Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Akciókamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
core i7
addikt
-
-
-
Czmorek
aktív tag
-
envagyok
veterán
válasz
mpierre #49444 üzenetére
2006 előtt 2 évente cseréltem hardvereket, aztán a Core2 Quad maradt 2016-ig, utána jött az x58, igazi szerelem volt
Azóta félreléptem, először x79 ASUS Rampage IV Gene-vel , most i7 8086K van ASUS Maximus XI Gene lappal, de hiányozna, ha nem lenne itt a 2 álomgép x58 és egy x79 alapokon. Délelőtt küldök róluk képet. -
Remus389
veterán
válasz
mpierre #49429 üzenetére
Nekem még mindig ez a fő gépem nincs másik (kivéve az iPhone, amit végülis gyakrabban használok mint a számítógépemet, a laptop-ot apám használja), megbízhatóan teszi a dolgát és szépen fut rajta a Windows 10 (A Windows 11-gyel nem is szimpatizálok, nem tetszik), ráadásul szinte hangtalanul teszi a dolgát a leszabályozott minőségi ventillátoroknak köszönhetően (Noctua és Be Quiet!) és jól is néz ki a fehér NZXT H510 Elite ház okán.
Egy laikusnak teljesen tuti gépnek néz ki, pláne ha mondom a 24 giga RAM-ot
Szerintem én leszek az utolsó mohikán, mert legalább addig megtartom amíg támogatva lesz rajta hivatalosan a Windows 10 (2025 október), de még az is lehet megveszem hozzá a kiterjesztett támogatást (2028 október). Ki tudja utána lehet áttérek Linux-ra egy bő évig és még a 2030-as évek elején is használni fogom, ami azért elég durva.
A fejlesztés hiányának oka, hogy leszoktam a gémelésről, amikkel ha gémelek, arra pedig még mindig jó.
Inkább híreket nézek, zenét hallgatok, filmezek rajta.
Ha hirtelen elromlana, akkor tuti AM5, nem fogok guberálni egy 10+ éves 1366-os lapot és szerelgetni, de így jó, hogy itt van és működik.
-
Laraxior
titán
válasz
mpierre #49429 üzenetére
Az enyem is végleg a vitrinbe kerult.
Meghagyom, mert igazábol jó cucc, szerettem, egyszerű is a tuning, szerintem jol is neznek ki az alaplapok, de azert kellett mar egy kicsit combosabb.
Talan az UD7 volt eddig a legjobb alaplapom, azonfelul, hogy most mar nőttek az igények. Belőttem a helyére egy evga x299 darkot, azert erezhetoen gyorsabbpedig csak egy 8 magos CPUval megy.
-
-
válasz
mpierre #48259 üzenetére
Köszöm a tippet ez egy ASUS lap, P6T SE.
Kingston Hyperix DDR3 1866, sok ilyen modulom van, 3 gépben is szolgálnak, akkor elég jó áron volt (most nem annyira)Pedig a hivatalos info is 1.5V-ot ír és 1600-at 9-10-9-en kellene biztosan tudni
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
mpierre #47294 üzenetére
Köszönöm
Még egy kérdés! i7 920-al szórakozok... Ha jól tudom, a 20-as szorzójára még egyet rá lehet dobni. BIOS-ban sikerült is, Aida64 szépen írja is, hogy 21X-es szorzó, 200-as BCLK-nál az 4,2GHz, csak hogy épp hajszálpontosan ugyanannyit "benchmarkol" "4,2GHz-en", mint ha a szorzót vissza álíltom 20X-osra, és a CPU-t így 4GHz-en járatom... ez normális?
Tehát olyan, mintha a 4,2GHz-es CPU órajel detektálás ellenére továbbra is 4GHz-en járna... -
bacsis
Közösségépítő
válasz
mpierre #47288 üzenetére
bekaphassák...
Igaziból olyan extrém nagy jelentősége amúgysincs.. van benne egy i7 920, majd azért nézek valami magasabb alap órajelűt, amit esetleg még jobban meg lehet húzni.. amúgyis arra kell, hogy a 2-3 utas Geforce 8800 meg HD 3870-es CF/SLI-t kihajtsam vele.. arra meg jó valami egyszerűbb i7 is -
-
-
HSM
félisten
-
sityuka89
tag
válasz
mpierre #46678 üzenetére
Ennyire azért nem értek hozzá!
(Igazából, egyáltalán nem
) ezelőtt egy i7 3770-em volt..tetszett, meg
minden csak fekvőházas volt és csak Low profile-os kártyákat lehetett belerakni és abba untam beleeladtam, és így jött ez a megoldás
bevallom, egyáltalán nem értek/értettem a xeonhoz, olvastam róla sok jót, nyilván negatívumot is. Miután megvettem, reméltem hogy hasonló teljesítményre számíthatok mint az említett i7 3770-nèl
Így teljesen laikus vagyok a xeonnal kapcsolatban!
Én azt hittem, hogy egy jobb vga-val mehet majd a game -
Speed®
titán
válasz
mpierre #46657 üzenetére
VIDet mivel olvasod ki? CPUz/CoreTemp/AIDA65/HWiNFO sem írja.
Nálam épp most volt meg az alulfesz teszt, alapon 1Von betonstabil.
A 4G/1.2V ehhez mérten nem tudom, mennyire számít ígéretesnek..
Ha lesz időm, feltápolom a hűtést picit és megnézem feljebb mit bír. -
-
-
Alpi.
addikt
válasz
mpierre #46205 üzenetére
Naja, van egy elmelet, miszerint az ic meghatarozobb, mit tud a ram, mint a raragasztott cimke. Egyesek meg 0% kore is teszik a matrica befolyasat.
(Az igazi gond, hogy rengeteg esetben az ic es a matrica kozott nem talalni osszefuggest...) A ram gyartokat nem kellett felteni soha. Kb. minden gyartonal lett elobb-utobb lowend icvel is szerelve a legendas tipusuk.. tenyleg mindegyiknel.. -
winhate
őstag
válasz
mpierre #46071 üzenetére
Gigabyte ex58 ud3r 1.6 lap:
Fsb állítgatással 154 ig bírta a 4 ramot
155 nel mar csak 16gb látott
10 10 10 30 -al ment1333 szepen ment ha jol emlexek 9-9-9-27
Masik lap:
Asus P6t seGyári beállitas def érték 1333
overclock:
fsb 160
Ment minden de linx hibával eldobta magát2 nap alatt vagy 3 órát szívtam vele.
A blu szettnél az 800as értéket XMP nél látom 10-10-10-27
A Fury black nél nincs xmp a 800mhz 10 10 10 30 vagy 11 10 10 30
Ha kell lövök screenshotot mindegyikről most külön gépben van mind1ik. (dualban)
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #45960 üzenetére
Ryzen Threadripperek előnyben?
Amúgy eszembe jutott, van is róla képem, íme: [link].
Szépen látszik a fő szál magasabb prioritással, a 4 dolgozó szál alacsonyabbal, és a maradék folyamatok normállal, meg az is, éppen melyik mennyi órajelciklust töltöttek fel feladattal.
És ezek csak egy full eseménytelen egyjátékosos módú helyen készültek, multiban sajnos nem 180FPS körül van a CPU-limit, hanem inkább tippre szűk 100 közelébe tenném a 4Ghz-es hatmagossal.
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #45954 üzenetére
A ram ajánlás se semmi...
"Xeon X5690 will need at least 8GB of RAM to work well. Memory should be splitted in 2 sticks if your motherboard supports dual-channel memory layouts, otherwise in 1 stick."Még szerencse, hogy a CPU-nak semmi köze a ram méretéhez, és szerencse, hogy ezek a CPU-k három modullal működnek optimálisan, nem kettővel.
No, meg pont jó szerinte az Rx580-hoz az X5690, ami kapásból nem igaz, max OC-val, de úgy is kicsit kevéske lehet FHD-n, WQHD-n, 4K-n meg szerintem a GPU fogyna ki alóla nagyon hamar. De biztos nagyon profi.
-
envagyok
veterán
válasz
mpierre #45927 üzenetére
4 magos gpu a konfig
5970 2db.
Van hd6990-ből is 2, de az már túl hangos
Ez most egy korhű 10 éves jubileumi csúcs retró konfig.
Az első DX11-es korszakból.
A proci kicsit kilóg a sorból, mert az 2010q1 X5680.
Az alsó videókártyát majd lejjebb rakom, de ahhoz még igazítani kell az alsó alaplapi csatikon. -
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
mpierre #44563 üzenetére
Nagyon baba ramok.
(#44564) 7etape:
Jó eséllyel fog menni, ha a modulok méretre és chip számra egyeznek (hogy összesen kell e megegyezzen, vagy az is számit hogy SS vagy DS azt nem tudom biztosan).
S775-ön X38-as lapban (lásd: aláirásomban lévő retro konfig) nagyon szépen ment párban egy OCZ platinum és egy G.Skill Rip Jaws KIT, 2* (2*2) GB formában, pedig az időzitéseik sem egyeztek pontosan, illetve az OCZ-re 1,65V-ot irtak üzemi feszültségnek, a G.Skill-ek meg 1,5V-osak.
Megjegyezném, hogy mindkettő KIT-em CL7-7-... -
-Ben-
veterán
válasz
mpierre #44561 üzenetére
„Úgy érheted el, ha minden paramétered tökéletesen egyezik (fesz, cl, mhz, méret). A chipek gyártójának (nem a ram márka számít mert egy gyártó különböző chipeket használ egy termékkörön belül is) és darabszámának is egyezni kell. Ebben az esetben van esély rá (90%).”
Ezt a RAM topikból idézem. Ebből gondoltam, hogy sokkal „szigorúbbak” a feltételek, de akkor beszerzek egy hasonló ramot, reméljük jó lesz.
-
törölt tag
válasz
mpierre #44290 üzenetére
Én elégedett voltam a H75-el, jobban hűt, mint vártam, viszont most a gépben a pumpa a leghangosabb elem, ezért cserélem levegőre. Vizet csak akkor építenék, ha VGA-ra is rá tudnám tenni, de azt most generáció váltás előtt nem fogom megcsinálni. Pláne h játék sincs fent a gépen
-
jokeph
nagyúr
válasz
mpierre #44286 üzenetére
Erről a hűtőről mi a vélemény/tapasztalat esetleg ?
(#44283) HSM :
A Coop a legmegterhelőbb (leszámitva az általam nem játszott egyedi pályákat, ahol nincs, vagy nagyon magas az egységlimit).
Fogyasztás sarokszámokban:
Gép kikapcsolva, készenléti módban 25W.
- ez jobban szivenütött mint a LinX alatti fogyasztás.
E5540 CPU-val, alapon, idle 80W - Vcore-Auto
4 GHZ-re húzva idle, 100W - Vcore kézi 1,28V
4,2 GHZ-re húzva idle 130W - Vcore kézi 1,33VLinX-et futtatva 300W!
-
jokeph
nagyúr
válasz
mpierre #44266 üzenetére
Ennyit tud az E5540-em is (szorzóra).
Lecsaptam viszont az X5677-re, igaz hogy "csak" 4C/8T, de 26-os szorzó (és az ára is jó), alapból brutál a teljesitménye (a fogyasztás nem mérvadó), egyelőre nem igénylem a 6C/12T felállást (persze ha belebotlanák X5670/80-ba baráti áron... vagy még inkább egy W3680-ba.
-
jokeph
nagyúr
válasz
mpierre #44260 üzenetére
Talán...
A ram 1678-on jár, a QPI pont a dupláján (úgy olvastam, hogy ez a jó arány, kézzel befixálva
). - (#44256) HSZ-emben lévő képen látszik.
Vcore a BIOS-ban 1,31-re állitva, ebből CPU-Z szerint maradt 1,296Volt, LLC enabled.
Mennyit viselnek el ?
(#44236) HSM :
Intelre kötve ezeket kaptam SSD+HDD-vel:
A HDD-nél a 4 Kbyte-os mérések hihetetlenül alacsonyak, rendben van ez igy?
Vagy beteg a HDD ? (van pár bad sector rajta, ennyi biztos).
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #44165 üzenetére
Jó, hát az durva, szó se róla. De akkor képzeld el, hogy ráereszted valami komoly feladatra, ami mondjuk tart neki így két napig, és az ősrégi béta mikrokódban valami bennmaradt másik hiba révén kezdheted elölről az egészet.
Van egy rossz hírem, akad nyolcmagos E5-16xx X79-be is. A jó hírem, hogy igazából nem opció, mert olyan ára van használtan is, hogy inkább elszaladsz a monitor elől...
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 14400F - 4.7 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest