-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
sasNAXO #56293 üzenetére
igen, még nem ástam bele magam az 5700X-be, de az is alternatíva, köszi, hogy megemlíted. 5700X vagy 5800X lesz a vége a mai fejlemények alapján. ha ezt bepakolom, akkor most pár évre ismét megleszek, mert platformváltást nem szeretnék megint vagy 4-5 évig. a maximumot kihozni 8.6L-ben viszont nem nagyon lehet ekkora TDP felett AM4 platformon.
nézegettem sok tesztet, az 5600X érezhetően jobb a 3600-nál, de annyival nem, hogy értelme is legyen váltani nekem. egy 8 magossal legalább egy új tényezőt kipipálnék, hogy legyen mire fogjam, hogy volt értelme elverni 50ezret
arról nem is beszélve, hogy 4K-ra szeretnék majd váltani, ott gyakorlatilag játékban például zéró különbség van egy 3600 és egy 5800X között...
(más kérdés, hogy 4K IPS vagy OLED 120Hz monitor többe kerül, mint az egész gépem, aranyárú házzal a ligájában, szóval ez is csak tervezgetés egyelőre)Rick4:
köszi a tapasztalatokat, igen, látom, hogy 5700G nagyon jó választás, de tényleg akkor erős igazán, ha nincs dvga. én tartaléknak szeretném az igpu-t, de rájöttem, hogy túl vagyok már azon, hogy ne legyen vga itthon tartalék, szóval sok értelme így nem lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- MIUI / HyperOS topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Synology NAS
- EAFC 25
- Óra topik
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Belemásznak a reddites beszélgetésekbe az AI-alapú hirdetések
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest