Hirdetés
- Elbaltázott tankolás miatt csúszik a NASA Holdutazása
- Francia ügyészek razziáztak az X párizsi irodájában, Muskot is beidézték
- Elégedetlen lenne az NVIDIA AI gyorsítóinak tempójával az OpenAI?
- Leleplezte az új Xbox generáció érkezését az AMD vezére
- Mire alkalmas manapság egy 8 bites számítógép? Mondjuk erre!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- PLC programozás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mindent a látványért: DeepCool CG380 3F gépház tesztje
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Házi hangfal építés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Throme
üzenetére
A haladó vázak azért haladó vázak, hogy be tudj avatkozni, ha úgy ítéled meg, hogy szükséges.
Mikor először tükrösöm lett, vártam, hogy majd qva jó képeket csinál alapból, mer' ugye azé' emmá' komoly váz! (P K10D) aztán jött a pofára esés, hogy a képességeit csak úgy tudom igazán kihasználni, ha beavatkozom az automata beállításokba. Már akkor is ment azért a legtöbb fotó a "zöld gombbal", de időnként nem tetszett az eredmény, vagy mást gondoltam, mint a váz.
Manapság a legtöbb "fotósnak" aki csak jó képeket szeretne, a témamódok simán lefedik azt a spektrumot, ahol fényképez. Kreatívkodni persze sokkal kevésbé lehet így. Ha a régi fotózási szokásokat szeretné az ember megtartani, ahol mindent kézben tarthat, kell a sok kapcsoló, tárcsa, azonban ez a legtöbb embernél felesleges.
A célközönség országokban, ha valakinek a fotózás a hobbija, nem gond megvennie a félprofi, profi vázat sem, mert mások a jövedelmi viszonyaik. Aki meg csak időnként lefotózza a családját, annak ma már elég akár a telefon is. Kicsit igényesebbeknek a csúcskompakt, még igényesebbeknek pedig a belépő szintű cserélhető obis vázak.Kicsi az a szegmens, aki komoly munkát fektet abba, hogy megtanuljon igazán fényképezni (pl. én se nagyon erőltetem...
) nekik meg kell, hogy fussa komolyabb vázra és komolyabb obikra.
A bajom nekem inkább az, hogy például a Pana GX9-nél is olyan hosszú a lehetőségek sora, hogy ki sem próbáltam még a negyedét sem. Jó részének megértéséhez többször el kellene olvasnom a használatit, ami több száz oldal, értelmezni, akár utánaolvasni kellene a "fícsöröket" ami sok idő, és abból van a legkevesebb mindig.Így fotózgatok, mikor pedig nem sikerül egy-egy kép, szitkozódom. Azért a kétféle full automata mód a legtöbb képet eltalálja, amikor meg nem, olvasgatom a használatit, kutakodok a menüben, aztán ráhagyom legtöbbször.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070 (ELKELT)
- HP Victus 16 - 16.1"FHD 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - Win11 -RTX 4050 - 1,5 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) nekik meg kell, hogy fussa komolyabb vázra és komolyabb obikra.