Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Speed®
titán
A 3600 esetében nem vészes a TDP/PPT, csak vacak a hőátadás. A 3900Xem pl. már valóban éhes volt alapból (~180W), szerencsére offsettel bement 130W alá, amit még csendben meg is oldok léggel. A 9900K és társai viszont sajnos a gyártástechnológia miatt valóban kazánok maxon, a 10x00/11x00ek PL2 limitje sem véletlen, nem lehet lehűteni normál hűtővel őket kézifék nélkül :S
-
Remus389
veterán
Ilyesmire egy aktuális bármi is jó IGP-vel. Pl. egy i5-10400 vagy 11400, vagy egy újabb Ryzen APU egy olcsóbb lapban.
Jó de ez rengeteg nyűggel jár, eladni a mostani gépet, megvenni az újat, szerelni. Teljesen jó nekem az X58, csupán az értékes videókártyától válok meg, hisz nem használom játékra. 86 ezerért vettem másfél éve, majd kiesett a szemem mikor valami 280 ezerért láttam egy ilyet az aprókban.
A gépem többi része amúgy nem valami értékes (összesen talán 40-45K), abból sok pénzt nem tudok csinálni, meg aztán újat is kéne venni sokkal többért, szerelni, bizniszelni, a videókártyát meg csak kikapom és rögtön van 280 ezrem
... Esetleg megfontolandó lenne downgrade-elni 4 magos Xeon-ra, de abból sok pénzt nem nyernék, maradhat a hat magos, néha jól jön az extra power
Egyébként azt néztem hogy a Vega56-hoz hasonló teljesítményű GTX 1070 lényegesen olcsóbb a használtpiacon. Biznisz...
Gondolom jobban bányászik a Vega
razor03: E5-1660 v3 nekem is az lesz majd egyszer, ha például valamiért kéne az AVX2 vagy valami Windows update / program nem menne, mert annyira őskövület az X58. Előfordulat ilyen pl 2025-ben, ki tudja. Ki gondol akkor már a kelet európai X58 tulajokra, hogy nekik is fusson.
Amúgy még azért is talán "bölcsebb" dolog az X99 mint a X79, egyrészt mert már DDR4 és Broadwell 6900K is rakható bele, amiben megint vannak új fejlesztések.
-
Remus389
veterán
Sejtettem, nekem speciel bőven elég a 8 magos.
Az E5-1680 v2 nagyon jó, de kicsit korosabb, hiányzik belőle az AVX2.
Az E5-1660 v3 az ideális fejlesztés, akárhogy nézem, az E5-1680 v3 kicsit jobb lenne, de sokkal drágább. Esetleg 6900K az már Broadwell.
Mondjuk én most nem is upgrade-elni, hanem downgrade-elni készülök: [link]
-
Czmorek
aktív tag
-
Laraxior
titán
Én azért beleerőltettem mindenből a legjobbat, leggyorsabbat, CPU, ram... nvme volt benne nekem is.
De normális tisztességes gyorsulást csak újabb rendszerrel lehet alkotni. Itt vannak eléggé észrevehető korlátok. De ár/teljesítményben azért elég jó mutatót tud felmutatni. Ha a fogyasztást nem nézzük.
Nekem is a kedvenc rendszerem marad, azért vettem az UD7-et a 980X-el. -
Czmorek
aktív tag
Régen mikor ez nálam nagy téma volt próbálkoztam itt is-ott is az alaplapon belül 2db OCZ Agility3-al Raid 0-ban.
A Sata 3-as külsős vezérlőn a 250Mb/s körüli sebességeket mértem, míg az északi hídra 'dugva' 300Mb/s körül.
Valamint hiába volt Raid 0, valamiért nem volt 2x sebesség a déli hídnál sem, mert 1db ilyen SSD is tudott volna kb. 300Mb/s adatátvitelt. Véleményem szerint ott is volt valami 'extra' korlát hála a magasságosnak...
Ellenben a Rampage IV Black Edition-al, mert ott az alaplapi SATA 3 csatlakozókra csatlakoztatott Cruical MX500-as SSD-k Raid 0-ban elérték az 1200MB/s körüli sebességet.Az, hogy 2.0-e szerintem nem... Fent csatoltam egy képet ami már a Rampage III Black Edition-nál készült és már PCIe x2-es az interfész, de csak 5 Gbps átvitelt ír. Ha 2.0 lenne akkor szerintem 10 Gbps-t írna, de ez csak elmélkedés a látott számok alapján.
-
envagyok
veterán
@speed csak fpu 65-75watt
@HSM
Mindkét gép le van csupaszítva, hogy a processzorok+alaplap fogyasztáskülönbségét lássuk.
Az I5-4590 1-4 magig tartja a lépést a 4.6GHz-re tuningolt westmere-el. Ez tény.
A másik tény hogy még a westmere tuningja nélkül is töredéke az i5 fogyasztása, miközben egy magra vetítve leveri.Ismétlem: mondom ezt úgy, hogy imádom a 1366 korszakot, van i7-965extreme, i7-990 extreme procim, meg pár 4 magis i6, xeon, evga FTW, asus rampage II,III extreme, MSI lapom, csak ezekben annyi lóvém áll, hogy egy vadiúj 10. Genes i7-es félkonfig kijönne az árából.
Ökörködni, retró gépet építeni, tuningolgatni, hozzádobni régi csúcs videókártyákat 2-3-4-es SLI-ben, crossfire-ben jó buli, meg elrakni az utókornak. Gyűjteni érdemes.
De napi használatra ha az nem renderelés, vagy más 4+ magot kihasználó alkalmazás, nincs értelme.
De ha már render, akkor inkább s2011 minimum, azért az legalább már 1 szálon is tud versenyezni a 4. Genes i5-ökkel.
Plusz a többletfogyasztásból pár évente félkonfigot lehet cserélni.De részemről lezárom, nem érdekem senkit se győzködni.
Ha én nem vagyok meggyőző még ezt érdemes végigolvasni:
[link]
És elég beszédes az összefoglaló grafikon: -
envagyok
veterán
A screenshotok képernyőfotók, ráadásul a jófogásra töltöttem fel a gép mellé, szóval butított, moarés.
Játék közben nem mondom, hogy egy gtx1060-al fullhd-ban minden maxon nem lett volna jobb, de bőven élvezhető volt.Kíváncsiságból csináltam fogyasztásmérést, úgyis mindkét gépet tesztelnem kellett:
1.: i7-990x+Giga X58+ram+hd6450 passzív csak képet adjon videókártya, gyengébb mint az i5 hd4600-a, kb fele+hdd
IDLE: 120W (kép van, de nem csinálok semmit, feladatkezelő is 1-2%-ot mutat
Chrome böngészés: 140W
Aida stabiltásteszt: 210-220W2.: i5-4590+fujitsu lap+ram+integrál HD4600 videó+hdd+odd
IDLE :22-24W
Böngészés 40-45W
AIDA stabteszt: 60-70WMindezt konnektorból mértem voltcraft mérővel.
BIOS default mindkét lapnál, az x58-on a legutolsó BIOS.
Valami kis hókuszpókusszal biztos lehet az x58-on is csökkenteni a fogyasztást, de ebbe most nem megyek bele, hiszen az i5-el is meg lehet csinálni, de ugye ott csak százalékosan jön ki csökkenés, abszolút értékben az i7-990x biztos jobban jön ki.
A teljesítmény pedig:
i7-990x cpu-z benchmark:1-4 magos terhelésig, szerintem az i7-990x még tuninggal sem éri utol a az i5-4590 teljesítményét.
Igazán előnye hozzá képest a 4+ magot kihasználva jön elő, pl render, pár multis játék, de alapvető használatnál chrome/böngészés, levelezés, home office sok értelme nincs szerintem.
Van egy i7-4770-es procim, majd lehet azt is lemérem.Ami még jó, az az i7-8700, az már 6 magos, 50 körül már lehet kapni [link]
Lap újan 15-20 körül, ha nincsenek extra igények [link]
A ram most szinte ugyanannyi mint a ddr3, újan is ki lehet fogni 20 alatt 16 gigát.
Nekem az i7-8086k-ra fáj a afogam, de elég túlárazott még.
Arra szívesen váltanék 2011-ről. -
envagyok
veterán
Én úgy vettem észre, hogy a hyperthreading a spectre/meltdown patchek óta inkább hátrány mint előny.
Persze tudom, lehet ellene tenni, régi win7, win10, de mindkettő problémás.
A fenti patchek szép világában i5 kb.= i7.
A 6 mag persze már előny lehet megfelelő alkalmazások használatánál, amik azt ki tudják használni.
Az RX VGA felejtős több okból is, de az már nagyon nem ide való.
HD4600IGP saját teszt HD felbontás:Ezzel nem azt akarom írni, hogy GTA V-re legjobb az IGP, hanem hogy nekem meglepő volt, hogy ennyire képes.
A 1-2. Genes IGP-hez képest több mint 3x-os erő van benne. [link] -
envagyok
veterán
Pont a ryzenek miatt nem ér többet az s2011.
A DDR4 Ramok is szépen lent vannak.Mázlija az öcskösnek volt, nem nekem:
67000ft-ért vette a 8x4GB DDR4-3000 tuming ramot, ASUS X99-A II lapot, és az i7-6800k-t, igaz hibásként árulták, de egy 5k-ba kerülő bios frissítés megjavította.A 4. Genes i5-öt a 1366 ellenében írtam.
A 4. Generáció brutál jól sikerült, az 5-6-7. Gen utána nem volt előrelépés. Pl i7-6700 vs i5-4690 csak 4 szál felett jobb a 6700 [link]Kb ugyanannyiért adom a 2 konfigot:
1: I5-4690, lap, ház kis táp 16GB Ram
2: Dell precision s2011 T3600 635w táp16GB Ram
És mindkettőnek megvan a létjogosultsága.
Pár kérdés után döntöm el, kinek melyiket ajánljam.
Aki multizik, nagy 2x6 pines vga-t tervez venni, vagy videót vág, esetleg grafikus, annak 50-ért a t3600 a bestbuy.
Aki a gyereknek akar otthonra pattogós gépet HO-ra, esetleg kisebb játékra megbízható fiatalabb gépet, annak meg a 4. Genes i5 a bestbuy 50-ért.
A vicces az, hogy az i5 integrált vga-jával még a GTA V is 30-40fps-el elszaladgál HD-ban. -
envagyok
veterán
3 évvel ezelőtt (2017.11) vettem először X58 lapot először 4/8 majd 6/12 magos procival használtam játékra is többek között.
A sok magot használó multis játékok pl BF1 akkor meghálálták a sok magot/szálat. Egy i5-6600K-ról léptem "vissza" mert olcsóbban kijött az X58 6 magos procival mint amennyiért a 6. Genes i5 félkonfigot eladtam.
[link]
Kb másfél évet használtam, az Asrock lap cserélve lett DFI-re majd Rampage II Gene-re, közben 2018.11-2019.03 között valamikor volt egy i7-6700k kitérő.
Majd 2019 tavaszán vettem a s2011 konfigot, amit gyors procicsere óta máig használok: [link]
Azért érezhető volt a különbség minden téren, miközben árban nem drágább. Kb 55k volt 16GB DDR3-2400-al, E5-1650v2 procival, ASUS Rampage IV gene lappal.
Egy Rampage II lap W3680 procival normálisabb DDR3 rammal se jön ki olcsóbban. A Rampage II Gene lapot nemrég adtam el 30k-ért, a W3680-at 12-ért.
De most jött hozzám pár Dell Precision T3600 s2011 4/8 3.8GHz xeonnal 16GB DDR3-1600-al, 635w táppal 45-50 körül viszik őket HDD/SSD nélkül.
Ezek fényében tartom a véleményemet.
Nem rossz az X58, szeretem is nagyon, egyik kedvencem, szórakozni, tuningolni, retrózni jó, gyűjteni is érdemes, mert fogynak rendesen a lapok, alig van már normális.
De napi használatra már annyira nem erőltetném. -
Chris Kiki
senior tag
-
envagyok
veterán
Kinai lappal nem, és természetesen out of the box írtam, egy utcáról betévedt átlag számítógépvásárló szemével.
Ipc-t nézve azért csúnyán meg kell húzni, lásd linkelt összehasonlítást, minimum 4ghz kell hozzá. És akkor még az avx stb hiányról még nem beszéltünk. Windows használat böngészés sokkal reszponzívabb egy i5-4690-el.
A 6 magosból egyedül az összes magot kihasználó feladatok profitálnak, de ha a húzott fogyasztást nézzük, akkor óránként kb 10ft a plusz, napi 4 órával számítva 40ft/nap, 1200ft/hó 15000Ft/év.
6 magos i5 se drága már, a villanykülönbségből pár év alatt kitermeli az árkülönbséget.De mondom, én imádom ezt a platformot, használtam is elsődleges gépnek, és most is használom 2008 retróra, és lassan rakom össze a rex3-at vízzel a most vásárolt i7-990x-el. Tuningolni is élmény volt, és most is az, de böngészni levelezni alapvető dolgokat csinálni van jobb.
-
Alpi.
addikt
Szerencsés lapválasztással tényleg láthatatlan tud maradni. Erre én is az uccsó lapomnál jöttem rá. 3, vagy 4 lappal volt dolgom, abbol egyiknél ezzel telt az idő 80%-a... mint egy tyúkketrecbe, folyamat a ramokat próbaltad egyszerre beterelni az ólba.
R3E -nél, ammellett, hogy olyan setupot enged, amit semmi előtte, auton lekezeli... ha nagy ritkán elsőre nem, akkor biosba látszik, hogy egy stick nem ok, rányomsz egy restartot, másodszorra eddig mindig fullosra javította.. de mondom, ritka, hogy kell egy második trainelés.
Mondjuk biztos vannak mindenhol nehéz párosítások, stb. -
Geri Bátyó
addikt
A W36xx-eket nem is említi az EVGA. Nem tartom kizártnak, hogy egyszerűen nem rakták be a BIOS-ba. Még az is lehet, hogy egy mikrokód-cserével mennének.
szerk: Nekem az X5675 ilyen. Minden mást támogat a Giga hivatalosan is, de ez a nyavalyás még moddolt BIOS-al sem megy (azzal nem bootol). Illetve megy, csak nem enged semmi tuningot.
Apropó: nem akar valaki egy X5670-et elcserélni egy X5675-re? -
-
Auratech
őstag
Jaja. A pciex vezérléssel kevertem, ami még az x58-ban benn van. A memóriavezérlő meg persze nincs. A teljesitményfelvétele meg 28w feletti. Arra emlékeztem, hogy az X79/X99 már egy huszassal kevesebbet fűt. Azért a 28w egy körömnyi felületről több, mint egy vasalón, azonos felületről.. Nekem 54 fokot mutat, ami a prociterhelés miatt feljebb megy, mivel mellette van. De ez se tetszik. Este aidás stresstesztet toltam és a proci alaplapi hővédelme elkezdett csipogni, mivel ment az óvatosan beállított 70 fok fölé. Nem úszom meg a babrálást a hűtőkkel.
Mikor a gpu is felvisított, lassult a melegedés, de akkor már a macska is gyanakodva méregette a csipogó gépházat..
-
Remus389
veterán
Szerintem el lehet érni a Westmere-rel is (talán) a 100 gigaflops-ot, de ahhoz jól ki kell hegyezni.
- 4,7 GHz-re kell húzni, ami kb a plafon vízzel, de talán 4,8 GHz is van
- jóféle tunning ram kell
- talán inkább a Windows 7-es, lecsupaszítvaAlpira gondolok
-------
Különben amit linkelsz nem ugyanúgy van beállítva, stress level -
Zé_Mester
őstag
köszi
azért kezdtem el gondolkozni a Xeon-ban, mert van itt tőlem nem messze Linzben egy srác, aki elég jó áron hirdet 3db X5690-et, de ahogy olvasom, ahhoz piszkálni kellene a lapot, azt pedig nem szeretném. úgyhogy akkor marad az 965 EE benne. sztem úgyis megy nemsokára hardverapróra, csak még kicsit nosztalgiázok vele -
rup1u5
nagyúr
Nekem nem kell mondanod!
Évek óta követem az árakat. Most azért már 190 euro körül hozzá lehet jutni és van jópár ebay-en. Én részemről kivárnám a 150-160 körüli árakat. Persze hogy gyorsabb-modernebb CPU-t olcsóbban kapsz csak ahhoz lapot-ramot is kell cserélni és úgy már nem éri meg. Pláne ha minden vizezve van mint nálam! Meg a modern játékok is kiábrándítanak manapság már úgyhogy nem kell akkora teljesítmény, viszont az X79 platform királyát azért birtokolnám.
-
Speed®
titán
Na ja, ld. Bloodrage..1 pin megfelezve, szétszívtam az életem, mire beüzemeltem az X5675öt benne, de csak alapon hajlandó menni (mondjuk ez lehet BIOS is, annak meg a fele halott). Egyelőre várja az elhatározást, pincsere vagy új foglalat legyen..utóbbitól picit tartok, láttunk már belehalt lapot, előbbi viszont ki tudja, összességében milyen állapotot eredményez, nem valószínű, hogy kímélve volt, figyelembe véve a kvalitásait
-
Ezért is írtam hogy a nagyrésze redundáns, és elég nagy részét teszi ki a pineknek a tápáramkör. De nem láttam még olyat hogy proci ki és beszereléstől ment volna tönkre lap. Azaz görbítettem már el pineket bőven sőt még volt olyan lapom amiből hiányzott is. De olyan még nem volt hogy ez miatt ne ment volna. Lehet csak szerencsém van, de akkor nagyon sokszor van szerencsém. Azaz rémlik olyan lap hogy nem ment a csatornák egyik fele (1156-os), de ott nem volt pont sok procicsere csak megdöglött a lap.
Szóval nem állítom hogy nem döglene meg a socket a sok cserétől de szerintem nem annyira gyakori. Habár lehet hogy s1366 érzékenyebb ilyen téren.
Ha lapot adok el akkor általában inkább egy gyenge procival adom el ajándékba a slotba s775-ösökbe van sok töltelék proci. s1366-osba meg ott a w3503 vagy akár milyen eladhatatlan 45nm-es kis órajelű proci. Van itthon műanyag védőm is de mint írtam én nem szeretem. Szeretek tartani ilyen extra pocikat tesztre. Pl ha gyorsan kell valamit megnézni akkor hűtőt sem rakok rá, windowsba bebootol úgy is csak 100% throtlingal.. -
jokeph
nagyúr
+1.
táp (VCC) és föld (GND) érintkezőkből sok van, ha ezekből esik ki 1-2 darab, az még nem tragédia, de ha ahogy írod is, az adatokhoz tartozóból pottyan ki akár egy is, instant dögrovás.
Vagy az IMC-hez tartozóból (kivéve s775/s771) 1-2, azt lőttek a triple/dual channelnek, illetve megfelelő pin kiesése esetén itt is rejtélyes BSOD-ok tömege jöhet. -
Valóban a sok procicsere miatt nem sikerült a világrekord tuning, haha azaz de sikerülne ha lenne normális hűtőm szóval én nem hiszek ilyesmiben. [link] 4ghzen bootol de annyira nem stabil hogy valid nem jön össze. Gyári stock lapos hűtő 1.8v vcoreal kissé gyilkos. De ez s775. Megöltem benne pár ramot 2.4-2.5v al.
ennek a lapnak a procicsere a legkevesebb. A lábak nagyon nagy része redundáns, szerintem felét ki lehetne szedni akkor is menne. Most szereztem OCZ 1066-os reapereket amik stabilak 1100 felett is, de a proci most sem stabil. Az a baj hogy induláskor már 60-70 fokos terheletlenül.
-
-
-
-
Geri Bátyó
addikt
Ugye, hogy fura? Felismeri, hogy Xeon (de a típusát nem), alapon működik is, de bármi tuningnál kékhalál.
(#46993) jokeph: Ha van cserébe egy x5670-ed, felőlem mehet!
Anno a i7 930 is ment 4 GHz-et 80-85-°C-on (léghűtéssel), de az 130 W-os proci volt. Ettől azt vártam, hogy a 6 mag dacára a 4 GHz 75-80- lesz. Szerintem tudná is. Most 1.2 V-on megy állandó 3.33-at.
-
Geri Bátyó
addikt
Az a baj, hogy nem tudok mikrokódot frissíteni. Próbáltam, elvileg jó a moddolt BIOS, de mégis lefagy az egész. A netről vadászott BIOS-okkal pont ugyan ez van és nem tudom, hogy miért. De ez csak az X5675-re vonatkozik, mert csak amiatt kellene frissíteni. Az X5670 már az utolsó (gyári) BIOS-ban is benne van.
-
Geri Bátyó
addikt
Én is arra gondoltam, hogy 4.2-4.3 a reális érték egy jó procival és jó lappal.
Az 5660 tuningnál is tudja hozni a 23-as szorzót? A 930-am csak az alap 21-et tudta tuningolva, a 22-őt már nem. Az 5675-ről meg nem tudok nyilatkozni, mert nem sikerült frissítenem a mikrokódot azóta sem. -
Geri Bátyó
addikt
Az elég korrekt helyett én azt mondanám, hogy elég ritka. Ez valami válogatott proci lehetett. Ráadásul az alaplapot is jó meg kellett nézni, mert a 214-215 BCLK már elég durva.
Persze nem akarom kisebbíteni az 1366-os procik és az X58 érdemeit, de azért ez egy extrém példa.
-
Speed®
titán
Ha megmondod mi a pin funkciója..QPI részleg "other", ennyit tudtam kimazsolázni. Egyébként OS alatt nincs gond érdekes módon, szóval él a remény, hogy nem létfontosságú. Holnap kiderül az 5675el..
BIOSt kellene még vadászni, az 1. halott, a 2., amivel megy, de ez P11, amit nem is lelek sehol, P9 volt elvileg az utolsó official -
Azért ne túlozzunk VRM tekintetében még ezer éve P4 időkben prescottoknál is volt hogy nem volt aktív hűtés. A maiakon meg van egy rakás fázis szépen elosztva. Az enyémen sincs hűtés akár 70-80 fokon is el kell mennie 130w-os procikkal. De való igaz tuning az szépen ki tudná nyírni. Desktop lapokon szerintem jóval gyengébb minőségű alkatrészek vannak mint egy WS lapon. Ezt abból is gondolom hogy pl dell optiplexket nem nagyon láttam megdögleni, vagy prescottos HP MT gépeket amik alapon is 60-70 fokon mennek.
Ramdriveot beállítom fixre, 64gb-ot osztottam le ramdrivenak, abban elfér az aktuális játék és marad sima ram is bőven. Átlag játék gondolom egy szálból olvas ssdről sajnos, de talán így is gyors lesz.
Most Sata2-n vannak az SSD jeim azért gondoltam hogy valami gyorsabbat állítok be. Aztán lehet hogy pontosan 0s-el lesz gyorsabb a betöltés. -
-
-
-
-
Geri Bátyó
addikt
-
Remus389
veterán
Akkor az X5675 igazából egy 3,33 Ghz-es proci, hisz még ha mind a 6 mag is van terhelve, akkor annyin jár, ha nincs terhelve, akkor meg nagyon visszaveszi magát.
Xeon X5675
3.07 GHz 2/2/2/2/3/3De akkor honnan jön a 3.07 GHz? Csak azért találták ki, hogy mondhassák hogy turbózik terhelés alatt?
-
Speed®
titán
Viszonylag lineárisan skáláz, nem javul a perf/watt ezáltal érdemben.
Erről a rövidtávon fejlesztés nélkül maradt, platformváltásra kényszerített userek biztosan másképp vélekedtek anno is. Nekem nyilván mindegy, csak sok év eltolással, olcsón ugrottam rá tesztelgetős céllal, nem buktam bele súlyos pénzeket..de pont emiatt nem is akartam soha uptodate lenni intel fronton..hülyének nézik a vevőiket :S
-
Speed®
titán
Papíron az L5645 jobb, de tippre az sem lenne jobb 4Gre tolva, ennyi lett volna a lényeg. Tehát 1366/6C12T fronton a 4G/1.2V jónak számít perf/watt. Komolyan nem értem mit nem értettél ezen elsőre
Ott is volt 32nm (Clarkdale i3/i5), de a Lynnfield i5/i7 sajnos maradt 45. Azt mondjuk a mai napig nem értem, miért nem hoztak oda is 32nmt..hamar kivérzett a platform emiatt. Persze ez a jó szokása azóta is megvan intelbának :S
-
Valóban de limitál a pcie slot 500mb/s * 4 = max 2gb/s ,8x 4gb/s már jobb. M2 meg asszem csak 4x pcie
Ramdisk meg tizenxGb/s alapból. Árban nyilván jobb egy ssd mert a ram 96gb az kb huszonx ezer ft. Fogyasztás sokadrangú hobbigépnél.
Emlékszem rá hogy az x6 nál sokat jelentett ssdhez (ocz vertex 3) képest is a ramdisk.
Sata2 és pcie2 limitació ellen szerintem jó. Normális sata3 kártya 10eft ami nem pcie1x. -
jokeph
nagyúr
No igen, a gyári spec szerint.
Egy okkal több, hogy beértem 3*4 GB-al.
Mentek is szépen közel 1800-on (nem erőltettem tovább, 2133 CL11-es G.Skill-ek vannak benne, a CPU tuningja számomra fontosabb volt, a lapot meg
- Asus P6T Deluxe - nem akartam kinyírni).Igazából 1333-on sem megy rosszul, 1600 CL9-el meg már bőven élhető (szerintem).
-
winhate
őstag
-
jokeph
nagyúr
+1.
14k-ért vettem az alig használt, még garanciás BeQuiet! Dark Rock Pro 3-at, és (AM4 kivételével) mindenre fel lehet tenni, a 4,6-ra húzott X5677-et síri csendben tartja hűvösen, vetekszik a jobb játékvizekkel.
Az enyém mondjuk csak egy SATA SSD-t kapott, meg egy USB3.0-ás pci-e x4-es bővítőt (2 back, 2 front).
Az NVME SSD-k mentek az s1151-be meg az s2011-be.
Alpenföhn Matterhorn Black rev c. 11k, nagyon jó kis hűtő, BeQuiet! Dark Rock Advenced C1, 11k, ez is kiváló, mindegyik dobozában, összes cuccával (persze, méretes ház azért ezekhez nem árt 160-163mm magasak).
-
schwartz
addikt
Es bootol is rola? Mert add-on kartyarol nekem nem ..
Ha nem lennenek olcso Xeonok a piacon, a kutyat sem erdekelne mar a platform. ( emiatt lett irrealisan magas a lapok ara is, gyakorlatilag vicc kategoria) Alapon az osszes proci harmatos, huzva meg zabal, Ha csendes mukodest akarsz, egy normalis huto tobbe kerul mint egy hasznalt hatmagos proci. Ah, en meguntam a szarakodast vele...
-
Alpi.
addikt
Kettonek olvastam az 5-ot, ok. Ettol meg ez nem mutat semmit. Pont nem a main timingokrol szol az egesz, plusz 1366-al nem tudsz modellezni ilyesmit, mert nem kepes hozni azt az nb freki limit miatt. Mintha 775-el neznenk, majdnem olyan. 1366 sokkal kozelebb van altalaban a dual channel-hez. Vagy akar meg alatta is lehet, ha pl. egy 1155-oshoz nezzuk magas ram frekin.
-
Alpi.
addikt
Pont az latszik, amit mondtam. Az orajel nagy befolyassal van latency-re. 1600cl7 20%-al kissebb latencyt ad, mint 1200cl6.
Az 1600cl9-ed itt nem igazan osszevetheto. Cr 2 es egy csomo subtiming is nagyon lazara van allitva.
Winrar az spec. egy ram savszelt igenylo benchmark. A valos felhasznalas azert nem nagy allomanyok beolvasasa, aztan irasa szintetikusan. -
|AP|
veterán
nem játszok méretesebb játékokkal, sőt leginkább semmivel
Photoshop, Lightroom, Archicad, ilyesmi az általános felhasználás. A GTX 1060 talán túlzás is ehhez, de nem árt a tartalék
Ami fontos lenne az a rendszer pörgőssége, alkalmazások megnyitása, stb. Ehhez jó lenne ha a rendszer egy minél gyorsabb SSD-n lenne, de ugye PCI-ról nem megy a boot.
Amit még megtehetnék, hogy a rendszer egy SATA-s SSD-n van, a munkák, Lightroom catalog, stb pedig egy NVMe-n, PCI slotban. Ezzel csak az a gond, hogy legalább 1 terás kellene, az meg nem olcsó, és azt sem tudom milyen gyorsan nyíródna ki a sok írástól (ha folyamatosan azon dolgoznék és a fotófeldolgozás is azon menne) -
Laraxior
titán
Nem, ez nagyon drága átalakító. Annyit nem akarok rászánni, mert ha esetleg majd újabbra váltok, akkor nincsen túl sok bukó benne.
Viszont nagyon meg vagyok elégedve az alaplap sebességével, és a PCIE sávokkal. Simán gyorsabb, mint az akkori Z270-es alaplapom a maga 20-24x sávszélével
Egyszerre futtattam a tesztet a két meghajtón, és hozta a max sebességetvs. Asus Z270 Strix
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Eredeti játékok OFF topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mini-ITX
- Wuthering Waves
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Windows 11
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest