-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
na ez rendben, de én még csak kispályán focizok előbb utóbb lesz ez még így se, csak több időt kell rászánnom.
ui.: rendes egyszerű kapcsoló-kapcsoló Harmony-t nem találom már jó ideje, ha jól láttam megszüntette a Logi az eredeti design-t sajna. kéne pedig, mert az Arcam-om majdnem annyi idős mint és táv már nem volt hozzá, mikor vettem, ehh.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Rick4
félisten
válasz hoffman_ #53401 üzenetére
Jaja, sajnos annak vége, de használtan még érdemes ezeket megvenni, lehet belőlük tlaálni itt- ott, ez a legjobb, ami csak létezik... Értthetetlen, hogy megszüntették, de persze a részvényeseknek csak az osztalék számít...
Én se nagypályázok, a projektorom kb ugyanannyi pénz lehetett, mint a tévéd, persze hely is kell az ilyesminek, de egy 65-ös tévéhez képest óriási élmény.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
félisten
Üdv!
Nézegettem a Noctua NH-L9-es hűtőit, és csak most tűnt fel, hogy az AMD-snek téglalap alakú a bordája, míg az Intel-esé négyzet - utóbbi sokkal jobban tetszene, akár egy külön felfogatóval is.
Van jelentősége szerintetek?Illetve ahogy nézem, ingyenesen megdobják az embert az AM4-es felfogatókerettel.
Deszkához csak aprós redgoat-os garijegy lenne, ezt mennyire veszik szigorúan?
Volt aki már megjátszotta a rendelést?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Qkackca
őstag
válasz AxBattler #53403 üzenetére
Szép észrevétel. A Noctua szerint van egy pici, a noctuás besorolás szerint az l9i az 59, az l9a pedig 61 'pontot' kapott.
Ezen kívül az amd-s változatnak nemcsak az alakja más, de nagyobb az alapterülete (hőleadó felülete is gondolom), a tömege is 70g-mal nagyobb, szóval a valós konfigba építve is lehet egy kis előnye.
Szóval jelentősége, van, mértéke viszont szerintem nem olyan nagy.Másik kérdésre, nem még nem próbáltam, sose vettem még úgy alaplapot és/vagy noctua hűtőt, hogy beleessek a jogosultak körébe.
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
félisten
Eddig az ára elriasztott, ezért sem érdekelt eddig különösebben... de lehet hogy most rászánom magam.
Ja, a tömege számottevően több az AM4-esnek (320g vs. 390g), de ott is az a kib@xás, hogy csak AM4 felfogatót adnak, Intel-es meg nincs külön rendelhető, szóval ha platformot cserélek, akkor drága hűtőt is kell cserélnem.
Miért kell ez, Noctua? Miért?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
ii77
tag
válasz PROTRON #53243 üzenetére
Nagyon jó meglátás, hogy inkább külső diszken legyen a munka. Pl. a TB3-as csatoló miatt is egyre szimpibb ez a lap. Akár arra is felaggathatnék egy (vagy akár több) komolyabb külső meghajtót. Persze, hogy a múlt hét elején még 71.200Ft-ért beszerezhető lett volna, ami szerdán 78.000Ft-ra, majd a hét második felétől ÁK.: 85.000Ft-ra ugrott. Mi a csecs folyik itt?! Az ASUS ROG Strix X570-I GAMING is szépett ugrott felfelé árban. (ASRockból még 78.510-ért sikerült egyet lefoglalnom a "vizeseknél".)
ASRock-nál csak a hűtés miatt szorongok, mert szeretném, ha passzolna rá a meglévő
Scythe Big Shuriken 3. Jó tervezésnek tartom és nem is szívesen költenék egy újabb cpu hűtőre, ha nem muszály. Pcpartpickernél a kompatibilis hűtők között van. Ami hasonló lehet és az ASRock is említi, az a Silverstone NT06-PRO.[ Szerkesztve ]
VESTAX QFO
-
Rick4
félisten
válasz tippm86 #53408 üzenetére
Az a 311 az amúgy 318, mert minden cég számlakonverziós devizaárfolyamon várásolja el a pénzt, és az egyik legjobb itthon az MKB, ott most 317.23.
De ha van bárhol 311-ért, minden héten érdekel 10 ezer dolcsiért.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz tippm86 #53410 üzenetére
A középárfolyam olyan, mint ha azt mondanád, 300 a benzin, mert a mol 200-éert veszi, 500-ért adja, de te se tudsz 300-ért venni, én se, más se.
Pont úgy mint egy banknál, ahol működtetni kell az infrastruktútár, hogy az ügyfél belépve 4 perc alatt megcsinálhassa amit akar, sokezer embernek kell dolgoznia ezen, ahogy a benzin se a te kocsidba kerül direktben, hanem kell bele adalék, szállítás, mililiterre pontos kiadagolás évenkénti felülvizsgált fejekkel, benzinkút alkalmazottakal, stb stb stb.
A középárfolyam egy marhaság, pláne bank megjelölés nélkül, mert minden banknál más a vételi ár, más a marzs, más az eladási ár, így más lesz a középárfolyam is.Amúgy ez a pár forint semmit se indokol, pláne nem közel 20% növekedést, mivel szeptember végén is alig 2Ft-tal volt olcsóbb egy dolcsi, azaz 6%-ot mozdult a beszerzési ár, ehhez képset nem kell 6%-ot mozdulnia az értékesítésnek, ghogy ugyanaz a haszon megmaradjon.
Jön a karácsony, minek olcsóbban adni bármit is.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Crabface
senior tag
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
-
félisten
válasz viperabácsi #53421 üzenetére
Mármint a deszkára és a coolerre is volt rendes bizonylatod?
Nekem csak az utóbbira lenne...Tehát ha lefényképezem a két hardvert + egy cetlin dátumozva a email címemet, az elég lehet?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
viperabácsi
addikt
válasz AxBattler #53422 üzenetére
Nekem a deszkáról volt garjegy ( az a lényeg nekeik. ) Azzal bizonyítod , hogy vettél ilyen lapot. A hűtőről csak képet küldtem nekik. Aképen szerepelnie kell egyszerrea lap garijegyének , a lpa nak és a proci hűtőnek.
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
félisten
válasz viperabácsi #53423 üzenetére
Köszi!
Hát lehet hogy trükközi fogok: ha megjön a lap, berendelem webshop-on az NH-l9i-t, és még az átvétel napján elküldöm az igényt a Noctua-nak.
Ha nincs szerencsém, akkor 14 napon belül jelzem az elállást, bontatlanul visszaviszem, és berendelem ugyanonnan az AM4-est...[ Szerkesztve ]
-
viperabácsi
addikt
válasz AxBattler #53424 üzenetére
Azt kell igazolnod , hogy neked régóta van a hűtőd meg és most váltottál Amd re. ( etért kell a lap garilevele. ) Fordítva vedd meg azt ami rá való.
Nekem noctua NH-U9B SE2 van ehhez kértem a lefogató kittet.[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
félisten
válasz viperabácsi #53425 üzenetére
Az nehéz lesz, mert a lap aprós garijegye májusi, a coolert meg most rendelném.
-
-
-
félisten
válasz viperabácsi #53427 üzenetére
+ #53428 Crabface
Oké, igazatok van (+ ez veszett fejsze nyele), marad az alapból AM4-es változat, fejben megbarátkoztam vele.Csak b@xxa a csőrömet, hogy kipengetek ennyit egy nyavalyás, miniatűr méretű coolerre, és nem tudom minden foglalatra feltenni.
Ez lenne messze a legdrágább procihűtő, amit valaha birtokoltam, pedig anno hogy örültem az AC Freezer 64 PRO-nak, meg a SWIF2-es ventivel feljavított CM TX3-nak... régi szép idők.Uramisten, nézegetve a régi posztjaimat, most esett le, hogy volt nekem ilyen lapom is, tökre elfelejtettem: Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz AxBattler #53430 üzenetére
Ez még istenes, nekem minden új házamhoz másik Noctua torony hűtőt kellett vennem anno, mert a régi (1-2 éves ) hűtő egy picit mindig szélesebb/magasabb volt, mint annak lennie kellett volna.
A harmadik ilyen esetnél inkább elengedtem a stabil "prémium érzés" utáni kajtatást, pedig igény az lett volna rá..[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #16939776 #53431 üzenetére
A harmadik ilyen esetnél inkább elengedtem a stabil "prémium érzés" utáni kajtatást, pedig igény az lett volna rá.
A prémium érzés nem hiányzik, csak a kínálat; 7mm magasságú hűtőből nincs sokItt van nálam egy HP-400, de - ránézésre - a venijével vannak fenntartásaim, viszont értelmes áron nem tudnám mire lecserélni. Ezért lehet inkább megoldom egy huszárvágással a problémát, nem akarok már ilyeneken görcsölni.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz AxBattler #53430 üzenetére
CM TX3-as hűtőm nekem is volt, eladtam 2013-ban itt egy srácnak, de nem találtam meg a dobozát. Most költözéskor meglett, írtam is neki, hogy helló, végre megvan a doboz, de 2014 január óta nem lépett be...
Pedig rajtram nem múlt..49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Crabface
senior tag
NR200P-be üveglaphoz, milyen voolert javasolnak? 153-154mm max ha torony. Vagy inkább topflow? Felül két gyári venti van és házat fűtő vga.
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
hegegabi80
addikt
Adott egy Cemi m1 ház. Szerintetek ha az alaplapi tálcából levágok 1,5 cm-et, ahogy a képen [kép] [kép] is jelölve van, akkor sokat veszít vajon a ház stabilitásából? Szerintem nem igazán, de kíváncsi vagyok a véleményetekre. Ez azért kell, hogy a 140 hosszú tfx táp beférjen. De akár végig is vághatom, ha kell akkor később a normál tfx is beférjen.
De ha azt mondjátok, hogy ne vágjam, akkor maradhat, mert élre állítva is befér a tfx táp, csak akkor oldalról szív a venti. A ház hátulját mát kivágtam a tfx tápnak, de itt elbizonytalanodtam egy kicsit mert pont itt vissza is van hajtva a tálca.
Sőt az alján egy kicsit a perforációt nagyobb lyukméretre vágom, hogy több levegő jusson be. Ha jó lesz, akkor lehet a tetejét is megcsinálom. Később majd kap egy plexi oldallapot is cpu felett perforálva.
Kipróbáltam a benne lévő gyári 8cm-es slim ventit, csak 12V-ról üzemel, de teljesen csendes és egész jól tolja a levegőt kifelé.Másik kérdés ez az FSP 250W-os flex táp mennyire vállalható? Lehet jó lenne ez is nekem a 3400G igp-s rendszerhez.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz hegegabi80 #53441 üzenetére
Szerintem meg se érzi. Vágd nyugodtan.
-
PROTRON
addikt
válasz hegegabi80 #53441 üzenetére
Hát szerintem a flex táp eltud vinni egy 3400g-t, csak kérdés hogy az a 4 cm venti mennyire lesz kiakasztó.
Sokan lemoddolták noctua ventire, csak óvatosan mert lehet hogy az csendes, de ügyelni kell a megfelelő levegő mennyiségre, mert ami eredetileg benne van az nem véletlenül hangos.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
hegegabi80
addikt
válasz PROTRON #53443 üzenetére
Igen én is a kis pörgettyű miatt aggódom csak, de mondjuk én szerencsére annyira nem vagyok érzékeny a venti zajra. Bár ez se teljesen igaz, mert a metisben a 120-as-nak 1100 körül zavaró volt egy kicsit.
Mondjuk netezésnél nincs gond, játék lenne a legnagyobb terhelés azt meg úgy is fülesben tolom, bár akkor meg lehet a családot zavarná. Jó lenne egyet kipróbálni. Moddolni biztos nem fogom noctua ventire. Akkor marad a TFX megoldás.Még ezt a Seasonic-ot találtam, érdekes délelőtt még nem volt belőle, csak januári elérhetőséget írtak. Nincs valami nagy választék.
Rick: köszi, alszom még rá egyet. Bár szerintem se lenne gond, mert nem egy vékony kis lemez, aminél azért sokat számít a széleken a visszahajtás.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz hegegabi80 #53444 üzenetére
-
Mclovin
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Opel topik
- ZIDOO médialejátszók
- Asztalos klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Discord
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- ASRock h510 pro btc+
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest