Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • N0zer0

    senior tag

    válasz teleahocipöm #32470 üzenetére

    Az SMPlayer, mplayer, mpv is tud 100% fölé hangosítani. A VLC alapból csak 125% vagy 200%-ra enged növelni, de a beállításai között tovább növelhető annak is, akár 1000-2000%-ra vagy többre is, a határ a csillagos ég. Egy gátja van, ha eléred a hangkártya és a hangszórók fizikai korlátját, onnan már hangosabb nem lesz, csak egyre inkább torzul, bezizeg.

    Általában a ALSÁ-nál és pulseaudiónál is be lehet lőni rendszerszinten, hogy túlhangosítson, de azt hiszem csak 200%-ig támogatja.

    Ez a feature nekem is fontos, mert a laptopomon kis kimeneti teljesítményű az ALC hangchip és a hangszórók is, és csak angolul nézek filmet és sorozatot. Pár évtizede az a Hollywoodból elterjedt módi, hogy a színészek suttogva beszélnek, nem úgy, ahogy normálisan a valóságban. Emiatt csuma hangerőn nézek mindent, egész addig túlhangosítom, míg nem torzul, csak így hallom ki, hogy mit pofáznak. Feliratot ahol csak lehet nem használok. Meg akkor is jól jön, ha konyhában, fürdőszobában vagy másik szobában vagyok és hallgatom a gépről szóló zenét, és nyelvgyakorló hanganyagot.

Új hozzászólás Aktív témák