- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_BM_
senior tag
-
Matt-OPT
aktív tag
Normál otthoni használatra lesz a gép, semmi erőforrásigényes alkalmazás.
Diszkrét VGA nem lesz. Ilyen pico/paneltáp + AC/DC kombókat hol/mennyiért lehet venni? Hogy lehet beszerelni őket a gépbe? Ezek teljesen hangmentesek? Mert fontos lenne a halk üzem.
Normál moduláris tápok közül a Sharkoon WPM 400W tűnt jónak és megfizethetőnek, de többen is írták, hogy nem éppen halk. A többi moduláris mind 20k fölött van. -
kisza25
félisten
válasz
Goose-T #11496 üzenetére
na ja ebbe próbáld meg belerakni az én gépem tartalmát
prmcsk: nekem játékra kellett egy könnyen hurcolható gép, mert 4hónapot kint vagyok külföldön aztán2-őt itthon aztán megint 4hónap kint és így tovább, 4hónapra elég nehéz kicuccolni egy kocsival kettőnknek, hogy minden beférjen redukálni kell a dolgokat, így a gép méretét is, laposból ue teljesítmény 3x ennyibe kerülne és ezt fejleszteni is lehet. -
Goose-T
veterán
válasz
prmcsk #11494 üzenetére
Nekem például a miniITX ezt jelenti. Ilyenem is van egyébként otthon.
-
HookR
addikt
válasz
prmcsk #11494 üzenetére
Na igen, külső méreteit (és így a térfogatot is) tekintve valóban összemosódik a határ a nagyobb mini-ITX és a kisebb microATX házak között, éppen ezért vissza-visszatérő felvetés, hogy amennyiben sok nagy alkatrészre van szükség (ATX táp, nagy méretű gamer VGA, több HDD), akkor érdemes fontolóra venni a microATX-es alaplapokat és házakat, mert nem sokkal nagyobb térfogatban jellemzően alacsonyabb árfekvést képviselnek. Nem beszélve az olyan speciális esetekről, amikor például a rövidebb (~21cm) microATX-es alaplap befér a mini-ITX-es házba (pl.: PC-Q11).
Csakhogy a külső méret nem minden. Könnyen belátható, hogy azonos térfogatban több alkatrész helyezhető el egy 170x170mm-es nyák köré rendezve, mint egy 240x240mm-es esetében. Illetve megfordítva a dolgot, azonos mennyiségű alkatrész a kisebb alaplap mellett kisebb térfogatban is elfér.
A mini-ITX létjogosultságát kategorikusan megkérdőjelezni azért nincs értelme, mert az egyéni igények függvényében eredendően adott a sokkal kisebb konfigurációk építésének lehetősége. Továbbá meggyőződésem (mondhatni, személyes vesszőparipám), hogy a házgyártók még nem aknázták ki maradéktalanul az egy-egy alkatrész-kombináció esetén a térfogatcsökkentésben rejlő összes lehetőséget. -
prmcsk
addikt
Nézegetem itt a megoldásokat, csak azt nem értem, hogy minek ide egyáltalán az mITX formula, ha a bele és köré épített cuccokkal ugyanakkora lesz, mint egy mATX ház ?
Netán trendi ?
-
HookR
addikt
"Ezen a képen is 160mm mély táp látható, mint az általad említett E9-es"
Csakhogy a tied nem moduláris kábelezésű, azaz máshol jön ki a hátlapon és a vaskos köteg nehezebben hajlik, ezért nagy valószínűséggel csak a ventilátort kiszedve tudnád begyömöszölni.bit-Tech.net tesztjében is kihangsúlyozzák, hogy:
"The biggest downside is that Lian Li has made the rear slot too small to insert a PSU through, so it cannot be inserted from the rear of the case and can only go in from the side. Another strong word of warning is that PSUs must be standard size and must be modular. The more cables you can lop off the better, like our fully modular Seasonic X-Series here."Mondjuk nem teljesen értem, hogy mit értenek standard méret alatt, mert az inkább a 140mm-es mélység, nem a 160mm.
-
HookR
addikt
válasz
Matt-OPT #11487 üzenetére
"A paneltápok mi fán teremnek?"
Kis áttekintő a lehetőségekről: #11102
Mivel nem írtál diszkrét VGA-t, így akár pico/paneltáp + AC/DC páros is elegendő a konfigurációhoz, illetve a PC-Q11 beltere se nagyon lesz kihasználva. Mi a rendeltetési célja a gépnek? Tervezel-e későbbi bővítést?"Én ezt néztem ki (Be Quiet! Straight Power E9 - 400W), de nem tudom, hogy befér e normálisan a házba és a kábelek, hogy férnek el."
Ezen a képen is 160mm mély táp látható, mint az általad említett E9-es: [link] -
HookR
addikt
Phanteks PH-TC14CS - (_BK / _BL / _RD)
Socket LGA 2011, 1155,1156, LGA 1366, LGA775 and AMD FM1/AM3+/AM3/AM2+/AM2 (stock backplate required)
W x D x H:
- 143.8 x 140 x 112 mm (venti nélkül)
- 160 x 151 x 112 mm (egy ventivel)
- 160 x 151 x 140.5 mm (két ventivel) -
Matt-OPT
aktív tag
Az alábbi konfighoz kellene egy lehetőség szerint minél halkabb tápegység. A paneltápok mi fán teremnek? Én ezt néztem ki (Be Quiet! Straight Power E9 - 400W), de nem tudom, hogy befér e normálisan a házba és a kábelek, hogy férnek el.
Asrock H77M-ITX
Intel Core i5-3450
XMS3 — 4GB Dual Channel DDR3 Memory Kit 1333Mhz (TW3X4G1333C9A)
Corsair Force 3 SSD 60GB
2.0 TB Seagate 5400 32MB ST2000DL004 SATA2
Lian Li PC-Q11
Be Quiet! Straight Power E9 - 400WKöszi a segítséget!
-
Pista0001
addikt
Elérhető az ASRock B75M-ITX. Jól felszerelt lap szerintem, nem nagyon lehet belekötni, esetleg csak az árába, de reméljük ha már szertefoszlik az újdonság varázsa az is jobb lesz pár ezressel
-
Pista0001
addikt
válasz
M@trixfan #11480 üzenetére
Hát, nem akarom bántani a cikket, de a topik rendszeres és régi látogatóinak szerintem nem mondott újat. Mini-ITX alaplap, proci ízlés és péztárca szerint, kompakt vízhűtés a procira, lehető legnagyobb teljesítményű VGA, SSD és egy sima vinyó, meg természetesen egy ház amibe mindez belefér. Régóta ez a receptje a gémer ITX gépnek. Sőt akár a VGA-ra is rakhatott volna kompakt vízhűtést (Arctic Accelero Hybrid) és akkor még gémerebb lehetne a vas
-
Pista0001
addikt
Mindkét hűtőt külön-külön le tudod cserélni nagyobb chipset hűtőre. Gyakorlatilag a kínálat: Alpenföhn Ötzi, Xigmatek Porter, Coolink ChipChilla és Noctua NC-U6. Utóbbi szerintem beszerezhetetlen, két Ötzi nagyon lárványos lehet ha több réz is kerül köré, a Xigmateknek nagyon ötletes gumis ventirögzítője van, a ChipChilla-hoz pedig ha jól emlékszek jár is egy szép kék venti. Szerintem a Noctua és a Porter a legnagyobb ezek közül, úgy rémlik hogy a másik kettő
kisebbalacsonyabb. A Noctua és az Ötzi 2 hőcsöves, a másik kettőnek csak 1 van, de a Porteré asszem 8 milis, mellesleg direkt kontaktos (nincs talp, hanem a hőcső közvetlenül a hűtendő chippel érintkezik). Ja, természetesen a gyárilag venti nélküli hűtőt nem kell cserélni, de ha elfér akkor miért ne? -
Osibaa
senior tag
Ez fura. Nekem kettő HTPC-t és egy NAS-t hűt Scythe Mini Kaze venti, egyik se ciripel. Javaslom kapcsold ki a venti feszültség szabályozást a lapon, teljes fordulaton is hangtalannak kell lennie ennek a ventinek.
A FSP250-50SAV táp TFX szabványú. A CFI-A8989B-be pedig SFX szabványú illik.
-
zone
őstag
FSP250-50SAV táp milyen miniITX házba fér bele?
CFI-A8989B-ba nem, azt már tudom...Másik kérdés: E350M1 teljes gyári hűtését mivel lehetne nagyobbra cserélni? A ventit cseréltem egy Schyte miniKaze-re, de ciripel.
-
HookR
addikt
Remélhetőleg az 1 hónap múlva megrendezendő Computex-en a gyártók felkavarják végre a mini-ITX állóvizét és véget vetnek az uborkaszezonnak.
-
kisza25
félisten
válasz
eXtase #11473 üzenetére
szia nekem egy AC alpine 11 pro rev2 volt benne, ez kb -5 fok a gyárihoz képest és halkabb(max 2500rpm)
-
eXtase
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni! Lett egy Codegen Mx31-a11 ITX házam, és az a kérdésem, hogy ebbe a házba milyen CPU hűtőt javasoltok s gyári helyett (i5-2400)?
Mi a tapasztalat, mi az ami elfér, és mennyire tudom lehűteni a CPU-t vele?
VGA -t is használok a házban, és hátul egy 8cm -es cooler is működik, de a proci jó lenne ha 40- 42 foknál hűvösebb lenne alapjáraton.
Terhelve (játék, tervezés) most max 55 -56 fokos a proci.Előre is köszönöm a segítséget!
-
jilian
addikt
válasz
lord.lakli #11471 üzenetére
De ha csak a felső rèszèt nèzzük akkor az.
Elvègre "különàllò" ès az alsòhoz semmi köze. -
jilian
addikt
Bajekom a tervben van egy Xilence Interceptor Pro ház vétele és felülre szeretnék egy kis bruti, hangtalan, eco konfigot és azt se tudom hol keresgéljek.
Egyáltalán milyen alaplapot tudok oda beletenni!?! Mit keressek!?!Amit elvárnék tőle:
- USB 3.0
- Sata III
- vid.karit nem szándékozom bele venni inkább hajlok egy komolyabb CPU-ra
- netezés/letöltés lenne a fő célpont...
- (esetleg BD filmek lejátszása)Előre is köszönöm, és remélem ide tartozik ez a téma...
-
Pista0001
addikt
Ezeken a képeken is látszik hogy túllóg a műanyag, csak ezeken kevésbé. Ezeken a képeken látszik hogy nagylátószögű optikával készültek, azért tűnik úgy hogy nem hosszabb. Ha megnézel egy arcot ugyanabban a kivágásban nagylátószögű és tele optikával, azt fogod látni hogy a teleobjektívvel készült képen például nagyobb az alany füle, meg ilyesmik. Jól lehet ezzel trükközni
mrbig25: Köszi a képeket. Szerintem is azonos PCB-vel készült a két típus. Nagy kő esett le a szívemről
-
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11466 üzenetére
Tessék. Nem saját...neten találtam még régebben.
Egyébként nekem is volt sapphire 6870 a Q11-ben, csak az enyém az egyventis változat volt, de annál jó 1centivel túllóg a műanyag burkolat a PCB-n. A PCB hossza szerintem ugyanaz mind a kettőnél. Nálam a műanyag burkolat leszedése után ennyi hely maradt.
-
toldy
őstag
válasz
Pista0001 #11466 üzenetére
Hát itt elnézve maga a kártya ennyi.
-
Pista0001
addikt
Erről a VGA-ról lenne szó. Az előző képen, de inkább talán ezen úgy tűnik hogy a műanyag burkolat miatt ekkora. Ha a PCB rövidebb akkor maximum repül róla a plasztik, akkor talán belefér. Jó lenne megtudni egy ilyen kártya pontos méreteit. Még az is lehet hogy abban a 245 mm-ben a hátlap füle is benne van.
A tápcsatik szerencsére "fölfelé" néznek, nem az előlap felé.
-
Pista0001
addikt
válasz
mrbig25 #11458 üzenetére
Néztem kisza25 képeit és jött a megérzés, hogy valaminek utána kell néznem... Én a Q11-et néztem ki magamnak, gyorsan meg is néztem a gyártó oldalán hogy mekkora VGA is fér bele. 240 mm-et írnak. Aztán gyorsan megnéztem hogy az a VGA amit kicsit későbbre beterveztem milyen hosszú. Az a helyzet hogy 245 mm-t írnak. Szóval ezt elk*rtam.
-
kisza25
félisten
válasz
kisza25 #11461 üzenetére
na megjött a gariból a vga meg vágtam egy plexit is a gépbe most így néz ki, de még vannak újabb felmerült problémák amit valahogy meg kell oldanom, túl vastag a plexi(2mm) emiatt a hátsó csavarokat nem tudom betenni, a másik, hogyha a plexi rögzítőcsavarokat beteszem további 2mm helyre lenne szükség, na ezt nem tudom még hogyan oldom meg
-
HookR
addikt
Tegnap este már nem volt hangulatom belinkelni, időközben meg Prohardveren is lehozták hírként: Piacra került az év elején bemutatott Lian-Li PC-Q09FN
-
kisza25
félisten
válasz
mrbig25 #11458 üzenetére
köszi
kis fejtörést okozott a szerelés(elsőre nem vettem észre, hogy le lehet szedni a vinyótartót), de szépen/praktikusan megcsináltad, le a kalappal
és még jobb is mint a gyári, mert abba nem ment volna bele ez a freezer, meg ez a VGA-sem, holnap vágok bele egy plexitcsak még nem tudom, hogyan fogom rögzíteni
-
kisza25
félisten
válasz
Kingcold #11456 üzenetére
ez eredetileg egy xfx HD4830 egy slotos hűtéssel, de az túl hangos volt ezért raktam rá egy zalman VF830 + ram süniket, de nekem az is hangos volt azért van 5V-re kötve amint látszik, de ez csak ideiglenes(tartalék kártya), mert a HD6850 gariban van, ha minden jól megy holnap kapok egy újat
-
kisza25
félisten
na ma végre megjött a táp is össze is dobtam gyorsan a gépet, holnap elvileg jön bele az új vga-is
-
Pista0001
addikt
válasz
radi8tor #11450 üzenetére
Akinek számít a 24p az mellétesz egy kis (vagy nagy) AMD/Nvidia gpu-t, akinek meg nem annak tök mindegy. Sokan eddig is megvoltak 24p támogatás nélkül. Persze előny ha van, de nem ezért vesznek i7-et az emberek
. Az új Pentiumoknál meg i3-aknál tényleg fontos lesz, notikban talán az i5-nél is, de tényleg nem minden felhasználó allergiás a 40 másodpercenkénti kis akadásra.
Amúgy azért kaptam fel a virtuális fejemet az x264-re mert én a divx/xvid filmeket is átkódolom H.264-re mert látható/komoly minőségromlás nélkül sokkal kisebb lesz úgy a film (általában fele, harmada, de volt ami az ötöde lett), és ugye azok nem 24p-sek, meg a HD sorozatrészek .MKV-ban sem azok általában
-
eXtase
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni! Épp most szeretnék ITX -es konfigurációt építeni. Már megvan a gép belseje, és most egy megfelelő házat keresek az egésznek! (H77 + i5 ivy)
Amit kinéztem az egy Codegen MX-31-A2 (nem tudom miben különbözik az A11 -től? esetleg ugyanaz?) A régi konfigból megtartanám a 8800GT -m egyenlőre, így az is kérdés, hogy a táp elé beférne e a 22 cm -es kártya akadálymentesen?
Másik kérdés, ha nem ez, akkor milyen házikót javasoltok az ITX -es konfignak? Cél, hogy minél kompaktabb legyen a gép!
Előre is köszönöm a válaszokat!
eXt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Le Mans Ultimate
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Asztalos klub
- Milyen TV-t vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG LCD és LED TV-k
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest