Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
Tsebacsi #115097 üzenetére
Imádom olvasni az ilyen ökörségeit
"Szóval megnyomom a gombot, ez meg dorombol, hirtelen úgy érzem magam, mint az egyszeri tálib, akinek Guantanamón vizes törülköző helyett váratlanul ayurvédás pakolást tesznek az arcára. Ja, hogy benzines! Oké, hát nem bánom, legyen." -
-
Johnny_vT
senior tag
Apropó, ha lemaradtatok róla:
-
Johnny_vT
senior tag
-
mekker
őstag
válasz
rayoliviero #115087 üzenetére
Profilkép kicsekkol.
-
Nézegetem a hahut, beleakadtam a Ssangyong Tivoliba; 4,29 millióért korrekt ajánlat. (OK manuális klíma - én a "digitklímát" is jellemzően manuálisan használom, 1-es fokozaton + AC OFF.) Nem tudom hogyan megy, hogyan fogyaszt, viszont egy Suzuki hannibal lecterhez viszonyítva maga a Mona Lisa.
Szerk: Ja, és szívóbenzines! Linkelnem kéne a Suzuki topikban.
-
válasz
szőröscica #115082 üzenetére
Ez így konkrétan nem teljesen igaz. A gyárilag nem gázra tervezett alkatrészeket idővel megeszi az lpg. Utólag beletetetni folyamatos odafigyelést igényel a saját tapasztalatom alapján.
-
szőröscica
addikt
válasz
SzlobiG #115081 üzenetére
Szerintem meg nem. Egyreszt ne batoritsuk a fusizast, masreszt varosban ne jarjon egy kormolo dizellel. Van egy jo kocsija, rakja bele a gazt. Az atiras es elso szerviz arabol kijon. Utana sokkal kornyezetbaratabban tud majd jarni vele es olcsobb is lesz az uzemeltetes.
-
válasz
Integrale #115079 üzenetére
Okosba tud gázolajat innentől sztem nem kérdés, hogy dízel pl egy 1.9 tdi erre a célra az egyik legjobb választás.
(#115082) joamilestoné Jó hát ha környezettudatosan nézzük, akkor valóban nem, de ha 300ft-ért tud go-t azt semmilyen gáz üzem nem tudja hozni ft/km tekintetében és a régi dízeleknek tökmind1 a városi üzem is.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
BUZZLGHTYR #115077 üzenetére
Ennyiből tényleg nem kapsz olyat, ami műszaki lejárat után is autó marad. Ne felejtsük el, hogy azt az autót is fenn kell tartani, nem lenne sok értelme. 250 az kis túlzással az átírás, első szerviz, és pár nyűg kijavítása, tőlem egy szavazat a gázra
Az a 250 nem fog mégegy szett gumit, biztosítást, adót, hengerfejet kérni, illetve a végén értéknövelő lehet. Kitermeli az árát, néhány szűrő stb szerviz és kész.
-
Integrale
veterán
válasz
Városba? Hajrá!
Vegyél egy kisebb benzinest, vagy hibridet. Venni valami vackot 250+ átírásért + egy enyhe szerviz + biztosítás+adó, aztán ott tartasz, hogy 350-400, abból kijön a gázszett és még marad is tankolásra, vagy elkocsikázol 300-at.
-
válasz
Szerintem ez az ésszerű lépés.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
koszi, hagyom egyenlore a 250 ezres autó vásárlást, lehet megválók az enyémtől és akkor ugyan ugy 1 normálisabb dízelt kell venni
-
válasz
BUZZLGHTYR #115071 üzenetére
Ebbe a kategóriába kb arra kell figyelni, hogy beinduljon a motor.
Mondjuk ha háromszázért tudsz go-t, akkor idáig kár volt etetni a quattrot. Régi dízelek bírják, csak 250-ért mindent csak jót nem fogsz találni.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Ja, rá is néztem, ez még közel is van, mintha képek alapján nem is rohad annyira vagy rá van festve:[link]
mire kell egy astranal odafigyelni?
mondjuk 475 ezer km van benne, de hát ennyi pénzért mit vár az ember -
válasz
BUZZLGHTYR #115068 üzenetére
Esetleg, némi mázlival egy Astra F 1.7d-t. Ennyiért minimum rohadni fog.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Nyilvan nem uj autot akarok annyi penzert venni, de lehet kifogni 250 300 ert nem?
-
Snoop-y
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #115062 üzenetére
Ha 250 a keret abbol mar fasza rollert lehet venni
-
Integrale
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #115062 üzenetére
250 e Ft-ot szerintem erdemesebb felretenni, vagy beletankolni az 1.8 T-be. Vasarlas elott kellett volna agyalni a fogyasztason, es merlegelni a megvetelt.
Mennyiert sikerult hozzajutni? -
BUZZLGHTYR
senior tag
250 ert tanacsosabb 1 friss muszakis autot venni nem? Az mind 1 h elrohadm gazolajat is tudom 300 ert.. mit lenne erdemes venni?
-
válasz
BUZZLGHTYR #115052 üzenetére
Inkább tetess bele LPG-t, kb. 250 e. Ft és azt mondják, 20 ezer km alatt visszahozza az árát.
Az anti-chiptuning hozna mondjuk fél litert; semmi értelme.(Városban az enyém is ennyit - Bp-en 12-13 litert - kajál; viszont országúti nyugodt 100-110-nél 6-ból kijön.)
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Johnny_vT #115053 üzenetére
Nincs gond, ez quattro: permanens 4x4. 100kg a hátsó difi a cullungokkal, ami plusz súly...meg ugye a 10 csuklón is sok a súrlódás. 8 féltengely és két kardán csukló. Nem lehet erőt átvinni, meg keveset is fogyasztani.
10 litert az 1.6 szívó golf4 is megeszik városban.
-
expander
senior tag
lampatol lampaig az 1.6 is megeszi a 9-10 litert...
-
Richard!
addikt
válasz
A 2.4 Multitronic-os A4 Avant-om eszik ~8 litert 100-as tempónál. Pedig azért pár száz kg-mal nehezebb (~1600 kg).
Tudod ez az a motor, ami fogyaszt, de legalább nem megy...
Szerintem sincs ott minden rendbenMunezXBK: Ennyire?
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
100-on 10 litert?
Biztos nincs ott valami más probléma?
-
Snoop-y
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #115048 üzenetére
Vegyel rollert de ne a stunt verziot mert az 100K+
-
Magnum_
nagyúr
válasz
BUZZLGHTYR #115048 üzenetére
Csak egy ovatos kerdes: ha a fogyasztas nagyon szamit, miert 1.8T lett? Miert nem 1.3cdti?
-
BUZZLGHTYR
senior tag
1.8t quattro programozasan gondolkodom, mennyivel csokkenhezne a fogyasztas ha ugy iratnam a programot.hogy kevesebbet fogyasszon?
-
-v-
addikt
válasz
szőröscica #115037 üzenetére
Tele ne nyomd az akksit dízellel, vigyázz.
-
válasz
Doki16 #115036 üzenetére
Akartam is kérdezni, hogy 140 körül mennyit eszik neked pályán, mer most voltam hétvégén a mondival közel 300km-t 140-150 között 6-6.5 körül volt a fogyi, de akkor jó mer az auris is tudja ezt még ha kicsit könnyebb is.
Oksa, köszi.
Milestoné: Mondiba én se tankoltam két hónapja, most tartok majd 1000km-nel és még van pár liter go a tankba.
Montoya: Nem pályára való ez, de amúgy igen érdekes ahhoz képest. Majd megyek országúton egyik nap huzamosabb ideig lemérem ott mit tud.
-
válasz
Nem figyeltél, Shellen már augusztusban ki volt ragasztva a megszokott jelölések mellett.
Nem is értettem az általános hiszti okát. -
kisza25
félisten
válasz
-
szőröscica
addikt
Kiraktak mar a benzinkutakon az uj jeloleseket?
Sajnos nem kellett tankolnom az elmult 2 honapban, igy nem tudtam megnezni.
-
Doki16
addikt
válasz
SzlobiG #115034 üzenetére
Hát igen, kis benzines motor meg autópálya nem a legjobb neki
És még ráadásul lefele csal a BC az összes HSD-ben. Valós 130-al volt nálam míg felértem Budaörsig Dunaújvárosból 5,7. És ez a számolt igazi fogyasztás. Ahogy mutattam hazafelé megküldve már felugrott 6,4-re, de akkor már inkább 140-145-el mentem
Megnézem majd menni a fordulat indításkor, kiolvasom OBD-n keresztül.
-
válasz
aero. #115026 üzenetére
Azta ez nem semmi.
Újabb yaris hsd pálya teszt: 60km valós 130 tempomat (7-et csal az óra) 8.6 volt a fogyi. Ebből mondjuk egy litert le lehet venni a tetősín miatt. Az 1.6 hdi kb 2 literrel kevesebbet kért az 1.4 hdi meg kb 1 literrel többet, mondjuk annak kihívás volt egy kisebb emelkedő is, nem mindig bírta tartani a 130-at.
Viszont rohadt gyorsan bemelegszik a motor, reggel kiálltam a garázsból (nem fűtött) utána bekapcsolt és kb fél percig járatta és már majdnem üzemmelegre kúszott a hőfok. Kíváncsi lennék mekkora a fordulat ilyenkor, mikor tölti az akkut, tippre 2000 körül lehet.
-
-
Integrale
veterán
Nemreg volt tema, most par perce eloztem meg az M7-en egy roman Transitot, ami a palyan, 120-szal, vonorudon huzott egy roman Focust.
-
tboldi
nagyúr
válasz
pècsimunkás #115016 üzenetére
RainX és problem solved.
(#115019) Peter.70: 5-10 év múlva esetleg.
-
>Deego..
senior tag
Jobb első műanyag kerékdobban körben folyadék felcsapódásra lettem figyelmes.
Azt hittem az ablakmosó folyadék csatlakozója a gond, de nem. Fékfolyadék nem lehet mert ha a féknyeregnél lenne baj az az alufelni belsejébe kerülne és nem csapódna a dob belsejébe körös-körül. Fékcső épp, s hibátlan.
Inkább olajra gyanakodok,mert jellegzetes szaga van és állagra is olyan.
Bár fogtam egy nagyobb kátyút ami miatt jól hallhatóan ütközésig koppant a jobb első csillapító.
Kikerülni nem tudtam a sávomban ráadás szembe is jöttek.Felni, gumi nem sérült.
Egyelőre nem érzek rendellenességet kanyarodáskor, fékezéskor, de rendellenes gumikopást sem.
Nyilván nem azonnal keletkeznek.Ebben az esetben gyanítható, hogy a lengéscsillapító a ludas?
Az alsó részén nem éreztem és látom az olajfolyás jelét. -
-
tboldi
nagyúr
Úúúú... Ma láttam egy i30N-t Móváron. Qrva jó hangja van, és még durrogott is váltáskor. Kell nekem egy!
(#114989) focvis: Szívesen!
Egyébként ez gyári felninek tűnik, azt hiszem, az Integrán volt ilyesmi.(#115001) MunezXBK: Én is kiglancoltam a kulcsot, de azért annyira nem estem túlzásba.
A rendszámtartó maradt, mert elég jó minőségű, nem törékeny fajta. Amúgy a győri Honda kereskedés adatai vannak rajta. -
-
szőröscica
addikt
Érdekes dolgokat láttam, elmentem ma egy egészségügyi sétára itt a környéken: egyik ház udvarán 3db Citroen CX, egy másiknál vagy 4db bogár, a harmadiknál 4db totál lepukkant amerikai verda, egy másik helyen két szép amerikai kocsi (egy ilyen classic V8 chevy kisbusz, meg valami zöld tepsi), egy Saint-féle TT, SQ7, gyönyörűen megőrzött Volvo 760, stb.
Fura, hogy miket tartanak az emberek az udvaraikon.
-
kisza25
félisten
Úgy vert meg versenyautókat, hogy könnyed maradt s mozgása
Vótmá?
Visszahívnak 96000 Opelt károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt -
MunezXBK
nagyúr
válasz
BigBlackDog #115005 üzenetére
Nekem kereskedős volt, amúgy sem tetszik az a hagyományos fajta.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
BigBlackDog #115002 üzenetére
Rendszámtartót cseréled? Már az is kész.
Szőnyegekről kezdve már mindent néztem.
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Yettel topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Facebook és Messenger
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest