Hirdetés
- Apple MacBook
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #56046 üzenetére
11600k van benne és nem is tervezem cserélni, 1440p-re vagy esetleg 4k-ra bőven elég lesz szerintem egy 3070 mellé.
Még azt nem tudom, hogy 16 vagy 32GB ram legyen...Próbáltad az OC-t AVX nélkül?
-
Milyen proci lesz benne?
Szerintem semmi értelme még egy 20-ast rádobni a lapra, ez 11600K-ra hibátlan, de 8 maggal is szépen el fog boldogulni, esetleg 10 magnál lehet ez kérdés.
Az meg hogy 1 valaki eladja, nem számottevő. Főleg ha megnézed, hogy MINDENT elad, nem lapot cserél, házat, procit, mindent. -
RazoR
veterán
Lecseréljem a Vision D-t vagy jó az???
[link] -
Megjöttek Mo-ra a Fractal új ITX házai... egységesen 60k HUF-ért.
-
vastalics
csendes tag
válasz
Nirvanus #56031 üzenetére
Szia!
pl. 8-9 gen-ben az alábbiak lehetnének jók neked 6 sata porttal
ASRock Z370M-ITX/ac
ASRock Z390M-ITX/ac
10. gen :
ASRock H470M-ITX/ac, H570M-ITX/ac, Z590M-ITX/ac 4 sata port, 2 db M.2 az csati, M.2-Sata adapter és esetleg a x16 PCIE-M.2 adapter használatával akár plusz Sata csatlakozást is ki tudnál hozni belőlük!
Esetleg ha elég az alaplapi vga PCIe-SATA3 adapter az X16-os portba [link]
Eladót, hirtelen nem látok fent, de lehet, hogy valakinek lesz eladó előbb utóbb!
Remélem valamit segítettem! -
Patice
nagyúr
válasz
makoss #56000 üzenetére
16GB SK Hynix DDR4 RAM van benne, gyárilag elméletben csak 8GB a támogatott, de utánaolvasva, ezeket simán megette.
Egy Samu 860-as 250GB 2,5 SSD van benne a rendszernek, programoknak, ideiglenes tárolásra, mert az adatok NAS-on vannak.
Szeretem, mai napig kiszolgál, pedig már pár éve nyúzom.
A pontos típusa: NUC7PJYH. -
Nirvanus
aktív tag
Köszi az ajánlást, ráguglizok, hogy van-e még valahol.
-
KaqXar19
tag
szkanderezzetek csak, de meg mindig csak en ajanlottam 6 satas lapot
-
Rick4
félisten
válasz
fatpingvin #56026 üzenetére
Szerinted.
Szerintem viszont nem a google vagyunk, hogy minden kérdésre választ adjunk, és útjára engedjük a kérdezőt a zsebében az infóval, hanem mégiscsak tudni kellene a szükséges és fontos körülményeket. Amennyiben neked nincsenek ilyen irányú igényeid egy általad jónak vélt válaszhoz, az a te bajod, de akkor hagyd ezt meg másoknak, és legfőképp ne akard helyettük eldönteni, mit kérdeznek ahhoz, hogy egész biztosan a jó választ adhassák.Minden héten előfordul, hogy valaki lyukra fut, mert nem kérdezett megfelelően, vagy a válaszadó dunning- krugeres volt, és ugyan baromságot írt, de a rossz válaszban is magabiztos volt, ezért hitelesnek tűnt.
Hogy te mindebből nem sokat látsz, én arról nem tehetek, de legfőképp nem is érdekel. . -
fatpingvin
addikt
szerintem a kérdező baromira nem tárhelyoptimalizálással kapcsolatos kérdést tett fel, hanem egy teljesen egzakt műszaki paraméternek megfelelő lapot keres.
mi lenne ha jobbantudás helyett megpróbálnánk a kérdésre válaszolni? ha bizonytalan abban hogy mire van szüksége majd kérdez arra vonatkozóan. -
KaqXar19
tag
válasz
Nirvanus #56019 üzenetére
anno ebbol faragtam egy halk nast [GA-Z170N-WIFI], nem tudom hozza lehet-e jutni meg.
-
sasNAXO
aktív tag
Valaki esetleg meg tudná nézni, hogy az Alpenföhn Black Ridge-nek a venti lefogató csavarjai milyen csavarok? M3 menetes lenne?
Illetve ha esetleg valaki pont meg szeretne válni a kérdéses hűtőtől az is érdekelne. -
Nirvanus
aktív tag
Help me! ITX lap kerestetik, 6db Sata porttal és modern, kis fogyasztású procit fogadó alaplappal. HDMI és YT FHD lejátszás valamint optikai hang és M.2 foglalat előny. A ház nem lényeg, úgyis Node 304 lesz a vége.
-
Rick4
félisten
válasz
flashpointer #56016 üzenetére
Szabványok vannak, szerintem ez is pont olyan, mint amikor az io panel pont belemegy a ház hátuljába, vagy a tápcsatiba passzol a 24 pines dugasz.
-
válasz
flashpointer #56016 üzenetére
Nem sokon múlt.
-
KaqXar19
tag
válasz
flashpointer #56011 üzenetére
riserrel XFX 6900XT black belemegy (triple slot). lehet nelkule is, nem neztem.
de igy alatta elfer 2 slim venti szivni. -
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer #56013 üzenetére
Igen, ezt már írtad, hogy abba nem.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer #56011 üzenetére
Egy komoly hűtésnél nem a ventilátorok száma a lényeg.
Pont a Noctua is 2 ventis, szóval..
Azért a normál vga és a 4090 nem említhető egy lapon.
Nekem terhelve max 1500rpm körüli érték elfogadott a kártyánál különben.
Most cpu 60fok ~1000rpm, case fanok ~600rpm, kártya max 67. -
flashpointer
őstag
-
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer #56009 üzenetére
Mint írtam normál vga. Szerinted a 3,5 slot 34cm normál?
Akármelyik kártyára is gondolsz 100%, hogy létezik belőle kisebb, mondjuk 28-30cm körül.Egyébként az én házam térfogatra kisebb, amiről írtam. [link]
Mivel szemmel láthatóan baromi sok így is a holt tér ezt az utódot néztem ki. [link]
Egy az egyben átépítem csak a jelenlegi konfigom 12,5 literbe.
Hűtési teljesítmény romlásra egyáltalán nem számítok, viszont -5 liter.
Hozzáteszem a Jonsbo V9-el nincs teljesen igazam, mert gyárilag nincs lefogató ATX tápnak, korábban sokat írtam róla, viszont a T8 Plus-ban van erre lehetőség.A CM NR200-ban több kompromisszumot kéne kötni, kezdve az SFX/SFX-L táppal és cserébe nekem nem nyújtana semmi többet csak még több felesleges teret.
Korábban több ITX házam is volt, Silverstone SG05, Raijintek Metis Plus, FD Node 304, Cooltek/Jonsbo U2. Ezek egyike sem felelt meg minden elvárásnak a fenti kettővel ellentétben.
-
-
Grave_444
nagyúr
Pedig nagy az a ház, nem értem mit szenvedtek.
Nekem a mATX házam kisebb, amiben ITX lap van és ATX táp.Később 12,5l méretben is ATX tápom lesz és 9cm-es toronyhűtő, normál vga és 4db rendszerhűtő.
Igaz se HDD, se 2,5" SSD, csak M.2. Tápról csak a vga, alaplap kap kábelt, semmi más nem lesz csak egy ventilátor elosztó. -
HookR
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #56001 üzenetére
"Úgyhogy előre tettem a vinyót, beszorítottam a táp és az előlap közé..."
Így most átveszi a ház a HDD rezgését? -
RazoR
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #56001 üzenetére
-
Összeállt az ELSŐ ITX gépem:
CM NR200P (bár sem az üveget sem a risert nem használtam)
Fractal Design ION 650 SFX-L
Gigabyte Z590I Vision D
I5-11600K
BeQuiet Dark Rock 3
2x8 DDR4 3600 CL16 Crucial Ballistix
Manli RTX3070Ti
480 Patriot Burst Sata
4TB HDD
Kábelmenedzsmentről még nem nagyon beszélhetünk:
Fejjel lefele felrakott oldallap felső furataiba épp belecsusszannak a kupakjától megfosztott és 12 centis Arctic P12 PWM-re cserélt ventis Dark Rock 3 hőcsövei, az alsónál meg már hajlik annyit, hogy nem gond.
A HDD szokványos rögzítése sajnos beletolta volna az ATX24 kábelt a cpu ventibe, mert ott ilyen kevés hely van:
Úgyhogy előre tettem a vinyót, beszorítottam a táp és az előlap közé, valamint fellógattam egy kötegelővel, hogy ne feküdjön fel a vga-ra.
A 2,5 SATA SSD az előlap alatt van a hagyományosan arra szánt helyén.Ilyen lett volna az ATX24 táp ha a vinyó a helyére kerül, itt látszik, hogy a cpu venti a ramokon ül:
A hűtő felfogatási pontjai a hírhedten szűkös lapon elférnek:
De szerintem a hőcső hozzáér az SSD/VRM bordához:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Érkezik a Syberia: Remastered
- Nők, nőügyek (18+)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- World of Tanks - MMO
- Honda topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox tulajok OFF topicja
- Politika
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Prémium számítógép PC Játékra! I7 12700KF / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest