- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- SONY LCD és LED TV-k
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
:AMF:
senior tag
válasz stellaz #115073 üzenetére
A Fiio subreddit alatt nem egy FT1 beszámoló volt az elmúlt hetekben, amiben arról írnak (osztanak meg fotót), hogy a kagyló és a pánt csatlakozásánál található csavar szétesik, eĺtörik. Nyilván sokat adtak el belőle, azért lehet ennyi hibás darab, illetve házilag javítható a hiba, de hát akkor is.
-
senior tag
válasz Yodamest #114757 üzenetére
Ha rendszeresen olvasod a topikot, akkor rájöhettél már magadtól is, hogy a régóta visszajáró tagok a saját tapasztalaton alapuló véleményekre szeretnek alapozni. Az évek alatt nagyjából megismerhető egy-egy topiktárs ízlése a beszámolókon keresztül, amit összevethetsz a saját tapasztalatoddal. Így ha később egy olyan fejesről ír beszámolót, ami Téged is érdekel, de még nem hallottad, akkor nagyjából be tudod lőni, hogy hogyan szólhat, neked tetszene-e.
Egy head-fi topiknál, youtube videónál ez az évek alatt szerzett tapasztalat, ismeret nincs meg, hacsak nem követed rendszeresen. Ezért nem kell számodra hiteles forráshoz irányítani azt, aki konkrétan ide visszajáró topiktárs véleményére volt kíváncsi. -
-
-
senior tag
válasz allnickused #114157 üzenetére
Fülhallgatókábel miatt miért a fejhallgatós topikban áll a bál?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Annak, aki szereti a görbéket:
FT1 Pro és Ananda Nano (fent), FT1 Pro és Edition XS (lent) -
senior tag
válasz Gzula[HUN] #114109 üzenetére
Igazából nem is elsősorban a hangja miatt, hanem egy szép "szobor" is.
Ha csak szoborként kell, egy Blon B8-at tudok küldeni, az is így néz ki. Évek óta porosodik a fiókban. -
senior tag
Fiio FT1 Pro
Nyitott, planár -
senior tag
válasz bitrograde #112986 üzenetére
SR80 nekem is van itthon, s4tch jóvoltából pedig a 225i járt nálam még korábban. Ezek még a régi Grado hangot hordozzák.
Valahol azt olvastam, hogy ezeket nem tanácsos nagyon pici kimenő impedanciával bíró fejhallgató erősítőre kötni, mert tovább erősíti azt az izgágaságot, amit Te is említesz. (Nem végeztem ilyen összehasonlítást, úgyhogy ezt nem tudom megerősíteni, csak gondoltam megemlítem.)
Illetve az sem mindegy (a kényelmen túl), kinek hogyan passzolnak a különböző párnák a füléhez. [link]
Az új x driver azonban más hangolású, sokan fanyagolnak is miatta a régi hangzást kedvelők közül. Én elvagyok mindkettővel, de az x-es hangvilág közelebb áll az ízlésemhez.nLali: Köszi a tippet. PCM chipes dac van itthon, bár gyanítom a PCM56 hangja más, mint a 1798-asé.
Ba cy lus: Mások véleménye a "Sennheiser fátyol" is...
-
senior tag
válasz Ba cy lus #112982 üzenetére
Nemrég még volt itt egy gomba avataros úriember, aki releváns tapasztalat nélkül, pusztán mérési görbék alapján mondta meg egy fejesről, hogyan szól. Mára eljutottunk oda, hogy pár perc hallgatózás után megmondja valaki a tutit egy egész fejhallgatómárkáról. És azt várja, hogy ezt valaki komolyan is vegye. Igazad van, tényleg vicc ez a topik.
Polllen: A Spartan nálam pár hónapja pihen, nem volt kedvem fűteni vele a melegben. Tök jól elvoltam az MFA2-vel. Ezzel jobban kijön a kellemetlen felső-közép kiemelés. Épp dac-ot keresek, hátha tovább tudnám ezt fokozni. Csak nem tudom eldönteni, hogy diy r2r irányba induljak, vagy próbáljam ki a Meier Daccord-ot (wolfson).
-
senior tag
válasz Ba cy lus #112977 üzenetére
Nem mondom, hogy élj együtt olyan fejessel, ami kényelmetlen. Csak fura, hogy bárkinek nekiesel, ha olyat mond a HD650-ről, ami neked nem tetszik. Mert ha így van, akkor szerinted a HD650 nem volt rendesen meghajtva, vagy ha igen, akkor meg csak 15 percig tartott a hallgatózás. Egy Gradonál ezek már láthatóan nem fontosak. Nem tudni milyen Gradot hallgattál, nem tudni milyen láncról és nem tudni mennyi ideig, de tudod, hogy nincs természetes hangzású közöttük és mindegyik kellemetlenül kiemel.
-
senior tag
válasz -NoVa- #110400 üzenetére
Amíg egyikünk sem hallotta ezeket egymás mellett, addig csak a találgatás megy. Érdemes így kezelni minden ezzel kapcsolatos kijelentést. Szerintem.
Bogyó bá' nemrég kifejtette mennyivel jobb elméletben a Little dot mkII, némi tuning után. De a Spartant továbbra sem hallotta. Head-fi topikban van egy tulaj, akinek történetesen van Little dot mkI, mkII és Spartan is. Azt írta, hogy a Spartan "out of the box" szól úgy, ha nem jobban, mint a Little dot-ok a kötelező tuning után. Kinek higyjek...?[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz RetepNyaraB #110072 üzenetére
Nosztalgiából elkezdtem előszedni a fiókból a vintage fejeseket. Egyik sem tudja azt (leginkább azt a transzparenciát), amiért a Hempet nagyon lehet szeretni, de egyik sem olyan gáz, hogy ne tudna a maga módján szórakoztatni, akár több napon át. Pl. 3 napja csak a DT880-at hallgatom és az Emotiváról úgy szól, hogy ihaj. Előtte a DT990, a Yamaha HP2 és a Sextett volt soron, bár utóbbinak kell 2 nap, hogy felpuhuljon a párnája, mert a sok állástól megkeményedik.
Szóval épp ezen a nosztalgia vonaton ültem, amikor szembejött a DT770 és elgondolkodtam rajta. De majd elmúlik, ha agyoncsapom a hifibogarat a Hemppel.Ba cy lus: Én nem vagyok igazi gyűjtő, mert egyből átalakítom őket cserélhető kábelesre.
-
senior tag
válasz Ba cy lus #110063 üzenetére
EDT770S nekem is van itthon. 3 éve vettem, amikor a vintage DT880-at. 5 percig volt a fejesen, sajnos meg sem közelíti azt a hangzást, amit a gyári párnájával tud, pedig a Beyer ezt ajánlja hozzá.
Azért kérdeztem, hogy milyen a DT770 gyári párnája, mert van egy nagyon szép állapotú '85-ös 770/600 Ebayen 140€-ért, Portugáliából. Egy pillanatig elgondolkodtam rajta, de aztán rájöttem, hogy a Hemp mellett ez is sokat lenne a fiókban. Pedig szívesen megfülelném.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz jippa #110062 üzenetére
Emlékeztem a korábbi beszámolódra a fejesről. Ez a Jean-Michel Jarre-os valami limitált DT770 kiadás?
Amit találtam belső képet, az alapján a DT770 drivere olyan mint a DT990-é (fém dudor középen). Ha elképzelem a hangját az Emotiváról a DT880 párnájával a DT770 zárt kagylójában... nem csak a mellkasomban érzem a basszust, hanem a túrós csuszát is felkavarja a gyomromban.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz lowzor #110035 üzenetére
Ha már hallottál rendes mélyhangot nyitott fejesen, akkor szerintem az X2HR mélyeit is helyén tudod kezelni.
stellaz: a szabadon álló acél pálcák között nem fut összekötő kábel
Valószínűleg a pálca vezeti át a másik oldalra a delejt. A Sextett is ilyen, a két pálcára kell forrasztani a másik oldalra menő jelet/földet. Érdekes, hogy mégsincs hatással a hangra. Én legalábbis nem hallok különbséget a két oldal között. -
senior tag
válasz Gzula[HUN] #110031 üzenetére
Ne vedd sértésnek, de attól, hogy sületlenségeket hordasz össze a Grado-ról 1 db meghallgatott BT-s példány alapján, az X2HR még nem fogja hozni azt a hangzást, amit BadPitt keres. Plusz Te magad írtad, hogy alaplapiról a magasok sem okésak. Illetve a "tényszerű" összehasonlításból valamiért kimaradt az X2HR-nél előforduló channel imbalance, amire a Grado figyelni szokott.
Ettől függetlenül megértem, ha valakinek az X2HR a Zisten... -
senior tag
válasz BadPitt #110015 üzenetére
Ha a természetesebb irányba mozdulnál, akkor szerintem az X2HR-t kerüld el. Az V.
Alaplapról hajtva nem sok lehetőséged van, ha normális hangot akarsz. Én egy X driveres Gradot próbálnék ki. Ebben az árkategóriában SR60x vagy SR80x. Szigorúan csak próba után, mert a kényelemnél (említett típusoknál a fejpánt) elbukhat a dolog. -
senior tag
válasz btraven #109823 üzenetére
Lehet félreérthetően fogalmaztam. Arra gondoltam, hogy nekem a 225x és a Hemp alapból jól szólt metállal, nem éreztem azt, hogy bármit módosítani vagy próbálgatni kellene a fejes hangján. A régebbiek közül az SR225i-t hallottam még, de az nekem (az SR80e-vel együtt) még egy másfajta hangvilág. A Hemp és a 225X számomra kiegyenlítettebb hangzású fejesek és nekem ezekkel nagyobb élmény metált (is) hallgatni.
Redditen van egy Grado sub, ott több 60X és 80X vásárlásról láttam/olvastam mostanában beszámolót. A legtöbb beszámoló lelkendezős, pedig van, aki komolyabb fejes mellé vette. Gondolom az X driveres verziók közelebb állnak a tömegízléshez, nem annyira megosztóak, mint a régebbi Gradok. Csak azt tudom javasolni, hogy hallgass meg egyet.
-
senior tag
válasz btraven #109811 üzenetére
Korábban már kipróbáltam a Hemppel és az SR80-al is ezt a telibe letakarást. Mindkettőnek gagyi hangja lett, ami a hasonló kialakításból adódóan szerintem nem meglepő. A 225x-nél és a Hempnél eszembe se jutott, hogy oda kéne tenni kezem 5-10-X centire, szerintem alapból jól szólnak metállal.
A Hemp hangján az is változtat, ha a rácsról leszedik a márkajelzést viselő fa köröcskét. [link] Lehet a többi Gradonál is működik a dolog, én még nem próbáltam. -
senior tag
válasz Gzula[HUN] #109804 üzenetére
Nekem sem ez az első szó, ami eszembe jut róla. Nekik viszont ez a neutral sound. Lehet valami korai, prototípus AI írogatja ott a cikkeket.
-
senior tag
válasz btraven #109657 üzenetére
Én csak a kábel vastagsága miatt láttam fanyalgást, a műanyagok miatt nem. Vagy figyelmetlenül olvastam?
Nálam amúgy a Hemp műanyagja nyikorog egy kicsit, amikor széthúzom a pántot és elfordítom a kagylókat, de használat közben nem. WD40 vagy Blu Tack kell neki?
Egyetlen dolog zavar igazán a Hempben, a 3,5mm-es jack. A merev, harisnyás kábel súlya, alátámasztás nélkül kinyírja a 6,3mm-es adaptert belülről és egy idő után kontaktos lesz. Át fogom szerelni 6,3mm-esre.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz HELLAFLUSH #109593 üzenetére
HomeMovie szerint...
Az a cég még létezik? Amikor az Emotiva erősítőmet vettem, olyan stílusban kommunikáltak, hogy végül inkább a gyártótól rendeltem meg az USA-ból. -
senior tag
válasz Blackhole13 #109477 üzenetére
Az X driveres 225-öt érdemes lenne meghallgatnod. Van benne dög és a mélyek is rendben vannak. Egy 225i-hez hasonlítva szerintem kiegyenlítettebb hangképe van. A fejpánt pedig fejformára alakítható, hajtogatással. A lapos párnák is kényelmesebbek, szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Bogyó bá' #109430 üzenetére
nekem maradnom kell a nagy ohmos vonalon
Nem kell. Építhetsz csövit kicsi és nagy kimenő imp.-val, mint a Hagerman Tuba.
"Véletlen" Grado-hoz is passzol, szóval ha nem jön be a hangja, átveszem. -
senior tag
válasz Bogyó bá' #109427 üzenetére
Mivel már eléggé belegabalyodtál ebbe a 6XX-be, így szerintem nyugodtan rendeld meg. Itthon ennyiért használtat sem fogsz kapni.
Mondjuk, én hamarabb vennék újonnan, jóárasított 225X-et, de ez az én problémám. -
senior tag
válasz Bogyó bá' #109425 üzenetére
Fizetést követően 1-2 napon belül feladják. Onnantól kb. 2 hét, mire megkapod (USA-HU utazás, postai vámkezelés, MPL szállítás). Legalábbis az utóbbi két rendelésemnél ez volt a menetrend. Vámkezelés költségét és az áfát lehet fizetni online. Mindenről jön email.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Bogyó bá' #109350 üzenetére
Pár, egyszerű alkatrészcserével nagyon szép hangúvá tehető - a tulajok leírásai szerint.
Tehát veszel 200 dollárért egy erősítőt, amiből csak a kínai csöveket és "pár" alkatrészt kell kidobálnod. És azokra gondoltál, akik nem meleg pákaheggyel szeretik várni a futárt? Mert azoknak ugyanennyiért szerintem jobb lehet egy Spartan, amit csak bekapcsolsz és hallgatsz, akár bütykölés nélkül.kis impedanciásokkal - szerintem - csak szenved
Szerinted. A Hemp elég jól elvan vele, pedig csak 38ohm és érzékeny. Nagyon. Oszt' mégis kussban van a Spartanról, se búgás, se torzítás. Ha pedig a zene és hangulat visszaadásáról van szó, simán oda merem tenni az MFA2-őm mellé.RetepNyaraB:
Nehéz a placebo vádja alól mentesülni, nekem úgy tűnik tényleg jobb lett. Szeparációban érezhetően. Kevésbé jön zavarba bonyolult hangképektől.
Szerintem nem placebó, én is ezeket tapasztaltam.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz RetepNyaraB #109343 üzenetére
Valamiért azt hittem, van.
Nem azt írtam, hogy jobb a Spartan, hanem azt, hogy több erővel bír 600 ohm-on. Az meg tény.-NoVa-: Az MFA2-őm most járt Bertalannál kétpólúsításon. Ajánlott úgy is meghallgatni.
-
senior tag
válasz RetepNyaraB #109340 üzenetére
Én vintage DT880-at és Sextett-et ajánlottam fel neki, próbára. Lehet, hogy magában már régen eldöntötte a HD600/650-t. Csak nehogy úgy járjon, mint a DT990-el.
Pedig érezhető, hogy az MF2 kevés alá.
És Spartannal milyen? Kicsit több erővel bír 600 ohm-on. -
senior tag
válasz Stauffenberg #108380 üzenetére
Nekem volt M50x. A gyári párnával nem szerettem a hangját. A mély terjengős, rámászik a középre. Lecseréltem Brainwavz Prostock Hybridre. Sokkal kiegyenlítettebb hangot ad. Kényelmesebb is a gyárinál, de nyáron ez is befülled.
A kérdés inkább az, hogy milyen hangot keresel. -
senior tag
válasz emiki6 #105180 üzenetére
Az meg hogy technikailag jobb a MFA, abban én kételkedem, mert csak :AMF: írt ilyesmit azthiszem, ami egyetlen adatpont.
A Hemppel nekem több infó, részlet jön át MicroFluentAmpon (extra, sötétebb opás). Térben is jobban pozicionáltnak tűnnek a hangszerek. Én emiatt gondolom úgy, hogy technikailag jobb. Ezek ellenére nálam is többet megy a Spartan, mert egyszerűen jobban tetszik a hangja. -
senior tag
válasz Ba cy lus #105166 üzenetére
Lehet a te képzeletbeli harcodban
Nem tűnt még fel, hogy két napja Veled jön szembe mindenki az autópályán?Te magad írtad le, hogy a Spartan nem MFA-szint.
Nem sikerült értelmezni, de legalább próbálod félremagyarázni, amit írtam.Mivel a tényekkel továbbra sem vagy hajlandó foglalkozni, így megadom Neked, amiért ezt a szélmalomharcot vívod: igazad van!
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Ba cy lus #105159 üzenetére
Ezzel indult az egész történet: De Spartannal meg hordozható cuccokkal... Nyelvészkedhetsz, ahogy akarsz, de Te minősítettél valamit, amit sosem hallottál.
itt annak a fejhallgatónak a technikai képességeiről volt szó
Nem, ebben a vitában erről nem volt szó, csak Te iderángattad a témát, mint ahogy az "erősítő karaktere" helyett is elkezdtél a HD650 karakteréről írogatni.saját, illetve régi HD650-tulajok jó/rossz tapasztalatainak tükrében ítélek meg egy párosítást (még csak nem is az erősítőt) rossznak.
Valóban nem ítéltél meg semmilyen erősítőt... az első bekezdésben is magamtól idéztem.Én inkább továbbra is olyan ember szavára adok majd, aki tapasztalatból beszél egy erősítő és fejes párosról...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Ba cy lus #105152 üzenetére
Az a baj, hogy épp, akik most a leghangosabbak voltak, sem hallgatták pl. A30 Próval...
Te pedig nem hallottad a Spartannal, de azért tettél egy kijelentést, amiben benne volt a téves következtetés lehetősége. Pollen hallotta mindkettővel. Bebizonyosodott, hogy tévedtél. Most pedig előadod a Sinesol féle mártírkodást, pedig rajtad kívül senki nem tett határozott megállapítást sosem hallott eszközök kapcsán. -
senior tag
válasz Ba cy lus #105142 üzenetére
Mármint szerinted önmagában a teljesítmény automatikusan alkalmas erősítést, jó vezetőképességet jelent?
Ha így gondolnám, én is Topping A30Prot vettem volna. (Bár most nézem, hogy 300ohmon az sem tud többet a Spartannál, tehát tudat alatt biztos így gondolom. )
A két erősítő közti teljesítménykülönbséget azért említettem meg, mert ha a Spartannal alulerősített a HD650, akkor a DX3Pro+-al méginkább az lehet. Ilyen felállásban a "megtolt mély" szerintem az erősítő karakteréből fog adódni.szerintetek ez az erősítő minden fejhallgatóhoz is jó
Kérlek, ne adj a számba olyat, amit soha nem állítottam. Én leírtam pl. az MFA kapcsán is, hogy technikailag a Spartan felett áll. Helyén kell kezelni a Spartant ugyanúgy, ahogy a HD650et is. És lehetőleg meghallgatni, mielőtt lefikázzuk. -
senior tag
válasz Ba cy lus #105135 üzenetére
Igen, elképzelhető, hogy a Spartan karaktere mellett az alulerősítettség eredménye is megjelenik a hangképen. De ehhez ki kellene próbálni.
Ha abból indulok ki, hogy a DX3Pro+ erősítője 250mW@300ohm, a Spartan meg 1W@250ohm, akkor a Spartan kapcsán megjegyzett "megtolt mély"-ből én inkább az erősítő karakterére következtetnék.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Ba cy lus #105133 üzenetére
A Spartan minden fejesnél megtolja egy kicsit a mélyet, nem csak a 650nél. Így szerintem az erősítőre jellemző karakterből vontál le technikai következtetést, ami vagy igaz, vagy nem. Nem ismerem a HD650-et, tehát akár igaz is lehet. De pl. egy 225X/Hemp esetén biztos nem igaz.
Talán még nem került szóba: a Spartan kb. 1W-ot tud 250ohm-on.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz gretzky77 #105123 üzenetére
X2HR és 225X volt. Az X2HR nem maradt sokáig, mert nekem bántóan sok méllyel és háttérbe tolt középpel tette a dolgát. A 225X meg azért nem maradt sokáig, mert instant Grado függőséget okozott és Hempre cseréltem.
Viszont próba nélkül ne vegyél Gradot, mert ha kényelmetlen, akkor hiába a jó hang.
Miért pont a 325X? -
senior tag
válasz RetepNyaraB #104996 üzenetére
A Grado-knak 8 eres kábele van. Szerintem csak a harisnyától merevebb, mint az első szériás Hemp-ek kábele. Emlékeztet a Kácsa által használt merev harisnyákra.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz CoroStar86 #104484 üzenetére
-
senior tag
válasz CoroStar86 #104432 üzenetére
Hosszabbító kábelt vehetsz hozzá, ha kell a 3m. Gyári is van, 12 és 15 láb hosszban (3,6 és 4,5m).
-
senior tag
válasz Polllen #104327 üzenetére
Hey there I run Spartan Music so can answer some of the questions. Basically we worked with Wangs to make this amp but there are some differences beyond visual. Firstly, there are some modifications made inside the amp. I found that that there was a little bit of noise in the left (or right, I can’t remember!) channel. You could hear it when there wasn’t anything playing, and it was really annoying me so I got an amp tech to look at it and applied his recommended adjustments.
Secondly, I’m not sure how it is now, but the Wangs amp shipped with stock Chinese tubes. We use either EHX or JJ Electronic.
Apart from that they’re basically the same. We sell the Helot in Europe and Wangs are free to sell their version in the US. If anyone notices too much noise in their Wangs amp shoot me a message and I can let you know the mod.
[link]
Az "amp tech" nem tervezett, csak javasolt némi módosítást. Amit az utolsó mondat szerint bármelyik Wang's tulajjal megoszt, ha kéri. Az oldalukon gondolom ugyanerről a módosításról írnak... marketingül.RetepNyaraB: nem ez volt a célom, csak némi pontosítás.
Apró érdekesség, hogy a csövek fűtése 6.3V-ról megy a Spartanban.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz RetepNyaraB #104323 üzenetére
"Ha a Spartant a 600-ra tervezték (a gyártói oldal szerint)"
Én a gyártó oldalán csak " We recommend Sennheiser HD600"-at látok. Egyébként a Spartan Music-nak nem sok köze van a tervezéshez. Ez egy kínai erősítő Spartan logóval. (Az Amazonos termékfotón HD650-el. ) -
senior tag
válasz RetepNyaraB #103794 üzenetére
Egyelőre Alis panelből meg itthon tekertetett trafóból kap egy 24Vos tápot, mert azt bele tudom tenni egy olyan dobozba, amilyen a MicrofluentAmpé.
emiki6: Ha megvan a szinergia, akkor csak hallgatni kell.
-
senior tag
válasz emiki6 #103756 üzenetére
100k-ig dögös fejes témában először nekem is a 225X jut az eszembe. Én black friday idején vettem, 25% kedvezménnyel az extremeaudio-tól. Lehet, hogy náluk meg is tudnád hallgatni. Kölcsön adni csak egy SR80-at tudnék, de az nem olyan harapós.
Ha már ötletbörze... a Spartan mellé vettem egy MicrofluentAmp-ot (extra, enyhén sötét opa-val). Technikailag a Spartan felett van, gyorsabb is, mindemellett kellemes meleg hangú. Talán a 400i-be tudna egy kis dögöt csempészni, bkercso is 4xx-el használja, ha jól tévedek.
Aztán jöhet a 225X novemberben. -
senior tag
válasz bajnokpityu #103702 üzenetére
Feltételezve, hogy normálisan lett megtervezve és megépítve, mi szokta okozni a problémát ezeknél az eszközöknél?
-
senior tag
Az Android 14-el érkezhet a bitperfekt mód: [link]
-
senior tag
-
senior tag
válasz vlaca2 #103619 üzenetére
Végre jutott időm arra, hogy ránézzek a Sextett-ekre. Mindkettőn sima a párna felszíne, nincs rajtuk repedés. Pedig az egyiket majdnem 2 éve vettem és csak egyszer volt a fejemen.
-
-
senior tag
válasz errorcode06 #103606 üzenetére
Én a helyedben inkább egy csöves fejhallgató erősítőt vennék az 58X mellé. Pl. Spartan Helot 2x bőven belefér a keretedbe, ~200EUR Amazonról. Ha a gyári csővel is kevés lenne a basszus (bár ezt kétlem), akkor egy Tungsram cső azt is megoldja.
RetepNyaraB: Hosszabb szünet után a gyári párna zavaróan kemény tud lenni, de néhány nap használat után felpuhul és utána szerintem nagyon kényelmes. Az egyik legkönnyebben szervizelhető fejes a K240, nyugodtan próbálkozhatsz vele.
-
senior tag
válasz HELLAFLUSH #103557 üzenetére
Hirdet egy oszcilloszkópot és egy Beyer A20at is. Mindegyikről ugyanabban a környezetben készült kép. Szerintem nem kamu, de az óvatosság sosem árt.
-
senior tag
válasz bitrograde #103515 üzenetére
Nekem akkor szólt így, ha a szivacs nem feküdt rendesen a fülemen. Ha a fejpántot a fejformádhoz alakítod, azzal általában megoldható a probléma. Mivel a 225i nem a sajátom volt, így a fejpántot nem hajtogattam, kézzel rátartottam kicsit és úgy jó volt.
Valamiért Gradoék szeretnek spórolni a fejpánt drótján. Bezzeg a Hemp már a dobozból kivéve is jó volt, csak a szorítóerőt kellett beállítani.Ba cy lus: a történeti hűség kedvéért megjegyzem, hogy én nem a mérésbe kötöttem bele. Egyébként a mostani mérésnél az "unsmoothed" azt jelenti, hogy nem lett kisimítva a színházi drapéria a mérőmikrofon alatt?
-
senior tag
válasz bitrograde #103509 üzenetére
S4tch jóvoltából járt nálam is egy 225i. Nekem a vintage fejesek mellett egy harsányabb, kissé mélyszegény fejesként maradt meg. Ráadásul kényelmetlen is volt a gyári L-paddel. A 225x gyárilag lapos, (szerintem) kényelmesebb F-pades és az x driverek is más világ. Szerintem a 225x egy sokkal univerzálisabb fejes, kiegyensúlyozottabb hangképpel. Az első olyan fejesem volt, amin bármilyen zenét jó volt hallgatni.
-
senior tag
válasz bitrograde #103502 üzenetére
Melyik 225?
-
senior tag
válasz szaki58 #103105 üzenetére
Fejtsd már ki kérlek, hogy mit jelent ez esetben a "megetetett" meg "kijózanodtam", mert eskü nem értem. Azt írtad korábban, hogy a rezesek rezesként szólnak a GS2e-vel. Ha átvert a Grado, akkor én a kijózanodásból arra következtetek, hogy valójában nem tudod megítélni hogy milyen a valósághű rezes hang egy fejhallgató esetén. Hiszen ha tudnád, akkor a Grado (vagy bármi) nem tudott volna átverni.
-
senior tag
válasz letoltobeze #103091 üzenetére
Amiről Te írsz, az a fejlődés, amiben jó esetben felfedezhető valamiféle tudatosság és alázat. Ha visszaolvasom a kedves fórumtárs elmúlt egy évben írt hozzászólásait, akkor én inkább csapongást, fellángolásokat és kinyilatkoztatásokat látok. Értem hová akar kilyukadni, de egyszerűen nincs meg a koherencia, nem áll össze kép. És emiatt számomra teljesen komolyan vehetetlen. Ugyanezt érzem a majdnem grafénos kínai gyeplővel hájendbe vágtató másik fórumtárs hozzászólásait olvasva is.
Egyiküket sem akarom megbántani, őszintén kívánom nekik, hogy érjék el azt a szintet, amire vágynak és hallgassák jó egészségben, boldogan. -
senior tag
válasz szaki58 #103070 üzenetére
Ne vedd sértésnek, ha valaki felvont szemöldökkel fogadja ezt az újabb fellángolást. Októberben még arról írtál, hogy az RS2e-n a rezesek rezesként szólnak, amit a Hifiman felpuhít. Hallottad hogy meggyantázták-e vonót. Hallottad, amikor a zenész a fúvókán megindította a hangképzést, amit a Hifiman nem mutatott meg. Most meg egy hangmérnök megmérte az RS2e-t és már az orrodat befogva tolod arrébb a dobozát. A Susvarás ismerősöddel együtt. Aki októberben még azt kérte, had maradjon nála még egy nappal tovább az RS2e.
Ha az RS2e képes volt becsapni a hallásod, akkor a Soltanus nem teheti meg ugyanezt? Most már tudod mit hallasz?
Mi lesz idén októberben... Stax, Shangri-La, CRBN?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Óra topik
- Iqos cigaretta
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- lenovo yoga 7
- Új Windows 7, 8.1, 10, 11 telepítő pendrive-ok, pendrájvok és telepítőlemezek, DVD-k
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
- Noctua NH-U12S redux - 120mm (NH-U12S redux) Proci hűtő