Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Színes hardvercsomag a téli szürkeségben
- Milyen széket vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen házat vegyek?
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
yle_greg
aktív tag
válasz
INTELligent
üzenetére
Bocsi, a bringas zsargont nem vagom, az XC mit jelent? Az outi az orszaguti?
Szerintem a 7.5 es a 9-18 kepminoseget osszevetni felesleges, mert nem lesz akkora a kulonbseg, ami felerne a felhasznalasbol fakado elteresekhez.
En szeretem a zoom obikat, mert a komponalast rettentoen megkonnyiti, hogy csak tekernem kell, es nem helyezkednem, Murphy miatt nyilvan mindig vakon hatrafele, ahol biztosan all mar valaki.
A kerdes, hogy mennyire szoktal fixekkel fotozni, illetve mennyire szoktal manualozni? Mondjuk a Laowaval tobbnyire kozel vegtelenre (hehe, oximoron) fokuszalok, igy ez nem kihivas. Az se tevesszen meg, hogy f2, mert ez max annyit jelent, hogy van egy teljes fenyertek tartalekod, hogy javulhasson a kep, leven ezt az obit zommel f2.8-5 6 kozott fogod hasznalni. Vekony DoF ritkan kell, kezbol tartva csinaltam szelfit a csajommal, elmosott hatterrel, mondanam, hogy jo volt, de az ekv. 14 nem az a kimondott portre tartomany, szoval inkabb fura lett a kep.
A 9-18 sokkal szelesebb koruen hasznalhato, az enyemnek teljesen nyitva is jo kepe volt, de tagadhatatlan, hogy egy kicsit visszaveve meg jobb lett. Mondjuk, en sokat videoztam vele, es mar tobb eve nincs meg, talan ez is kozrejatszik, hogy nem emlekszem arra, hogy nyitva mosna. Arra emlekszem, hogy teljesen meg voltam vele elegedve.
Szerintem a zoom hasznosabb a mindennapokban. A 7.5 sokszor tul szeles, foleg, hogy tajkepnel az sem ordogtol valo, ha huzol egy panoramat, annal szelesebb objektiv nincs. Kerdeses, hogy mi lesz a kep sorsa, kizaro ok-e a szeles-alacsony keparany. Nekem csak azert van Laowam, mert 10mm a legszelesebb vege a leggyakrabban hasznalt zoom obimnak, es olcson talaltam hasznaltan. A zoom obit messze gyakrabban hasznalom.
Rendzvenyre, meg normal latoszogre esetleg egy 35-100 f2.8 mint botcsinalta hosszabb portre? Nekem ez (belterre) hosszu, nem tudom, hogy milyen rendezvenyrol van szo, napsutotte sportesemenyrol ahol van hely, vagy felhomalyos pincebulirol? Elobbire jo a 35-100, utobbira meg nem annyira. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen autót vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motoros topic
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Továbbra is piszok jól néz ki a Crimson Desert
- Gyúrósok ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- iPhone 13 mini 128GB 100%(1év Garancia)
- Eladó Google Pixel 9 Pro 16/256GB / Ajándék fólia és tok! / Akku 100% / 24 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés akár 4714 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bontott 0perces TÜZES EZÜST/STARLIGHT MacBook Air 15" M4 10C/1G 16GB 256GB Gar.: 1 év APPLE gar
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest