 1666MHz-es DDR3-as ramokat támogató alaplapot is, pl. egy GA-MA770T-UD3P lapot. Igaz, hogy csak 1db PCI-E X16 sín van rajta, de lehet abba HD4870X2-t is tenni. Ebbe raksz 25k-ért egy pre-tested PhenomII X2 550BE-t, amiben feloldod a két letiltott magot, és kis szerencsével, name egy jó hűtővel (amit az i7-re is ugyanúgy meg kell venni) felhúzod 3.8GHz-re. Tehát az alaplap+proci kijön 45k-ból, ugyanez Intel oldalon 40+60=100k... És az itteni teszt alapján nem igazán van sok különbség, sőt helyenként a PhenomII X4 gyorsabb is az i7-nél...
Üdv. -
Cyberpunk
félisten
válasz
katt777 #12050 üzenetére
Hát igaz hogy ami jó AM3-as az a 955BE ami 45-46 ezer. Ez még mindig nem kicsit olcsóbb mint egy i7 920-as ami 65k. A difi 20k ez nem el hanyagolható szerintem. És egy felső kategóriás AM3-as lap 50k ami itt már abszolút csúcs, még x58-ban ezek csak a belépő szintet képviselik.
Oké nincs Tri channel, de nem is nagyon van rá szűkség. Ja és itt is lehet húzni a memória órajelet nem vagy max 1333MHz-hez kötve. Ugyan úgy ahogy i7-nél sem vagy 1066-hoz.És ha a teszteket megnézzed nagyjából egyformán teljesít játékban a 955BE meg az i7 920-as. Ezért mondtam hogy játékra elég az AM3-as is.
Nem vagyok AMD fan mivel nekem is Intel rendszerem van. A te negatív tapasztalataid meg elég érdekesek nekem jó pár évig csak AMD-m volt, de sosem volt driver gond. Na jó régebben még az ATI-s időkben előfordult a VGA-knál, de alaplap CPU ezekkel soha -
katt777
félisten
válasz
Cyberpunk #12049 üzenetére
Miért olcsóbb és jobb az AMD? Egy Q9 teljesítményű PhenomII i920 árban van, egy elfogadható AM3-as lap 40k-tól kezdődik, amennyiért LGA1366-osat is kapsz szintén elfogadhatót (ráadásul nem leszel ATI-hoz kötve), ugyanakkor AMD-nél nincs Triple Channel, ráadásul a DDR3 RAM-okat 1333MHz-ig támogatja, míg az i7 2000-ig. Szóval már csak ezért sem érdeklődtem AMD háza táján, nem csak azért, mert egy életre elegem lett belőlük, amikor ilyen konfigom volt állandó, és driverekkel folyton változó nyűgökkel. Intelre visszatértem (E8400), onnantól kezdve megint pöpecül ment minden, mint P3 és P4 koromban. Mellesleg az AMD-k, még ha valamelyik Intel szériát megközelítik is CPU-tesztekben, játékokban MINDIG messze elmaradnak ugyanazoktól az Intel processzoroktól.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
katt777 #12047 üzenetére
Igen egyet értek veled egy ilyen erős CPU felesleges a mai VGA-k mellé mivel a legtöbb játékban úgy is VGA limite lesz az embernek. Talán egy-két VGA generáció múlva jól jöhet azok kihajtásához. De ma még felesleges.
Ezért ha a játék a fő szempont akkor én AMD háza táján nézelődnék. Hiszen egy AM3-as rendszer jóval olcsóbb mint egy i7 és játékban ugyan ott van.Én egyébként abszolút nem bántam meg hogy beruháztam ebbe a rendszerbe mivel elég sokat vágok és konvertálgatok videókat, és mint tudjuk az idő pénz
Épp ezért főleg munka állomásba ajánlható ez a rendszer, de persze a játék sem rossz. Pláne GTA4 és társainak -
katt777
félisten
válasz
ADAM1337 #12037 üzenetére
Majd lesz, ha elkezdik 5-ös karikra optimalizálni a drivert.
Pontosítsak, mit? A puszta adatok a honlapomon megtekinthetők. A lényeg, azonos sebességen (4Ghz) a csupán +2 mag ellenére 200%-ot gyorsul a CPU, azaz 3X olyan gyors az i920, mint az E8400. Az első grafikonok az alap órajeles eredményt mutatják, ott azért csak 170% a gyorsulás (2.66 és 3GHz). De ami a lényeg: a brutális CPU-gyorsulás ellenére egy HD4870 semmit nem profitál ebből még szerény grafikával sem (OK, van +3-4%, ami játékokban zero), ergo CF sem fog, főleg, ha rápakolsz AA-t, AF-et, + minden egyéb extrát (ami EQ minőségben van performance-móddal szemben), ha már az E8-as is kellően meghajtotta a rendszert.gabipaci: Cserélhetsz most konfigot, csak azt akartam mondani, hogy ettől gyorsulást ne nagyon várj. Később talán olcsóbb lesz, de persze a te pénzed, a te döntésed, ugyanakkor nem kell csalódnod, ha látod, mit várhatsz. Mint Sárpac is jelezte, és én is a P6T cikkemben, videokódoláskor, vagy tervező programok használatakor nagyon is jól jön az i7, de elsősorban játékra még korai, engem sem zavart E8400-zal, hogy olykor kellett várnom egy-egy videókódolásra. Ja, és kösz.
-
HSM
félisten
Arra nagyon jó, hogy egyszer az ember kiméri, mennyire és hogyan csal a "szoftveres" mérés, és már nagyjából tudja is ellenőrizni, mi a pálya...
Amúgy komolyabb tuningnál már szerintem nem árt, ha az ember meggyőződik róla, a beállított feszek ténylegesen milyen fezsek lesznek, alul, felül, vagy hogyan viselkedik a lap az adott BIOS-al...
-
Qru
MODERÁTOR
-
gabipaci
őstag
válasz
katt777 #12028 üzenetére
Hmmm.
Lehet hogy inkább hagyom az egészet, és megvárom az új VGA-k kiadását, és akkor cserélek kompletten gépet.
A pénz mondjuk nem akadály (nem vagyok milliárdos, de beleférne most is...) de feleslegesen kidobálni nincs sok értelme.
Megmondom őszintén, hogy Battlefield2-vel nyomulok, ami nem egy mai játék.
Viszont ha kijön a Bad Company 2 PC-re, az lesz a favorit...
Segítségeket köszönöm, az oldalad remek és tanulságos!
THX -
Sárpac
nagyúr
Core i7 920 3800MHz Uncore 3600MHz HT OFF
Core i7 920 3800MHz Uncore 3600MHz HT ON
HT ON vs HT OFF: +26.08%
-
serito
senior tag
Igaz-igaz! Nagyon szépen muzsikál az AsRock Extreme lap. Szerintem, ha kicsit babrálom akkor a 220 BCLK is meglett volna de lejárt a munkaidőm.
Bár saját vállaltozásban ilyen nincs is.
Talán holnap rámozdulok még ha nem jön a vevő érte, de 3Ghz (19x160) 1,072v-on simán bírja Prime SFF stabilan.
-
joshua7
veterán
válasz
ADAM1337 #12002 üzenetére
Annyi bajom van vele, h mivel pci hangkarim van, kiesne az alsó pci-e 16x slot. Nem fenyeget az sli/cf veszélye, de akkor is.
Vagy a 2 pci-e 16x közé beférne a e 2.0 x4-be egy hangkari? Létezik egyáltalán abba illő? Vagy jó az alaplapi is?szerk: megnéztem, van pci-e hangkari is. Hogy mik vannak.
Mondjuk 15k alsóhangon egy Xonar, szóval az kiesik... Aki használja a GENE hangkariját, elmondhatná, h milyen 5.1-ben.
-
katt777
félisten
Mindent pontosan úgy fogalmazok meg, ahogy tapasztaltam (3870-nel, ill. ismerőseimnél X2-vel), ezt nézd el nekem. Semmi valótlant nem állítottam. Amikor én a CF-t próbáltam, akkor szar volt. Ezt az ATI maga bizonyította be nekem. Ha most jó, és én azt mondom, hogy szar, akkor mindenki csak az ATI-nak tehet szemrehányást, és nem nekem, ezért hidegen hagynak az efféle kritikák. Majd ha az ATI (és más gyártók) nem évekkel a nagy hírverés, és sok-sok ezer ember átverése után tesznek viszonylag használhatóvá egy technológiát, akkor ezek az emberek sem fogják leszólni a szemetet, és esetleg még bele is ruháznak.
Egyébként kíváncsi lennék arra, hogy te is csak a megreklámozott programokban vizsgáltad, vagy megnézted másokkal is, konkrétan érdekelne egy fullgrafikázott Oblivion (lásd: Obli. topic 1. hsz link) teljesítménye, mert az 25FPS körül van ma is 1 db ATI HD4870-nel. Nálam több esetben is negatív volt a +1 kártya hatása, főleg, az AMD driver frissítéseivel 8.3-as Catalyst után, amely lényegében teljesen működésképtelenné tette a CF-t az 580X-es alaplapomban (2X16XPCI-E!). Tehát szart adott ki az ATI a kezéből. Ez a tény. Az is régóta tapasztalható, hogy egy újabb hardver kiadásával az ATI/AMD vélhetően szándékoltan tönkre vágja a régebbi hardverek támogatását, hogy így kényszerítse ki új vásárlását, és ez még annyira sem szimpatikus számomra, mint az nV-tól a fejlesztők lefizetése.
Mindaz, amit írtam tehát, igaz, és ha azóta bármi változott, INGYEN adjon lehetőséget az ATI ezen változások letesztelésére, addig köszönje magának az enyémhez hasonló véleményeket (egyébiránt a vélemény-nyilvánítás meg szabad), nekem ott vannak a bizonyító erejű tesztjeim (és másoknak is), amelyek nem a CF-hívők néhány erre fejlesztett játékra alapozott véleményét támogatják.
Mellesleg a CF-rel messze nem én vagyok az egyetlen, aki rengeteget szívott, miután a remek teszteknek bedőlve megépítette, aztán egyetlen más programban sem működött normálisan.Cyberpunk: Mindegyik venti PWM-es, az már más kérdés, hogy a 4-ből még a P6T is csak 3-at tud vezérelni, a 14cm-es hátul teljes sebességen megy. Zajuk mondjuk full-on sincs sok.
Lehet elölre is szerelni, de nem érdemes.
gabipaci: A honlapomra most tettem fel az i7+HD4870 Vantage tesztek grafikonjait (mai játékokat illetően ez mérvadó), azaz hogy miért nem érdemes játékokra i7-et venni. Ízelítőül itt egy default teszt (tehát semmi AA, AF, és egyéb), hogy az irdatlan CPU-erő mennyi extrát ad a VGA-nak (i920 %-os teljesítménye E8400-hoz képest alap órajelen és 4 GHz-en):
Ergo az X2 sem fog jelentősen gyorsulni. De ha mégis beleruházol, én kíváncsian várom az eredményeket. Egyébként játékokban is ez volt a tapasztalatom.
-
Cyberpunk
félisten
Közben egy kis infó a Nehalem-EX-röl.
-
ImI87
őstag
válasz
katt777 #12028 üzenetére
Ne haragudj, nem akarok rádszállni, de már megint szúrja a szememet, amit mondasz:
"A CF önmagában szar"............Stabil nVidia-sként életemben először vettem ATI kártyákat, 2 db 4890-t, és azt kell mondjam, hogy a CF tökéletesen működik, még ez NV-re írt játékokban is. 2 kártyával a legrosszabb teljesítmény 180% volt 1 kártyához képest.
(Mindez fullHD-ban, max grafikával, és a procimat 3,8-on hajtom.........)Ha a negatív vélemenyedet (ami a "furcsa" aláírásodban is van) a korábbi driver-ekre és az 512MB-os 4870-ekre alapozod, akkor vedd figyelembe, hogy azóta sokat változott minden. Szal ne írj ilyen dolgokat, mert egyszerűen nem igaz.
Őszintén tiszteletben tartom a "rangodat", meg a tesztoldaladat is, amin sok valóban hasznos infó van. De a túl sok publikációban és a hsz-ekben sok hiba és valótlan dolog is van, ráadásul csomó dolgot úgy fogalmazol meg, mintha az lenne maga a szentírás.
Szerintem kicsit jobban gondold át a dolgokat, mielött leírod!
-
Cyberpunk
félisten
válasz
katt777 #12028 üzenetére
Ja ez a gép megérdemel egy ilyen házat, meg ha szerelésről van szó akkor a falra tudnék mászni az AeroCool-tól
Egyébként ti HAF tulajok mennyi ventit lehet bele pakolni? Előre a nagy meghajtó helyekre lehet szerelni? Az elején az a nagy venti PWM-es?
Az ára is húzós egy kicsit pláne hogy mostanában tervezek egy komolyabb kiadást mert össze akarok dobni egy komoly stereó hangrendszert. De azért a házra is rakunk félre -
katt777
félisten
válasz
gabipaci #12017 üzenetére
A konfigod remekül kiszolgálja a VGA-dat (nyilván max. graf. szűrőkkel kell használni), főleg, hogy 4.3GHz-re is könnyedén tuningolhatod az E8500-at. A CF önmagában szar (néhány CF-reklám játékot leszámítva), az erősebb procival sem lesz feltétlenül jobb.
Nézd meg a honlapomon v. logout-on a P6T bemutatómat, szerintem sok infót találsz a kérdéseiddel kapcsolatban.
Nemsokára elkészül a HD4870 tesztem i920-szal, az is tanulságos, ugyanúgy elég alapból egy 4870 alá, mint egy E8400 (már 1280-as felbontásban is), ergo sok tuning egy X2-esnek sem kell. Amúgy az derült ki általánosságban, hogy i920-szal a VGA-kihajtási szint 10%-kal magasabb az E8-asoknál.Cyberpunk: Vannak abban ventik, nem kell bele külön pakolni.
De jól választottál!
-
Szatesz
őstag
válasz
Sárpac #12023 üzenetére
Hát igen akinek nemmegy jol az uncore az sokat nemtud vele tuningolni ramot
Nekem meg a Classified lap nemtudom hogy mivan de VVT fesz1.45v biosba winbe meg 1.55v...
Kétlem hogy ekkorat droppolna..Lehet az everest méri rosszul vagy nemtudom...
De az uncoret birja jol....2155 MHZ cl9 uncore 4310 Mhz Dram 1.69v VTT ?? 32M Stabil -
Cyberpunk
félisten
Na gyerekek döntöttem lecserélem az AeroCool házam egy CoolerMaster HAF 932 Black-re
Az persze más kérdés hogy hogy szerzem be mert eléggé hiány cikk lett mostanában. Remélhetően azért hűsít majd valamit még a rendszeren ha tele pakolom ventikkel -
Cyberpunk
félisten
válasz
gabipaci #12019 üzenetére
Hát ez az adott játéktól is függ ha az használja a több magos procikat akkor akár jelentősen gyorsabb is lehet. De a bekapcsolt HT az némely esetben lassíthatja is az adott játékot.
Hát százalékban nem nagyon tudom megmondani ez szerintem nagyban fűgg az adott konfiguráción. Nálam például a FarCry2-ben 1280x1024 hozott vagy 30-40%-os gyorsulást.
De az esetek többségében úgy is VGA limit lesz Full HD-ban.Na azért annyira nem egyszerű tuningolni. Egy kicsit máshogy működik mint az előző rendszereknél. Itt is kell emelni CPU feszt, de ha D0-ást veszel azok általában alap feszen vagy az alatt is elég jól mennek. Plusz még a QPI/VTT feszt is kell állítani. Azt ennyi.
Ha jó hűtést akarsz mert ezek a procik melegednek mint a kazán akkor inkább egy TRU vagy Megahalems, Mugen2, BARAM irányba mennék. De a víz is jó ötlet
-
gabipaci
őstag
válasz
Cyberpunk #12018 üzenetére
Ez jó hír, köszönöm.
Esetleg számokban ez mitjelent.
Persze, nem pontosan, hanem úgy kb.
Mondjuk nem mindegy hogy plusz 10% vagy plusz 70%.
Az mit jelent hogy künnyű húzni? Nem kell piszkálni a voltokat?
A gyári hűtést úgyis lecserélem, vagy valami arctic coolingra, vagy vízre.
Ez még képlékeny.
THX -
gabipaci
őstag
Urak, hölgyek, az adatlapomon feltüntetett gépet szeretném részlegesen lecserélni, és a processzor elég nagy talány számomra.
A mostanival az a baj, hogy nem elég a VGA-hoz.
Gondoltam egy Core i7 Quad I7-920 procira cserélem (alaplap és memória szintén csere ez miatt) de ez a proci ugyebár 2,66GHz-es alapból, a mostani meg 3,16GHz.
Most akkor ez azt jelenti, ha a jelenlegi teljesítményt el akarom érni, akkor húzni kell a procit?
Mert azt nem szeretném.
Bocsi a kérdésért, de men vagyok otthon a témában.
THX -
keIdor
titán
Nagyon megszaladtak a ram árak felfelé.
Ősember nekem se válaszolt tegnap óta, szóval keresnem kell máshol... én maradok még a 3x1GB-nál, a mostani 4GB sincs soha tele csak LinX alatt.
katt777: Én is.
Amúgy Win7-ben nekem csak a Start menü nem tetszik, hogy már nem lehet visszatenni a klasszikust, de nekem a Tálca, az óra melletti ikonok mind a klasszikus módra vannak állítva.
-
katt777
félisten
Erről csak annyit: semmit nem értettél az egészből.
Főleg azt, hogy a "szarság" mellett kértek érveket. Amúgy meg nem értékelem a rabszolga-mentalitást (értsd: jó minden úgy, ahogy a szánkba adják).
Cyberpunk: Hagyjuk, mert W7-mániákusoknak nem tetszik. Én majd felteszek egy próbaváltozatot a véglegesből, hátha abban tényleg lehet megfelelően testre szabni bármint, mert ebben az előzetesben nem.
Keldor papa: És egyik sem alaptalan. Igényes vagyok, nem tehetek róla.
bim: Na, akkor ebben szerencsém volt. Persze ez lapfüggő is lehet.
Sheltem77: Próbáld ki alapon, ha ott jó, akkor a tuning nem stabil. Sok játék sokkal érzékenyebb, mint némelyik tesztprogram, de nem feltétlenül a tuning a hiba oka. Ha a kép fagyott ki, VGA is lehet a hunyó, ill. megint csak a játék optimalizálatlansága.
Qru: Megint leértékelték a Ft-ot, vagy mi van? Pont mondom vkinek, hogy 2 hete 26k-ért láttam a házamat, erre ő, hogy 36k, és tényleg, most sehol nem olcsóbb...
-
Qru
MODERÁTOR
Giga UD4P-t rendeltem. Nem lesz hardcore tuning így nem kell UD5, vagyis kéne de felesleges nekem és +10k az mégis csak +10k.
Lauda: Nézegettem a ram árakat, eléggé kemények. Ősember úgytűnik kiszállt a bizniszből (legalábbis 3 nap alatt 2 pü-re sem sikerült válaszolnia
). Viszont most láttam 3x2GB Corsair XMS3-at 1600-as CL9 26,5k. Az elég baráti ár, lehet ennél maradok végül...
-
Sheltem77
aktív tag
Tegnap a stabilnak hitt beállításommal gond volt. Azóta már rengeteget játszottam, sőt 3dmark06 is futott egy éjszakát a prime95/occt/Linx után de tegnap a Heroes of Newerth beta játék közben egyszercsak megállt a kép
Alt-tabbal ki tudtam lőni , de ezekszerint nem stabil a beállítás 100% ig? Utána játszottam vele egy órát és semmi gond. Vagy ez lehet a betanak tudható be? Tudom ezt így nehéz lehet megválaszolni látatlanba, de szerintetek? Semmi mással nem volt gond eddig, ezzel a játékkal is játszottam órákat és egyszer fordult elő. Mit gondoltok?
-
Devid_81
félisten
Úgy általánosan megy mindenkinek 4GHz körül a 920 as CPU?
Mert látom van itt azért elég sok ember aki alapfeszen 3800-4000 körül hajtja, érdemes odafigyelni egy C0-ásnál valamire?Vagy inkább másik steppingeset nézzek?
Jövőhéten lesnem kellene egy 920-ast, még nem sürgős de ha valamit elcsípek e-bay-en akkor lecsapok ráTHX előre is!
Szerk: bocsi, kicsit hamarabb kérdeztem mint helyesen kerestem itt a fórumban.
Szóval inkább D0 ha lehet...már csak az a kérdés, hogy elárulja-e majd nekem az eladó, hogy neki milyen az eladásra váró terméke...persze a sorozatszámban is változások vannak ha jól figyuzom a helyzetet -
westlake
félisten
meg egy kis adalek, stabilitas teszthez:
a prime95 egy oran keresztul futott hiba nelkul.. a wolfenstein-el orakat jatszottam, de a gep nem hibazott.. felmentem a youtube-ra es elinditottam egy videot, ami 20 masodperc utan kekhalalba dontotte a gepet.. erre is biztos van esszeru magyarazat
a multkor meg bs.player + divx olte meg az addig stabilnak hitt beallitasokat, de akkor nem tulajdonitottam ennek nagy jelentoseget.. -
keIdor
titán
Visszaolvastam 10 nap termését... kár volt... 90% szürke volt, és látom volt itt megint moderátor.
Nem sok változás történt...
katt: Tényleg sok problémád van, az aláírásod is ezt tükrözi.
joshua7: Én Gene-t veszek 50k-ért, de jó választás még a Gigabyte UD4 és P, valamint a Biostar.
Zájec kollégának szépen műxik!
-
Cyberpunk
félisten
válasz
katt777 #11996 üzenetére
Az igaz hogy a felület megváltozott még a Vistához képest is elsőre én sem találtam mindent. De így szerintem átláthatóbb.
Én gadgetet nem használok teljesen feleslegesnek tartom.
A taskbar ikonok szerintem az legyen a legkisebb probléma.
Media Player minek sok nála jobb lejátszó program létezik én például VLC-t használok az lejátszik szinte mindent.
A fájl kezelőre is van megoldás úgy hívják hogy Total Commander. Én például azt használok.
Hát eddig nekem mindent sikerült rajta működésre bírnom, de az is lehet hogy már nem használok régi programokatJa de használok régi DOS-os játékokat igaz hogy kell hozzá egy DOSBox.
Hát attól ne várj sokat hogy minden hardvert fel fog ismerni az x64-es verzió. De még újabbat is én nekem kb. 1 órába tellett mire találtam használható és jól működő drivert az X-FI hangkártyámhoz.
Az RTM az angol, de van hozzá magyarosítás ami egész jó én még nem találkoztam angol nyelvű üzenettel
De abban egyet értek hogy jó a Vista is én két évig csak azt használtam.
Az XP-nek is megvannak az előnyei például hogy minden régi program általában elfut alatta, de én már annyira elszoktam tőle hogy nincs az a pénz hogy én újra azt használjam
Szóval én ilyen vagyok szeretem kipróbálni az új dolgokat, és azt kell hogy mondjam már a Vistának is legalább hasonlóan kellet volna kinéznie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest