Új hozzászólás Aktív témák

• Carasc0

őstag

Köszönöm a segítségeket, véleményeket. Elsőre rámernék bólintani egy LX100-ra, mert családi események fotózására sztem bőséges tudással bír. Meg most kezdek bele egy komoly PS tanulásba, az azért sokat dob a lanton (nekem legalább is igen). Ha nem is készülnek mindig jó képek, most az hogy PS-el megbütykölöm, kit érdekel. Kicsit lehet veszít a validitásából, de nem vagyok pixelkukkoló, s nem is leszek. Ja meg hogy RAW vagy JPEG? Végképp nem érdekel. Mindegyik jó nekem.

A másik hogy a video és photo fontossági aránya kb 30% és 70% a fotó javára. De ami a 4K-t illeti, nem azért veszem hogy villogja vele. Ebből én már pár éve kinőttem. Hanem mert egyszerűen megnézek fHD-n egy 4K videót, önmagába szebb mint ha ugyanazt fHD-val vették volna fel. Tehát bőven érzem a tisztaságát. Jó gondolom ez a Pana video algoritmustól meg a technikától is visszaköszönő dolog, de mégis. Ott egy szilveszter, ott egy kerti parti >>> videózni kell, előkapom aztán lecsücsülnek a minőség nyújtotta hatástól.

Képekben is eszement korrekt. Sztem bőven jobb mint egy EM10+kitobi páros. Azért a kitobi, mert én alapvetően ha MILC-et is vennék akkor sem cserélgetném az üvegeket. Csak a fix üveget azért említettem mert 220K-ba már beleférne, és a képminőség kicsit megugrana... Nekem ez a fotó világ nem kell ilyen szinten. Egy Pre-intermediate szinten elég... LX100 sztem meg elég.

Én amúgy sem cserélgetem a masinákat, a jó öreg Canon S3 IS is bőven 8 éves, csak azért nem veszem elő mert hát a telefonommal jobb képet csinálok, most mit túráztassam szerencsétlent. Eladni gondoltam, tudom fütyi pénzt ér, de a porosodástól megkímélem (ha persze el lehet-e még adni).

Szóval hosszútávra gondolkodom. Valahol érzem hogy egy LX100 minimum 5 évig egy odabaszós masina lenne számomra, utána meg nem merek remélni semmit. Nyilván mindig lesz jobb és jobb. De a fő lényeg, hogy nem akarok mellényúlni ha már ennyi pénzt beleáldoz az ember. Illetve tanulós gépnek is simán jó, mert ahogy olvastam, az LX100 nem éppen az auto mode barátoknak készült gép, hanem a manual része az ereje. :)

Új hozzászólás Aktív témák