Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• N0zer0

senior tag

válasz DittyCat #29812 üzenetére

Na, akkor sikertörténet. Majd ha eltelik fél év, ülj vissza egy windowsos gép elé szörnyülködni, hogy mit hagytál ki. Garantálom, hogy meg fogsz botránkozni, ha hozzászoksz a Linuxhoz, és utána kell windowsozni. Nem fogod érteni, hogy miért nem hamarabb váltottál.

Könyvből viszont nem nagyon lehet tanulni, vagy csak nagyon-nagyon alapokat, csak címszavakban. Inkább mindennapi feladatokat kell a gépen megoldani (tudom, ezért a múltkor le lettem ugatva a topikban, hogy megint hülye vagyok, de nem érdekel), és ha elakadtál, neten utánakeresni a megoldásnak, megcsinálni a te rendszereden. Olyan mindennapi feladatokra gondolok, mint bizonyos fájlok törlése mappában, almappáiban, lemezkép fel/lecsatolása, nyomtatás pdf-be, stb.. Ezek mind olyan feladatok, amik Windows alatt is előjönnek a mindennapi használat során. Ugyanez LibreOffice alatt, olyan dokumentumokat kell csinálni, amit MS Office alatt is megcsinálnál, és menet közben, ahogy csinálod, úgy tanulsz. Könyvből pont annyira lehet az informatikai dolgokat megtanulni, mint zongorázni.

Hidd el, nem lesz minden ilyen happy, mindig bele fogsz futni valami megoldásra váró feladatba, bár idővel, ahogy gyűlik a rutin, egyre gyorsabban találod rá meg a megoldást.

Új hozzászólás Aktív témák