Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • k1csi

    senior tag

    válasz Studi #51090 üzenetére

    Pedig vsz. ergonómiailag az E-M1 messze a jobb vázak közt van. Persze van ami annyira nem jön be. Pl. bekapcsológomb lehetne jobbkezes, hogy amikor veszem elő a markolatnál fogva azzal a mozdulattal be is lehessen kapcsolni. Kár, hogy mentek a divattal és csak dönthető kijelző lett a kiforgatható helyett. Ha videós gép lenne akkor talán még meg is érteném... Aztán a kétállású kapcsoló sem jött be annyira. Lefelé még OK, de felfelé már nem annyira kényelmes kapcsolni.
    Viszont minden másban nagyon jó. A két tárcsa nagyon ott van. Az egygombos WB mérés is ötletes + a másik első gombra tettem a nagyítást (MF). A bal oldali gombok miatt a menüzés hanyagolható.

    Az AF az sajnos olyan amilyen. Gyors, pontos vsz. ebben az irányban már kár is fejleszteni. Viszont lehetne több logika benne, pl. a fókuszkeretben a nagyon háttér dolgokat ki is vehetné a döntésből.
    A stabi miatt mindenféleképpen Olyt akartam (ha rendbeteszik nagyjából a videót elégedett is leszek).
    A GH3 nálam a lassú zár ill. a nem túl jó ár/érték arány miatt esett ki. A GH4 meg már túl van azon amit egy olyan vázért adok (amit ki sem tudnék használni teljesen) ami nem tudja azt a szenzorstabit amit az Oly.
    A GX7 ergonómia és mikrofonbemenet hiánya miatt esett ki nálam, ill. negatívumnak látom még az auto ISO hiányát M módban. Tudat alatt persze lehet a nem Pana JPG motor lehetősége is befolyásolt (a 4/3-os obik lehetősége viszont nem, alapvetően még mindig méretben kompakt rendszerként szeretném a m43-at).

    Más-más szempontok szerint viszont mindegyik váz jó amit felsoroltál. Tényleg a bőség zavar miatt nehéz dönteni és ez alapvetően jó dolog.

    [ Szerkesztve ]

    Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Új hozzászólás Aktív témák