Új hozzászólás Aktív témák

• Pista0001

addikt

válasz HookR #41003 üzenetére

Ha semmi mást nem változtathatnék a házon, akkor is az előlapit és alaplap magasságában levő nagy oldalfalit elhagynám, a másik kettőt az oldallapokon alacsonyabbra venném. Ha mást is változtathatok, akkor a tápot megfordítanám, és kitolnám a ház szélére, elhagynám a maradék oldallapi rácsokat is (esetleg valami kicsit hagynék csak legalul), a magasságot megnövelném, és felülre tennék kifújó ventiket. Nem a legjobb megoldás a felső venti szerintem, jobban szeretem, ha hátul vannak, azonban ahhoz már a ház koncepcióját alapjában kellene megváltoztatni. A hatásfok lehet, hogy romlana, de esztétikailag szerintem sokkal szebb lenne. Nagyon nem szeretem a tésztaszűrő házakat, úgyhogy hajlandó vagyok áldozni a hőmérsékletekből, hogy szebb és zártabb legyen a ház. Eddig 2 caseconom volt, az egyik csak befújt, a másik csak elszívott szellőzésű volt, mindkettő nagyon jól működött. Az elszívásos (alacsony nyomású, csak ezt a kifejezést nem szeretem :P ) szerintem jobb a légvonat irányíthatósága miatt, így passzív hűtőkkel is lehet vele operálni, a befúvott inkább az aktív hűtéses komponensekhez jobb.

Szerk.: Természetesen a ház alján és hátulján a lehető legnagyagyobb szellőzőket használnám az első esetben, kényszerszellőzés esetén a hátsón elgondolkodnék. Nem is azon, hogy megszüntessem-e, hanem hogy valami belső megoldással hogy lehetne hasznosabb irányba terelni az itt belépő levegőt, mielőtt felül elhagyja a házat.

Új hozzászólás Aktív témák