Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• yle_greg

aktív tag

válasz INTELligent #101435 üzenetére

Bocsi, a bringas zsargont nem vagom, az XC mit jelent? Az outi az orszaguti?

Szerintem a 7.5 es a 9-18 kepminoseget osszevetni felesleges, mert nem lesz akkora a kulonbseg, ami felerne a felhasznalasbol fakado elteresekhez.

En szeretem a zoom obikat, mert a komponalast rettentoen megkonnyiti, hogy csak tekernem kell, es nem helyezkednem, Murphy miatt nyilvan mindig vakon hatrafele, ahol biztosan all mar valaki.

A kerdes, hogy mennyire szoktal fixekkel fotozni, illetve mennyire szoktal manualozni? Mondjuk a Laowaval tobbnyire kozel vegtelenre (hehe, oximoron) fokuszalok, igy ez nem kihivas. Az se tevesszen meg, hogy f2, mert ez max annyit jelent, hogy van egy teljes fenyertek tartalekod, hogy javulhasson a kep, leven ezt az obit zommel f2.8-5 6 kozott fogod hasznalni. Vekony DoF ritkan kell, kezbol tartva csinaltam szelfit a csajommal, elmosott hatterrel, mondanam, hogy jo volt, de az ekv. 14 nem az a kimondott portre tartomany, szoval inkabb fura lett a kep.

A 9-18 sokkal szelesebb koruen hasznalhato, az enyemnek teljesen nyitva is jo kepe volt, de tagadhatatlan, hogy egy kicsit visszaveve meg jobb lett. Mondjuk, en sokat videoztam vele, es mar tobb eve nincs meg, talan ez is kozrejatszik, hogy nem emlekszem arra, hogy nyitva mosna. Arra emlekszem, hogy teljesen meg voltam vele elegedve.

Szerintem a zoom hasznosabb a mindennapokban. A 7.5 sokszor tul szeles, foleg, hogy tajkepnel az sem ordogtol valo, ha huzol egy panoramat, annal szelesebb objektiv nincs. Kerdeses, hogy mi lesz a kep sorsa, kizaro ok-e a szeles-alacsony keparany. Nekem csak azert van Laowam, mert 10mm a legszelesebb vege a leggyakrabban hasznalt zoom obimnak, es olcson talaltam hasznaltan. A zoom obit messze gyakrabban hasznalom.

Rendzvenyre, meg normal latoszogre esetleg egy 35-100 f2.8 mint botcsinalta hosszabb portre? Nekem ez (belterre) hosszu, nem tudom, hogy milyen rendezvenyrol van szo, napsutotte sportesemenyrol ahol van hely, vagy felhomalyos pincebulirol? Elobbire jo a 35-100, utobbira meg nem annyira. :-)

Új hozzászólás Aktív témák