Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
Hosszas memtest futamok után kiderült, hogy mindegyik ram tökéletes, így maradt az újratelepítés. Érdekes, hogy a 25-30 másodperces boot idő lecsökkent 17-18 másodpercre... egyéb apróságokat nem említve. Ennek örömére nézek újra egy kis tuningot, hátha.
-
TheJoeker
tag
válasz
Cybertrone #32195 üzenetére
-
TheJoeker
tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy az Intel oldalon írják, hogy Max Memory Bandwith 25,6GB/s
Na most nekem 29GB/s kereken.
Akkor ez azt jelenti, hogy az a 3,4GB/s amivel nekem több az nem számít? mert a proci nem tud vele mit kezdeni?
Vagy amit ott írnak az csak arra vonatkozik, hogy gyári beállításokon annyit tud. -
Gyufaaa
veterán
válasz
MPowerPH #32191 üzenetére
Az ára valóban annyira nem csalogató. Most egyenlőre a keretem is elfogyott gépköltésre. Egyenlőre megjárja ez a gépben. Eljön a víznek is az "ideje".
Szerk.: Bár itt jelenleg nem létfontosság nekem a tuning. Van itt kraft rendesen. De ka kisördög az szunnyad. Azért meglesem későbbiekben mit bírok belőle ezzel a hűtővel kihozni.
-
Gyufaaa
veterán
Nosza. Egy pár fotó a kicsikéről és a csomagolás és összeszerelésről.
Szerk.: Ha nem valami jó a felbontás, bocsi. Telefonnal készült.
-
Gyufaaa
veterán
Egy valami kapásból kiderült az összerakást követően. A CSX ramjaim nem bítják a tyempót, ha tri-ben akarom működtetni. Így maradt a DC most 8Gb-al.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
MPowerPH #32179 üzenetére
Ha beállítom hogy az legyen az elsődleges amiről bootoljon, akkor nem találja a merevlemezt. Ha belövöm elé bármelyik meghajtót akkor viszont no para. Nem értem mi okból kifolyólag, de műkszik.
Hét végén töltök fel képeket. A dobozába is szerelmes vagyok
Szerk.. Van esetleg valami beállítás amit SSD-n el kell végezni?
Már mint hogy a rendszer üzemeltetés közben.
-
Gyufaaa
veterán
Úgy néz ki siker.
-
Gyufaaa
veterán
Képek hamarosan, csak előbb jó lenne vele dűlőre jutnom.
-
Gyufaaa
veterán
-
Gyufaaa
veterán
Csoadás napra virradt! Megyek a vasé'
-
Szlavik
tag
válasz
TheJoeker #32139 üzenetére
Ram 1,68? Nem sok az egy kicsit? mondjuk határeset.
Mekkora a ramok frekije? És ha tényleg stabil tudnál nekem privibe küldeni egy egy ram timing / subtimimg listát. Gondoltam én, hogy a timingokkal lesz a nagyobb páré.
Ha nem túl nagy kérés,a kkor kérnék tőled egy teljes bios beállítást.
Mondjuk nekem P6T-m van, de nagyjából ugyanaz. előre is köszönöm
-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone #32168 üzenetére
Az.
-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone #32165 üzenetére
Biza... győzd meg inkább Larát, hogy ilyet vegyen az autó amúgy is német.
BMW: Lehet, 16 hónapja láttam utoljára, de nekem nagyon tetszett. Látszik, hogy figyelsz rá.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #32163 üzenetére
Nem, a szócska a hivatalos nickneven a szimulátor világban.
Csak van itt pár LFS -es és RFT -s tag is, és megtévesztő, hogy itt más a nick -em.(sajna már foglalt volt
)
Egyébként egy 11 éves 528i BMW -m van, már vagy 5 éve.Keldor meg mindig túloz.
Tényleg jó állapotban van, mert súlyos pénzeket költöttem rá, lassan mindent újra cseréltem benne, csak a motor és a váltó egységhez nem nyúltam. De annyira nem szép... Ahhoz kellene egy szép újrafényezés mondjuk shadow black -re, meg rendes lökösök körbe. Jó ez, most másra nem telik sajnos, nehéz időket élünk, becsülöm ami van.
-
keIdor
titán
válasz
Cybertrone #32163 üzenetére
Egy gyöngyszem szerintem.
Egyik legjobb állapotú E39 amiben ültem.
Igaz csak pár percig tavaly télen, 528i 1999 a többit majd elmondja.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #32161 üzenetére
Anyagilag jól jártam vele, ezt hozzá kell tenni. Ez volt a fő ok. Szvsz, i7-ből úgy szálltam ki, hogy maradt 15k -m a vételárhoz képest, pedig a memókon buktam egy tízest.(eddig ez csak a 939-es rendszeremmel sikerült, ott a DFI Venus+FX60+GEIL ONE 600MHz kombóval nyertem 30k -t a vételárhoz képest fél év után.
) Ha most akarnám eladni, már lehet nem menne így. Sandy meg olcsó volt, nem lehetett visszautasítani. A 980X és az R3E árát ráköltöttem az autóra, volt annak a pénznek helye.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cybertrone #32159 üzenetére
De csak egy rövid időre, LGA2011 -ig.
-
MPowerPH
félisten
Jah. Én sem járok oda, furcsa, felelőtlen bagázs, akik csak okoskodni tudnak. Elégedett vagyok a 2500K-val is, megy mint a rakéta ha kell, alig fogyaszt valamit, passzívan lazán elbírja a True. De a volt 980X-em semmi nem tudná pótolni. Kicsit már bánom, hogy megváltam tőle, és azt is, hogy utána egy ugyan olyan jót elengedtem.
Ellenben pont ezért lesz most egy GTX580 a gépben, a CUDA majd valahogy azért helyettesíti. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cybertrone #32156 üzenetére
Bench buzzok járnak oda akik hülyére feszelnek mindent, aztán 2-3 év múlva meg állnak majd buta arccal, hogy miért csak 1MHz-en stabil a 2500k-juk 1,6V-al.
Egy rendes "valós" konvertálásnál pl meg néznének nagyot mennyit rájuk ver egy 6/12-es prockó.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Cybertrone #32153 üzenetére
Qru val beszélgettünk róla, hogy lehet rá esély, hogy asszimetrikus trichannelben fusson. Meglesem először ezt a lehetőséget. Ha nem gut, akkor jön még mellé 2x2Gb és döfi. Persze, előbb a tuningot meg szeretném nézni. A memóriákat attól függetlenül szerintem megveszem, mert most tényleg olcsó.
(#32154) Qru: Dilemma volt azért bennem, de köszi a nyugtató szavakat.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
helkis #32150 üzenetére
Először a Vengeance 1600 asokra, de meghagyom inkább a CSX CEC 1333 OC ramokat. Ebből van a meglévőm ami 4x2Gb felállásban van. Ezeket kitesztelem. Ezzel a konfiggal tutira fog menni. A hűtésem az egyenlőre lég marad. Későbbiekben tervezem ennek is a kiváltását.
(#32151) Cybertrone: Mást nem nagyon szeretnék egyenlőre. Köszi.
Remélem. Ezt választottam inkább mint a szandit. Szerelem első látásra, illetve a 6 mag végett is.
-
Gyufaaa
veterán
Lerendeltem a "vasat", ha az égiek is úgy akarják, holnap már pakolom össze.
-
TheJoeker
tag
válasz
mpierre #32137 üzenetére
Visszábbvettem a feszeket.
QPI/VTT: 1,335V
RAM V: 1,68V
IOH: 1,22V
Teljesen stabil a rendszerEddig is csak azért adtam neki ennyit, mert volt, hogy párszor nem érzékelte mind a 12GB RAMot, csak4-et vagy 8-at, aztán ha kapott kicsi feszt, érzékelte mind. A CL is túl kemény volt neki szerintem, de aztán ahhoz képest kicsit állítottam az időzítésen (pár hozzászólással feljebb írtam, hogy most mennyi a CL meg stb), és így most jó.
-
TheJoeker
tag
válasz
Szlavik #32130 üzenetére
Javasolnék valamit
Nálam 24/7-ben teljesen stabil. Prime95, Memtest, LinX hibátlan.
FSB: 180
CPU szorzó: 21x
RAM: 10x
Uncore: 20x-21x (nekem 21xel is teljesen jól működik)
QPI: 44xCPU V: 1,275V
QPI/VTT: 1,415V
RAM V: 1,70-1,72V
IOH V: 1,32V
ICH V: 1,16V
A többi feszt állítsd be manuálisan a normális megadott értékre.A Ram időzítéseket manuálisan állítsd be mindet, a subtimingokat is, nekem 12GB (3x4) Corsair XMS3-al megy minden gond nélkül ezekkel a beállításokkal CL 8-9-8-24-1T-t (tRC 32, tRFC 86)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Szlavik #32118 üzenetére
Azok sem, architektúrális korlát van, szóval mindegy melyik procit veszed. Pár jobban sikerült példány van ami tud magasabb uncore-t (az is 4000 körl elvéreznek).
BMW001: Sztem is ott lesz a bibi. Jó hogy lebeszéltetek anno az 1600-nál gyorsabb ramról.
mod:
Gyufaaa: Elvileg nem lesz érezehtő teljesítményromlás. De X58-nál még nem próbáltam én sem az asszimetrikus módot. Szóval most akkor úttörő leszel. Vagy kis dobos?
-
Szlavik
tag
Hát sztem a 3,5 bőven jó neki a mjdnem 1800 mhz -val, ha meg tovább csutkázom, akkor meg 1600-ig engedem fel a ramokat. Utánaolvastam még plussz fórumokon és nem nagyon találtam olyan emberkét, aki 1700Mhz-nál nagyon ram overclockban dolgozik tri chanellel. Nagyobb proci sem bírná a hajtást? 990X / 965 ex. Vagy Xeon?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Szlavik #32113 üzenetére
1,47-es QPI fesztől nem lenne túl hosszú életű a cuccod.
Uncore a ram órajel legalább duplájának kell lennie. De ezek a procik nem bírják a túl magas uncore órajelet. Enyém is elhasal nem sokkal 3200 felett, tehát az enyémbe hiába lenne 1600-asnál gyorsabb ram akkor sem tudnám kihajtani. Lehet nálad is ez a bib.
-
Szlavik
tag
A proci megfutja simán. A ramokkal kezd probléma lenni. az is csak akkor, ha ha 1700Mhz fölé emelek. Vagyis ha el akaromn érni az 1800Mhz.
Én az IMC-re gyanaxom, mert ha alap órajelen odabaszom neki az 1866-ot és automatára veszem a feszeket, akkor a QPI feszt feltolja 1,4750-ig, mert ennyit akar. Ha levettem tőle ugyanezen a Frekin a QPI feszt 1,35-re, akkor bebootolni még bebootolt, de a stab tesztnél lehasalt. na Ilyenkor mi van?
És hozzáteszem az XMP-s beállításokkal minden ok, csak ugye azt a szibériai vidékekre tervezték.
-
Szlavik
tag
válasz
Szlavik #32108 üzenetére
Valszeg ennyit tud a 920 DO-m. Most abbahagytam a húzgálást. Mert csak felidegesítem magam. Azért a Rampage 3 lap az már egy komolyabb kategória. De annó 2 éve csak erre volt pénzem és így is elég sokba volt a konfig. Szinte mindent csak egyesével tudtam megvenni hozzá. Én beérem a 3,5 - el is. Megy ez tovább is ha feszelem, csak a ram órajeleket vissza kell venni. 1750-ig mehet, de ahhoz már nincs hűtésem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gyufaaa #32104 üzenetére
Úgy, hogy asszimetrikus Tri-t csinál, Egyik csatornában 2 modul lesz ezek nyilván nem tudja párhuzamosan megcímezni a vezérlő de a másik kettő csatornában lévő modult igen. De sztem ezt nem csak az UD3R tudja... Legalábbis tesóm 965-ös deszkája is tudja az asszimetrikus csatorna kezelést.
2 Kingmax egy 1 Kingston mudullal olyan szépnem megy asszimetrikus DC-ben hogy öröm nézni.Nem mintha sokat számítana a Core 2-nél a DC de akkor is...
-
mpierre
veterán
válasz
Gyufaaa #32102 üzenetére
Nem pofánverős mértékben, persze a rajz méretétől és bonyolultságától is függ.
Függ attól, hogy mennyi blokkot definiálsz a rajzban és az xref állományoktól is. 6GB-t még nem evett meg nálam.
Amennyiben 3d-re is akarod használni, akkor nem tudom. Az ssd sokkal többet számít. A 6GB-t később is cserélheted 12GB-ra.@32104: Egyszerűen. Klatty. 4 foglalat van rajta, a fehérek a normál tri ch, mig a kékbe bedrótozták az összeset.
-
Gyufaaa
veterán
Köszke mindenkinek. Egyenlőre akkor marad a 6Gb. SSD-t most már szeretnék. Ezen vaciláltam, hogy inkább 12Gb vagy az SSD legyen. De az utóbbival jobban járok úgy látom. Tuning lesz, mert kell
Alaplap az mindenképp az ASUS RE3 lesz. Az már fix a proci alá. Bár nem csak játék, hanem kevesebb részben az igaz, de munka is lesz. AutoCAD mennyire zabálja vajon a memóriát?
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- További aktív témák...
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest