Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • philoxenia

    MODERÁTOR

    válasz Throme #97297 üzenetére

    A haladó vázak azért haladó vázak, hogy be tudj avatkozni, ha úgy ítéled meg, hogy szükséges.
    Mikor először tükrösöm lett, vártam, hogy majd qva jó képeket csinál alapból, mer' ugye azé' emmá' komoly váz! (P K10D) aztán jött a pofára esés, hogy a képességeit csak úgy tudom igazán kihasználni, ha beavatkozom az automata beállításokba. Már akkor is ment azért a legtöbb fotó a "zöld gombbal", de időnként nem tetszett az eredmény, vagy mást gondoltam, mint a váz.
    Manapság a legtöbb "fotósnak" aki csak jó képeket szeretne, a témamódok simán lefedik azt a spektrumot, ahol fényképez. Kreatívkodni persze sokkal kevésbé lehet így. Ha a régi fotózási szokásokat szeretné az ember megtartani, ahol mindent kézben tarthat, kell a sok kapcsoló, tárcsa, azonban ez a legtöbb embernél felesleges.
    A célközönség országokban, ha valakinek a fotózás a hobbija, nem gond megvennie a félprofi, profi vázat sem, mert mások a jövedelmi viszonyaik. Aki meg csak időnként lefotózza a családját, annak ma már elég akár a telefon is. Kicsit igényesebbeknek a csúcskompakt, még igényesebbeknek pedig a belépő szintű cserélhető obis vázak.Kicsi az a szegmens, aki komoly munkát fektet abba, hogy megtanuljon igazán fényképezni (pl. én se nagyon erőltetem... :B ) nekik meg kell, hogy fussa komolyabb vázra és komolyabb obikra.
    A bajom nekem inkább az, hogy például a Pana GX9-nél is olyan hosszú a lehetőségek sora, hogy ki sem próbáltam még a negyedét sem. Jó részének megértéséhez többször el kellene olvasnom a használatit, ami több száz oldal, értelmezni, akár utánaolvasni kellene a "fícsöröket" ami sok idő, és abból van a legkevesebb mindig.Így fotózgatok, mikor pedig nem sikerül egy-egy kép, szitkozódom. Azért a kétféle full automata mód a legtöbb képet eltalálja, amikor meg nem, olvasgatom a használatit, kutakodok a menüben, aztán ráhagyom legtöbbször. :D

    Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

Új hozzászólás Aktív témák