Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
AirBooms #8096 üzenetére
Hát, eddig még rossz visszajelzést nem kaptam ezzel az FPO-val kapcsolatban, sőt...
De hamarosan minden kiderül...
Tegnap épp BIOS 1,4V alatt LLC OFF próbálgattam a 4300-at, de nem akar hozzá elég lenni a hűtőm... Nem baj, megelégszem a 4,2-es eredményemmel...
Mondjuk azon se fogok tudni nagyon csinosítani.... 1,23V LOAD feszen már 15-20 percet bír csak, szóval 1,25V körül lesz a full stabil fesz 4,2-re.... Jól betipeltem elsőre...
-
HSM
félisten
válasz
#97544192 #8089 üzenetére
Ez a rsizgetés, amikor túráztatja nálam a ventit tuning mellett? Mert az nálam teljesen normál működése a cuccnak tuning mellett... Alapon nem is csinálja... Nem lehet, hogy Zájec-nél azért nem így van, mert neki DS4 lapja van? (Ott picit más a QPI/VTT tápkör kialakítása)
(#8094) AirBooms: Egy szavad ne legyen, FPO-tesó...
-
Sárpac
nagyúr
CPU: 3800MHz Uncore:3600 Fesz: 1.088V Load szoba 24,5C 1,5C-vel melegebb mint tegnap.
Egyenlőre fut a teszt fogalmam sincs bírni fogja e az 1ht de megvárom hátha.
[link] -
Sárpac
nagyúr
válasz
Templomegere #8084 üzenetére
Szvsz laptopba való, egyébként van is egy típus amit core i7-el szerelnek.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Templomegere #8082 üzenetére
Nagyon!
-
Templomegere
senior tag
kicsit szarakodtam a cpu-val
a 2833mhz 0,896V prime stabil jónak számít ?
-
HSM
félisten
-Szerintem belefér, a 16cm magas CM 212-m belefér, pár mm marad is.
-belefér, több is.Ha 2db 12cm-st akarsz az elejébe, akkor 2 hely marad szabadon felül.
-Hűha... Én 12K-ért vettem anno novemberben, azóta valamiért megdrágult picit... Most 18,5 körül lesz a legjobb kisker ára....(#8080) Zájec: Nem, ez is sima 1333@CL9-es modul, mint a tiéd, csak elpida csippel. Teljesen jól űködik vele a lap. Giga topicban van videó tegnap meg ma tettem fel, hogy bootol vele. (OCZ-vel van a videó, de 100% ugyanez a Kingston és a Kingmax is. Lehet, hogy mert mind Elpida csipes...) Mindegy, müxik, ez a lényeg.
-
Zájec
veterán
BR4D : ja hogy ez elpida chipes 1600 kingmax ? hát azzal sem leszel elörébb...eznem olyan mint az én mezei sima kingmaxom... de HSM-nek volt ilyen assziszem....
ö is kiprobált egy párat , és nemszünt meg a betöltési probléma....
nekem a sima 1333mhz van....azzal nincs ilyen probléma.Lauda :jól teszed.....
ez tuti nyerö széria....
-
Gtrial
csendes tag
Szia!
Nagyon megtetszett a házad, lehet lecserélném egy ilyenre az SH-01-emet (a főnökömnek kell most összeraknom egy olyan I7-es konfigot, mint az enyém, majd neki adom oda a mostani házat).
3 kérdésem lenne:
1. milyen magas belül? bele fog férni a Noctua NH-U12P SE1366 borda + venti? meg tudnád mérni, hogy az alaplaptől a fedlap milyen messze van? mert a te házadba alulról is lehet egy 8cm-es ventit tenni, és úgy láttam, hogy emiatt mintha magasabban lenne az alsó teknőlemez.2. két DVD író belefér gondolom. az első rácsozat darabokból áll vagy egyben van?
3. hol lehet ilyet olcsón kapni
?
Köszi
-
qfm
őstag
Tudom hogy esélytelen, de valaki nem tudna megdobni debrecenbe 1-1,5 napra 1db rammal? Jövőhéten lenne esedékes valószinüleg.
-
törölt tag
Én pedig Corsair és Mushkin után Kingmaxnál kötöttem ki. Pont én, akik mindig szerették, ha van a RAM-on valami nagy név, meg hűtőborda... Hát rendeltem rá Nexus HXR-5500 fekete hűtőbordát is, a nevet meg leszarom amikor nagy név, de a Gigabyte lap meg utálja...
[link]
[link]
Elvileg 1600-at megy 1.6V-n romero szerint. Kíváncsi leszek rá, kár hogy még nem tudom tesztelni.D0 procim pedig majd valamikor jön, sajnos azt sem tudom hogy D0 lesz-e, mert nagykertől függ...
-
qfm
őstag
Irigykedve nézem a sok eredményt, sajnos nekem még csak csütörtökön jön meg a vga, és táp, hűtő jövőhét elején jön, ramom meg nincs 1 hónapig, de azt próbálok kölcsön kérni minnél hamarabb valakitől, legalább megtudom milyen ramot érdemes belevenni
-
Akkor a 21x200-rol rakj fel kepet, mert a 191x21 senkit se erdekel. Az nalam sima szobahomerseklet.
Overlocker: De ez mar a 4. i7 lesz.
Zájec: Grat!
En holnap du megyek erte.
Sárpac: Nem semmi no akkor lenne, ha o dolgozna ejjeli, a Zájec meg primolna otthon az uj prockot!
Kiraly a teszt, milyen feszek voltak? -
törölt tag
Lol, mennyit szaroztok hogy víz vagy lég... Mindkettőnek meg van az erőssége, ennyit erről. Acor, neked meg görcsöd van vagy mi? Minek kötsz bele mindig valakibe? Multkor ImI, most meg Lauda... Ki lesz a következő, én, amiért írtam most neked?
-
^Boss
őstag
3852A319 a helyes fpo
-
törölt tag
Sárpac azon viszont nem morfondírozik, hogy az auto frekvencia az mennyi is, csak azon, hogy auto, és akkor már biztos, hogy nem jó. Pedig az auto az bizony egyenlő a 100-al.
sniper: Majd mond a fejleményeket!
-
-
Vaze, a vegen lesz megegy D0-am....
-
HSM
félisten
Igen, a HT a memórialéréseken eszméletlen sokat tud javítani... Ugye, amíg az egyik szál a magban adatra vár, addig a másik szál nyélgázon mehet.... Tehát át van hidalva a memóriakésleltetés vica-versa magon belüli a 2 processz között.... De azért az nem semmi, hogy ennyit számít optimális esetben!
-
Sárpac
nagyúr
válasz
sniper elite #8041 üzenetére
Voltál e már megverve?
A pci e freki érvényesül az összes odd hdd eszközön beleértve a vgadat is!
Tedd fix 100ra mielőtt teljesen kinyírsz mindent abban a szerencsétlen gépben!!! -
törölt tag
válasz
Zsozsooooo #8039 üzenetére
Akkor nincs miért aggódni, az Everest volt a hülye.
-
törölt tag
Tudom, tisztában vagyok vele, hogy milyen az Everest, de szerintem sokszor hibázhat elég rendesen, és aki nincs tisztában annyira a dolgokkal, félre vezetheti. Pl. Everest Stability Test is csak akkor ér valamit, ha egy olyan gépen próbálod, amin elindítod a Prime-t aztán még rá se nyomtál a Start-ra már újra indult a gép. ^^
-
törölt tag
válasz
Zsozsooooo #8035 üzenetére
CPU-Z Memory fülnél nézd meg, az rendesen kiírja... Abban megbízhatsz, Everestben soha!
-
HSM
félisten
Én pl. jelenleg HT, Turbo OFF-on használom, alapon, és élvezem a max 50W-os fogyit, és max 50 fokos hőmérsékletet, takarék ventivel.... Amire mostanság használom a gépet, elég. Ha meg olyasmire van szükség, akkor azon nyomban begyújtom a rakétákat....
(BIOSban ott figyelnek előkészítve a profilok...
)
(#8033) ^Boss: Küzdés nincs szerintem, hobby van.
Jó móka megtépni egy jó kis procit.
Most jópáran belecsaptunk a lecsóba, szóval van esemény bőven!
-
^Boss
őstag
nem vagyok otthon, de estefele, ha nem felejtem el, megnézem újra az fpo-t, csak rápillantottam és irtam be, lehetséges, hogy elirtam valamit..
3800 Uncore 1.335V-on akkor jónak számít? látom msot nagyon meg a kűzdés itt ilyen téren, kiváncsi vagyok ki mit hoz ki.. -
Sárpac
nagyúr
Meg nem ártana a htt sem aktiválni, bárha nincs szüksége rá akkor tényleg tök felesleges.
3800MHz 1.104V uncore 3600MHz 1.28V Load 1h prime
Aszem ez lesz 24/7-re.
-
HSM
félisten
Le kéne mérni valami más progival is.
Pl. Sisoft sandra?
De amúgy anno csináltam méréseket [link], és a Winrar is konstatálta, hogy gyorsult a rendszer.... Persze, ez lehetett mástól is, nemtudom... Elvileg viszont az L3 sebessége nagyban számít az elérhető sávszélben, mivel az köti össze a memóriát a magokkal... [link] -
HSM
félisten
válasz
Zsozsooooo #8027 üzenetére
Szép!
A memória nem bírna esetleg alacsonyabb (CL8-CL9) időzítést? -
törölt tag
válasz
Zsozsooooo #8027 üzenetére
Az a RAM időzítés odacsap... Ahhoz képest, hogy 1866-on tudja a CL9-et.
-
Zsozsooooo
tag
Hali ! Azt hiszem én is elértem amit szerettem volna : [link] Több órányi játék után is stabil ! Megelégszem ennyivel azt hiszem !
-
HSM
félisten
Azért nem egészen... 1600-as ramot 3200-as uncore meg se mozdítja, 3600-on már kövéren gyorsul.
De még 4000-en is.... az 1600-as ramnál kb. 10%-al gyorsabb a 2000-es, ha mind2 4000-es uncore-al ment.... De még az 1200-as ram is odaken sok 1600-ast, 4000-es uncore-al.... [link]
Tartom a véleményem, hogy egy jó 1600-as kitnél nincs sok értelme gyorsabbat használni... -
HSM
félisten
válasz
AirBooms #8010 üzenetére
"szeretném megfejteni Boss procijának a rejtélyét"
Én is kíváncsi lennék rá, de asszem amíg meg nem nézi újból, és be nem írja helyesen, addig csak találgathatunk... De csak úgy a vakvilágba...
Szerintem várjuk meg a biztos infót... Nem véletlen nem írtam többet, minthogy ez nem jó.
Amúgy ahogy sárpac is írta, én is inkább valami IHS-el kapcsolatos dologra tippelnék, a C0-ás 920-amnál 2-3 foknál nagyobb difik nem igazán voltak. Itt meg 6-7 fok....
(#8011) Sárpac: "Minél magasabb a hő annál többet eszik."
Ezt tudom, de akkor is sokkal informatívabb, hogy mennyit eszik, ehhez milyen meleg, és milyen feszen megy...Ha viszont ilyen az IHS, akkor lehet mégis szétszedem hétvégén újrapasztázni, direkt kevesebbet tettem, mint a C0-amra, látva hogy azon milyen szép egyenes volt az IHS...
Na majd akkor kiderül...(#8012) AirBooms: Intel szerint, ha jól bogarásztam ki, 80 fokig (20-as distance to Tjmax) teljesen nyugodt lehetsz. Afölött 90 fokig még tesztelni lehet, de hosszútáv szerintem már necces.... De nálam egy jobb-közepes levegővel és minden sallang nélkül megvan 80 fok alatt a 4Ghz, de a 4,2 se sokkal több..... 150W (+uncore vnmennyi) mellett megy fel nálam 85-88-ig....
-
Sárpac
nagyúr
Fogyi 95Watt jelenleg.
Minél magasabb a hő annál többet eszik.
Szvsz ihs lehet nem a legjobb, mert emléxem amikor szereltem össze középről kiszorult teljesen a paszta a külső rész meg full pasztás volt. Polír lehet sokat dobna rajta és nem menne 60-62C-nél tovább!AirBooms: Nem lehet hanem tuti biztos, mert néztem digit hőmérővel is már az első napon és ez hűvösebb volt mint a york volt miközben egy tizest ráver hőfokban.
-
AirBooms
addikt
Értem (és természetesen elfogadom) amit írsz, éppen ezért szeretném megfejteni Boss procijának a rejtélyét. Persze csak addig, amíg meg nem érkezik ma este az én procim...
(Igaz, még egy darabig nem tudom összerakni - ramok és a ház még hiányoznak
)
Sárpac: nem lehet, hogy ezeknél a prociknál is szenzor mizériák vannak, mint anno a Wolfoknál?
-
HSM
félisten
válasz
Overlocker #8006 üzenetére
210-en bebootolt a Vista64 gond nélkül, igaz, akkor már 4400Mhz-nél jártam... Prime egyből fagyasztotta....
Ja, és csak a QPI/VTT, VCORE és DRAM feszekhez nyúltam.
Még nem volt időm kitesztelni jobban.
Majd este otthon.
(#8007) AirBooms: Egyszerű: az FPO-számnál az első karakter a gyártás helye, a második a gyártás éve, a harmadik-negyedik a gyártás hete, a többit sajnos nem tudom biztosan. Viszont, ha csak az "A"-van rossz helyen, akkor 22.heti lenne 2008-ban, ami nekem nagyon korainak tűnik.... 30+-nak kéne lennie, ha korai C0-ról beszélnénk... A D0 olyan 4x.-héttől.... A C0-ám 38. heti volt.... (Késői darab, pedig viszonylag korán vettem...
)
(#8008) Sárpac: Érdekes nálad is az a 6-7 fok diffi az első és az utolsó mag hőfoka között....
Ez ilyen 49.-heti D0 specialitás lenne?
(Ha tudsz esetleg, linkelj everest képet is a fogyi miatt, az is érdekes!
Legalábbis engem érdekelne...
)
-
Sárpac
nagyúr
Nekem így megy most egy gagyi szellőzésű házikóban.
Megvárom az 1ht is.
-
^Boss
őstag
FPO:382a2219
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mini-ITX
- Wuthering Waves
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Windows 11
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 dokkoló (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest