- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csigusz23
csendes újonc
IB referral kapcsán kérdés: Hogyan kell adózni az ajándékba kapott IB részvény eladásakor, illetve az osztalékai után? Vagy amíg nem "vest-elődik", addig nem fizet osztalékot?
-
aAron_
őstag
válasz
SzGee #110765 üzenetére
Sorry, csak itt nem írták pont https://www.gettex.de/en/trading-calendar/
-
szabop27
tag
TBSZ számlán opció kiírásából származó jövedelemre is igaz, hogy ha nem töröm fel a TBSZ-t 5 éven belül, akkor nem lesz semmilyen adóvonzata?
-
Czimby
addikt
válasz
PredatorZoli #110767 üzenetére
Köszönöm az infókat!
-
B1868
csendes újonc
Erste futures programban adott hónap hányadik napjáig kell beérkeznie a megbizásnak?
-
Czimby
addikt
válasz
SzGee #110765 üzenetére
Köszönöm!
Ha lemondom a megbízást IB-n ami nem teljesült akkor abból származik bármi hátrány, költség?
ISIN alapján keresve a VWCE-t GETTEX2-re kattiontok akkor is a "VWCEVANG FTSE AW USDAIBIS2" jelenik meg, Én rontok el valamit?
Az, hogy korábban IBIS2-n vettem ez meg GETTEX2 lenne vásárolva, a későbbiekben okoz bármi problémát? Külön fognak megjelenni, vagy egyben a TBSZ számlámon. Eladáskor külön kellene eladni őket idővel?
-
Czimby
addikt
válasz
PredatorZoli #110759 üzenetére
Ez a T+2 csak eladásra vonatkozik?
Amit ma befizettem TBSZ-re az így minden szempontból rendben van?
Érdemes lehet nekem cancelzni ezt az ordert ami kifutott az nyitvatartási időből?
Ki tudja milyen áron indul jövőre a VWCE... -
JoinR
őstag
válasz
PredatorZoli #110759 üzenetére
Á értem, akkor majd jövőre!
Köszi.
-
somegi
csendes újonc
válasz
PredatorZoli #110752 üzenetére
Köszi!
-
Czimby
addikt
válasz
Ereshkigal #110754 üzenetére
Mire végigment a befizet/átvált/vásárlás valószínűleg épen bezárt a tőzsde mert az ASK price felugrott 10%-ot, és azóta Pending az orderem.
Tehát akkor a Gettex (IBIS2) Pénteken 15:30-kor zár Magyar idő szerint. -
Czimby
addikt
Ha már bent van a 2023-as IB TBSZ számlán a pénz, át is váltottam Euroba, akkor gondolom nem probléma ha már csak jövőre veszek rajta ETF-et?
-
aAron_
őstag
válasz
nort_on #110730 üzenetére
Csak bizonyos ETF-ek, pl. crypto. Ezért kérdeztem erre rá. Én nem kértem komplex termékekhez hozzáférést, és tudok venni részvény ETF-eket gond nélkül.
Más: WISE értesítés (SEPA utalás teljesítéséről) után kb. mennyi idő, mire IBCE elszámolja ügyfélszámlán is a pénzt általában? Mennyi idő szokott lenni EUR SEPA beutalás teljes átfutási ideje munkanapokon?
-
somegi
csendes újonc
válasz
PredatorZoli #110738 üzenetére
Vigasztalónak... Jól gondolom, ha már osztalékadó akkor már szochó is?
-
avl
senior tag
válasz
PredatorZoli #110738 üzenetére
marmint milyen bevallasban lesz benne ?
A) amit NAV automatikusan elkeszit, azaz nem kell csinalni evvel semmit
B) amit a NYESZ szolgaltato küld az adozonak, es azt az adozonak kell a NAV fele bevallasban megjelenitenie ?
persze tudom: az adozo köteles ellenörizni es korrigalni a NAV altal küldöttet, ...itt csak ivancsi vagyok: NYESZ szolgaltatoja [pl. Erste] jellemzöen megküldi NAV-nak es az bele is irja, vagy inkabb nem szokasuk ?
-
pictigjis
őstag
válasz
#01110937 #110744 üzenetére
nem a kriptóról van szó most ember. hány olyan egyedi részvényt keressen bárki, ahol éppen megállna ez, amit írtál? felesleges és ostoba hozzászólás volt, mint általában bármelyik random topikban elhelyezett szófosásod. utólag a kaszinóban is könnyen megmondod, hogy a 28-asra kellett volna tenni, lécci kímélj meg mindenkit ezektől a bölcsességektől
-
törölt tag
válasz
pictigjis #110742 üzenetére
A topik neve, mibe tegyem a megtakarításaim, most leírtam egy tapasztalatot. Milyen felesleges beírásról beszélsz jó ember?
Tudom, téged nem érdekel a kriptó, de vannak itt olyanok akiket igen. (És azt sem írta, senki, hogy minden pénzt ebbe rakjon bárki is). De hogy gyakorlati tapasztalatot ne lehessen megosztani... hát az már...
És igen, tudom, hogy kirivó példa, de ha tőzsdei dolgot írnék az is az lenne.
-
törölt tag
válasz
SzGee #110687 üzenetére
Ez nem piti feltétel. Egyszerre vagy 1 év alatt? Egyébként meg kezdhetnéd azzal, hogy mik a feltételek. nem pedig "ki fogja megszívni"...
Ez a meghívón is múlik... mindenki érdeke lenne, hogy felhívja a figyelmet a dolgokra.
Nekem több Revolutos ajánlottam is bukta volna, ha nem kérdezek rá, többször. Sajnos személyes ismeretségnél is ez a tapasztalat. Persze vannak pedáns emberek is.Revolutnál az a becsapós, hogy nem fix napod van, hanem maximum 20 de akár pár óra is lehet, ahogy az idő előre halad. Mivel fix a zárás időpontja, amit követ egy új 20 napos periódus. A feltételek egyébként könnyen teljesíthetőek, semmi nehézség nincs bennük. nem kell pl utalni, mint az ibnél.
Ilyen utalásos 30 napon belüli móka Gránitnál volt Black Friday akció kapcsán. De ott nem volt feltétel a pénz bankszámlán tartása.
Jó egy befektetési számlánál, talán elvárható ilyesmi... de 10.000 dollár soknak tűnik egy ajánlás feltételnek, ügyfél csalogatónak... mint feltétel.
Persze aki komolyan gondolja, célja van vele, annak lehet nem.
-
törölt tag
Kis kriptó, ha valaki vett Sol-t tavaly a mélyponton, most 10x annyit érne. Nekem egy egy kevés... de nem mélypontról... kicsit bánom... meg nagyobb tétellel vennék, utólag...
A Legjobb befektetés, látjátok nem a BTC, ETH -
Dronte
aktív tag
Nekem számlaszám hiányában visszautasították a transzfer kérésem Erste-nél... mehetek be újra, de amúgy meg IBKR nem adta ki ticketen keresztül
imádom.
Említette az ügyintéző ma a fiókban, hogy nagyon sok baj van az IBKR-rel. Há,t gondolom, ellopják az ügyfeleiket, én sem örülnék
-
-
axioma
veterán
-
aujjobba
addikt
válasz
lokalisalj #110728 üzenetére
Nem epp ezt kerdezted, de kincstari start szamlat is tudsz neki nyitni (ha nincs eleve mar nyitva), amire babakotvenyt lehet venni (infla+3%).
18 eves koraban felveheti a penzt, de legkorabban a nyitastol szamitott 3 ev utan, azt hiszem. -
user112
senior tag
Sziasztok!
A GAFAM részvényeket EUR-ban, vagy USD-ben célszerű venni?
Ha EUR van és USD-ben veszek, akkor automatikusan átváltja az Erste, vagy kell csinálnom egy deviza váltást? -
zsola400
aktív tag
Erste TBSZ-en maradt szabad ft-ot át lehet váltani €-ra TBSZ-en belül vagy azt már csak ft-os termékre lehet elvásárolni?
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
lokalisalj #110728 üzenetére
18 éves kortól lehet értékpapírszámlát, így tbsz-t is nyitni
-
lokalisalj
csendes újonc
TBSZ hány éves kortól nyitható? (gyereknek, fiatalnak gondolkodunk, de mikortól lehet dedikált számlája?) Nem nagyon találom.
-
Bobbysolo
tag
TBSZ-en az 5 év alatt lehet a bent lévő befektetéseket adni/venni, ugye? Tehát az is járható út, hogy ha most befizetek még rá, de csak majd jövőre veszek valamit?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Paxker315 #110713 üzenetére
A TBSZ megszüntetése nélkül leghamarabb a harmadik lekötési év végén részkivét keretében tudod kiszedni a be nem fektetett pénzt, de ha ekkor nyerőben van a TBSZ-ed, akkor ennek lesz 10% adóvonzata a kivett részre arányosítva.
Például a gyűjtőévben beutaltál összesen 100.000 forintot, amiből 90.000-et befektettél és 10.000 forintot ott hagytál szabadon a pénzszámlán. Ha harmadik lekötési év végén a 90.000-es befektetésed ér 140.000-et, és ha ekkor kiveszed a 10.000-et, akkor azt úgy számolják, hogy a számlán összesen 50% hozamod van éppen, és mindegy, hogy a 10.000 forintod ennek kitermelésében nem vett részt, arra is rászámolják az 50%-ot -> 5.000 forint, aminek a 10%-át, 500 forintot be kell majd írni az adóbevallásba. Ha az összes adótartozás megüti az 1.000 forintot, akkor be is kell fizetni a NAV-nak.
-
axioma
veterán
válasz
axioma #110710 üzenetére
erste online rendszer - nyesz-en visszavontam a tul alacsony megbizast, erre masodik probalkozas elso elkoltesre mar dijat szamolna, ugyfelszolga szerint irjak levelet es visszateritik... na de emiatt nem tudom feljebb rakni (elegge) az arat hogy teljesuljon. Mind1, penz mar bent van, csak gondolkoztam hgoy teszek be me'g egy kicsit ami me'g szjavissza hataron belul lenne, de igy inkabb nem...
-
DJMDJM
tag
-
DJMDJM
tag
válasz
Czimby #110672 üzenetére
Nem figyeltem, hogy nem a deviza miatt, hanem mert nincs jogosultságom, legalább is azt írja. Nem értem egy etf vételéhez milyen jogosultságom hiányozhat még:
Ami megakasztott eredetileg, hogy a fő számlánál Eurót ír, a TBSZ-nél HUF-ot. Közben arra jutottam magamtól, hogy ez így lehet normális, de nem erősítette meg senki.
-
pictigjis
őstag
válasz
PredatorZoli #110714 üzenetére
kivenni nem lehet, de a tbsz-t meg lehet szüntetni, és akkor visszautalják a pénzt - nyilván a nav felé megfelelően el kell majd számolni. én se csináltam még ilyet, de az idei tbsz-t a tervek másképp alakulása miatt megszüntettem az ersténél
-
Paxker315
addikt
válasz
PredatorZoli #110714 üzenetére
Így megnyugodtam
-
Paxker315
addikt
Lehet beneztem, de úgy tudtam hogy tbsz-rol a gyűjtőevben sem lehet kivenni összeget, tehát a fel nem használt pénz mindenképp ott fog dekkolni legalább 5 évig.
Vagy nyitás évében akár kifelé is engedélyezett a mozgatás?
-
axioma
veterán
válasz
donat_sz #110709 üzenetére
Koszi, peetie1-nek is meg1x. Annyira nem sakkozok ma vele, iden az volt a lenyeg h ha mar leszedni nem lehet fszla nelkul erste-rol es tbsz-nyi megtakaritas eldolt h nem lesz, legalabb ebbe bepakoljam az eladott futures-ket. Arfolyamra figyelek, de csak outlierbe ne fussak szintje'n, ezen nem mulik h mi lesz 15 ev mulva az erteke.
-
donat_sz
senior tag
válasz
axioma #110705 üzenetére
Én DAX helyett a NDXEX.BD-ot tartom még az SXR8.BD mellett a NYESZ-en.
Mindig limitáras megbízás, ahogy Zoli is írja az eurós árat aktuális Ft/€ árfolyammal átszámolva mehet az ajánlat. Arra azért számolni kell, hogy itt gyakran nem sikerül 1-2 nap alatt a vásárlás/eladás, mivel az ár ugrál kellően, mind az részvényárfolyam, mind a deviza konverziós ár okán, hacsak nem kockáztatsz meg felárat. -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
peetie1 #110706 üzenetére
Érdemes mindig megnézni hogy az euros verziója a német tőzsdén mennyiért megy és az aktuális ft árfolyammal átszámolni forintba, és az így kapott értéket összehasonlítani a béta piacos árakkal. Ha nagy a különbség (több százalék) akkor nem venni hanem kivárni míg lesz árjegyző.
-
peetie1
aktív tag
-
axioma
veterán
válasz
peetie1 #110704 üzenetére
Koszi, most ezt megcsinalom gepen, igen betara figyeltem (mondjuk pont kicsi hija van, ugyhogy atutalas beerkezeset meg kell varnom), de legkozelebbre felrakom, koszi a tippet!
A George is mutatja, csak nem mukodik, igy idegesitobb, mintha azt mondana', hogy bocs ezt ne itt csinald... -
avl
senior tag
válasz
PredatorZoli #110699 üzenetére
szép! :-) és :-(
nyilván nem en üzemeltetem az oldalt, fogalmam sincs miböl határozzák meg a "Portfoliotransaktionskosten"-t es "Sonstige laufende Kosten"-t (ez utobbi a TER-rel egyenlö merteket mutat ezeknel)engem hasonloan, söt jobban zavar(t ...ma már nem törödök annyira vele, mert elvesztettek hitelüket...), hogy a sharpe szamolasanal sincs egyseges, egyertelmü bazis, mit vesznek a kockazatmentes hozamnak, ezert oldalankent különbözö sharpe-okba futottam régen bele
pl. [link]
[link] szerint meg - mindegyik ugynaarra az isin-re
...lenne még mit rendbe tenni
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- PlayStation 5
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- EAFC 25
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest