Hirdetés
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Kompakt vízhűtés
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Céleszköz: LG Smart Monitor Swing
- Mini-ITX
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
sh4d0w #86614 üzenetére
Hát, annyit tanultam, hogy a sztereó sávokat fel tudtam cserélni (nekem kell a rendszer miatt) meg smb1-et állítani.
Meg a print beállítás is és telepítés is megy, mert nyomtató szerver van itthon. Egész más a windows alatt. Szóval tanulok én Pop OS alatt is. Meg van egy Elementary os is talomban.
Jah, amúgy az ekte ubuntu, nekem valahogy ezen az asztali gépen, mindig összef..ta magát rövid időn belül. Linux mint pl. nem. Pedig nem kezdtem neki állni hekkelni.
Amúgy meg érdekel, mert nem nagyon játszom már asztalin (most seris s + Wildlands +55 col tv-n megy kollégával) és elegem van a windows hülyeségéből. Mindig is érdekelt, meg használtam régebben is linuxot pendrive-ról. -
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
sh4d0w #86579 üzenetére
1. Már a PopOS megy a gépen..
2. Megcsináltam igen. De akkor sem ment ahogy kellene. Kiírta, hogy a háttérkép letöltve, de nem tette be.
Én meg "átvágtam" a rendszert. Gnome pluginnel felraktam egy night theme switchet és akkor beteszi háttérnek amit leszedek Fondoról. Az éjjeli témánál meg a gyárit engedni csak.
De nem tudom miért nem működik alapból. Elementary os alatt tök jól ment. Tudom, másik rendszer. Meg a Dbus-ra hivatkozik hogy nem megy. Azt is beálítottam a flatseal-be. De akkor sem jött a háttérkép. De gnome pluginnel megoldottam.
Amúgy jó kis cucc ez a Pop OS! Most az van már egy éles rendszernek használva egy nvme ssd-n. 3000/3000-en megy mint a szélvész... -
Sub-ZeRo
nagyúr
Lenne megint egy kis problémám...
Pop OS és Fondo. A fondo-ra híbát ír ha töltenék le képet.
[link]
Ugyan ez van nekem is. Leszedtem a Flatseal-t én is, be is állítottam és nem működk a háttérkép csere. Valami ötlet rá hogy mit nem csinálok jól?
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Srácok a PearOS az milyen linux? Arch? Lehet hülyeséget kérdezek, mert ubuntu disztrókat próbálgattam, meg most olyat használok.
Nagyon tetszik, de ha nem ubuntu, akkor milyen parancsok vannak? Lehet jó lenne ezt is használni... -
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #86245 üzenetére
Nem jó így!
Addig működik még elmented és használod. Ha újraindítod akkor vissza áll.
/usr/share/pulseaudio/alsa-mixer/profile-sets/default.conf
fájlban a
[Mapping iec958-stereo] résznél kell a csatornát felcserélni. Mentés majd újraindítás után is működik a dolog. Az iec958 a digitális kimenet, és az kellett nekem. Optikán megy a dolog.Amúgy köszönöm!
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Srácok az optika hangjánál hogy tudnám felcserélni a jobb és bal oldalt?
Van egy usb hangkártya, amiből kijön optikán a hang és a hagszórók fordítva vannak az asztalon. Ez a bakelit lejátszó miatt van. Windows alatt volt program, hogy csak az optika hangját felcserélem. Itt hogy tudom megcsinálni? Elementary os-ről van szó. -
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
fatpingvin #86214 üzenetére
Igen, megvan. Sajnos netről okosodom a linux témában. De már rájöttem hogy kell csinálni.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #86184 üzenetére
Kérdés.
Hogy nyitom meg a fájlt?
Vagyis azt meg tudom nyitni, de nem, tudom menteni, Gondolom oda nem szimpla user kell. Mert megnyitni meg tudom, de mivel csináljam? Mert ha terminálban nézem, nem is meri az mg utasítást.
Hogyan tudom az ilyen fájlokat szerkeszteni? Mert amit küldtél, nem annyira egyszerű még nekem. -
Sub-ZeRo
nagyúr
Sziasztok!
Kis segítség kellene!
Adott egy NAS, amit windows alól az SMB protokol telepítéssel windows intézőn keresztül simán elérek. Total commander minden egyébbel megtalálom a nast és tartalmát.
Linux alatt (elementary os a legújabb) nem érem el. Hálózatban látom, ha belemegyek, látom a mappákat is, de ha belemennék kiírja ezt.
Egyszerűen nem értem miért nem megy. Annó telepítettem a samba protocolt és simán ment nas. Most nem akar működni.
Valakinek lenne ötlet hogy lehet elérni?
Mert már a print servert össze tudtam hozni, de ez ki fog rajtam. Nem vagyok nagy linux bűvész, saját erőből próbálkozom, de ezzel megakadtam.
Azt neten látom, hogy csatolni kellene a mappákat, de régen tuti nem szenvedtem vele. -
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
Flowtation #52315 üzenetére
Ugyan ez volt, még mielőtt a fatx dolgot felraktam.
Nincs kikapcsolva a gép, mert akkor a hálózatban sem jelenik meg.
Semmi baj, eddigieket is köszönöm! -
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
Flowtation #52305 üzenetére
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
Flowtation #52305 üzenetére
Leszedtem amit linkeltél. Fel is telepítettem, de most nem tudom megnézni, majd valamikor pénteken, vagy holnap délután. Köszönöm a linket és a segítséget!
Holnap 2-kor kelek, aludni is kellene.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
Flowtation #52289 üzenetére
Látni látom linux alatt,de ha be szeretnék rá lépni, hibával kidob. Fatx rendszer nem tetszhet neki?
Mert 7 alatt minden probléma nélkül tudom írni-olvasni.
Jah, és felcsatolni sem tuom, mert hibát vág. -
Sub-ZeRo
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy problémám. Fleraktam a linux mint 18.1-et, a legfrissebbet és olyan bajom van vele, hogy ha hálózatra rádugott xbox360 gépet nem tudom elérni alóla. Windows 7-en csont nélkül megy.
Linux alatt nme tudja elérni, de, van egy nas is a hálózaton, azt tudom írni, olvasni is.
Valami ötlet hogy mit kellene okoskodnom a géppel? -
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Srácok, kijött az Apricity os végleges verzióban. Szerintetek milyen a rendszer? Egy Elemenentary os-t nyúzok laptopon meg egy pc-n is. Hozzá képest milyen a rendszer?
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
Atlantisz48 #47416 üzenetére
Én azt használom mind asztali, mind laptopon. Egyszerű, nincs telepakolva sallangal, könnyű, laptopon hasít rendesen, igaz ssd van alatta. Én nagyon szeretem. Használtam ubuntut, mint-et, meg még egy-két linuxot de nem jött be. Nekem ez a minimalista, sallang nélküli, gyors, pörgős kis rendszer tetszik mint a freya.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Hali
Elementary os alá raknék ssd-t. Trimet hogy kell belőni hozzá? Kingston ssd v széria.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Sziasztok!
Linuxszal lenne egy kis bajom. Múlt héten újra telepítettem az elementary os-t, és vele a vibert is. Egy bajom van vele, hogy a viber nem idul el. Tudnám valahogy törölni? Nem jöttem még rá hogy lehetne törölni.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Sziasztok!
Srácok lehet kérdeztem már, de hogy lehet két linux (elementary os) között egy épkézláb hálozatot létrehozni?
Gondolok olyanra mint a windows alatt az otthoni csoportra.
? -
Sub-ZeRo
nagyúr
Hali
Elementary os alatt szenvedek a maeghajtó megosztással. Tudnátok segíteni? A samba server fent van, be is van állítva, hogy a meghajtó meg legyen osztva. De nem látom windows alol. Nem tudok a gépre csatlakozni. Valami grafikus megoldás van rá? Mert találtam samba server leírást, de inkább hanyagolnám azt, mert tök hülye vagyok még ahhoz. Valami grafikus megoldás kéne. Ötlet?
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek! Köszönöm a segítséget amit itt kaptam Linux téren!
Idén is biztos lesz még kérdésem!
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Most más hibám van.
Alapértelmezett kulcstartó ablak jön fel, hogy írjam be a jelszót. Anyám agybajt fog kapni, ha mindig be kell neki írnia... Hogyan tudném eltüntetni? Dúrom a netet, de ubuntura vonatkozik, zorin alatt nem találom a dolgokat... Valakinek ötlet?
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Srácok segítsetek! Anyám laptopjára zorin os.-t raktam fel, de a flash player b@szik mműködni. Sem chromiuim sem ff alatt nem megy. Mit csináljak vele?
A webup8 vagy milyet felraktam, de nem jó. Most a hibás csomagokat törlöm.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Srácok hogyan tudnám eltüntetni a nem használt programokat a notification részből?
Sem a clementine sem a qbittorrent nincs fent már.
Ezt már megcsináltam de semmi. -
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
IstvánLászló #41401 üzenetére
Windows alatt csinálod az USB writert is próbáld ki + az usb-t is váltosztad meg. Vagyis más usb-be dugd be, mint eddig. Egy másik pendrive-ot is próbálj meg szerezni és azzal is próbálkozz meg.
Vagy van az universal usb installer nevű program. Én azzal is szoktam penre isot írni.
Ha usb 3-ba dugtad a pent, az usb2-be dugd be. 3-ról nem boot-ol.
Boot-nál nekem az F12-őn van az a funkció, hogy változtathatok miről boot-oljon és ott a pendrive-ot kell kiválasztani. Biosban be kellene állítani, hogy usb-ről bootoljon.
Ezeket meg kellene nézni, megpróbálni.Amúgy nagyon gyanús, hogy a pendrive nem az igaz. Cseréld ki egy másikra.
Figyelj oda, mert az usb writer az egész máshogy írja ki az isot penre, mint a többi. Ha formázni szeretnéd, akkor lehet hogy csak 32 mega, vagy valami hasonló méretet enged meg, ha kiírtad rá az isot. A sajátgépnél csak ennyi jelenik meg. Én sajnos linux alatt tudtam csak visszahozni a maradék 3,5 gigát. Windows alatt nem tudtam törölni a pendrive 2 partícióját!!!!!! Figyelj oda!!! Ellenben működött a pendrive-ról a linux! Ha másik isot szeretnél felrakni a penre, akkor a writer tudja formázni a pent újra és újra ráírni az isot.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Sziasztok!
Kérdésem lenne. Elementary OS alá a tűzfalat be kell lőni, vagy elég a modem + router kombó tűzfal.
Modem az egy T-home-os optikás a router egy 2543ND. -
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
IstvánLászló #41245 üzenetére
Szerintem vannak olyan gépek, amik egyes pendrive-okat nem szeretnek. Nekem egy 32-es pendrive-om van, valami no name, németből kaptam és ha bedugom a gépbe, mikor ki van kapcsolva, majd bekapcsolom a gépet, szó szerint bios-szig jut és ott letérdel. Amint kihúzom a pendrive-ot majd restart a gépnek, egyből elindul. Lehet neked is valami hasonló lesz.
Más. Egy disztrót szerettem volna kipróbálni, még tavaly, megcsináltam a telepítőt, több féle programmal, más pendrive-okkal és képtelen volt elindulni live-ban a pendrive. Megcsináltam egy mint-et, vagy egy elementary-t egyből elindult.
Vannak ilyen dolgok sajnos.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Sziasztok!
Linux mint 17.2 alatt szeretném a hdd-ket megosztani, hogy elementary alól is el tudjam érni.
Hogyan csináljam?! Annó vagy 1 éve, valami fájlban kellett beírkálnom 1-2 sort és ment is szépen. Tudnátok segíteni? Vagy esetleg ötlet adni, hogy hajtsam végre ezt? -
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
Rimuru #41027 üzenetére
Még opera alatt van flash youtube-on. Igaz nem sok videó, de ha van akkor hibát ír ki rá. Még ilyen problémám nincs chrmiuom, maxthon és midori alatt.
Hogyan tudom a flasht tiltani yt-n? mert hiába lövöm be a böngészőben hogy a youtube html-ben játszon le, ha flash is játszik még. Persze ez csak opera alatt van.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Hali!
Elementary os + opera 32 alatt sok youtube videónál errort ír és nem játsza le. Mitől lehet? Chromium és maxthon alatt minden oké. -
Sub-ZeRo
nagyúr
Na, úgy gondoltam kipróbálom az Apricity Os-t. Szép meg minden, de telepítéskor, 28%-nál megáll egy hibával.
Nem tudom mit csináljak vele. Hiába próbáltam többször, nem sikerül felrakni.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Segítséget szeretnék kérni.
Elementary os + Midori. Flasht kellene rá varázsolnom, de amit neten találok hozzá, nem segít.
Valakinek kézzelfogható ötlete van? -
Sub-ZeRo
nagyúr
Srácok egy kis segítséget szeretnék kérni.
Felraktam a linux mintet 17.2-es verzióját. Egy ati hd4670-em, van és raknék fel egy amd drivert. Vagyis csaak próbálkozok, de nem sikerül. Addig eljutottam, hogy hivatalosan nem támogatott már a kártya. Van valami okosság rá, hogy valami régebbi drivert felrakjak rá? A cs:s-sel játszanék rajta, ami megy, csak laggol picit. Annyira nem létfontosságú, mert nem sok időm van játszani, de ha sikerülne annak örülnék.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #40827 üzenetére
Hát őőőő izé....
Oké, a 10%-át értem.
PPA. Azt sem tudom mi az, vagy lehet, csak még nem hallottam hogy az a neve.Amúgy mindennapos használatra kellene, gyorsan felálljon a rendszer, film, zene, letöltés, egy kis steam stb. Audigy 4-em van, az mintha nem lenne az igazi mint alatt. Tudsz róla valamit?
Amúgy nekem is a mint a szimpatikus mert igen hajaz a windows-ra. Egész jól elvoltam a terminállal. Sokat keresgéltem, amit szerettem volna beállítani, de meglettek a dolgok. -
Sub-ZeRo
nagyúr
válasz
Lathronos #40825 üzenetére
Rolling?! Mit jelent? Nem vagyok nagy Linux használó, de egy ideig használtam mintet a laptopon. Most gépre tennék fel valami franko kis linuxot, amin a steam is elfut, mert van egy-két játékom és játszanék Linux alatt is. Szóval mint meg Ubuntu legyen? Elementary os? Az is tetszik, vagyis a design, cask nem tudom milyen lehet mindennapos használatra.
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Sziasztok!
Telepítenék windows mellé egy linuxot. A linux mint-et néztem ki, azt már használtam, egész jó, ubuntun is gondolkozom, meg most találtam egy Apricity OS nevü linuxot. Melyik a jobb?
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék egy swap partíciót készíteni Linux mint alatt, hogy legyen hibernálásom. Egy Linux partícióm van és a particiónáló program számomra ismeretlen. Tudnátok segítieni, hogy egy max 4 gigás partíciót ( 4giga ramom van) hogyan hozzak létre a mint partícióból? 50 giga van neki hagyva.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Antivírus szoftverek, VPN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3262, 100% Akkumulátor
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 16GB 1000GB 1 év garancia (akksi hibás)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest