Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Egér probléma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blackmate
őstag
Ha az Erste Save (Megtakarítási alapok alapja) a normál számlán van tárolva, akkor annak milyen adóvonzata van?
1. Éves adóbevallásnál fel kell tüntetni és adózni kell a nyereség után vagy
2. Erste intéz mindent? -
Dronte
aktív tag
Sziasztok,
Lefrissült a MÁK mobilapp, azóta eltűnt a felhasználónevem. Tudja valaki, honnan lehetne ezt elővarázsolni? Épp a számlanyitási papírokat sem találom.. -
kepe1977
csendes tag
Az Interactive Brokers válaszolt, ráadásul magyarul! 1 héten belül töltik el a 2023 -as TBSZ certification -t ami szükséges a NAV-nak a tbsz bejelentéshez.
Ügyfélportál --> Help --> Secure Message Center --> Notifications alá.
-
gg07
tag
Lehet még korai az év végi összegzés. Meg a jövő évi spekuláció.
Az én környezetemben céges hírek szintjén sokszor azt hallom jövő évre óvatosak a várakozások. Cost saving, hatékonyság növelés. De ez a hazai piac, nem tudom odakint mik a várakozások. Minden esetre a FED kamatvágások hírére a tőzsde meglódult. Meglátjuk ez a hurrá optimizmus meddig tart. Mert akik régen bent ülnek pozíciókban lehet nagyobb eladásokba is kezdnek. Majd meglátjuk, de szerintem a jövő év jelentős év lesz akárhogy is alakul. -
stingy2
senior tag
válasz
powerwade #109884 üzenetére
Forintnál IB-nek utalnék, ott váltás, majd onnan TS. Mindkettő belföldi utalás és akár ingyenes is lehet, váltás IB-n olcsó.
Tradestation számlára én csak IB-ről utaltam, mert az már megvolt, mikor nyitottam.
Ha már USD van, akkor nincs más ötletem, mint sima swift utalás.
Ismerős tastytradnek currencyfair-en keresztül utalt, esetleg meg lehet nézni, nem ismerem a kondícióikat.#109875torma99 IBCE magyar, tőlük nem fogsz kapni semmit, ők jelentik a számlát.
De ha nyomozni akarsz, leggyorsabb, ha felhívod őket. -
válasz
Yellow73_a #109887 üzenetére
A Horizont ki tudja egyben fizetni. Valami jogi csűrcsavarral. Járadékot egyik sem tud adni belőle. De csak adják ide mikor odaérek, majd megoldom a járadékká alakítást.
-
avl
senior tag
a tegnap delutan inditott IB szamlanyitas teljesült, lehet tenyleg segitett a beutalt 15000 HUF a gyorsabb elbiralashoz
meg 1szer köszönöm a segitsegeket, tippeket
...gondolom lesz még kérdésem
...pl. evvel mit tettetek:
We encourage you to review the information for any Trusted Contact Person ("TCP") that you have included on your account. If you have not designated a TCP on your account, we encourage you to do so at this time.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
HussarF #109876 üzenetére
Nincs nagy jelentősége, hogy be van-e állítva a PUSH. Ha nincs beállítva, de van aktív MobilKincstár regisztráció egy eszközön, akkor a WebKincstár a jelszó megadása után megkérdezi, hogy PUSH-t vagy SMS-t küldjön.
Ahogy a többiek írták, a PUSH jóváhagyás nekem sem csinál semmit egy ideje. Hétfőn még működött, azóta elromlott.
-
ngaba
aktív tag
-
Dolgozott a MÁK, msot már újra hozzáférek a számlához. Már csak annyi probléma van, hogy hibaüzenetre fut, ha PUSH megerősítést akarok a Webkincstárhoz, de kicsire már nem adunk. Kicsit savanyú, kicsit sárga...
-
torma99
aktív tag
Október elején, 2-án nyitottam az IBKR-nél a TBSZ-t. Legjobb emlékeim szerint végig az IBCE szerepelt a megnyitásnál. Én nem kaptam a NAV-nak küldendő nyilatkozatot.
Kezdjem el nyomozni náluk, hiszen a mergerről (IBCE+IBIE) szeptember 28-án, tehát 4 nappal korábban jött az email a fiókomba? Zavaros időszak.
Nyilván egyébként ez lesz, viszont a menüben elakadtam.
Addig oké, hogy Message Center, Compose, New Ticket, de aztánAccount services => Regulatory vagy
Activity & Tax Statements? -
gg07
tag
Azt jól sejtem,h KBCnèl a normál számlára majd bármikor utalhatok? Számlavezetési díjat kiegyenlíteni.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
vnorbi #109181 üzenetére
"2 nap alatt nem termel ki 0,5%-ot"
Vagy mégis.
Ez pont két napnyi változás, elvileg ezt kapom vissza jövő héten csütörtökön. Azért kellett hozzá szerencse, éppen lehetne rajta bukó is, de biztos segített a heti kötvénypiaci hozamesés. És ha ez így megy, el sem kell adni, mert még a 28% adó után is vállalható eredményt hoz néhány hónap alatt. Már ha forintban akarnám tartani hosszabb távon.
-
stingy2
senior tag
válasz
Csabroncka #109866 üzenetére
Amerikai brókerszámlára veszel BRK.B-t (vagy ha sok pénzed van BRK.A-t) meg arany etf-et mondjuk 80/20 arányban hosszúra. Mivel nincs se kamat, se osztalék, rajtad, meg a brókeren kívül senki nem tud róla. Meg ha tud is? Amíg nem realizálsz árfolyamnyereséget, addig nincs is
. A hozama hosszú távon eddig verte a SPY-t. [kép] (Portfólió1 a 80/20 SPY/GLD, a Pf.2 a SPY 2005-től)., de mondjuk azt, hogy annyit hoz, mint az SP500. Azon meg még ráérsz gondolkodni, hogy hogy veszed ki, de erre is van ötletem, ahhoz persze már jelentős(ebb) összeg kell, hogy megérje és legális is legyen, de minden megoldható.
-
Llew
senior tag
válasz
Csabroncka #109868 üzenetére
Csak ne ebben az orszagban
-
robag93
aktív tag
válasz
Csabroncka #109866 üzenetére
El kell költeni
-
Csabroncka
addikt
válasz
stingy2 #109865 üzenetére
Te milyen résről beszélsz? Amennyiben a TBSZ-t egy huszárvágással felszámolják röviden b@szhatod.
- Az állampapírt és a forint megtakarítást elinflálja
- Banbetétet megadóztatja
- Normál értékpapír számlát megadóztatjaszűkül a kör, és ahogy halad az idő előre egyre nagyobb a tét számomra a megtakarítások nagysága miatt.
-
stingy2
senior tag
válasz
Csabroncka #109863 üzenetére
A tudatos megtakarítók úgyis megtalálják a rést a pajzson (TBSZ, külföldi bróker pl.) a többiek meg így jártak.
Régóta mondogatom: a tudatlanság a leköltségesebb tulajdonság.#109864ngaba persze, én is fizetem még az évi 6 ezret, nem mintha szükségem lenne az onnani nyugdíjra, de tartom magam az elveimhez 13 éve
.
Azért azon elcsodálkoztam 2010 környékén, mikor nyilatkozni kellett a maradásról, hogy nem hosszú sorok kígyóztak a nyugdíjbiztosító előtt, csak páran ücsörögtünk a folyosón.
Sok tudatlan, azt hiszik, értük soha nem jön el így vagy úgy a fekete autó... -
stingy2
senior tag
válasz
Csabroncka #109861 üzenetére
"egy nyugdíjpénztári megtakarítás teljes költség mutatója (TKM) igen alacsonyan, bőven 1 százalék alatt van" - nekem az alacsony max. 0,2%. Ami felette van, az mind nagyon drága
.
Úgy tűnik elfogyott a lé, és ezek a mások vagyonán élősködő láblógató ...ik, most rástartolnak ismét a nyugdíjmegtakarításokra. -
-
Sisco2
tag
Ezt olvastátok hogy jön a nyugdíjcélú öngondoskodás megreformálása, magasabb nyugdíjpénztári TKM -ekkel? Valamiből népszerűsíteni kell, vonzóvá tenni a terméket aminek költsége van. Emiatt úgy tesszük vonzóvá, hogy közben drágul a költsége áhh értem csavaros észjárás
Nagy dolgokra készül a kormány a pénztáraknál és a biztosítóknál.
Remélem a régebbi termékeknél pl. ÖNYP amik futnak már, nem emelkedik a TKM.. azért sok reményem nincs ez ügyben.
-
kepe1977
csendes tag
válasz
stingy2 #109842 üzenetére
Köszi szépen stingy2!
Sajnos secure message center/notification -ba nekem nem jött ilyen üzenet amiben pdf is lett volna a TBSZ 2023 findin certifikation-ról. Ma megnéztem, de már a régi üzeneteket nem is látom, és nem is tudom előhozni. Küldtem nekik üzenetet, hogy küldjék el a pdf-et, vagy írják meg honnan lehet letölteni.
Remélem mielőbb válaszolnak.
Ez egy jó teszt lesz..üdv Kepe
-
zakoshun
csendes tag
válasz
werszomjas #109857 üzenetére
Bakker...
Igazad van. Dec 4-én.. Itt lesz a kutya elásva. Köszi!
-
zakoshun
csendes tag
Megkaptam a szokásos havi értesítőt ERSTE-től (egyenlegközlő, MNB, számlakivonat) de az elindított futures történet nincs listázva egyik doksiban sem sehol. Nem kéne ennek valahol szerepelnie?
(Normál számlára indítottam el, a netbróker app-ban látom is egyébként.) -
avl
senior tag
tegnap delutan kezdtem IB szamlanyitast - a kerdesekböl lathattátok
- probabol utaltam is ra;
1) kicsit furcsa, hogy a szamla meg sem nyilt, de az utalasom megerkezett ra (mire ? a meg sem nyilt szamlara ...
)
2) a nyelvezet/fordítás magyarra is furcsa,pl. "egyensuly számla" a Kontostand vagy Account balance helyett
-
nort_on
senior tag
válasz
PredatorZoli #109848 üzenetére
Ez már a 11-ik lépés, felvette egymással a kapcsolatot a két bróker, ezt igazolta vissza az IBKR. Max emailben átdobom ezt az ERSTE-nek, hogy hivatalosan is küldhetik a cuccot, az IBKR tárt karokkal várja.
-
nort_on
senior tag
válasz
nort_on #109591 üzenetére
Úgy néz ki, hogy ez alapján menni fog az IBKR TBSZ transzfer, ez jött ma, külön email a 2021-re is:
Dear Client,
Your inbound qualified transfer request (Reference Number: 290156***) for account U****1563 (TBSZ-2022) was approved.
Please instruct the delivering firm to proceed with the transfer within 10 business days of receiving this notification.
-
nort_on
senior tag
IBIE TBSZ jelentés a NAV-nak, itt van minden infó, reddit kiszámoló link.
-
stingy2
senior tag
válasz
kepe1977 #109839 üzenetére
Ismerős tegnap töltötte fel az IB TBSZ számláját, és automatikusan küldte a rendszer a certificate-et. Nem e-mail-ben, hanem a secure message center/notification-be jött.
Ezt kell ügyfélkapu e-papíron beküldeni a NAV-nak, ahogy azt pl. PredatorZoli is írta.
Minden mehet elektronikusan.
A kísérő levél kb ennyi:
"Tisztelt NAV,
kérem a csatolmányban szereplő külföldi TBSZ számla tudomásul vételét.
Köszönettel, X.Y." nem kell túlbonyolítani.
-
kepe1977
csendes tag
válasz
peetie1 #109530 üzenetére
NAV -os bejelentést szeretnék tenni ami kötelező 30 napon belül.
Én most nyitottam egy Interactive Brokers tbsz számlát, letöltöttem egy igazolást aminek az az elnevezése
Account Confirmation Letter
van magyar nyelvű változata is viszont az az érdekes, valami baj lehet az IB honlapján mert nem a magyar nyelvet kellett kiválasztani hanem az hogy undefined....hogy magyar nyelvű legyen az igazolás, olvasom hogy még kell egy befizetésről egy nyomtatvány és egy kisérőlevél. A befizetéseket le tudom kérni. Viszont ki mit írt a kísérő levélbe? Esetleg aki finax-os/IB-és és neki a finax vagy saját maga gyártott ilyet annak be tudná másolni a tartalmát?
Szerintetek lehet elektronikusan is ezt intézni?
előre is köszi Kepe -
Vesa
veterán
válasz
:AMF: #109786 üzenetére
Thanks! Te kitakartad az összegeket és a tranzakciós listát? Mert addig ok., hogy beküldöm a kivonatot a lakcímellenőrzés miatt, de ahhoz konkrétan semmii közük (esélyesen GDPR-t is sért), hogy mennyi pénz áll a privát számlámon, vagy hogy milyen kiadásaim/bevételeim voltak. Meglehetősen érzékeny vagyok a privacy-ra.
-
noorbertt
őstag
Sziasztok
Melyik állampapírba érdemes mostanában fektetni? Cc 1 millió ft. Ha minden jól megy akkor nem kell egy ideig.
-
Joe123
senior tag
válasz
PredatorZoli #109829 üzenetére
Köszi az infot! És extra köszi hogy régebben írogattatok az SCV-ről, innen jött az ihlet, hogy tegyek azt is külön a portfolioba.
-
Egy kis gyakorlati segítséget kérek.
Bankot váltott a család. Az ERSTE Brókernél töröltetni akartam a régi bankot és a Wise számlát tenni a helyére. Nem hajlandók. (Persze egy hónapja be tudtam utalni a Wise számlámról EURO-t. Azt bezzeg komálták)
"Transferwise számla nem rögzíthető a rendszerben célszámlaként.
Kizárólag Magyarországon bejegyzett vagy magyarországi fiókteleppel rendelkező pénzintézetnél vezetett bankszámla rögzítésére van lehetőség.A kérdésem, hogy Revolutot elfogadnak?
Ha nem, az IB hogy viszonyul a két műintézményhez (Wise, Revolut)? Mégiscsak át kell költöznöm...
-
Ixion77
addikt
Ha így lenne, az elég súlyos technológiai és adatvédelmi problémákat vetne fel. IT rutin alapján szinte biztosra veszem, hogy minden program az OS-be épített hitelesítő rendszert használja. Elképzelhető viszont, hogy az OS visszaadja azt is hogy az adott hitelesítési mód mikor lett rögzítve, és azzal az egyik program foglalkozik, a másik meg nem.
-
torma99
aktív tag
Mobilkincstár biztonsági rés?
Történt, hogy kicseréltem egy ujjlenyomatom egy másikra a telefonomban. A Wise és a Revolut azonnal jelzett, hogy ácsi, tessék újra belépni a user+pwd-vel, addig nem használható az ujjlenyomat.
Mobilkincstár meg simán beengedett. Ez a privát telóm Galaxy Note 9, 10-es droid fut rajta, 22, szeptemberi az utolsó szekus peccs.Valaki kipróbálná, hogy újabb telefonokon is ez van? A 13-as droidos készülékek elmentek épp itthonról.
-
Joe123
senior tag
USA SCV vajon miért örül ennyire a dollárgyengülésnek? Nekem USD alapú USSC van, az majdnem +7%, de az EUR alapú ZPRV is majdnem +5%.
-
-
avl
senior tag
nna, utaltam a 3 x 8 szamjeggyel, nem IBAN formatummal, majd kiderül mi lesz
köszönöm mindenkinek a mai segitseget!
gondolom 1-2-nehany nap mig csakugyan megnyilik a szamla, vagy kernek ujabb dokumentumot, jobb fotot, akármit
-
Dare2Live
félisten
IT security mint karrier út csapásvonallal van hwswn egy podcast azt érdemes meghallgatni.
Röviden rvre átfordítva: Mint terület van benne potenciál de amíg a management leszarja mert nem termel, nem hoz profitot addig az adatokat láthatatlanul viszik pénzt meg ebbe nem invesztálnak. És persze uez érvényes a karrier vonalra is.
szerk: kicsit régi hsz volt...
-
avl
senior tag
-
peetie1
aktív tag
Raiffnal igen, megadod úgy ahogy van az ibant,amit ír. Közleménybe ne felejtsd el beirni az Uxxxx/ saját neved, erre is figyelmeztet az összegző oldal. Ja, és először okezd le, utána utalj
Van aki már utalt forintot is a revorol, azt írták elmegy úgy is, én nem próbáltam.Azt hiszem valahol a saját számlaszámot is be lehetett írni neki, ahonnan küldöd, erre nem emlékszem pontosan.
Szerk.: én a rafis mobil appbol indítottam, ott be lehet írni az ibant is meg a sima számlaszámot is.
-
avl
senior tag
válasz
peetie1 #109809 üzenetére
köszi,
ott elindulva IBAN-t meg ilyesmiket mutat, nem valami 3x8 jegyü szamlaszamot
ez az IBAN az en egyeni IBAN-om ? raiff-nal mit adjak meg ?
szamjegyeket betükre csereltem:
HUxy abcd efgh jklm nopq rstv uxyz
vagy ahogy alatta felbontja 3+4+17=24 = 3 x 8 jegy, arra utalva ?
siman mint magyar HUF utalas ? swift meg ilyenek nelkül ? dij akkor nincs (hisz mo.-on belül ingyenes)
-
peetie1
aktív tag
Én feltöltöttem 100ezer Ftal. Ranyomsz ott és írni fogja a lépéseket. Egy rafis szamlaszamot fog adni amire a hufot kell utalni. Euronal meg egy másikat. Én úgy csináltam hogy 50€t a revorol utaltam be, hogy ha aprót kell a tbszre atvezetni akkor legyen miből. Mert ugye ibienel a tbszen váltok spekazva a díj csökkentésre.
-
nort_on
senior tag
-
peetie1
aktív tag
Szerintem szinte mindegy mi az alapdeviza a fő számlán. A TBSZ így is úgyis HUF cash lesz. Az egyenleget össze vissza mutatja, sehol sincs mértékegység, néhol még az sincs kiírva pontosan mennyi csak hogy 3,7k. Azt találd ki hogy akkor ez most forint euró vagy mi. Ez amúgy rettentő zavaró az IB-ben. Pedig kiférne a mezőkbe a kurva pénznem.
Én euróra tettem amúgy, hogy ha esetleg valami automatikusan konvertálni akar majd (olvastam itt nemrég hogy a TBSZen levő maradványt visszaváltotta forintra), azt ne HUF felé tegye meg
Másrészről meg a TBSZ díjat ha a bázis devizában vonja majd, akkor meg talán jobb ha HUF van , azt egyszerűbb odatenni.
-
avl
senior tag
IB szamlanyitas, idenre nem akarok ott TBSZ-t jövöre igen - nyilvan sokszor volt mar kerdezve:
egyeni szamla ?
alapdeviza ? HUF ? € ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Gyermek okosóra GPS nyomkövetővel, Wonlex CT06PRO-L 4G lila, új
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- Weboldal készítés verhetetlen áron! - Vállalkozásoknak, Portfóliónak, Cégeknek
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Update 07.31. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest