- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chance
tag
Sziasztok!
Van egy Auto Revueon 50mm f1.4-em Pentax-K csatlakozással és egy NEX-re akartam rárakni. Kipróbáltam egy Pentax-k - NEX FOTGA adapterrel de nem csavarodott a helyére rendesen az objektív, pár kis pöcökben megakadt. A FOTGA tulaj szerint más Pentax objektívvel ment, viszont nem tűnik sérültnek az objektív csatlakozása sem.
Más járt már így? Keresgettem neten is ilyen véleményeket, de csak elvétve írta 1-2 ember, hogy neki nehezen ment a csatlakozás vagy lötyögött...
Esetleg a FOTGA kerülendő ebben az összeállításban, de más márka jó lesz?
-
Chance
tag
Nyilván crop is játszik, sőt, bizonyos határig a jelenlegi objektívjeimmel is meg tudom oldani (a koronát már nem).
A dedikált makró nyilván jobb lenne, anno Nikonon volt is Tamron 90-em, szerettem is. m43-ra viszont tudtommal nem sok makróobi van, többségében 100 körül.
Most a Zuiko 12-50 makró funkcióját használom, de nem egy világbajnok képminőség őszintén szólva.
És mivel a makró úgyis manuál fókuszos műfaj, gondoltam, hátha van vmi használható m42-es objektív erre.Köszi a válaszokat!
-
Chance
tag
Köszi a tippet, az tényleg nem olcsó!
Közgyűrűt próbáltam, de néha túlzottan lekorlátoz, hogy csak adott távolságban lehetek a tárgytól, illetve az élességi sík is kevésnek bizonyult sokszor.
Ilyen területre kellene pl, mint egy karóra felének/negyedének kiemelése, máskor meg csak a koronát vagy egy logót kiemelni. -
Chance
tag
Sziasztok!
Melyik az a legolcsóbb M42-es makróobi, aminek már vállalható a képminősége?
Statikus témákhoz kellene, m43-ra.Köszi!
-
Chance
tag
Üdv!
Pentacon Auto MC 135/2.8 ezzel az M42-es objektívvel van valakinek tapasztalata? Megérhet pár ezret a képminősége egy milc-en?
-
Chance
tag
Sziasztok!
Gondolkozom egy Nikon D3100-hoz valamilyen manuális objektív beszerzésén, csak makrózáshoz. A manuális fókusz nem rettentene el és mivel csak makró, a végtelen fókusz sem számít.
Milyen lencséket lenne érdemes keresgélnem (persze olcsón lehetőleg), illetve van értelme egyáltalán ezen gondolkoznom D3100-hoz?
-
Chance
tag
Köszi a válaszokat!
Egyébként Yashica analóg gépen volt használva eddig.
És mi a véleményetek erről?
[link] -
Chance
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Egy Nikon D3100-as gépem van, és ehhez szeretném használni a családban található Yashica/Kyocera objektíveket (fix 50 1.8, 35-70 macro 3.3-4.5, és 70-210 4.5). Nem használtam még manuális objektívet eddig. Milyen adapter kellene a géphez, hogy menjen, illetve mi nem működhet/ működhet megfelelően velük?
Köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- 3DMark (2013) eredmények
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Synology NAS
- Filmgyűjtés
- Everest / AIDA64 topik
- Stellar Blade
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Eladó Fomei black 2.72 X 11m-es fekete papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Eladó Formei sky blue 2.72 X 11m-es kék papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Sigma 18-200mm F3.5-6.3 II DC OS Canon objektív
- Dji Osmo Pocket 3
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest