Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- OLED monitor topic
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Akkor máshogy közelítek:
Igen, szemüveges vagyok, olvasó szemüveget hordok és a dioptria korrekciót úgy lőttem be, hogy azok a hajszál vékony négyszögek a legélesebben látszódjanak, mikor eltekerem életlenre a fókuszt, hogy semmi ne zavarjon be. Azon kívül próbáltam állítani úgyis ahogy te javasoltad, de a korrekción nem kellett jobban állítani semmit.
A manuális élesség állításról, mármint amit én művelek. Keresőben finom mozdulatokkal megkeresem azt a pontot amikor a lehető legélesebbnek látom a képet, (és most teszt ábráról beszélek) és pontosan tudom, hogy a csippantás nem mindig a megfelelő pozícióban történik, így nem is hagyatkozom rá ilyenkor.
Miután belőttem a legélesebb képet a keresőben, és átváltok LV módra, egyértelműen látszik hogy a fókusz nem ott van ahol kellene lennie, és ha exponálok, akkor a képen látszik a front fókusz.
Viszont amit mondasz, hogy a két objektív egyforma, azzal vitatkoznék. A Flektogonnal egyértelműen tudok úgy fókuszálni, hogy ha átváltok LV módra, akkor nincs mit korrigálni a képen, míg a Helios-al ez egyszerűen nem megy.Amúgy is kukázom azt az obit, mert egy ponton csúnyán akad élesség állításkor. Mikor szétszedtem meg is találtam hogy el van repedve a menetes henger ami a lencséket mozgatja a házban.
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 26
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Revolut
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sorozatok
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- DJI Pocket 2 akciókamera (Not for Sale verzió gyártói sample)
- GoPro HERO12 Black (CHDHX-121-RW) akciókamera
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, ( ÚJ / 100 / 560 / 4200 expoval )
- Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 ( Nikon ) Camo Edition
- Canon EOS R6 - Csak 3000 expó! - Újszerű -
- 142 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L520 - i3-2GEN I 4GB I 160GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bontott, vadiúj, SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgarancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest