- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- OLED TV topic
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horvi
őstag
válasz
hoffman_ #56832 üzenetére
Köszi szépen. Fasza képek nagyon, jól összeraktad a gépet. Én most várok még 1-2 alkatrészt és indul nekem is a build. Látom raktál alulra egy slim ventit. Na ott nekem elvérzik majd a dolog mert csak SFX-L tápom van az meg túl nagy.
Sajnos az olcsó tophatről amit a Louqe szórt arról lemaradtam, de találtam máshol így berendeltem. Aztán majd ha nagyon nem tetszik a ház úgy, meg a hőmérséklet értékek is jók lesznek akkor max nem használom. Ami ház neked van az a Limestone szín? -
PROTRON
addikt
válasz
hoffman_ #56830 üzenetére
"szinte minden RTX3000 és 4000 GPU így van kialakítva, nem csak a Founders."
Az elején még valóban így állt a dolog, de aztán sok olya példány lett, amelyiknél nincs ez a pass-through a hátulsó részen, meg is látszik a gpu ram hőmérsékleteken.
Egyébként a MSI Suprim X széria esetln pl a hátlap takarja a leghátulsó ventinél az áramlást és az egyik legjobb hűtésnek tartják 3xxx esetében.Pont azért estem megint problémába, mert lenne 3080 TI supmri X ami erősebb gyári OC-val rendelkezik a 3090 sima Suprim X-hez, emiatt minden tesztben veri a saját márka-saját VIP kategórián belüli 3090 vetélytársat.
Aminek az egyetlen előnye hogy 2x akkora ramja van...meg persze munka felhasználás terén nagyobb a potenciál a több számoló egység miatt.
Cserébe %-osan jelentősen drágább. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
hoffman_ #56837 üzenetére
Én most T1-ben gondolkodok, az új titánium nagyon bejön, csak hát az ára...
Tinkercadhez. Javaslom nézegess mindenféle venti rögzítő tervet pl. thingiverse-en és ha valami jó alapot találsz, akkor azt lehet importálni a tinkercad-be és akkor abból kiindulni vagy csak referenciának használni ahogy dolgozol. Pl. az SFX táp rögzítő helyeihez is találsz példát, pl. ebben itt látod hol vannak a csavarhelyek. Stb.
Én agyaltam rajta, hogy megveszem a Ghost S1-et, plusz a custom spine-t, és csak azért is megtervezem hozzá, de aztán úgy voltam vele, hogy akkor már egy T1 inkább. Valahogy nekem jobban is tetszik. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
hoffman_ #56828 üzenetére
Én múltkor amikor levitték az S1 árát 60 körülire, akkor próbáltam felkutatni - pont amiatt amit írtál, hogy kell egy egyedi gerinc bele, meg még egy ilyen hogy használható legyen - de feladtam végül, nem találtam meg.
Egyébként ha kísérletezős kedvű vagy, és van is otthon 3D nyomtatód, akkor lehet meg tudod tervezni te is, pl. egy tinkercad-ban egész jókat össze lehet dobni.Mondjuk a végleges nyomtatás más kérdés, ez tuti ABS, az meg macerás. ...aztán akkor a beleölt idővel kb. ott vagy, hogy lehet olcsóbb lett volna megrendelni.
Szerk.: Látom ezt lassan sikerült megírni és elküldeni.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
hoffman_ #56645 üzenetére
az ITX és a "vinnék" összeegyeztethetetlen fogalmak. csak mert ilyen fórumokon van pár elvetemült akik az ilyen törpe rendszerekre izgulunk, attól ez még egy brutál kis piac.
szvsz a NAS-t el kell dugni és akkor kit érdekel hogy zúg-e vagy sem. nvme-kből NAS-t csinálni meg az ágyúval verébre kategória.
-
Qkackca
őstag
válasz
hoffman_ #56405 üzenetére
Gyorsan készült, béna pasztázással, enyhén beszáradósan. Szóval abszolútértékben nem biztos, hogy mérvadónak venném a hűtési teljesítményt. Inkább egy adatpont a sok közül
Viszont a két mérés egymás viszonylatában helytáll.
5600 & Thermalright Axp90x47Minden proci beállítás alap, semmi állítás, egyedül a ram sebessége van beállítva.
-
Patice
nagyúr
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hoffman_ #56307 üzenetére
A sok olcsó bányász kártyával szerintem már nem az nV-t támogatod.
Undervoltolj. Nekem is -40W a RTX 3070 -em most kb., picit lejjebb húztam gyári órajel alá, nem is tudom már melyik teszt ment közben, talán a Unigine Heaven, 240W helyett lett 200W.
Szerintem az a gerinc nv kártyákhoz must-have....ha már a "sport", még át se költöztem az DAN A4-SFX-be, de már az akciós Ghost S1 árakat nézegetem.
-
Rick4
félisten
válasz
hoffman_ #56292 üzenetére
Itt nincs VGA, az alaplapi cuccos meg az összes 2D alkalmazásra sokkal több is, mint kellene, szóval nekem a nyers teljesítmény számított, de a húgom most rakott össze magának gépet, neki a tesztek alapján a Ryzen 5 5600-ast ajánlottam egy Gigabyte B550 Gaming X V2-vel, az a lap ugyan nem ITX méret, de azt a vonalat követve nem lesz benne meglepetés, a lap tudja a 4.0-t, nála is jó kombót alkotnak, és ugye a procinál is megy pcie 4.0.
Nálam a lap ugyanúgy B550, az tudná, de it tmax az nvme ssd-nek lenne értelme, az meg hogy most 3500 vagy 6800MB/s, majdnem hogy nem érezni.
Szóval a procinak akár ez, vagy ez a vonal is tökéletes lehet oda, ahol dVGA van betéve, akkor kár a G-s végű procikban gondolkodni.
Nekem összességében nagyon bevált a cpu, mindent tud, ami kell. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
hoffman_ #56292 üzenetére
Mielőtt lecsapsz rá, létezik az 5700X is, az 65W TDP.
Az 5700G pedig csalóka, mert külső GPU-val sem engedi olyan magasra a proci rész fogyasztását mint egy 5600X mondjuk. (Vagy csak lehet nálam nem stimmel valami, bár eddig konzisztensen ilyen volt amikor teszteltem.)Szerk.: Ja és a 3600->5600X váltásra. Szerintem érezhetően jobb az 5600X. Én 2700-ról váltottam 3600-ra, az valahogy nem jött be, aztán 3900X-re, na az mindenre sok volt
, most vissza 5600X-re és nem érzem hátrányát. Persze valszeg egy 5700X még jobb lenne, dehát az nem ~70.000 Ft. mint az 5600X volt HA-n.
-
Rick4
félisten
válasz
hoffman_ #56283 üzenetére
5700G-m van, adataimnál ott van minden, iszonyt jól szalad a komolyabb intelekhez képest is, le tudok komplett fogyit is mérni, ha kell, meglepő, de nem zabál és nem kazán. Életem egyik legjobb procija, pedig pár intel generáción túl vagyok. Egyvalamit nem szoktam húzgálni, alapon megy, talán a ramnak adtam egy picit, böngészek 20-30 ablakkal, mióta bent van, semmi se akadt...
Összehasonlítási alapok is vannak, itthon vannak a régi gépek is, i7-6700-i7-8700, i5-10600. -
-
Rick4
félisten
válasz
hoffman_ #56131 üzenetére
Annyira nem érdemes sietni, hogy valamiért ez jut eszembe.
Egy éve szeptember közepén vettem pesti hivatalos kiskerben az Asrock B550M-ITX lapomat, 44K volt a bruttó számlás ára. Most ugyanaz 74K. Akkor 206K volt a synology DS920+ nasom, most 246K. Bármit veszel, az holnap drágább lesz, és mivel mindjárt november, utána meg karácsony, addig már infláció meg minden más nélkül se lenne semmi se olcsóbb.
Szóval ez nem túl jó tanács... -
Victorio
aktív tag
válasz
hoffman_ #55750 üzenetére
Nem vagy egyedül vele.
A régi 5.1 Kenwood egy klasszissal szebben szól S/PDIF-en, mint az új Onkyo HDMI-n.
Ráadásul még nem bírtam rájönni, hogy kellene beállítani, hogy kizárólag hang kimenetként kezelje a Win a HDMI-t. Ha rádugom abban a pillanatban megjelenik az eszközök között +1 kijelző. Ha duplicate-ra állítom a kezelését akkor elrontja a frissítést meg a felbontást a monitoromon. Ha extendre, akkor kimegy oldalra az egér, meg néha misztikus módon oda nyit meg ablakot. Ha meg letiltom a kijelzőt nincs hang se. -
flashpointer
őstag
válasz
hoffman_ #54304 üzenetére
Feher hazzal lett volna az igazi de ebben a hazban csak ilyen szin volt ugyhogy majd ha lesz valami alternativa akkor majd legkozelebb olyat : ) pl ez a sapphire haz sem lesz rossz csak az uveglap helyett lehetne valami perforalt.
Azt a karit nezegettem mar par hete, mindenhol 1300-1400+ volt, aztan kaptam egy spamot az asustol h akcioik vannak a webshopjukban amirol nem is tudtam h letezik ,gondoltam ranezek mert amugy ki sem adta sehol talalatnak (arukereso vagy google v barmi) hogy letezik VGA ott is, aztan veletlenul lattam hogy 1100 ojro Bundleben (most is epp kaphato, eddig nem volt, illetve a vasarlasom utan egy nappal mar 1050 volt). Azert vettem meg mert ez a legkevesbe tularazott, amugy is valami 800+ euro, igy csak huszon%-al kerult tobbe az MSRP-nel
Na meg mindig is ilyen karira vagytam, sosem ertettem miert nem tesznek a VGA-kra nagyobb bordat mikor egy 100wattos procira racsapjak a kilos hutest... Ugyhogy remelem a jovoben tobb ilyen egyuttmukodes is lesz, full nyitottam nem hallottam _semmi_ szelzajt jatek kozben, elotte egy 3070 Suprim X volt de az ehhez kepest full zajos volt pedig arrol sem sporoltak le a hutest. Viszont igy mar a Corsair 650-es tap a gyenge lancszem mert annak meg porizik a ventije rendesen.
Persze coil whine van rendesen de mar kezdek vele megbaratkozni, harom 3070-es kari is volt mar nalam es mindegyik nyomta rendesen... max nem votl anynira feltuno mert elnyomta a venti zaja
-
Rick4
félisten
válasz
hoffman_ #53401 üzenetére
Jaja, sajnos annak vége, de használtan még érdemes ezeket megvenni, lehet belőlük tlaálni itt- ott, ez a legjobb, ami csak létezik... Értthetetlen, hogy megszüntették, de persze a részvényeseknek csak az osztalék számít...
Én se nagypályázok, a projektorom kb ugyanannyi pénz lehetett, mint a tévéd, persze hely is kell az ilyesminek, de egy 65-ös tévéhez képest óriási élmény.
-
Rick4
félisten
válasz
hoffman_ #53399 üzenetére
Hmm, jól hangzik a marsmallow, de oldalt az sd kártyán bedugsz egy coreelecet, és kinyílik a világ, se az androidos lejátszás, se az okostévés bohóckodás nincs a közelében sem, amit egy ilyen kis cucc tud egy sd kártyra írt coreeleckel.
Én nem tévézek, hanem projektorozok, 3m képátlóval megint más, okostévé sose kellene.
65"-os 4K LED TV volt az előző monitorom.Nekem is minden egykézben kell, a megoldás nálam erre egy logitech harmony touch lett, csatornát a fel- le gombokkal váltok, ami a linuxos 4K műholdvevőt vezérli, de ha hangerőt adnék, a táv a pio erősítőt hergeli. Minden eszköz távja el van csomagolva. Ha tévéznék, egy gombnyomásra (pontosabban az érintőképernyőn az avtivityre nyomva) bekapcsolja a beltérit, bekapcsolja és a TV bemenetre teszi az erősítőt, bekapcsolja a projektort, minden gomb a megfelelő eszközt vezérli, ha a filmezésre nyomok, akkor kikapcsolja a beltérit, bekapcsolja a médialejátszót, bekapcoslva hagyja a projektort, átteszi az erősítőt a blu-ray bemenetre, és minden működik ugyanúgy.
Mindezek miatt nem is tudom igazn, hogy működik a transzkódolás, utoljára valami lábtörés miatt ültem 8-10 éve a röntgen váróban, és akkor indítottam el telefonról egy filmet plex segítségével... -
petir
senior tag
válasz
hoffman_ #53374 üzenetére
Lehet nem írtam jól..
Az LG TV-k távoli Plex lejátszás esetén kényszerítetten transzkódolásba kezdenek de a TV ezt nem tudja megoldani csak kérni - a transzkodolast a plexre bízza vagyis a szerverre jelen esetben a DSM-re.
A trankodolashoz leginkább processzor erőforrása kell ezt amúgy DSM alatt látod is ha elinditod a filmet távolról és szerencséd van lehet belekezd az erőforrás figyelésnél a CPU kiugrik piros tartományba majd 100% és innen vége a dalnak....Jól értem, hogy Neked ASRock Q1900-as lapod van és használod Te is a Plexet? Esetleg PlexPass-od is van? Mert én már kínomban azt is megvettem
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
hoffman_ #53303 üzenetére
ez megeshet, bár a bordát kézzel nézegettem anno, nem vettem észre enyhe melegedésnél többet.
simán lehet hogy csak azért mert annyira fos a termikus kontaktamúgy komolyan, én nem értem miért nem lehet értelmes VRM hűtést tervezni, nem bonyolult. kell egy coldplate, egy heatpipe, meg egy jó sűrű finstack és kész. folyton ezeket az edgelorg mega gémer szarokat erőltetik, csak a dizájn az érdekes ferde vágások, párducok, tankok. meg persze RGB.
-
PROTRON
addikt
válasz
hoffman_ #53303 üzenetére
Az tény hogy legtöbben nem használják ki a nagy sebességet.
Egyébként csak a legdurvább SSD-k ilyenek, a sima 970 EVO még nem annyira, csak a PLUS és attól fölfele...nomeg ennek az oem gyártók által laptopokba pakolt verziója.
Ezutóbbi van itthon és aktív hűtés nélkül, szimplán az alaplaphoz adott "hőpajzsal" a valódi hőszenzorja (értsd nem az amit a HW info annak vél, hanem a tényleges) szerint azonnal felmelegszik és meg is jön a throttling... -
PROTRON
addikt
válasz
hoffman_ #53301 üzenetére
Viszont a VRM hődetektálása a legtöbb alaplapon kaki, mivel nem tudják fizikailag a megfelelő helyre pozícionálni az érzékelőt. Ha ránéznél hőkamerával rendesen kerekedne a szemed hogy igan is 60 fok fölött jár...mondjuk 110 fokig vannak méretezve, de ott már csak pár ezer üzemórát kell kibírniuk, szal alig pár évet.
Az SSD terén ha az adatlapod szerinti 8200-as van akkor érthető miért nem tapasztaltad a 970 EVO PLUS-ok elképesztő elszállását hőmérséklet terén, akkor nem kapcsolnád ki a ventit.
Mármint az a heatsink a PLUS-ról nem tudná kellően elszállítani a hőt hiába lehel rá a proci venti.A hangerő terén ha valaki akarja, tud úgy tervezni alaplapot hogy jó venti kerüljön bele, szal hihető hogy nem érzékelted mondjuk egy eleve zárt házikóban.
-
PROTRON
addikt
válasz
hoffman_ #53246 üzenetére
Gondolom arra érti hogy muszáj neki a platinum, meg a minőségi gyártó, nem akar arra ébredni hogy valami elszállt, ugyanakkor addig is a minél halkabb és alacsonyabb fogyasztás a cél.
Én ugye most szereztem egy 150W mean-well tápot meg egy inter-tech 200W pico-psu NAS ( 4 db sata csati, külön leágazás cpu-hoz), ami alapból coil wine-os, eléggé dűhítő frekvencián. Továbbá egyelőre úgy néz ki több teljesítményt igényel mint ugyanazon terhelés mellett egy 450-es 15 éves chieftec.De ha ennyire fáj a platina egységek ára akkor ehhez mit szólsz?
[link]
Mert ez a leírás alapján minden igényed teljesíti, kivéve az árat. -
Qkackca
őstag
válasz
hoffman_ #53246 üzenetére
Pedig én biza a Silverstone mellé tenném a voksot.
SST-ST45SF V3.0 80 PLUS Bronze - 70 Eur
SST-SX500-G v1.1 SFX Netzteil 80 PLUS Gold, modular - 112 Eur (kb +35 eur a szállítás +áfa)
De ha mindenáron platinum kell, akkor a Corsair 450 Platinum az beleférhet a keretbe vagy úgy +30%-ért a Seasonic Prime Fanless sorozatból vagy Silverstone Nightjar?A 450-es Seasonic itthon is szokott lenni.
Ha félpasszív akkor meg inkább az sx500-g. Annak se hallottam még a hangját (r7-2700+gtx 1070) A 450-esből pedig a v2 verzió megy a másik gépben, az is csendes számomra.De ez a kicsi is, energia hatékony meg olcsó is? Tudod... ebből kettőt választhatsz, szerintem.
-
HookR
addikt
válasz
hoffman_ #52665 üzenetére
Szvsz. egy meglehetősen korrekt, megsüvegelendő alkatrész-elrendezéssel gazdagította a Mini-ITX házak választékát, ami amellett, hogy méltó az elismerésre, nem véletlenül talált számtalan követőre. (Attól most jóindulatúan tekintsünk el, hogy amúgy az érdem egy része a fórumos közösség folyamatos visszajelzésének tulajdonítható.)
És mint írtam fentebb, a keresőbarát kifejezés mivolta a másik ok, amiért eredendően nem változtatok rajta, legfeljebb kiegészítem konkrétabb példával a pontosítás kedvéért."azt mondjuk nem is értem, hogy mi ezeknek a létjogosultsága, egy az egyben az a design és gyakorlatilag az ár sem kevesebb, Ghost pedig most van a piacon."
Amennyire tudom a kínai néplélek kevésbé gondolkodik individuumokban. Érdemnek, az érvényesülés egy kívánatos módjának tartja a már bizonyított ösvény követését. A másolás fogalmához - az európai értékrenddel ellentétben - pozitív konnotációt társítanak.Ha az Acat X1, meg az Aklla A4 Pro (és A4v2) tűnt eddig arcátlan koppintásnak
, akkor mit szólsz majd a következőkhöz?
:
-
-
Chaser
legenda
válasz
hoffman_ #51737 üzenetére
jobbat már láttam, van is itthon olyan táp ( : designban jobb a corsair pt kábele, másik táp és a hosszabbítók is 16-18awg-sek, úh. nem tudom miből készítik a corsair kábeleit
az viszont fail, hogy olyan merev mint a qrva ég, miközben rövid - amit láttam sokan megszívtak és szóvá tették, corsair válasza szinte mindig az, ez kis gépekbe való táp ahol szűkös a hely..jogos, csak akkor mért b@sszák el merev kanócokkal?-
ez volt az első amikor megfogtam, ezek a kábelek pocsékak...hiába szépek -
Qkackca
őstag
válasz
hoffman_ #51705 üzenetére
450-es silverstone, meg 500-as sx500-g van nálam. Engem nem zavar egyik hangja sem.
tlac: én 3,5''-os,WD Purple-t használok évek óta, atx-be meg itx-be is. Igaz nem egészen a specifikáció szerinti 24/7-ben mennek meg nem is dvr-ként van használva, de eddig minden oké.
A seagete-ek között még nem találkoztam csendessel, nekem eddig ezek voltak a leghangosabbak a 2,5-ösök között. -
-
Chaser
legenda
válasz
hoffman_ #51574 üzenetére
a gvh megvágta őket kb egy éve kis mrd-vel, azóta lehet másképp állnak dolgokhoz
de eddig ellállással nekem pl semmi gondom nem volt - a bénázásukon kívül, sokszor elakadt az utalási folyamat, de akkor csodafon és megoldották -
garos ügyem ez az első, majd kiderül...elvileg pár nap alatt bevizsgálták a tápot, azóta szervizben ül/áll, én kp-t kértem vissza
de kb az egyetlen bolt ahol nem sumákolják el a visszavitt termékeket és felbontottként árulják, gondolom a többi kiskerbe nem visznek vissza semmit ( : új rtx-ek is 90%-ban onnan voltak és értelmes áron kb csak ott egy-két esettől eltekintve
gyári gart is szinte mindig megadják, nem a 10 év garos tápra 1-3 év lol gar, stb
hibázni meg mindenhol fognak, de a hozzááláás azért nem mindegy, itt legalább nem élből hülyének néznek mint szinte mindenhol - azért az kicsit erős, hogy rajtuk kívül visszavitt cumót kb semelyik bolt nem árul, na ugyan azookal mi történik?-, meg gyomorgörcsöm sincs ha vissza kell vinni valamit, nem kérdeznek adják vissza a pénzt szó nélkül és gyorsan
gordonfreemN
a b450m s2h-nál sem llc-ztem, mégis sokkal kisebb a drop és sokkal jobbak a hőmérsékletek
ebben egy zen 3100 volt ami lepkef_ng kategória fogyasztásban
a 970 evo másodlagos hőmérséklete belenyalt net alatt a 80 fokba
ha valaki én elég jól be szoktam lőni a gépet, de sajnos ez a lap tragédia szint nálam
de már van másik lap ( : avx alatt legalább 20 fokkal hűvösebb minden 4ghz-en, mint annál 3,6-on "sima" rendernél
és nem kap közvetlen légáramot a vrm, a b450 telibe' kapta a hűtést
és akkor még a cw is pluszba a b450 itx-nél
felszereltsége jó, ára ahhoz képest nem rossz, de összességében a hideg kiráz tőle
3600-os ramot a b450m s2h is tudja, 2x32gb b-die modult is hajottam benne c16-on 3600-on, 2x16 e-deokat c15-ön, csak azért nem tovább mert a 3100 if-ének 3600 bőven elég, 3733-on már rezgett a léc - már a cpu imc részéről -
én csak a méret, design és felszereltség miatt vettem itx lapot
mostani lapra a shadow rockot csak fordítva tudtam felrakni, a ramokat fedi le, ez már b550i aorus, hát teljesen más világ
%-osan ugyan 50%-kal drágább, de forintosítva 22e-rel volt több
ax200 intel+bt5 - ez magában 15e+ - , brutális vrm, brutális nmve-chipset hűtés, backplate :d - ilyet még lapon nem láttam, és valami fém -, 2db m2, teljes io shield, 2,5g lan, b550 chipset, így utólag simán megéri a felárat, azért nem ezt vettem élből mert designban jobban tetszett a b450 itx és sejtettem hogy a hűtőm nem fog stimmelni ide is ahogy én akarom - shadow rock lp -
és sokkal kisebbet droppol, cw pedig szerencsére nincs - ne is legyen ( : -
erre viszont kellene hűtő aminél elférnek crucial ballistix ramok, ezek lp-nél magasabbak, ha kell lemérem, ezeket ismerem:
scythe big huriken 3 - nem tetszik az aszimmetrikus csövezés és hogy lap teteje felé van csövekkel felfelé, de biztosan elfér és bármelyik ramot mehet mellé, ventit is könnyű cserélni 25-ösre
noctua nh-l12s, na designban ez nagyon üt nálam - barna ventit kivéve -, ramok is elférnek alatta ha a ventit felülre teszem, de ez csak 15-ös venti, azokkal nincs tapasztalatom, és élből vennem kellene másik ventit is mert az a barna nagyon barna ( :
id-coolong is-47k az ránézésre szimpatikus de nem ismerem
esetleg még az is-50, de több értelmesebb lp hűtőt nem találtam
valakinek titkos tipp? -
Chaser
legenda
válasz
hoffman_ #51567 üzenetére
mi történt? vásároltam már náluk kis ezerszer, soha nem volt gond
most van benn a corsair 450 sfx platinum garban, ez lesz az első garos ügyintézés, majd kiderül mit produkálnak - 3 hét alatt meghalt a táp, max 48 órát volt üzemben, gyönyörű ( : -
ha vissza kellett vinnem valamit soha nem genyóztak', most is megy vissza a lap, ez így ennyiért nekem nagyon nem kellQkackca
amikor az arctic passzív hűtőt használtam, net alatt 80 fokos ssd-nél mondtam azt hogy ekkor ezt kikapcsoljuk ( : samu 970 evo, nem hideg az tény, de az s2h lapban külön nvme bordával sose volt ennek közelében sem
aktív hűtéssel jobb a hőfok, de még mindig nagyon rossz az olcsó lap+külön értelmes nvme hűtő kombóhoz képest
60 fok nem rssz a vrm-nél, mondjuk egy 3800x-3900x mellett, vagy egy szétrángatott 3600 mellett
de ez egy 3100, 1v@3,6ghz-en ( : 45w alatt megáll a soc+cpu max terhelésen, konnektorból teljes gép avx alatt 80w
lehet vagy 25a a cpu-nak, 60 fok viccnek is rossz úgy, hogy az lp hűtő telibe letakarja a bordát és 500rpm-es 120/25-ös venti van felette
az s2h-ban a megrángatott 3600 hozott ilyen vrm hőfokokat, akár kicsivel fölé is ment, de akkor nem 80w-nál állt meg a gép
már nem nézek semmit, éppen csomagolom el, elég volt belőle
el se merem képzelni mit produkálna 3800x mellett ami nemsokára jön -
Chaser
legenda
válasz
hoffman_ #51559 üzenetére
tetszett egyébként a b550 itx-es msi, de nincs alzán, én ilyen értékben máshol nem vásárlok már ha nem létfontosságú
és gb lapjaim voltak szinte mindg néhány kivétellel, ezzel most belenyúltam ( : jó mondjuk olyan hatalmas nagy tesztek nem is voltak róla, csodára nem is számítottam de ennél azért jobbra
viszont designban ez jobban tetszett mint a b550i aorus ( : fekete jobban kidobja a port mint az alulégtisztító sem fog meg azért mindent
másik gyártó riserével nem próbáltad? -
törölt tag
válasz
hoffman_ #51423 üzenetére
sosem ertettem azokat, akik eladjak az itx hazaikat
(szerk: pedig akkor nyilvan en sem tudnek jo aron venni hasznaltat)
mar nem hasznalom pl az e3-1265l v3-at a realan e-i3-ban, mert nem eleg eros sem munkara, sem jatekra. de olyan jofej kis gep h eddig sajnaltam eladni. pedig muszaj lesz. -
tippm86
tag
válasz
hoffman_ #51226 üzenetére
Igen 3200G-m van, teljesen gyári beállításon van minden. Amiben viszont csalódtam az az Akyga Pico, teljesen más értékek vannak a csomagoláson mint a gyári oldalán. Az oldalon 12V 10A van megadva a 12V-s ágának, ezzel szemben a csomagoláson 12V 7A max 86W, ezért kikerültek a Pico-t és direktben kapja a proci az áramot a tápról.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #50681 üzenetére
leírom azért a random idle reboot kálváriám megoldását, ami szeptember óta húzódik. volt itt azóta két csere táp, egy 3800X a 3600 helyett, egy másik MSI B550, új RAM, új BIOS, az összes létező konstelláció. mindenhogy mentek az újraindulások. slussz poén, hogy várom, hogy leteljen a 30 napos Alza gari intevallum az SF600-amra és visszaadják azzal, hogy nem találtak hibát. remélem nem is rontják el, ehh.
a konklúzió az, hogy annyi eszem volt, mint egy marék lepkének, mert ezzel kellett volna kezdenem: a Ghost PCIE riser kábele okozta a gondokat. jelenleg levelezek velük, hogy szeretnék egy újat, nem lesz könnyű meccs - potom 40 ezer huf, ha nem sikerül leverni rajtuk, wow...
ezen felszívva magam, bár értelme nem volt sok, ide jutottam, ezúton is köszönöm a műveletet bananfa-nak. igaz, csak üresen hoztam el és azt sem tudom, hogy minek, maradni tervezek a Ghost-ban, de nem bírtam ki, piszok jó ez a ház. meglesem azért, hogy milyenek fej-fej mellett, beépítve.
ehhez képest a valóság persze más...
-
-
törölt tag
válasz
hoffman_ #50824 üzenetére
ui.: a random rebootjaimnak nem ez az oka, ez csak egy hete megy így, sajnos
Azt akarod mondani hozzá ér a hűtő a memóriához?
A ventilátor működése közben rezgéseket generál, és a hűtő hőtágulása közben mozgathatja a modult az aljzatban. Honnan tudod, hogy ezt üzem közben 0db átviteli hibával ki kell bírnia a foglalat-memória közti kontaktusnak?!
Két kézzel tudsz akkora erőt kifejteni a hőcsöveken, amitől a távolság ~+1mm lesz.
Sőt egy csomó top flow hűtő gyári állapotában összébb van csukva annál, mint hogy a hűtő teteje párhuzamos legyen a talpával, szóval ennyi korrekcióval ártani biztosan nem fogsz neki. -
Allihoppa
aktív tag
válasz
hoffman_ #50702 üzenetére
Ahogy kivettem a bemutatkozásukból, a Lian Li-hez van némi kötődésük, de nem derül ki egyéb infó a cégről. Szerintem, ha elkezdik a tömeggyártást feltehetően lesz mifelénk is ebből a házból előbb vagy utóbb attól függően, hogy anyagilag mennyire engedhetik meg maguknak a terjeszkedést.
Ha megnézed a supply chaint még a nagy gyártók is küzdenek a szállítással, lásd Cooler Master. Úgy tűnik, hogy az NR200P-ből már akad rajtunk kívül másnál is néhány darab.
A sima NR200 egyébként 3-4 hónapja késik fyi.
-
Qkackca
őstag
válasz
hoffman_ #50679 üzenetére
Memória tesztnek, rövid verziónak a 7zip benchmarkot javaslom, jóval hamarabb eldobja nekem, mint az aida memtest.
Procinak 1,2V? soc feszen emelni?Nekem most a laptop szórakozik, vlc, két böngésző, egy java progi, aztan egy adott videó csontra fagyasztja a rendszert...gyanítom a ram fogy el vagy azzal lehet vmi, mert ha nem a fenti kombináció van akkor semmi gond.
Kellemes Ünnepeket, viszont, mindenkinek.
-
törölt tag
válasz
hoffman_ #50671 üzenetére
CPU feszültség elég/nem elég "gyors" teszteléshez ezt tudom ajánlani:
Aida->sebesség->Riport->gyors riport-> sebesség(menü)->MHTML
Elég összetett terhelést generál, 2-3. futtatásra üzem-meleg állapotba hozza a processzort és szokása fagyni, ha kicsit is kevés a CPU-nak a feszültsége.
A teljes tesztsorozat lefutásának ideje, meg nagyban függ attól, hogy mennyire stabil ÉS gyors a memória alrendszer. Én azért szerettem, és használtam rengeteget mert bármikor megismételhető eredményt adott, míg a többi teszten volt hogy órákat ment, és csakis játék (nem szintetikus terhelés) esetén jött elő a hiba. Aztán újra indítás nélkül megfogta, újra indítás után már nem, a szintetikus teszt. -
Chaser
legenda
válasz
hoffman_ #50671 üzenetére
én sem szeretem az auto módot, nálam se az, most 3100 van allcore 4g-n, 1,136v-on, small fft alatt is max 70 fok 400rpm-mel és dög hűtővel ( :
de sokat nem futtatom, mellette chrome nyitott ablakkal - érzékeny az instabil ramra - , 20-30 tab, vlc háttérnek, ha valahol defekt van ez 99%-ban kihozza negyed órán belül
if hogy áll? lehet ott lesz a gond, esetleg vsoc fesz. túl alacsony, tedd 1,1-re ha nem ott volt -
Chaser
legenda
válasz
hoffman_ #50657 üzenetére
defaultra rakod, utána cpu-nak manual all core
az 1,4v-ot nem minden mag kapja, ezt anno én is benyaltam ( :
1-2 mag annyi, többi jóval kevesebbet kap, talán hwinfo magonként is írja a feszt
hogy biztos ne legyen defekt a cpu-val, egyelőre told 3,6ghz/1,2v-ra, azt mindegyiknek tudnia kell
tavaly óta csak zenes gépeim voltak, ilyen problémám nem volt - mondjuk másmilyen sem - , 3600-om is volt
infinity fabric mókázhat még hasonlót, illetve a nem stabil ram, azt is defaultra raknám
az említett videó esetedben semmit nem ér, az egy gyári - esetleg pbo - görbe
és minden chip más
a 3600-ot 4g-n 1,2v-on használtam, de van akinek megy 1,2v-on 4,3-at is, az chip függő - tied mondjuk érdekes, ha stabil 1,08v-on 4,1-en -
tesztelted valamivel? ha jó hűtőd van engedd rá a small fft-t, ha valami instabil hamar elpirul, de sokáig ne told neki ha stabil is -
válasz
hoffman_ #50600 üzenetére
"de a pattanás nem mindig hallgató"
Én mindig hallom / hallottam, csak most figyeltem fel rá, hogy Windows lekapcsolás után nincs. Arra gondolok, a Windows nem teljesen kapcsolja le a gépet, hanem "deep-sleep"-be teszi.
"de nem kéne visszavennie a RAM-ot a BIOS-nak az általa kezelhető maximumra?"
Se kép, se hang, ha nem kellően lassú RAM-ot teszek a CPU mellé. Még post sípolás sincsen.
Ilyet tényleg nem láttam, kb két évtizede.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest