Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vérboci
addikt
válasz
DarkByte #132772 üzenetére
persze hogy több évre tervez vele az ember, és azt a kockázatot be is vállalja, hogy a piac változhat, de ebben az még a legvadabb elképzelésekben sincs benne, hogy jön egy vén fasz, aki belefúj a skótdudába és amelyik lyukon kijön a levegő, arra megyünk tovább.
és ezt nekem nehéz megemészteni.
a "nem neked való a részvény" kezdetű álbölcseletekkel tele a padlás. nem azt mondtam, hogy a kenyérre való ment el, de mindenki azért teszi ide oda a pénzét, mert keresni akar vele. akkor mégis kinek való a részvény? aki bukni akar?én most úgy látom \ érzem, hogy ez csak a kezdet és megehetjük a "hosszú távra tervezünk részvénnyel" dumát, mert annyira hosszú táv sokunknak nincs vissza, mire ezt kiheverjük. de ne legyen igazam és elfújja a szél ezt a nyomorultat.
btw az a piac, amit egy 80 éves beszámíthatatlan ember bedönt, valóban nem áll biztos lábakon.
-
gxcman
tag
Ebben a hónapban lesz kamatot fizető állampapírom, ha nem rendelkezem az összegről, szabad pénz lesz belőle, példa képp legyen 250eFt.
Ha terv szerint venni akarok 1 milláért új állampapírt, kiegészithetem az OTP-l vezetett számlámból online sima átutalássam 750eFt-al? a MÁK-s számlámra, hogy ne kelljen személyesen bemenni.
Webkincstáron rendelkezni is szoktam a régebbi kamatokról, csak az OTP-s számlászám van megadva, oda szokták utalni....ha lényeges.
-
Hmmz
aktív tag
Semmi jó általában, de attól függ miért vezetik ki, (pl. likviditási gondok, felvásárlás, privátba költözés, saját kérésre) és mennyi pénz marad az elszámolásra.
Egy rakat kritériumnak kell megfelelnie pl a BUX vagy Nasdaq részvényeknek a tőzsdefelügylet által szabályozva/ellenőrzive. Negyedéves kötelező jelentések dátumhoz kötve (meghatározott struktúra szerint), minimum árfolyam stb.
Ezért is szokták egyesek figyelgetni a negyedéves jelentéseket, akár élőben is.Ha valami nem teljesül kivághatják a fenébe, esetleg OTC-be kerül.
Általában ha minden "jól" megy kapsz valami alibi töredékárat (ammenyi jut) és törlik a készletedből elöbb-utóbb.
Olyan sok azért nekem se volt
(A ChatGPT biztos többet tud erről)
-
-
pictigjis
őstag
ahhoz képest, hogy mennyit gyengült ma a dollár az euróval szemben, a forint mai árfolyamának alakulása nem túl biztató... persze, mitől lenne az...
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Sztenly #132783 üzenetére
Én nem követem ezeket a dolgokat, meg nem is érint közvetlenül, de nem látom, hogy miért ne lenne ez a dolog csak átmeneti, és pattanna vissza. Minden igazodik, aztán ennyi. Eddig az ellenkező irányba volt nagyobb vám, most meg fordítva lesz. Ha jól olvastam ahogy átfutottam néhány perc alatt, hogy mi ez a döglődés a topicban, pl. autókra 2,5% volt, míg itt 10%. Az USA egyenlőt akart, de az EU azt mondta, hogy nem, itt marad a 10%, az USA meg, hogy jó, hogy akkor 25%, és erre mindkét fél azt mondta, hogy rendben van ez így a számára. Amit ők helyben maguknak gyártanak és elfogyasztanak az nem jön be nagyrészt ide, ami meg menne ki, az nem megy ki, hanem elfogy itt helyben azok helyett, ami bejött volna. Nekik saját hazai termelést kell kiépíteni ami eltart egy kis ideig, de hosszútávon erre akarnak visszaállni. Kiépül az egész, és már vissza is pattant. 1-2 év lehet max, ha gyárak építésén múlik a dolog.
-
Joe123
senior tag
US SCV-t ütik derekasan, EU-t kevésbé.
-
Hmmz
aktív tag
válasz
Vérboci #132770 üzenetére
Hát ha valamennyire vigasztal a "Dögöljön meg a szomszéd tehene is" tudat, akkor tudd, hogy sokan vagyunk hasonló cipőben.
Nekem speciel már vonták ki nem 1 részvényemet is a piacról
Külföldit is..
Nemigen van olyan élő befektető aki még nem bukott/csökkent a vagyona (mégha átmenetileg is)
Max az 100% állampapirosok, ott minden nap egy új ATH (legalább nominálisan)
Most meg itt a Nikola, meg tartok még hasonlókat..
Ezért tartom fontosnak a diverzifikációt és megfelelő arányokat.
Mindezt az elmúlt fényes évtizedben : F
Persze valamit valamiér... a BTC speciel bejött 1000 USD-ről.. (igaz már eldobtam..)
1x fent 1x lent, főleg ha extra kockázatosokat is tart az ember..
A többiek szerencsére már kompenzálták, de ezek mind a nyerőből úsznak el :/Bár mindenki csak a nyerőről szeret beszélni, mint a Tippmixen, a bukó az általában tabu, mikor a szomszéd Józsi mutatja hogy nyert 150k-t a tuti szelvénnyel, persze azt NEM mondja hogy már ~ minusz 3 misibe van a buli eddig
-
.mf
veterán
A múlt héten ért véget a szezonom és volt időm alaposabban ránézni a pénzügyeimre. Láttam, hogy egy lejárt vételi megbízásból maradt 2k parlagon, vettem belőle VWCE-t. 128-ért. Juhé.
Végül hagytam a VWCE-t, csak lejjebb tettem a vételi limiteket: 20 db 122-nél már teljesült, még van ugyanennyi, azon még kicsit gondolkozok, hogy maradjon-e 120-nál (max holnap beesik annyira), vagy vegyem lejjebb, vagy legyen belőle az Invesco World Equal Weight. Van egy olyan érzésem, hogy ez a globális hosszú távú növekedésnek is betesz, de mivel rövidtávú céljaim miatt jelenleg még épp kötvénytúlsúlyos vagyok, és nincs kényszer, hogy hozzányúljak, hadd menjen, majd 5-10 év múlva meglátjuk, hogyan alakultak a dolgok.Más: megjött az adóbevallás-tervezet. Tavaly feltörtem egy biztosító által kezelt TBSZ-t, mert hülye voltam, hogy bedőltem nekik (elhallgattak fontos dolgokat, félreinformáltak, de mivel szóban volt, bizonyítani nem tudom), amíg a tanácsaikra hallgattam, -17% lett, miután átvettem én, sikerült -8%-ra visszahoznom; balgán feltételeztem, hogy az indulás és a feltörés közötti difi alapján adózok, ehelyett mivel a feltöréskor a befektetéseim pluszban voltak, ezért most adót akarnak rajtam behajtani, hiába buktam rajta. Csak 35k, de akkor is kapjákbe. Jól emlékszem, a veszteségeimet utólag be tudom vallani?
-
axioma
veterán
válasz
PredatorZoli #132784 üzenetére
Koszi a meglatast! Igen, en is erre hajlok. Bar most nezem, az mbh onyp [ceg csak oda fizet] most mar Budapest onyp es 2 portfolio van osszesen, nem tudom a regieket is atraktak-e azok valamelyikebe.
Es igen, azert van novekedesiben, mert a franc se gondolta hogy hozza lehet majd nyulni... -
Sztenly
tag
-
SpdY24
csendes tag
rengeteg embernek lehet a szeme a pályán abból kiindulva, hogy az IB webes felülete 1 órával ezelőtt még simán működött most pedig alig akar megmozdulni.
-
julius666
addikt
-
Poultier
tag
Lehet hülye kérdés, de az amerikai tőzsdenyitás lehet hatással az európában forgalmazott ETF árfolyamokra?
-
axioma
veterán
Van kb. 1.8M forintnyi fizetett lakashitelem, amit ki lehet kerni az ONYP-bol. Viszont nyilvan hogy novekedesiben van, ami most csokkent. Es ha jol ertem a kikeres utan 60 nappal fizetnek, kerdes, hogy mikor adjak el? Kinek mi lenne most ezzel a strategiaja?
[Ev vegeig jo lenne kivenni mind a 3.5M-t, de ennyi ami most igazolhato.] Egyreszt ez is realizalgatas-fele, masreszt viszont nekem me'g 13 ev nyugdijig, jobb lenne ha nem abban a koltseges strukturaban ulne (es amugy is jol jonne az epitkezeshez). -
DarkByte
addikt
válasz
Ha amúgy is évtizedes távra terveztél vele, nem tök mindegy most mi van vele?
A jövőbeni stratégiádon igazítgass kicsit, amíg visszajön a kedv. Bár én továbbra is tervezek venni valamilyen arányban. Tkp. most vehetek hozzá tavalyi áron, ha úgy tetszik. Minden jóban van valami Trump
(persze, nem mondom, nekem se tetszik hogy pirosba ment a portfólióm nagyja, én is csak tavaly februárban kezdtem, kb. visszabontotta Cheetos fej tavaly májusig ami hozam volt rajta
de lesz ez még így se)
-
válasz
Azt azért gondold végig, hogy ha ennyitől átmennél állampapírba (ráadásul magyarba!), akkor a részvény ETF (feltételezem erről van szó) soha nem is volt neked való.Nekem is kicsit kellemetlen, hogy az egész családot, tesómat, apámékat átültettem FWRA-ba januárban 6,70-es árfolyam környékén, most meg 5,9X tartományban van... De egy szóval sem említették. Sztem nem is nézik. Mondjuk el is magyaráztam nekik, hogy ezt úgy tekintsék, hogy 5 évig nincs, de inkább 10-ig. Úgy tűnik, ezt megukévá is tudták tenni.
-
Vérboci
addikt
most, hogy a tbsz-en lévő megtakarításaim 10%-a köszönhetően egy vénembernek elolvadt, nehezen tudom lebeszélni magam, hogy ne törjem fel és rakjam át a francba fixmápba...
köszönöm hogy meghallgattak -
Hmmz
aktív tag
válasz
herdsman12 #132766 üzenetére
A kibocsátó a magyar állam.
Nem az AKK.
Viszont a kibocsátó felhatalmazza az AKK-t hogy eljárjon, de a papirok kizárólag lejáratkor egyösszegben fizetik a névértéket.
Erre vállal (el-nem-évülő) állami garanciát. (Maga az állam)Más kérdés hogy az elsődleges forgalmazók jegyeznek időelötti másodpiaci napi visszavásárlási árfolyamot.
A lakossági papirok közül ez egyedül a máp+ nál van 0,5%, a többieknél jelenleg 1% költsége (Ahogy Hussarf is irja)
Az AKK-nál.
A többi forgalmazónál lehet több is esetleg.Kizárólag a máp+ nál lehet egyedül kamatfordulót követőn 5 munkanapon keresztül 100%-on visszaváltani. (A többinél nem)
-
vnorbi
aktív tag
válasz
HussarF #132764 üzenetére
Az Államkincstár által alkalmazott állampapír-típusonkénti (nem sorozatonkénti) napi vételi és eladási limitek az üzletszabályzat 2. számú függelékében vannak.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
herdsman12 #132766 üzenetére
Ezek az infók nem a felület manualjában vannak értelemszerűen.
A kép ami előtted van létezik, csak nem minden papírral. Ahogy korában elhangzott, a máp+ nál van ilyen, a többinél nincs és nem is volt. -
herdsman12
őstag
válasz
aAron_ #132761 üzenetére
és HussarF
Köszi a válaszokat.
Webkincsár manual miatt vannak hülye kérdéseim. [kép]
Az már nem rémlik honnan szedtem, de a kamatfizetést követő 5 munkanapon 100%-os áron visszavásárlás képe van előttem.
Átolvasom amiket linkeltetek, de azt már látom, hogy a 2028J nyilvános ajánlata csak 4 pontos. [link]
Az ismertetőjében meg nincs számozás. [link] -
aAron_
őstag
válasz
HussarF #132762 üzenetére
"Ez a nyilvános ajánlattételében van leírva."
Ha tényleg erre gondolt (ez értékesítési / eladási, nem vételi limit), akkor az nem a nyilvános ajánlattételben, hanem az ismertetőben lesz benne. Dokumentumok, jobb oldalt lent
-
válasz
herdsman12 #132760 üzenetére
Egy papír adott sorozatára van meghatározva limit, hogy mennyit vásárolhatsz belőle. Ez a nyilvános ajánlattételében van leírva.
Az 1%-os visszaváltás (ami pl, a MÁP+-nál 0,5%) nincs sehol leírva, ilyen árfolyamot jegyez a Kincstár. Itt tudod megnézni az állampapírok árfolyamát, kikeresed a sorozatszámot és a "Vételi nettó árfolyam"-nál "99,0000"-t fogsz látni. Ez jelenti, hogy 1% a visszaváltási "büntetés" (ami nem büntetés, csak ilyen árfolyamot jegyez rá). Az utolsó oszlopban meg ott a felhalmozott kamat, azt hozzáadod és kijön a piaci értéke. Ez egyben azt is jelenti, hogy a névértékre vetítve lesz 1% minuszod.
-
aAron_
őstag
válasz
herdsman12 #132760 üzenetére
Milyen napi vételi limitre gondolsz?
"-1% nélküli visszaváltás lehetőség"
Ilyen nem létezik, csak MÁP+-nál, a nyilvános ajánlattételben leírtak szerint.
-
herdsman12
őstag
Elolvastam a Webkincstár Felhasználói Kézikönyv mind a 39 oldalát meg pár elérhető dokumentumot ( [link] ) de nem találom a többször emlegetett hatályos hirdetményt, amiből kinézhetném az aktuális napi vételi limitet, a -1% nélküli visszaváltás lehetőségét, stb. (PMÁP 2028J)
Hol lehet ilyen konkrét infókat összeszedni? Olvassak Google találatokat, aztán vagy pontos, vagy nem? -
Agyrák666
aktív tag
Mondtam, hogy arany kell.
Shekelberg ujbol ugyesen bepalizott titeket..
-
vlevi
nagyúr
válasz
tototos #132752 üzenetére
Ahogy az várható volt :
Donald Trump brutális vámjai éppen padlóra küldik a világgazdaságot -
Brandynew
őstag
válasz
kovsol #132750 üzenetére
Lehet, hogy az is egy ok. De szerintem inkább az, hogy az USA-ban vannak a világ legnagyobb vállalatai, amelyek növelik a piaci kapitalizációt (pl. Apple, Microsoft, Amazon, Google). A másik ok, hogy az USA-ban sokkal többen fektetnek be a tőzsdén, elsősorban azért, mert ott gyakorlatilag nincs állami nyugdíj (elenyésző a magánmegtakarításokhoz képest). Ez azt jelenti, hogy nagyobb tőke áll rendelkezésre a tőzsdén, ami felhajthatja az árakat és növeli a piaci kapitalizációt. Nálunk a többség bankbetétben tartja a pénzét, az USA-ban a tőzsdén.
-
Hmmz
aktív tag
Ezt azért ne felejtsük el:
Kontinensek szerint a világ részvénypiaca a piaci kapitalizáció alapján az arányok az alábbiak:
Észak-Amerika (USA, Kanada, Mexikó) → ~45%
Ázsia (Kína, Japán, India, Hongkong, stb.) → ~30%
Európa (EU, Egyesült Királyság, Svájc, stb.) → ~15%
Ausztrália és Óceánia → ~1,5%
Dél-Amerika → ~1%
Afrika → <1%Képen kicsit más, de valami hasonló:
-
Hmmz
aktív tag
Akad...
Vagy éppen nézhetsz exclude usa-t is ha ahhoz van gusztusod..
Sőt mossá forintért is van egy kisebb rakat ETF
Habár a tariff nem túl jól sült el maeste, de azért még nem kell mérgetvenni a recesszióra -
.mf
veterán
Épp pár napja utaltam be a téli meló megtakarítását Erstébe, erre az előbb hallottam Trump tariff tervét. Asszem VWCE helyett száraz puskapor lesz belőle
Az elég Amerika-fajsúlyos VWCE helyett van valami kiegyensúlyozottabb All-World ETF? -
aujjobba
addikt
OFF
Nekem van ra mentsegem.
iOS-en a magyar billentyuzeten az automatikus javitas / prediktiv kiegeszites egy kalap kaki, sose talalja ki mit akartam irni, aztan javitani utana a hulyeseget amit odairt idegorlo.
Anelkul meg maceras elohozni az ekezeteket.
Masik eszkozom a ceges laptop, amin fizikailag angol billentyu van, en meg nem vagyok mazochista alapvetoen.AI funkciok iOS-en:
-
bul07
nagyúr
A Nyilvános ajánlatételbe le van írva minden, miből számolják ki a kamatot, mikkor fizet hozamot
Egy példa
PMÁP 2027/I [link](pdf)Amúgy PMÁP esetén bővel egy évvel előre tudni lehet hogy mennyit fog fizetni
Itt a cikk hogy 2026 elején melyik milyen kamattal fog fizetniSzerk
Kicsit lassú voltam de már nem törlöm vissza -
Hmmz
aktív tag
-
Zufo
tag
Sziasztok,
Azt szeretném megkérdezni, hogy egy változó kamatozású állampapír esetén (pl PMÁP) honnan tudhatnom meg a kamatforduló időpontját ? Minden évben fordul a kamat, akár többször is ?
Válaszokat előre köszönöm !
-
DEXTERke
tag
egyenlőre..
-
Hmmz
aktív tag
válasz
Sztenly #132734 üzenetére
Na mi lesz este? Mit vársz Amerika kapitánytól?
Sirunk vagy nevetünk a vámok miatt?
Be kellene ma fektetni vagy inkább eladni?
Eléggé úgynézki hogy este 10 körül eldől.
Nagy vola várható holnap csak az irány kérdéses egyenlőre..
(Ha megerősiti vagy visszavonja)
Bár még el is napolhatja vagy függőbe rakhatja... -
Sztenly
tag
válasz
basaharc502 #132726 üzenetére
A lakáseladó KP-t akar? Ne má'
-
aujjobba
addikt
válasz
360xbox360 #132731 üzenetére
Jo buli az, csak tartsd lejaratig.
-
tlac
nagyúr
válasz
360xbox360 #132731 üzenetére
jó az, 4%-os kamat van a névértékre, így lényegében valamivel 8% feletti kamatod van a berakott pénzre
nekem is hasonlóan van -
julius666
addikt
válasz
aAron_ #132708 üzenetére
Mondjuk ha 5%-ra (vagy alá) esik a kamatpálya, valszeg a hosszú hozamok is vele együtt lejönnek és akkor messze a legjobb vétel valami hosszú kötvény lenne. Persze az már kockázatos, azon bukni is lehet ha mégis inkább felfelé tolódnának a hozamok, szóval full laikusoknak, akik csak biztonságban akarják tudni a pénzüket, nem ajánlott.
De ha valaki nagyon meg van győződve a lefelé irányról és hajlandó némileg kockáztatni is, akkor nem fixmáppal érdemes "megjátszani" a tippjét.
-
Begi
senior tag
válasz
basaharc502 #132726 üzenetére
Eladhatod közvetlen előtte is, de ők is eladják neked helyben.
#132725 Louro
Én azt javasolnám.
Ha nem akarsz közben foglalkozni vele, akkor szerintem azt éri meg vásárolni, ami akkor jár le, amikor szükséged lesz a pénzre, bár a 2-5 hónap ilyen szempontból elég tág.
Vehetsz 2 hónap múlva lejárót és utána majd meglátod. Ilyen összegnél a pár tized százalék kamatkülönbség nem oszt-nem szoroz.
Viszont a DKJ olyan állatfaj, ami vagy van vagy nincs, így elképzelhető, hogy most sikerül 2 hónap múlva lejárót venni, de utána nem fog menni. -
basaharc502
aktív tag
Sziasztok!
Úgy fest, hogy elérkezett az idő a várva várt lakásvásárláshoz, így a pénz nagyrészét kis is venném az állampapírokból.
Azt tudom, hogy nagyobb összeget előre be kell jelentemen, amit online felületen meg is tudok tenni. A kérdés az, hogy nekem előtte napokkal (1-2?) el kell adni a kívánt mennyiségű papírt, hogy szabad pénzként legyen a mák számlámon, amikor megyek felvenni vagy elég ha ott adja el az ügyintéző és már fizetik is ki. -
Louro
őstag
Sziasztok! Van most 1.5m forint, ami 2-5 hónapon belül fog kelleni. Függ a tervezővel való egyeztetéstől, amikor közös nevezőre jutunk. Ezért ez a tág intervallum.
Jól sejtem, hogy DKJ itt a nyerő. Az állampapír kalkulátort megnézve jól sejtem, hogy jobban megéri a közeli lejáratit venni? DKJ-t nem követtem eddig, mert mindig 5+ évre kötöttem le.
Nem szívesen hagyom a látraszólón a pénzt értéktelenedni.
-
[CS]Blade2
addikt
Már az előtt hónapokkal tudtuk, hogy lefele fogunk menni, amikor a 9,9-est vettük. Konkrétan azért vettük, mert az még jobb, mint a többi, és jobb, mint ami ez után jön. Én legalább is így veszem őket hónapról hónapra,
és ezért nem is értettem amikor azt számoltuk itt, hogy, két papír közül a másik jobb lehet, ha ennyi és ennyi az infláció, ennyivel és ennyivel magasabb kamattal jön ki, ha vársz a magasabb kamatprémiumú papír megjelenésére, mert most a lefele tartó út kicsit éppen visszakanyarodott felfele tartóba. Hát nem tökegyenes az út, de attól még lefele tart. Én ez alapján veszem az állampapírokat. -
Hmmz
aktív tag
Kösz a linket, ez még nem volt meg (nekem)
Cserébe itt egy másik hasonló (most találtam, bár már 1 hónapos)
Ez azt mondja hogy első becslésre a csak a késöbbi lejáratú 1,5%-ost éri meg megtartani, (Ez talán nem került szóba, de azért mert mire végre leköveti az inflációt addigra lehet lejár a rövidebb lejáratú) -
Hmmz
aktív tag
válasz
SkyLaci #132720 üzenetére
Az a tippem hogy ők is csak tippelnek..
főleg nem egyenesági rokon/ testvér/ házaspár
(Rá kell fogni hogy ajándék, persze az ajándék rosszabb esetben visszakövetelhető késöbb, ha még megvan)
A NAV válaszából tehát az rajzolódik ki, hogy a lakossági állampapírok magánszemélyek közti adásvétele nem jár adóvonzattal, amennyiben az adott állampapír adómentes (azaz 2019. június 1-nél később bocsátották ki). Ugyanakkor bármely tranzakció előtt mindenképpen javasolt adótanácsadóval / könyvelővel egyeztetni, aki szakszerű segítséget tud nyújtani az adott ügy részleteivel kapcsolatban.
Lehet hogy másra gondolnak, de - ahogy irják is- szakmabélit kéne megkérdezni..
-
SkyLaci
őstag
Sziasztok!
Az adóbevallás elfogadása közben ezt az üzenetet dobta fel a rendszer:
"Ha Ön árfolyamnyereségből származó jövedelmet szerzett, kérjük szerepeltesse annak összegét és adóját (165. sor)."
Az árfolyamnyereségnek kicsit utánaolvasva, de messze nem megértve azt, felmerült bennem a következő kérdés.
Származhat adóketeles árfolyamnyereség abból, hogy az elmúlt évben családon belül (szűlő, testvér, házastárs) PMÁP állampapírokat vásároltunk egymástól? (ingatlanvásárlás miatt leginkább én adtam el nekik jól kamatozó PMÁPokat pénzért vagy kevésbé jól kamatozó PMÁPokért cserébe)
2022-23-24-ben kibocsájtott PMÁPokról van szó -
tlac
nagyúr
-
Hmmz
aktív tag
válasz
fecus #132703 üzenetére
F@sza, de legalább "jó" volt amig tartott..
Ez a 2032/i 04.22-vel (a 2028/j még 04.20, de az legalább 1,5%)
Mennyit is fizet mindjá? időarányosan ~14%, évesítve meg 9,9%..
Még 4 évig 0,5% kamatprémium csak (utána 3 évig 1%)
Akkor mennyi lesz 1 éven keresztül? 3,7+0,5=4,2%Ha még a PMÁP 1,5%-os kamatprémiumot (szum: 5,2%) is dobálják itt is el gazdagon, -a számok alapján-, akkor akár ezt is lehetséges volna..
Ha mostanában még BMÁP kedvéért leváltja valaki, akkor ~22 nap kamattól esik el, ami azért átgondolandó, bár sokkal rosszabbul hangzik, ha úgy hivjuk hogy ez 0,6%-nyi kamat (1 M-ra ~6.000ft)
Elnézve a tendenciát kétlem hogy rövid időn belül (durván) emelnék az új kamatprémiumokat.. (ugye lefele megyünk épp).
-
Fehérsólyom
aktív tag
Köszönöm dobolan és Csabroncka!
-
-
Hmmz
aktív tag
Na a 30 év már sokkal jobb, de mint tudod Japánban azt is volt hogy b@szhatták
Nekiállnak itt a világ vélt/valós vezetői arcoskodni/harcoskodni, mi meg nézünk mint Rozi a moziban.
Ilyen Elon Musk félék meg lehet csak ékezet lesz abban buliban..
Én nem állítom hogy Japán módi lesz, csak aszondom ilyen is van. -
válasz
buherton #132676 üzenetére
mondjuk azért mert jelenleg az egyik cégemben van 20m amit kb 50m-ra kellene majd növelni, hogy azt a beruházást amit szeretnék meg tudjam csinálni mint cég és így az áfát majd megspóroljam majd az áfát
...
a másik cégnél pedig a tartalék van mert céges autóval járok így a hitel összege van bent és a hozamból fizetek magamnak havi jövedelem kiegészítést (kb 200e ft-ot) amit kedvező adózás mellett ki tudok venni (13,5% adóval)...
természetesen a cégből annyit kiveszek minden hónapban ami a megélhetésre és kis tartalékra kell...
-
ngaba
aktív tag
válasz
lemusz #132651 üzenetére
Tovább csökken a BMÁP prémiuma (1% ill. 1-2%):
https://www.akk.hu/content/path=BMAP250401 -
Csabroncka
addikt
válasz
Fehérsólyom #132699 üzenetére
Előfinanszírozásnál az utólag kiadott törlesztési igazolás kell.
- előtörlesztés saját forrásból (törlesztési igazolás)
- normál törlesztőrészlet (számlakivonat)Utófinanszírozásnál viszont (így kellet a lakástakaréknál is) - /ez alapján ez a te eseted/
- pénzért kiadja a bank tartozásigazolást, és a pénztár ez alapján közvetlen/közvetve neki utal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mobil flották
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Ingatlanos topic!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Battlefield 6
- Formula-1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Gyermek okosóra GPS nyomkövetővel, Wonlex CT06PRO-L 4G lila, új
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- Weboldal készítés verhetetlen áron! - Vállalkozásoknak, Portfóliónak, Cégeknek
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest