Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- OLED monitor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A 3 nm-hez viszonyítva már most jobban áll a Samsung 2 nm-es node-ja
- Milyen pendrive-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Kevesebb mint 1,5 millió forintom van esrte 2024es TBSZben. Most hogy esett az árfolyam megerheti feltörni? Ibkren kereskedek ez csak egy zsákutca volt tavaly nyáron.
-
tototos
addikt
válasz
lemusz #133045 üzenetére
gettex korábban nyit és ott volt tartósan 108 alatt. Feleségem tudott MEUD-ot venni jó áron(218EUR). Én túlságosan mohó voltam és gondoltam hogy tovább esik.
Van valakinek bevált módszere limitár megadásra? Vagy ne akarjon okosabb lenni az ember és fogadja el hogy következő percben mehet fel is meg le is elégedjen meg az aktuális árral.
-
tototos
addikt
válasz
Steve_Brown #133003 üzenetére
Jah de jelenleg az látszik hogy ugyanannyit esik mint minden más.
Másik amit én mint laikus látok, hogy ha az USAban történik valami az igenis hatással van az egész világra. -
tototos
addikt
Tudtok esetleg olyan időszakot mondani amikor a VWCE jobban teljesitett mint egy S&P500? Az utóbbi hetekben igencsak egyformán mozogtak fel le(tudom a VWCEben is elég nagy USA kitettseg van).
-
tototos
addikt
válasz
eldoble #132982 üzenetére
DCA esetén bekerülési költséget tudod lejjebb vinni az átlagolással. Veszel 10 papirt darabonként 20 USDért majd 1 hét mulva megint veszel 10 papírt de már 10 USD akkor van 20 papirod 15 USDért. Neked majd ez a 20 papir fog hozamot hozni ha 15 USD felett lesz az ára. Ha csak egyszer vettél volna 20USDért akkor várnod kell amig 20 fölé megy az árfolyam es akkor fog hozamot hozni, de akkor is csak 10 papirod lesz és nem 20.
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
válasz
lemusz #132934 üzenetére
Szintén zenész a TBSZ módosítás miatti kivétel még decemberben. Számomra is nehéz felfogni az 5 évet, nemhogy ennek többszörösét. Persze tudom gondoljak a nyugdíjas évekre, amikor az állam egy fillért nem fog adni stb. De jelenleg 35 éves vagyok és még nagyon sok van nyugdíjig. Erre szokott lenni a válasz, hogy ott a FIRE és nem kell életed végéig dolgozni.
-
tototos
addikt
válasz
lemusz #132929 üzenetére
Utólag mindenki okosabb. Én Pmápban tartottam tavaly a pénzt mert hát szépnek látszott a hozam. Decemberi kivetelkor szép is volt de azt kb lehuztam az ATH vásárlással. Fogalmam sincs mikor lesz szükség a pénzre így most reménykedem hogy 5 10 év múlva pozitivba fordul.
-
tototos
addikt
válasz
aAron_ #132679 üzenetére
Én vagyok aki pont bukott a lumpsummal december végén. A lumpsumot szokták DCA-val összevetni és itt én azt a hibát követtem el, hogy a DCA-ra nem DCA-ként tekintek, hanem hogy ott van a pénz aztán várom a jó lehetőséget. Nem néztem meg részletesen az összehasonlításokat, de ott szeritem a DCA-nal fix összeggel számolnak havonta. Így már nem is annyira rossz a lumpsum.
-
tototos
addikt
válasz
Yellow73_a #132073 üzenetére
Nekem nettó ráfizetés volt a prémium, igaz nekem nem adtak 1 év ingyenességet, hanem havi 1500ft-t fizettem. Persze mondta a bankár, hogy ingyenes az utalás(tranzakciós illeték az van), de azt én a CIBnél teljesen ingyen tudom.
Először ingyenesnek mondta, majd kiderült, hogy ő arra gondolt hogy a Future-re adnak évi 16 ezer forint visszatérítést ha havonta x összeget beraksz, és hogy ebből lehet fizetni a számladíjat -
tototos
addikt
válasz
donat_sz #132065 üzenetére
Jah régi csomagokhoz nem jár, csak aktuális forgalomban lévőekhez. A probléma, hogy meglévő ügyfélként meg nem vagy jogosult az új belépős ajánlatokra
Én most takarékra raktam az ersét, a legolcsóbb egyszámla csomagom van náluk meg a hitelkártya. A főszámlám meg CIB lett 5 évig ingyenes csomaggal. -
tototos
addikt
válasz
Yellow73_a #132055 üzenetére
Ott "vertek" át, hogy minden Erste csomaghoz jár ingyens devizaszámla
Anyám bankmonitoros 3 évig ingyens számljához is tudunk nyitni.
Az értékpapír számlának meg semmi köze a Prémiumhoz. -
tototos
addikt
válasz
Yellow73_a #132051 üzenetére
Én fél év után megszűntettem a Prémium csomagot mert kb csak lehúzásról szól. Nekem havi 1500ft volt az ügyfélkapcsolati díj(lehet ezt most valamilyen promo keretében elnegedik egy időre).
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Megtalaltak Signal biztositonal köthető nyugdij számlával. Havi 55 ezer forinttal maxolhato az adovisszaterites(130ezer/év) és ezt külön van az EPtől. Megéri az ilyen vagy csak az alkusznak jó?
-
tototos
addikt
válasz
Csabroncka #131836 üzenetére
Jah jó lehetőség lenne ha maradt volna befektetni való pénzem
-
tototos
addikt
S&P500 tech(QDVE) nálam -17%-nál jár.
@lemusz: Jah aki most vált PMÁPból annak jó. Én decemberben kiszálltam az összesből, gondolván hogy az EUR feljebb megy és Musk és Trump majd elhozza a kánaánt. Na ennek a szöges ellentéte jött.
Amit beraktam egyösszegben karácsonykor annak a 1,5%-át tudom havonta most betenni. -
tototos
addikt
válasz
lemusz #131815 üzenetére
Amikor elfogy a tartalék pénz is majd csak DCA-val betolom a havit adagot aztán piaci áron megveszem az ETF-t. Senkinek nem ajánlom a lumpsumot, mégha a statisztika azt is mutatja hogy jobb mint a DCA. Hosszú távon(10-20 év) biztos elenyésző a különbség, de nálam lehet még az a táv is kevés hogy jobban jöjjek ki.
-
tototos
addikt
Tippek hol lesz az alja az esésnek? Lassan elköltöm a félre rakott pénzt is de mindig lett lejjebb...
-
tototos
addikt
válasz
lemusz #131637 üzenetére
Köszi. Amúgy nálam teljesen mindegy lett volna mit veszek, mert az összes ETF-m amit lump summal vettem december végén most mélyrepülésben van.Szóval ok hogy a QDVE nagyobbat esett, de arra számítok hogy majd jobban fog menni mint egy VWCE. TBSZ-n van, így 5-10 évet kibírok mire remélhetőleg megint szárnyra kap.
-
tototos
addikt
Köszi mindenkinek a válaszokat. EMÁP esetében revolutnál váltás vagy van jobb? Lightyearnél is olvastam valamiféle kamatot. Ott van valamilyen adózás pluszban?
@Gabás: neki a TBSZ olyan mintha az ablakon dobná ki a pénzt
Nem tudja elfogadni, hogy amit oda rak arra úgy kell tekinteni hogy nincs és majd hoz kamatot.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Feleségem most fejébe vette hogy ő EURban fog pénzt tárolni. Egyrészről a kérdés hol érdemes váltani most forintról és van e olyan szolgáltató aki kamatot is fizet rá? 2 3 millió forintról van szó amihez bármikor hozzá szeretne férni.
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
A mai tőzsde esést hogyan lehet jól kezelni? Limitet állítani kicsivel a piaci ár alá vagy piaci áron venni kisebb osszegekben egész nap?
-
tototos
addikt
válasz
Oppenheimer #131443 üzenetére
Hagytam 5 ezer eurót arra a tuti vételre (jelentsen ez bármit is), plusz ugye havonta DCAval tudok vásárolni. Azt gondoltam hogy majd Trump meg Musk a tech piacot fellenditi de ez a számításom nem igazán jött be.
Igazából ha most csinálnám akkor biztos hogy legalább 1 2 hónapra elosztanám. Sikerült a lokális maxon venni euróból meg ETFből is. Nyilván ez mehetett volna másik irányba is.
Na mindegy mindig tanul az ember. Most kicsit fajdalmas nézni hogy -1 millioval kevesebbet ér mint amikor beraktam.
Amit most el kellene döntenem hogy látok e potenciált még a S&P500 it szektorban vagy engedjem el és innentől rakjak mindent all worldbe. -
tototos
addikt
Hogyan pótold az elvitt pénzt a kincstárból: [link]
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Úgy néz ki a decemberi lumpsumos QDVE vásárlásom nem igazán akar pozitívba fordulni. Jelenleg -8%-ban van.Érdemes DCA-val kicsit balanszírozni, vagy hagyjam és majd hosszú távon kimozogja magát?
-
tototos
addikt
Lassan elkönyvelem magamban, hogy miután veszek ETF-t biztos hogy lefele mozdul vagy az ára vagy az EUR árfolyam
Gondoltam ma elköltöm a havi adagot, erre persze hogy zárásra lefele mozdultak el.
Tudom felesleges ezzel foglalkozni, de van esetleg valami bevált módszer hogy mikor meg milyen limittel érdemes DCA-zni? -
tototos
addikt
válasz
Yellow73_a #131181 üzenetére
Na akkor nem sietek eladni a márciusi PMÁP-okat és átforgatni BMÁPba. Az elmúlt 1 hétben nagyon népszerű lett a BMÁP, de hasonlóan tervezem és gondolkodok mint te. Annyi, hogy én a kamatot sem tartom meg hanem azt rakom ETF_be.
-
tototos
addikt
válasz
ngaba #131151 üzenetére
Én most azon gondolkozom hogy 2 3 milliót érdemes e atforgatni 1,5%os PMÁPból BMÁPba? Ennél többet nem tervezek hosszú távon a kincstárnál tartani. Eddig úgy gondoltam hogy jó a PMÁP mert ilyen papír nem hiszem hogy lesz a jövőben ami 1,5%os kamatprémiumot ad az infla felett.
-
tototos
addikt
válasz
Yellow73_a #130096 üzenetére
My fault, ezt akartam volna én is írni
-
tototos
addikt
válasz
Teki1986 #130089 üzenetére
Vételkor biztosan vettél valamennyi kamatot is, ami azt jelenti hogy a névérték+kamat=vásárlás összege. Ezt a kamatot kamatforfulókor megkapod a névértékre adott kamattal együtt. Tehát amikor kivizették január 27-én a kamatot akkor neked nagyobb összeget fizettek mint amennyit kamat ténylegesen járna a névértékre.
-
tototos
addikt
válasz
Simia #129986 üzenetére
Aki autóra költi az venni fog üzemanyagot fizet majd adót stb. Plusz azért azt se felejtsük el, hogy az államnak az is jó ha a polgár jól érzi magát. Voltak olyanok akik tényleg szerencsésnek érezték magukat a 18%os kamattal és most azt elköltik az utolsó fillérig. Ki emlékszik már a magas inflációra amikor dől a pénz a papírból. A kormányzati kommunikáció is olyan mintha az állam adna most pénzt az embereknek saját zsebből.
-
tototos
addikt
válasz
Segal #129972 üzenetére
Meglátjuk. Gondolom a NER milliárdjai bent maradnak a kalapban nekik mindegy milyen papír van. A 2033/I(ha jól emlékszem) volt az amiért még utolsó pillanatban rohantak az emberek és vitték mint a cukrot. A most következő papírokat szerintem már tudatosabb befektetők vették, őket meg szerintem nehezebben tudják befolyásolni.
-
tototos
addikt
válasz
lemusz #129923 üzenetére
Én nem vagyok stresszes miatta, meg amiket írok azokat nem bánkódásnak szánik, hanem aki ugyanilyen cipőben van mint én, akkor lásson egy ilyen példát is. Az összes fórumon kb csak arról írnak az emberek, hogy Snp500-al 5x-ben vagyok és hasonlók.
Nekem amúgy a személyiségem is olyan, hogy állandóan nézem mit lehetne jobban csinálni és máskor jobban csináljam. Lehet ez nem illik a befektetésekhez de ez van. -
tototos
addikt
Milliárdok allampapirban [link]
-
tototos
addikt
válasz
DarkByte #129614 üzenetére
Én is bíztam a statisztikában és lumpsummal betoltam nagyjából a decemberi csúcson. Hát most igencsak minuszban van minden
Tudom hosszú távon majd kibalanszírozza. Eddig nem igazán sikerült sosem eltalálni a jó vételi pontot. December óta az EUR is visszajött és ma az ETF-k ára is csökkent. SZóval aki most rakja át a PMÁP-ot az elég jól jár.
-
tototos
addikt
QDVE 4.5% esés. Van valami infó mi történhetett? A dollár gyengülés okozhatta?
-
tototos
addikt
válasz
erdey_a #129531 üzenetére
Múltkor én is olvastam a fire csoportban hogy házasok de mindenki fizeti mindennek a felét a többit meg saját maguk költik el. Ott a férj FIREbe megy pár éven belül az asszony meg dolgozik tovább.
Nekem a házassági szerződés is idegen. Ha meg nem bízol a másikban akkor ne hazasodj össze hanem éljetek együtt és akkor tényleg felezzük a dolgokat. -
tototos
addikt
Mi történt péntekre az EUR HUF árfolyammal? Volt valami bejelentés?
-
tototos
addikt
Hát én amivel találkoztam mint megoldás az hogy kirijak hogy kártyás fizetésre nincs lehetőség. Jobbik eset hogy a kutfejre rosszabik hogy a pultra amikor már megtankoltal. A magyar rendszer nagyon nincs erre szerintem felkészülve főleg nem vidéken ahol a kp létezik csak. 5 ezres községben képesek 20 30 kmt utazni amikor megall az egyetlen atm és írják facebook csoportba hogy már megint rossz.
-
tototos
addikt
Hát lehet így vagy úgy fogalmazni. Itt a kérdés szerintem az hogy az ott lévő pénzt teljesen elköltöd egy hónapban? Mert ha nem akkor az tartaléknak minősül az én olvasatomban.
Mindenre nem tudsz felkészülni. Pl mi van ha a kuton ahol tankoltal nem megy a bankkártyás fizetés? Azért azt látni kell hogy amikor kihivsz egy szerelőt nála nem igazán fogsz tudni kártyával fizetni. Pl kasz egy defektet és a falubeli gumishoz küldenek. A faluban nincs atm mondjuk. Persze lehet.hivni mobilgumist de hétvégén az isten háta mögött nehéz lesz.
-
tototos
addikt
válasz
D1Rect #129104 üzenetére
Ilyenre kevesen gondolnak szerintem. Én sem szeretem a sok kpt főleg nem magamnál tartani. Most mondjuk 60k van nálam mert így fizettek nekem is.
Nekünk azért 500 ezer forintnyi pénz van hitelkartya meg bankszamla komboban, sőt most az egyenlítő hiteles számlán tarolja a felesegem a pénzét mert ott 5,85 kamatot fizet.
Euroban van még kp de azt nyaralásra szoktuk használni. -
tototos
addikt
válasz
szabi__memo #129041 üzenetére
Persze hogy itthon költsd. Lehet menni NER hotelekbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Trump óriási adót varr a TSMC nyakába, ha az nem gyárt az USA-ban
- NBA és kosárlabda topic
- iPhone topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Call of Duty: Black Ops 6
- mihók: A tabletpiac helyzete 2025 tavaszán
- További aktív témák...
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest