- Amazon Kindle
- Steam Deck
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skipqer
tag
Csak figyelj rá, hogy mindenképpen a VX verzió legyen. Én eredetileg a simát néztem ki, mert úgyis külső szabályzóra akartam rákötni, de végül véletlenül lett a VX csak utólag tudtam meg, hogy ennek van a gyári hűtővel egyező, csak bepattintós rögzítése, a másik meg valami csavarozós - szerelős vacak.
Én úgy tudom, hogy a simába nem lehet csak 12cm-est, de szerintem ez nem jelent túl sokat, az egyetlen probléma, hogy nem szabályozott ventikkel van szerelve, ezért cserélni is fogom, mert ahogy nézem kb. 500-on is elég lenne, tehát egy 800-as 12cm-es tökéletes hűtés és hangtalan.
Egyébként nagyon bejön a ház, nem mondom szívtam a fogam, hogy ennyit rákölteni, előtte 6000Ft volt a legtöbb amit házra költöttem, de most értettem meg mi a különbség, a látvány a legkevesebb.kopf (#2597):
Silent Square egyik változatát próbáltam, nem rossz, de nem érzem azt a jajj de nagy teljesítményt, különösen ha 800rpm alatt kellene hajtani a csendes üzemelés miatt...
Thermalright állítólag legnagyobb/legjobb hűtőjéből (SI-128SE) pont tegnap vettem egyet a másik ugyan olyan gépbe mint ami nekem van. Közel sem hozta azt a hatást amit vártunk tőle. Bekapcsolás után szinte egyből 10fokkal melegebb mint a BigTyp alatt. és a ház szellőzését is jobban akadályozza.
Kézzel fogható a különbség. A hőcsöveket megtapogatva az SI-128 esetében a csövek langyosak alapjáraton 12cm-es 800rpm venti mellett, míg a BigTyp esetén teljesen hideg marad ugyan úgy 12cm-es venti mellett, de a fordulatszám csak 680. Az alaplap szintjében jóval nagyobb áramlás érezhető ami nagyon hatékonyan hűti az alaplapi bordákat (kb. -10fokot jelent itt is) illetve a memória modulok is a tűzforró helyett már megfogható hőfokon maradnak.
Persze valóban kell a megfelelő kialakítású és méretű ház is, ahol a megfelelő áramlások kialakulhatnak, kell a jó kábelezés, ami nem akadályozza ezt... de hiába minden ha a hűtés nem jó.Az SI-128 esetén végül megpróbáltuk megfordítani a ventit, hogy ne fújja hanem szívja a levegőt a hűtőről. Első pillanatban úgy tűnt halott ötlet, mert az alapjárati hőfokok megemelkedtek. Ugyanakkor végül a ház átlagos hőmérséklete alacsonyabb hőfokon stabilizálódott, azaz hosszú terhelés esetén jobb lett a végeredmény... de a Tt közelébe így sem ér.
-
kopf
csendes tag
válasz Gorneck #2594 üzenetére
Szerintem félreértesz,nem fikázom ezeket a hűtőket.Teljesen meg vagyok vele elégedve,csupán nekem ez a jelenség az észrevételem.A drasztikus nálam akár 15 fok is,de nem erőltettem zárva,ugyis csak a "tárolás" jelenleg ennek a háznak a feladata.
A ház egy hulladék kis atx ház átmenetileg,melyben semmilyen plusz ventillátor nincs.
Az új még csak most készülget,de az más lapra tartozik.
DFI LP UT,5200+,8800GT,2GB ram.
De zárjuk le szerintem mert részemről a configom hamarosan változik,proci,hűtőstül,házastul.
Jószándék vezérelt amikor írtam azt a hsz-t,és azthiszem valamennyi alapja azért van is."Hol van az éter? A meszkalin nem hat!"
-
kopf
csendes tag
Viszont én továbbra is kérném a segítséget a választásban,a jelenlegi procim a TT Big T "klónnal" együtt új gazdához költözik.
Tehát egy AM2 6400+ ra keresek leendő hűtőt.
Kinéztem párat:ASUS Silent Square,ZALMAN CNPS9700 NT,valamint valamelyik Thermalright termék(melyeket nem nagyon ismerek).Ezekről kérnék véleményt ha lehet,vagy valami ezekhez hasonló megoldásra ötletet.
A lényeg az alaplapra merőleges ventillátor elhelyezés,illetve ventillátor cseréjének lehetősége.
Lehet hogy számít valamit,az alaplap egy DFI LP UT nf590sli.Thx
"Hol van az éter? A meszkalin nem hat!"
-
veterán
X2 tuninghoz a Freezer Pro-nál van jobb alternatíva, nem túl drágán?
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Gorneck
legenda
Ismerem. Tudom miről van szó...Frostbite.
Látom nem figyeltél...nekem se volt/van ott nagyobb hely...nem volt ilyen gondom...de egyik ismerősnek sem...ezért kételkedem abban amit írsz...1-2 centi már bőven elég ahhoz, hogy levegőt kapjon...
Drasztikus? Mit jelent ez pontosan? 4 fok? Mint írtam 2-3 házat élt túl a hűtőm többek közt egy ilyet is...
Milyen ház ez? Milyen konfig?[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
Zolexx
aktív tag
válasz Skipqer #2592 üzenetére
Jaja jó kis vita
Meggyöztél. Akkor a Tt Big typhoon-nál maradok ez már tuti.
Nem fogod elhinni de én is egy Tt Soprano házat néztem ki magamnak csak nem dx-eset (drágább mint a sima).
Ház szerinted jó? simába is lehet rakni előre 14cm ventit?THXAz élet egy kurv@, mindenért fizetni kell. És mindig egyre többet...
-
Skipqer
tag
Hehe szép kis vita alakult ki Én egy jó hónapja használom a BigTyp 120 VX-et és jobbat el sem tudnék képzelni. Nekem a minimális hanghatás - nagy teljesítmény mellett volt a célom. Korábban sosem költöttem drágább házra meg neves hűtésekre, mert úgy gondoltam annál jobb eredményt úgysem érhetek el mint a nyitott oldallap.
Ma már picit másképp látom a dolgokat, csak persze ehhez meg kellett adni a megfelelő alkatrészeket. Egy Tt Soprano DX házba került végül az említett hűtő egy E6550-es procira, alaplappal vissza vettem a feszt a ventiről, így a fordulatszám 680 és a proci 3,0GHz-re húzva terhelés nélkül 23fok, éppen annyi, mint a levegő a szobában. 100% terhelés mellett sikerül pár óra alatt felküzdeni olyan 32-33-ig.
A házban két venti van még elöl egy 14cm-es 1000-es fordulattal, meg hátul egy 12-es 1300-on pörög.Ami óriási előnye a BigTyp-nak, hogy rendkívül jól hűti a lapot és a RAM-ot is (tűzforró helyett langyos). Ugyan ilyen konfig van még egy a családban már több neves gyártó nem éppen olcsó hűtőivel sem sikerült hasonló eredményt elérni.
Korábbi gépeim esetén alap dolog volt, hogy a hát oldallapja az le legyen véve, gondoltam a legjobban így fog szellőzni. Egy fenét. a VGA alatt illetve a RAM-ok közelében forró levegő buborékok alakultak ki. Jelenlegi megoldással, megfelelő kábelezéssel 3-4fok előnyöm van a nyitott oldallapos megoldáshoz képest a procinál és 8-9fok az alaplap szintjén.
Engem meggyőzött ez a hűtő, ilyen hatásfokot még nem láttam. Annak ellenére, hogy a leírt minimum 1300-as fordulat kb. felén jár csak a venti még mindig van benne tartalék, így tervezem a további fordulatszám csökkentést.
Én csak ajánlani tudom. -
kopf
csendes tag
válasz Gorneck #2555 üzenetére
Naszóval,az általam említett hűtő a Big Typhoon pontos mása.
Lényegtelen milyen,de ugyanúgy egy 12 centiméteres ventillátor van rajta.
Tehát ez egy viszonylag magas hűtő és a ventillátor a tetején van,az oldallappal/alaplappal párhuzamosan.
Az oldallap és a ventillátor között nálam nem sok hely marad,pár cm csupán.Ami egyértelműen kevés a szabad levegőáramláshoz és a hatásos hűtéshez.Gyakorlatilag "elzárod" a levegőt az oldallappal.Ez meg is látszik a hőfokokon,nálam drasztikusan!HAGYOMÁNYOS és EGYSZERŰ méretű és elrendezésű házról beszéltem,mint az enyém is.Persze biztos lehet orvosolni a dolgot lyukakkal,ventillátorokkal,akármivel.
De aki feltesz egy olyan kérdést hogy melyik hűt jobban,annak had adjam a tudtára a tapasztalatomat.
Nem biztos hogy az a valaki az egész házat átalakítaná tányérnyi felületen lyukakkal vagy x mennyiségű/méretű ventillátorral,hogy a jó pár ezer forintért vásárolt processzorhűtője megfeleljen a kívánalmaknak.
Ne adj isten a ház természetes állapotában,azaz zárva."Hol van az éter? A meszkalin nem hat!"
-
Kelvin
őstag
válasz Gorneck #2585 üzenetére
Ja..gondoltam,h erre gondolsz.Az a levegő ugyanolyan hőfokú amit továbbad mint a szobalevegő.Csak mivel mozog ezért gyorsabban elvezeti a kezedről,tárgyakról ezér érzed h hűvösebb.Ez ugyanaz mikor a buszon télen megfogod a korlátot és azt mondod,h úúú de rohadt hideg.De valójában ugyanolyan a hőmérséklete mint a buszon a levegőnek.Csak a fém jobban vezeti a hőt és mikor hozzáérsz gyorsan elvonja(elvezeti)a tested hőmérsékletét.
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
endorf
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő:
Milyen (olcsó) hűtőt ajánlottok a procira???/C2D E 8200/
Én Arctic Cooling Alpine 7-re gondolok,ami árba elfogadható...
Ti mit ajánlottok???
A prociból szerintetek mit tudok kihozni max ezzel a hűtővel???/FPO:Q746A513/
Tuning szempontjából is,ha van valakinek hasonló configja írhatna beállításokat!!!
Előre is köszi!!!
Configom:E8200,Gainward 8800GT GS,Giga P35-DS-3(rev 2.0),Geil Ultra 2GB/kit 800MHz,Chieftec 500W,stb...
-
Kelvin
őstag
válasz Gorneck #2583 üzenetére
Ezt szerintem nem így akartad írni:szobahőnél alacsonyabb hőmérsékletű hővel hűtöd a teljes belső gépházat.Ezt csak úgy lehet ha egy csövön keresztül kintröl jön Szerintem ezt elírtad...
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Gorneck
legenda
2*12es venti nem képes a lapig hatolni csak magas fordulaton (800 felett)...próbáltam néztem...volt már pár házam nem is egy tesztgyőztes. Persze az se most volt! Nem is erről van szó.
Egyszerű...nem fújatom telibe a teljes lapom egy bazi nagy ventivel...nálad pont az a venti teljesen szét kavarja a ház szellőzését (olyan mintha oldallap nélkül fújatnád egy kisebb asztali ventivel...nekem van otthon pont egy ilyen 25ös lapáttal.)...semmi légáram nincs bent...vagyis van csak nem épp a megszokott. Elölről érkező levegőt visszanyomja előre, a VGA+Cpu hője meg a lapon és ezzel a házon belül terül szét...amit gondolom a hátsó ventik szépen lassan kidolgoznak.
Viszont így bizonyítást nyert az a tény, hogy a 25ös ventivel képes az ember egy olyan környezetet teremteni ami nyitott oldallappal vetekszik vagy jobb.
Nálam a HDD-k hője szinte 1:1ben házon kívülre megy. Érezni az oldallapon ahogy átfújja a 3 9es papst a házat. Sokkal jobb megoldás, mint a lap felé terelni azt...szvsz.Egyszer van kedved próbáld ki, hogy nem használod az oldalsó 25ös ventit...rájössz valójában mennyit is számit, hogy zárt e az oldallap vagy sem és egy bazi nagy venti van ott. És sztem szintén rájössz arra, hogy miről is beszélek.
A házak többsége napjainkban fel van vértezve oldalsó ventikkel (8as, 9es, 12es), de nem nagyon használják a hangorkán miatt amit képesek okozni...minimális fordulatnak meg "szinte" semmi értelme.
Anno írtam, hogy ha lyukacsos az oldallapja a házadnak a cpu felett, akkor nagyon is jó választás egy Typhoon...mivel külső szobahővel kezd el táplálkozni ami nem kis előnyhöz juttatja a többi hűtőhöz képest...Én ezért imádom a legjobban.
Hátsó házventik nálam max nyáron mennek...belső hőnek nem oszt nem szoroz, hogy mennek e...akkor meg minek. 2-3 fokkal lehet melegebb a gépházban nálam, mint ami kint van.Köcce, hogy a ventis példát felhoztad így igazoltad azt amit írtam...hogy szobahőnél alacsonyabb hőmérsékletű hővel hűtöd a teljes belső gépházat. Így erről nem kell írnom.
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
Zolexx
aktív tag
Jól eltértetek a kérdéstől
Az élet egy kurv@, mindenért fizetni kell. És mindig egyre többet...
-
Kelvin
őstag
Persze ez így van csak a rajta lévő ventid nem párhuzamos a lappal ezért nem megy oda annyi levegő.pl a ninján..nem a lappal párhuzamosan van a veni hanem és nem is oda fúj hanem gondolom a ház vége felé..
-
Zájec
veterán
nem minden esetben igaz... pláne ha heatpipe-os a hütö, akkor igencsak
messze vannak a bordák a laptól.. mint pl. a ninjánál vagy a TR120e-nél..
szóval annyira nem nagy butaság mint ahogy gondolod..
például az enyémnek is zárt..(#2579) DeadMeat : örülök hogy te is igy látod mostmár..
-
Kelvin
őstag
A lappal párhuzamosan hűtö cpu hűtőnek pont az a lényege,h a cpu körüli chipeket is hűtse és mozgassa a levegőt körülötte.Butaság lenne lefedni....
#2564) Kelvin:ezt én is írtam már picit visszább
[ Szerkesztve ]
-
DeadMeat
nagyúr
válasz Gorneck #2573 üzenetére
Teljesen mind1,bar nekem olyba tunik hogy az oldalrol befujt levego legtobbszor jol megboritja a legaramlatot,ergo bent kavarog a levego,nem szepen kifele tavozik.Legalabbis nalam +2-3 fokot jelent ha az oldalso megy. cm690-nel.Ha alulra rakom,es onnan es elolrol fuj be,hatul es fent ki szepen atszelloztet mindent.
Szoval evvel csak azt akarom mondani,hogy lehet hogy te jobban jarsz a blind oldallapoddal mint o a 25cmes ventivel.
Kelvin:Modositok teveszmere,butasagra, ami teccik.
[ Szerkesztve ]
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
Zájec
veterán
válasz Gorneck #2569 üzenetére
attól függ milyenek a körülmények, ha nincs venti akkor igazad van.
ha meg van venti akkor a fizika nekem ad igazat.
nálad nem tudom miért bukott meg az elmélet..
lehet hogy elölröl nem tud megfelelö levegö bejutni mert zárt a házad...
igy nincs megfelelö huzathatás...lehet hogy egy kicsit megtorpan,
vagy csak bent szédeleg a levegö,, és miután leveszed az oldalát
egy kicsit fellélegzik.. és ezért pár fokot le is hül...azt is olvastam korábban ha egy lappal párhuzamosan hütö cpu hütönél
leragasztod, vagy lefeded a hütö alját és tetejét akkor jobb a hatásfoka...igen megy a 25-s, néha úgyérzem hogy csak neki van jelentösége,,
és a többi csak disz lenne.. -
Kelvin
őstag
válasz DeadMeat #2572 üzenetére
Senki nem ír olyat,h hűvösebb lesz a házban mint a szóbában.Nem kell sokat visszaolvasnod.Arrol van szó,h az-e a hatékonyabb hűtés ha nincs oldallap v ha előről hátra huzat van.És fogalmazz pontosabban....mondjuk sima -10c fokos levegővel
(most csak ugratlak a hülyeség szó miatt)"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Gorneck
legenda
válasz DeadMeat #2572 üzenetére
Tudom, hogy a házba nem lesz szobahő alatt max azzal egyenlő hőfok. De ha a venti nem hideget tolna be, akkor Zájec-nek nem ez lenne a tapasztalata...magyarán nem változna a hőfoka + irányba.
Attól függetlenül akkor sem fer két oldallapot összehasonlítani..
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
DeadMeat
nagyúr
válasz Gorneck #2571 üzenetére
Ez hulyeseg,hogy tudnal sima levegovel szobaho alatti levegot befujatni?A zart hazban soha nem lesz huvosebb,mint a szobahom.. inkabb melegebb,de nagy joindulattal is csak egyforma lehet a homerseklet.A jol szellozo hazzal max annyit ersz el ,hogy a termelt meleg nem reked bent.
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
Gorneck
legenda
válasz Gorneck #2569 üzenetére
Ha megy a venti, akkor az elméleted ismét bukott...nem zárt a házad oldallapja. Itt arról van szó...nem egy komoly rásegítéssel megáldott oldallapról amin egy 25ös venti tolja a házba a szobahő alatti hőt...
Próbáld ki a dolgot álló ventivel...Kb olyan nálad a dolog, hogy nyitott ház és a lappal szemben egy szobaventi osztja az észt...
Tehát továbbra is várom, hogy miért is van neki igaz zárt oldallap esetén abban amit mond.
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
Gorneck
legenda
Nalátod...akkor nem baromság amit mondtam...nála pontosan ez van...nála szintem mind1 milyen borda+venti páros kerül a házba. Úgy állítottad be az egészet, hogy Én vok a hülye jahh és Ő egy lúzer...
"ha meg teljesen nincs venti a házban, akkor bizonyitható amit te mondasz,
mert akkor üvegház hatás lép fel... ezen nem csodálkozom...
felmelegszik és kész.." Nálam van elég mégis bukik az elméleted...Az az oldalsó 25 venti megy nálad?
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
Zájec
veterán
válasz Gorneck #2563 üzenetére
dehogy linkelek, ahány táblázat annyi eredmény..már mondtam
mondom hogy nincs értelme...zárt házban nincs mindig melegebb, de-de a ventiket is figyelembe kell venni..
én most levettem, 2 fokkal melegebb lett...
gondolom azért mert megszünt a huzathatás... érthetö.nyáron meg azért kapják le az oldalát, mert xar szellözésü házuk van.. lúzerek..
nehogymá levegyem az oldalát,, meg kell oldani a szellözést... ennyi.ha meg teljesen nincs venti a házban, akkor bizonyitható amit te mondasz,
mert akkor üvegház hatás lép fel... ezen nem csodálkozom...
felmelegszik és kész.. -
Kelvin
őstag
válasz Gorneck #2565 üzenetére
Láttam a ventidet,nekem is fáj egy olyanra a fogam.Csak most kicsit sok volt a kiadás...meg akkor kárbavész az originál venti....(nem mintha skót lennék)
Hogy vetted le 800-ra?Nekem 1300 forog ha letekerem a potiját.Mennyibe is volt a 38-asod?(akkor nekemse kéne,h így tekerjen..kárbavesznek a noctuáim )[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
Borda válogatja milyen légmozgással van jó hatásfoka...800-900 fölött nekem sose ment a Typhhon ventije. Ahogy a mostani 38as sem, de tol 2szer annyi levegőt aminek egy része a fet+pwm a másik chipset+vga részre megy. Forgattam rajta, mert ott picit megreked a levegő...de így tökéletes...
Erre jó példa egyes bordák 2-3 ventivel való ellátása...gyakorlati haszna nem sok.
Kelvin: Nem bezony és soha nem is találkoztam olyan esettel, ahol ne segített volna a hőfokokon egy oldallap levét...persze ház válogatja mennyit is fog melegedni a belső hőmérséklet. Jelenleg bent 22fok van.
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
Kelvin
őstag
válasz Gorneck #2563 üzenetére
Szerintetek az lehet,h a big typ-omnak levettem a fordulatát alapra 1400(asszem) és így jobban hűt mintha forogna mint állat
ZájecAbban igazad van,h ha nagy a huzat akkor az jobban leveszi a hőt az alkatrészekről,itt lehet az elviszi lenne a jobb kifejezés.De ez tapasztalatom alapján sem ér fel egy oldallaplevétellel.(persze lehet vannak extrém esetek,mikor elöl hátul 2-2v3-3, 12-es süvít de azért az se gyakori)
[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
Akkor linkelj Te...várom a másik oldalt.
Zárt házba melegebb van mint a szobahő...ergo minden melegebb lesz...Persze kellő ventitámogatással megoldható minden, de itt most nem erről van szó...
Vedd le a házad oldalát...kíváncsi vagyok mi történik a cuccaid hőfokával...VÁROM AZ EREDMÉNYT! Gpu, cpu, pwm...
Szted nyáron miért kapják le sokan a ház oldalát?
Egyébként ezt bizonyítani is tudom hőszenzorral ami leírtam...NB, Cpu talp, ház két pontján van mérőm.
Gorneck#1239
-
Zájec
veterán
válasz Gorneck #2561 üzenetére
hiába linkelgetsz, ahány teszt, annyi különbözö érték..
másik oldalon meg mást irnak.. szóval én már nem hiszek egy leirásnak se,
pont emiatt,,.. ez olyan kb. mint a cpu hömérsékletének szoftveres mérése..Ha a ház oldalát felteszem, mint minden hűtőnek jelentősen vagy minimálisan, de visszaesik a teljesítménye... ezt azért gondold át...
mert nemigazat mondasz...
bizonyos esetekben jobb ha zárt, mert akkor huzatos barlanghatást lehet elérni... -
Gorneck
legenda
-
Kelvin
őstag
Szerintem senkit nem bánt semmi..
Amúgy meg ha zárt ház az minden hűtőnél zárt ház....ugyhogy ezért nem értem én sem.És nem big typ-onja van aki ezt írta...(#2558) ImI87 :Szerintem aki az apróban a cpu hűtő rovatba keresgél mindenki fogja tudni,h mi is az a noctua....
(vélemény:ha lejjebb viszed az árát akkor tuti elviszik)[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
Ezt én se értem...
Amúgy annyi,h picit barkácsolsz,ha zavar.Én a plexi lapomba kivágtam egy 12-es nek helyet pont elötte.Most egy noctua húzza befele a levegőrt a big typ.-ra.ű
Talán ha Big Typ.-t vettél volna és nem a mását akkor most le se cserélnéd
(#2556) ImI87:Az apróba adj fel hirdetést!Már más topikba is láttalak ezzel....(ha csak egyszer rakod be még nem is lett volna baj....de ennek nem itt a helye(főleg kétszer))"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Gorneck
legenda
Hehh?! Ezt nem értem...ha zárod az oldallapot vagyis zárt lesz a házad nincs olyan hűtő ami ne érezné meg...mind1 milyen.
Mivel ez enyémen 38as venti van így kb 1 centi az oldallap és venti között a távolság.
Tehát mégegyszer, amiről beszélsz ez egy természetes jelenség...nem hiába vannak tesztek házban és házon kívül. Ha ezen tesztek egyikét is megnézed, akkor nem esik vissza a Typhoon jelentősen a többi nem merőlegesen fújó ventis bordáéhoz képest...ahogy azt Te mondod...Szal légyszi magyaráz meg nékem mire alapozod az állításod, mert nem értem...nagyon nem.
Gorneck#1239
-
kopf
csendes tag
A Big Typhoon-ról tudnék mondani pár dolgot.A pontos másával rendelkezem,ami egy Silentmaxx Frostbite.
Nos ez egy igen jó kis hűtő,mely a gyári silentmaxx ventivel rendkívül csendes.
Egyetlen gond van vele,hogy eléggé magas.Ha felhelyezett oldallappal akarod a gépet használni akkor felejtős,mivel elzárod a ventillátor elől a levegőt gyakorlatilag.
Így jelentősen megnő a hőmérséklet.(hagyományos szélességü házban ugye)
Bár egy szellős házban lehet hogy jobban muzsikál oldallappal.Pont emiatt tervezem a cseréjét hamarosan,gondolkodom valamelyik ASUS silent square-en.
Esetleg van valakinek tapasztalata ezekkel?Vagy tudnátok-e ajánlani valamilyen hatékony hűtőt,az alaplapra merőleges ventillátorral?
X2 6400-raThx
-
Zolexx
aktív tag
Na skacok szerintetek hogy melyik hűt jobban? asus silent knight II és a tt big tiphoon 120 vx ?? de jó lenne egy teszt róla...
-
Tester
csendes tag
vagy lehet elég lessz a 3ghz alapfeszen
-
Tester
csendes tag
Üdv. Milyen Cooler-t vegyek erre az összeállításra szerintetek?? Gigabyte P35-DS3+ Core 2 Duo E4500--tuningolni szeretném.
-
kopf
csendes tag
Sziasztok
Egy X2 6400+ BE-re milyen hűtőt ajánlanátok,ami csendes,hűvös üzemet biztosítana?
Thx
-
Zolexx
aktív tag
Ráadásul egyszer ez jobb, másik oldalon a másik a jobb stbstb.. mindeggyik oldalon másik hűtő a jobb.. én már nem tudom mit higgyek aztán...Ha én élőbe letesztelném, akkor elhinném.. ( Sztem kb egy szinten van a kettő: asus silent k. II és a th big t 120 vx) szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
Nézz meg több tesztet is azért..úgy még biztosabb lesz .Nekem is plexis az oldala és jól néz ki nagyon.Könnyű felszerelni és durvább procikhoz is jó a késöbbiekben.tudasd végül mi lett...
-
dany27
őstag
nekem is plexis házam van amúgy és én is tervezek bele új coolert venni a cpu-ra én zalman 9700es felé kacsintgatok de még nem tom mi lesz belőle mert azt tény h plexis házba nem csak olyan kell ami a legjobb ár/érték arányú! Gondolkodtam AC freezer 7pro-n mivel annyira nem tuningolok szóval az elég csendes de viszont nem mutat szépen plexis házba
-
Kelvin
őstag
A Typhoon egyértelműen jobb,nézz meg bármilyen tesztet.+ami még elég fontos szempont,h cserélheted a 12-es ventit rajta(igényednek megfelelőre)Nekem is tetszett az asus de a Typhoon mellett döntöttem mint ahogy sok kolega itt.Kicsit olvass vissza
-
Zolexx
aktív tag
Hali! Az lenne a kérdésem hogy nemsokára veszek egy procihűtöt csak nem tudom melyik legyen. egyenlőre e2180-ra lessz majd késöbb 45nm...
Szerintetek Asus silent knight II vagy Thermaltake Big Typhoon? A hütés fontos és persze a hang is. Melyik jobb vajon? thx előre isAz élet egy kurv@, mindenért fizetni kell. És mindig egyre többet...
-
Gorneck
legenda
válasz Bagira01 #2526 üzenetére
Ne akarj olyat...élőbe lefújja a hajad kellő közelségből... Persze ezek után kopasz és süket leszel...
1000 fölé ne nagyon menjen...káros a fülre...egyébként nyertem vele jó pár fokot...26-27 a cpu everest szerint a Typhoon talpa 24 fok...
A lamelláket teljesen átfújja és még a lapra is jut légáram bőven...Gorneck#1239
-
Bagira01
veterán
Szerintetek mennyit dobna a big typhoon-on ha raknék rá egy Scythe Ultra kaze 3000RMP-es ventit? Légszállítása 133.60CFM.
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest