- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zamma
őstag
válasz
marinea2 #95567 üzenetére
Gonosz ON
Egy jól működő Pure Rock 2 hűtőt!
Gonosz OFFA házadba max. 156 mm-ig tényleg csak a Pure Rock 2 fér...
Nem BQ-ból a DeepCool AG500 és Thermalright Peerless Assassin 120 SE jöhet szóba.
-
-
Zamma
őstag
válasz
marinea2 #95539 üzenetére
Mi itt a probléma?
Max annyi amit 0 forintból megcsinálhatsz, - mivelhogy a vga-ról leforduló meleget a cpu ventije átszívja a bordákon és ez itt felesleges plusz hő - hogy a cpu feletti (hátsó) ventit leszeded és a hátoldalon lévő ventit szívóra állítód (porszűrőt tegyél rá kívülröl mágnessel: harisnya, pollenszűrő, sűrű függöny) és a levett ventit pluszba szintén hátulról elölre mozgatóra felrakod a cpu-ra, és az eredetit ventit is ebbe az irányba megfordítod.
Így nem a vga-ról fogja a meleget szívni, halkabb és hűvösebb is lesz terhelés alatt kb 7 fokkal, alapon meg kb 4-5-el.Ha ez nem lesz megoldás akkor ne foglalkozz vele, ha a vga-d nem melegszik nagyon...
-
Zamma
őstag
válasz
marinea2 #95536 üzenetére
Nem a 40 fok fog földhöz vágni szerintem.
Ha terhelés alatt nem hangos akkor nagy baj nem lehet.
Az is lehet hogy nem itt gyökerezik a hiba, hanem máshol, pl. a házban szorul meg a levegő, mert nem jó/akadályozott a légáram, első gyanúm ez. Meg persze a pasztát, felfogatást ellenőrizni újból, hátha ott a bibi...Ha hangos, vagy meleg akkor:
Mi a pontos konfig? Ház, vga, ventik (hol, mennyi), stb.
Terhelés/játék alatt lőjél légyszi egy HWinfot, amin legyen rajta a cpu, vga hőfokok és RPM is. -
Micsurin
nagyúr
válasz
marinea2 #94709 üzenetére
[kép] [kép] most néztem na ne már, hogy az FX kompatibilis a sima meg nem. Nálam is azonos backplate az 1200 és 1700-es foglalat csak másik lyukba kell akaszd a csavarokat és ott a dobozban a felső panel is.
edit.: Simában nincs?
De legalább kiküldik ezek szerint
edit2.: PBO alatt az 5700x-et megfogja ~62-63 fokon bench alatt, korrekt
-
-
D55
senior tag
válasz
marinea2 #94700 üzenetére
Sajnos a CM Hyper 212 Black Edition ha jól látom mostmár 20 körül megy inkább, de ennél feketébb kevés van tudtommal és funkcionálisan is elég jó, nekem egy elAMDlozott Ryzen 5 után megörökölte most egy szörnyeteg 14 magos 13600K és még azzal is egész élhető módon képes megbírkózni, pedig papíron határozottan kevés kéne már, hogy legyen hozzá. Ehhez képest egy 10400F-et viszont elvileg még reggelire is meg kéne, hogy egyen.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
marinea2 #73946 üzenetére
(#73946) marinea2
Mivel nem tudni a ház pontos típusát így ajánlani sem merek, nincs támpont, az egyik legfontosabb adat ami kell. Ebben az esetben célszerű megmérni a processzor kupak teteje és a ház váza közötti távolságot, ha megvan akkor gyere vissza.(#73947) hegegabi80
Egy topflow mindig is jobban fog hűteni mint egy torony, ami érthető is. Főként a cpu-t hűti, de amellett hűti a cpu tok környékét és az első rampárok is kapnak a fuvallatból + a dvga nyákja is.(#73948) (#73950) (#73952) Jack Oneill
Részemről nem ajánlott, X összegért már hűtőt is lehet kapni. A másik nagy kérdés amit már feltettek neked, hogy lesz-e házcsere, de ami ennél is fontosabb, hogy pontos magasság nélkül ajánlani nem lehet. 148mm alá ezek vannak ->
Cryorig M9i / M9a (124.6mm)
Scythe Katana 4 (143mm)
Scythe Tatsumi SCTTM-1000B (146mm)
Scythe Tatsumi Type I (146mm) -
bombibmw
veterán
válasz
marinea2 #54141 üzenetére
Nehogy azt hidd,hogy én piszkafa vagyok.
Ott a kép az 500R-ben.(#54142) Casanova*:
Én az SB-E SE-t venném a helyedben.
Az Extreme ventik nem hűtenek annyival jobban,mint amennyivel hangosabbak már közepes fordulattól.
De hátha Te nem Vagy annyira háklis a hangra,mint én... -
bombibmw
veterán
válasz
marinea2 #54138 üzenetére
Egyforma magasak(-1mm az Ashura-nak).
Az Ashura-n középre rakva a ventit magasabb,de be lehet úgy lőni,hogy egy magas legyen a bordával.(#54139) Casanova*:
Igen,biztosan.
Viszont Merlinnél venti nélkül 23k,annyiért meg még inkább SA.
Ha bejön rendesen az országba és több bolt fogja árusítani,lesz még olcsóbb is,ventivel.(#54141) marinea2 :
Jaaa,igen.
Be fog férni szépen a kis kezecskéd mellette. -
bombibmw
veterán
válasz
marinea2 #47867 üzenetére
Igen lehet mondani,hogy szerelmes vagyok belé,de ha a szükség megkívánja adok a szájának rendesen.
Hála Istennek úgy néz ki egy elég jó darabot sikerült kifognom az IVY-ból.
Nem is kér sok feszt és nem is nagyon melegszik.
Annyira még nem volt időm tesztelgetni,de a 4,2GHz(24/7) úgy néz ki(Prime-al tesztelve) megy neki 1,07V körül és ezalatt a legmelegebb mag 64 fokos volt.
Ez sincs még teljesen kitesztelve,de tesztek,netezés és játékok alatt sem fagy,azért még próbálom lejjebb is vinni.
Ma vettem egy új telót és inkább azt tanulmányoztam,vagyis inkább a Win8-at rajta,úgyhogy 4,5-5Ghz-es eredményekkel holnap tudok majd szolgálni.
Persze ha a Macho nem bírja már,akkor nem fogom erőltetni a dolgot természetesen.(#47868) Potzee : +1 Gaia
-
delon
tag
válasz
marinea2 #47690 üzenetére
használtam is
ugye látodnem pici a házam kb most nem emlékszem pontosan 18 az tuti 43x46 asszem csak ezen már van egy komoly ekl házventi amit meg akarok tartani mindenképpen a friss levegő bejuttatására.
Szerintem marha jó lesz.melyik jobb akkor (brocken 2 vs. macho) van már teszt eredmény és konkrét típus a merlinről linkeljétek be légyszi mert elég sok típus van ott
-
syberia
veterán
válasz
marinea2 #47458 üzenetére
Fordulat 1.500 / 850 / 500 U/Min (12 / 7 / 5 V) tehát ha veszel egy Wing Boost Pure ventit, elég 5v-ra kötnöd és beköszönt a némaság
-
Qru
MODERÁTOR
-
bombibmw
veterán
-
werszomjas
addikt
válasz
marinea2 #47182 üzenetére
Üdv.
Látom 300R házad van, és Hyper 612s hűtőd, belefért gond nélkül?
Illetve hangra milyen? TX3 után?
Most keresek valami jó hűtőt FX-8320-ra, kis tuning alapfesz környékén amit bír, 4,0-4,2 GHz körül tervezem, egy TX3-ast váltanék, persze csak ha van értelme.
Brockent nézegettem, de láttam olyan hozzászólást, hogy kissé hangos, ez igaz? Gyenge az Alpenföhn venti?
Nem tudok dönteni, kb ~10k-t szánnék rá:
Thermalright HR-02 Macho 120
Scythe Mugen 3
Scythe Ninja 3
COOLERMASTER Hyper 412S
COOLERMASTER Hyper 612S
ARCTIC COOLING Freezer 13 Pro
ALPENFOEHN BrockenTeljesen elvesztem, szerintetek melyik legyen
A legolcsóbban kéne a leghalkabb és legjobban hűtő
-
syberia
veterán
válasz
marinea2 #47180 üzenetére
Nagyon jó kis hűtő
Freezer 7 Pro-t simán lenyomta, két ventivel meg már fel tudtam húzni egy E3400-at 3.6 Ghz-re
ott az Artic már nem bírta a tempót, hiába volt a talpán nt-h1 paszta . Apropó paszta: még egy nagyon jó hűtő sem lesz igazán jó, ha nincs jóféle paszta rajta
-
-
Potzee
addikt
válasz
marinea2 #47129 üzenetére
Merlinnél 10k +1.1k futár a Mugen 3.
HR-02 Macho is megfontolandó...140 mm-es nagyon halk és hatékony ventivel...
(77W-os CPU-t alapfeszen akár még passzívan is elvinné egy jól szellőző, perforált házikóban...csak tudom tán...)
Be Quiet Shadow Rock PRO SR1 is meglehetősen néma jószágHangot rá!!! [link]
-
bombibmw
veterán
válasz
marinea2 #47119 üzenetére
Hát ajánlottam én már rosszat?
(#47120) speedydb23: Ami nem alatta van az mellette.Nem igazán tesz jót a foglalatnak és a hőt is a talp mellé vezeti el a paszta,ergo nincs optimális hőátadás.
(#47121) Apollo_21: Én is meguntam és miután mindenhogyan kipróbáltam,ez jött be legjobban.
(#47123) marinea2 : Reméljük befér a 612.
-
Rypejakten
addikt
válasz
marinea2 #47115 üzenetére
Anno nekem ez volt az okítóvideóm, azóta csak egy pöttyöt rakok a közepére, így legalább nem leszek nyakig pasztás (user error
)
-
Rypejakten
addikt
válasz
marinea2 #47110 üzenetére
Elvileg jobb, ha hagyod, hogy a hűtő oszlassa el magának a pasztát, mert csak az a felület kap pasztát, ahol a talp valóban érintkezik a cpu-val.
Ha szétkened, levegős lesz, bár nem hiszem, hogy hőfokokban ez nagyon megmutatkozna.De ez csak saját tapasztalat, ne kövezzetek meg, ha hülyeség.
-
bombibmw
veterán
válasz
marinea2 #47068 üzenetére
Én is úgy kezdem,mikor beírtam a tápos topicba,hogy 15k maximum és a végén 23k-ért megvettem ezt a szépséget.
Hangját sem fogod hallani,ne félj!
És évekig kiszolgál majd.Legalábbis én ezzel vígasztalom magamat az elköltött pénz után.(#47070) marinea2: Belemegy még egy 170mm-es is,nyugi.
Én is így voltam vele.Mikor már megrendeltem a házat,utána nézegettem,mekkora hűtő is fér bele,de sehol nem találtam adatot róla.De mint előbb is írtam,még ventivel is van két centi helye a Machonak. -
bombibmw
veterán
válasz
marinea2 #47065 üzenetére
Biztos befér neki a Macho 120,150mm magas.
Ellenben Neked nem biztos,hogy befér a 612,a 300R-be asszem csak 160mm fér el.
Ám gratulálok a SS M12-höz,jó döntés volt.
Micsoda kis chat party van itt,most nézem.(#47068) marinea2 : Mondjuk én paráztam,hogy nem fér el a Macho az 500R-ben és még a 200-as ventit is felrakva van 2cm hely,tehát kb.18centis hűtő is belemenne.
-
speedydb23
senior tag
válasz
marinea2 #46978 üzenetére
Gondolom ez is csak potméter segítségével a feszültséget szabályozza, tehát 12V lehet a maximum amikor fullon pörgeti a ventit, és az alja meg 3V körül.
A venti motorjától függ mennyit tud minimálisan pörögni, gondolom ez meg van adva a gyári specifikációban...
Ha meg a gyári minimum feszültségnél kevesebbet adnál neki lehet el se indul, bár ebben nem vagyok biztos. -
marinea2
addikt
válasz
marinea2 #46974 üzenetére
Már megvan!
Egy ilyet találtam Ez is okés lesz a Cpu ventinek ugye?
-
sNORh
addikt
válasz
marinea2 #5607 üzenetére
hát arra vmi bikát..
Xigmadek HDT-S1283
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- War Thunder - MMO Combat Game
- alza vélemények - tapasztalatok
- E-roller topik
- Tőzsde és gazdaság
- Magyarított Android alkalmazások
- Napelem
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest