Hirdetés
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
Synthwave #53240 üzenetére
Na ez hasznos info, mert a "milyen alaplapot vegyek" topicban 1 héten át nem kaptam ennyire egyértelmű visszajelzést a "vehető-e az asrock alaplap intel lga1200" kérdésemre, azon kívül hogy ITX vonalon ár-értékben egyetlen lehetőség.
Apám még abból a másfél évtizeddel ez előtti eresztésből vásárolt ezért sem voltam jó véleménnyel az asrockról.Bár amikor x299 lapot néztem hajszálon múlt hogy nem Taichi XE, vagy CLX lett, mert baromi bejött a dizájn és mert XE-ből HA-n lett volna egy tesztelésre kapott, 1X összerakott példány teljes doboxban 60k hufért, amennyiért nettó áron boltban nem volt ilyen felszerelésű alternatíva. Végül azért nem azt választottam, mert azokban nincs kivezetve az összes PCIe sáv az x16 foglalatokra, hanem SSD-vel számolnak...
#53238 ii77
Oké hogy jobban örülnél, de arra még emlékszel hogy az általad visszaküldött Giga lap Gen 4-esből csak 1 db M.2-vel rendelkezett, a másik csak Gen 3-as volt leírás szerint.
Lehet tévedek, de szerintem nem emiatt romlott meg.
De tény hogy a fentebb linkelt Asrock lap még második gen 3-assal sem rendelkezik, ha erre van igény...
Én inkább tartanám a munkafájlokat 2,5GLan NAS-on és csak az aktuális projekt fileokat a munkaállomás meghajtóján, de ez én vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- ASUS ROG STRIX B650A GAMING WIFI ÚJSZERŰ - GARIS
- Asus ROG STRIX X299 E-Gaming / Beszámítás OK!
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Honor X7 fekete 128GB 12 hónap jótállással!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3070
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest