- Házimozi belépő szinten
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Notebook hibák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
joecontra #91086 üzenetére
A leírás Lazy Initialization fejezete alapján végigzongorázza a fs-t aztán lenyugszik, fene tudja mennyi idő neki 2TB...
Ez az init splash kicsit nyűgösebb, de lehet már meg is szűnt a kereplés, ha az első nem hagyja abba és a kikapcsolása után is kerreg, tüzetesebben végig kell majd nézni a logokat is talán, de látszik majd a htop/iotopban is...
Amúgy a naplózás kikapcsolására én is rá akartam kérdezni...
(#91089) berusbacsi
Nekem még nem kerreget a HDD semmitől, egy dolog pürgette fel anno a rendszert, de az is a CPU-t, az meg a synaptic keresőnek a miner-tracker fs vagy mi...
Vagy használj egyéb fájlrendszert...
Ez jó! Azért fenti nem is gond miatt csak nem mondod azt, hogy nem jó az EXT4? Jó, nem olyan izgalmas, mint a BTRFS, az tény, de stabil legalább.
ez a szupcsi fájlrendszer, ami csak működik és kész...
Működik is, épp leírtad imént, mi az oka a HDD inod bizgerélésének.
-
törölt tag
válasz
joecontra #91086 üzenetére
He-he, épp most kaptam meg, hogy miért nem jó nekem ez a szupcsi fájlrendszer, ami csak működik és kész...
Szóval inicializálja az inod táblát. Ezt régebben az mkfs csinálta, csak az újkori terrás meghajtóknál olyan sokáig tartott, hogy kitalálták, csatolás után ekecsöljön vele.
Ha elkészült abbahagyja, türelem...
Vagy használj egyéb fájlrendszert... -
csixy
addikt
válasz
joecontra #50812 üzenetére
Én csak a mintben a synaptic keresőjébe beírtam , hogy wine és telepítettem majd mindent , ami erre bepöccent és utána a winetricksben telepítettem az mfc42 dll-t és máris hibátlanul telepíthető az irfanview 4.44 és a magyar nyelvi telepítője, meg a plugins és jó lett ! Mit csináljak, ha szeretem az irfanview-t! Egyébként a tenda w900u usb wifi dugót akartam a wine-nek beadni , de az már sok lett neki.
-
válasz
joecontra #38980 üzenetére
Ha már itt tartunk nekem van egy Xubuntu remasterem, amolyan kezdő próbálkozásféle.
Nagyon jó, hogy van erre lehetőség és aki szeretne maga csinálni egy saját disztró, akármi okból, már miért ne tehetné!? Akár meg is lehet osztani, hogy bárki kipróbálhassa, a remaster programokon kívül van az openSUSE-nak kifejezetten erre a célra megoldása, bárki csinálhat magának testreszabott disztrót.
A Distrowatch-on több száz disztró jelenik meg, mi lenne ma az ezeket használókkal, ha nem lennének vállalkozó kedvű emberek?
(#38981) whbear (#38982) CPT.Pirk
Ha nem tetszik valakinek? Nem foglalkozik vele. Fintorgóknak üzenem: ha nincs más dolgotok éppen, csak más munkáját fikázni, inkább próbáljatok ki valami remastert, hátha meglepődtök! Vagy telepítsetek Wix-et, azzal elmegy az időtök.
Én már próbáltam ki egyet és csak dícsérni tudom, Voyager volt, ha valaki először találkozik a Linux-szal, igencsak azonnal dobja a Win-t.Egyébként támadott fórumtársunk tervbe vette a Chakra remasterét
is! Még a végén más is telepíteni tudja Kapitányon kívül!
(#38984) colomb2 Az Archosok arca közismert jelenség, tisztelet a kivételnek!
-
joecontra
addikt
válasz
joecontra #32919 üzenetére
Kis kutakodás után meglett a megoldás.
Az /etc/modprobe.d/ mappába létrehoztam egy forcedeth.conf fájlt az alábbi tartalommal:
options forcedeth msix=1Majd újraindítottam a gépet és a modemet is és úgy tűnik működik ez a módszer.
Aki rákeresne annak kulcsszavak: dhcp, kábelmodem, ubuntu, linux
Üdv,
J -
válasz
joecontra #33126 üzenetére
No végre, ez jó hír! Érdemes volt forszírozni ezt a netkapcsolat hiba témát.
(#33123) Vidual001
Amelyik friss verziót letöltöd, az már teljes értékű verzió, nem egy előző verzió frissítése, nem kell az 1.0 verziótól kezdened!Azokon a felhasználóbarát disztrókon, amiket eddig ajánlottak a fórumtársak, megtalálható szinte minden home usernak szükséges program. Ne úgy képzeld el, hogy neked kell építened egy használható rendszert, vannak ilyen Linuxok is, de az ajánlottak nem ilyenek.
Célszerűbb lenne először a saját gépeden kipróbálni a telepítést olvasgatni pár leírást és feltenni a kérdéseket és utána ugranál a tesód gépének, különben sok kérdést fog feltenni, amikre nem fogsz tudni válaszolni!
Gyenge gépre valóban max Mint XFCE vagy Mint Mate ill. Xubuntu javallot, de akár a Manjaro XFCE is jól futna. Erős gépre meg bármelyik erőforrásigényesebb asztali kezelőfelülettel jó egy kezdőknek javallott disztró. Mint KDE, Mint Cinnamon, ha tesó gépére Mint- et raksz, de ha arra Manjaro megy, akkor a sajátodra Chakra- t is tehetsz vagy szintén Manjarot, hogy az azonos alapok miatt ne keveredj meg nagyon! Ezt később majd jobban átlátod, lényeg annyi, hogy Ubuntu, Mint, eOs, etc. Debian alapú disztrók, míg a Manjaro és Chakra Arch alapú lényegében. -
Vladi
nagyúr
-
Rimuru
veterán
válasz
joecontra #32936 üzenetére
Nálunk gyakoriak a kicsi áramszünetek, erre van szünetmentes tápegység. Viszont néha képes lebaszni a biztosítékot így hűtő fagyasztó, stb áram nélkül maradna és ha nem vagyunk otthon ez nem kellemes ezért nálunk is mindig ki van kapcsolva.
Most kaptuk meg az új UPC-s modemet, kell neki vagy 2 perc mire használható lesz, ősrégi gép hamarabb bootol.
-
válasz
joecontra #32887 üzenetére
Én meg ezt sem értem.
A topicokban a lehető legkevesebb szó esik a különböző disztrók különböző DE- in történő netbeállításairól, pedig ezek szerint nem is annyira egyszerű ez, vagy mégis? Kezdő Linuxosok is ritkán panaszkodnak ezzel kapcsolatban.
Mi az , ami nálad rituálékra kényszerít és milyen ez a rituálé? Direkt csatlakozással főleg fura! Nekem az utóbbi időben a kwallet okozott apró bosszúságot, de amúgy, ha egy kapcsolatot sikerült beállítani, akkor az indításkor is működik. Másik gondom első hetes Linuxosként Debianon volt, mert nem ismerte fel a hálókártyámat, de ez más tészta azért!
Érdekes, hogy ilyen írások nem nagyon vannak kezdőknek, hogy milyen netkapcsolat típusok milyen módszerrel konfigurálhatóak. Nekem Digikábelen jön a net és a DLS kapcsolat konfigurálása nem tűnt igazán bonyolultnak.
Kíváncsi lennék mások tapasztalataira is, mert ez elég elhanyagolt terület, pedig ennél alapabb kérdés nem is képzelhető el. -
válasz
joecontra #32814 üzenetére
Így van ez, ahogyan Kapitánnyal mondjátok. Első Linuxos heteimben Debiant tettem fel, ha nem is túl egyszerű volt megoldani hálókártyát beállítani meg Win- es torrenteket futtatni, Gnome3- at életre kelteni akkori ATI vga- val. Kemény volt nokedli Linuxosként, mégis működött minden.
Ugyanezt Arch esetén elképzelni sem tudnám abszolút kezdő esetén! Teljesen kizárt! Most a napokban sikerült Evoution segítségével felrakni Archot, de apt-get vonal után így sem egyszerű vele az élet.
-
joecontra
addikt
-
törölt tag
válasz
joecontra #30304 üzenetére
Így néz ki a terminál az lsblk futtatása után:
Először simán sdb-vel csináltam, úgy semmit nem rakott a pendrive-ra:
sudo dd if=lubuntu-14.04.1-desktop-i386.iso of=/dev/sdb bs=4M
Aztán sdb1-gyel próbáltam, úgy már jónak tűnt, csak épp a pendrive tartalmát nem tudtam megnyitni:
sudo dd if=lubuntu-14.04.1-desktop-i386.iso of=/dev/sdb1 bs=4M
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
joecontra #30310 üzenetére
Érdekes "jószág" amúgy maga a dd parancs. Már csak azért is, mert ugye pontosan azt írja fel, ami a fájl tartalma. Tehát még pl. van egy ext4-es lemezképem és azt dd-vel felteszem egy ext4-es lemezre, addig baj nem lehet. Szépen ott lesz a tartalma, a partíciók és a fájlrendszer is épp marad. No de: mi a helyzet, ha történetesen nekem NTFS lemezképem van és én marha fel akarom írni ext-re? Jobb esetben szól a dd, hogy ácsi, ez így nem lesz jó... rosszabb esetben... hát igen: összeomlik az egész fájlrendszer.
Nem mellesleg a másik megoldása még extrémebb: lehet vele ugye komplett szuperblokkot menteni... vagy mégsem?
Android 4.0-ig az dd-vel mentett system mount point az utolsó bitig mindent leszedett ami a system-en volt: az üres helyet is. Ahogy elhagyták a 2.x-es kernelt, már csak a tartalommal feltöltött részt járja végig, csak és kizárólag azt menti le...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
joecontra #30307 üzenetére
Konkrétan nem látja bootolható eszköznek. Igen: a dd egy az egyben ráteszi. Ám ez gondold végig: ha a lemezkép mondjuk 600MB, az eszköz pedig 32GB, akkor a maradék hely óhatatlanul is... mi is lesz vele? Hisz most egy 600MB-os szuperblokknak kéne lennie... de hol is? Elején? Végén? Közepén? Nem tud vele érdemben mit kezdeni. Maga a Linux sem túl sokat amúgy: ismeretlen fájlrendszer... Amúgy elvileg az elejére írja. Elvileg...
-
N0zer0
senior tag
válasz
joecontra #29209 üzenetére
Nem tudom, hogy hogyan csinálod, nálam azért nem egyszer elfogyott már a 2GB fizikai memória. Igaz én is KDE Károly vagyok, a KDE meg már azonnal indulás után megeszik egy elégedett böffentés kíséretében 600MB memóriát. Lehet, hogy lightosabb ablakkezelőt kéne használnom.
-
válasz
joecontra #29226 üzenetére
Így:
Indítasz egy live linuxot. Letöltöd a megfelelő architectúrára való testdisket, kibontod a tgz-t, a testdisk_static fájlt felmásolod egy másik pendrivera, a live linuxban bemásolod a homeba a testdisk_static binary-t, futtatási jogokat adsz chmod +x -el, elindítod terminálban, keresel vele partíciókat, ha megtalálja a 800GB-ost bejelölöd és nyomsz egy restoret. -
King Unique
titán
válasz
joecontra #28906 üzenetére
Köszönöm az infót, ez az EasyBCD-s megoldás tűnik nekem is szimpatikusabbnak, mert nem nagyon szeretnék utólag xy javítgatással szórakozni.
Gondolom ehhez a "Valami más" opciónál kell majd mókolni, remélem majd megtalálom a GRUB telepítés módját is.(#28907) N0zer0: igen, mármint telepítéskor is felajánlotta és feltettem, valamint utána Minten belül is terminálból lefuttattam, de nem használt...
A "fixboot, fixmbr" megoldásokkal se szimpatizálok annyira, mert volt rá példa, h más körülmények közt nem működtek, amit fentebb javasoltak, talán megér egy próbát. De, ha tényleg javasolt azzal csinálni, akkor még meggondolom.
Köszönöm! -
honda 1993
senior tag
válasz
joecontra #28784 üzenetére
hat,igazabol nincs mit reszleteznem sem,mert baromi egyszeru lenne ha lehetseges lenne megcsinalni.
egyszeruen hiaba valasztom ki a vinyot,nem csinal vele semmit.
es az az idegesito hogy a windowsban levo particionalasi lehetoseg sem mukodik.
nem ertem hogy mi a franc baja van,de egyszeruen nem lehet megcsinalni
es nagyon idegesito mert tok egyszeru az egesz ,csak a programokkal lehet valami baj
-
N0zer0
senior tag
válasz
joecontra #27592 üzenetére
Pedig ki lehet fogni olyan programot is, ami elsőre lefordul. Attól is függ, hogy hány csomag kell neki, egy nagyobb alkalmazásnál már tényleg sok minden hiányozhat. Amúgy nem nagy szám forrásból fordítani, csak esetenként időigényes lehet.
@Klaus Duran: mit csináljak, kellett az a progi. Nem volt nehéz procedúra, csak a cpio parancsnak kellett utánanézni.
-
N0zer0
senior tag
válasz
joecontra #27586 üzenetére
Sajnos előfordul, azért nem ajánlottam én sem. Ráadásul mikor a fordító dob ki hibát, akkor sokkal nehezebb kikeresőzni a neten, hogy konkrétan melyik csomag is hiányzik neki. Általában valami milliomodik lib vagy dev csomagnak van a rendszer híján, de nem írja ám, hogy hülye paraszt, ez-meg-amaz nevek alatt keresd a csomagot, de még csak a doksiban sem szokták leírni, hogy milyen függőségek fordulhatnak elő.
Egyébként meg csináltam már olyan manővert is, hogy Mint alatt kellett a aucdtect. Ez egy kicsi, 500KB-os parancssori szar, de sem forrásból, sem csomagból, sem semmiből nem telepíthető, csak egy rpm csomagot találtam (azt is valami régebbi archív oldalon eldugva a net legmélyebb bugyrába). Forrás az van hozzá, de egy teljesíthetetlen, elavult függőség miatt nem fordítható le, így csak az rpm csomag jött szóba. Szépen kibontottam Double Commanderrel, aztán a benne lévő másik archívumot terminálban cpio-val csomagoltam ki egy általam létrehozott mappába, és most is onnan fut nagy lelki nyugalommal portable módban, pedig már Kubuntu alatt futtatom. Tudom, maradjak az ilyen perverz dolgokkal csöndben, az ilyet élére fordított szívlapáttal kéne agyonverni
-
válasz
joecontra #27532 üzenetére
Igazad van effendi, bár én csak figyelmeztettem egy fórumtársamat, de a poenja akkor is jó volt és főleg nem sértő!
béka
(határozottan elnézést kérek, ha hozzászólásom zaklató jellege felfedezhető akár csak nyomokban is)(#27531) Klaus Duran
MINT- et cseréltél le Win+Ubi párosra és csodálkozol?(#27533) _Dumber_
win7+NTFS lett összevonva egy ext4-re
Ezt tényleg nem értem. -
teleahocipöm
senior tag
válasz
joecontra #27390 üzenetére
Igen, az ügyfélszolgálat szerint benne van a hírlevelükben, hogy Linux alatt nem működik, de nem találtam erre utalást, csak az ajánlott böngészőre, igaz csak gyorsan futottam át. Úgy rémlik mintha itt valaki írta volna, hogy neki semmi gondja ezzel a K&H netbankkal.
-
Gyick
őstag
válasz
joecontra #27094 üzenetére
Na ez is sikerült közben,tegnap volt egy gikszer hogy kiirta hogy frissiti magát a rendszer inditsam újra,újrainditottam és lefagyott 55%-nál ettől kergülhetett meg?csináltam ezt yum complete transaciont és vmi 148 csomagot letörölt azóta jó
Amúgy diablo 3-at szeretném megprobálni vhogy elinditani majd rajt mert akkor hanyagolni tudnám a windowst
-
lolka1980
aktív tag
válasz
joecontra #26819 üzenetére
Tehát partíciót létrehozom.
Illetve a ha jól tudom a win létrehozott egy 350vagy 400mb partíciót is magának(fogalmam nincs minek)
Vagyis megnézem az eredetin menyi,mekkora és milyen rendszerű partíciók vannak és azokat létrehozom a 2 HDD-n isGondolom meg is kell formázni ugyanolyanra mint az eredeti.?NTFS
Majd parancssor és pőtyögöm: lsblk
Ekkor megtudom az azonosítójukat.Ezek után?
Viszont innentől mára csak elméletben mert a fiam jött,hogy tanulni szeretne.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
joecontra #26419 üzenetére
Amikor felraktam a standtard iso-t (ami ilyen ~430MB körül van) furcsa is volt hogy egész hamar, kb 15 perc alatt felment.
Majd elkezdtem telepíteni a MATE-et, akkor elindult, majd bekért valami CD-t a meghajtóba. Már nem tudom pontosan, de az is standard iso volt, én pedig penről telepítettem, és hiába csatoltam, hiányolt valamit.
Aztán inkább telepítettem a netinst-CD-t DE nélkül, és úgy már minden király.Jó üres így a rendszer, alig van fent valami.) Viszont itt is remekül működnek a hangerőgombok és a touchpad is.
Kompozitornak te használsz valamit? A csicsa nekem nem kell, egyedül annyit szeretnék hogy a terminál legyen átlátszó.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
joecontra #26412 üzenetére
köszi, ezek megvannak, az xfce-es debianra is így tettem fel a mate-et.
1.8-at, vagy egyelőre még csak az 1.6-ot érdemes amúgy feltenni?
Mert ezt mondja: "MATE 1.8 is not in the normal repos yet for a reason, not all dependencies are available in wheezy yet"BTW, dd-vel nem sikerül kiírnom az iso-kat pendrivera. Manjaro, és Debian alatt sem, krikszkraksz elnevezésű fileok lesznek az usb-n, bootoláskor a grub meg leolt a rákba hogy dafaq is this? - corrupt files Vagy valami ilyesmi.
Mivel nem találtam más megoldást így lilivel nyomom a tudjátok melyik oprendszeren.
De ezzel eddig mindig sikerült kiírnom minden iso-t rendesen. A mintet is ezzel nyomtam, de az bugos, mint állat.
-
joecontra
addikt
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
joecontra #26407 üzenetére
Szerkesztettem, de nem jó helyre írtam a radeon.dpm=1 parancsot. Valószínű, hogy az első sorban lévő '=5'utasítást is át kellett volna írni. Ahány disztró, annyi grub és másképp kell bizony szerkeszteni. Debian alatt menni fog, mert az gondolom megegyezik az Ubuntuéval. Az Arch vonalét is tudom már, a Fedorára a googli semmi okosat nem adott. Fedora wiki sem. Annyit írnak, hoga ezt a kapcsolót be kell szerkeszteni, de hogy hova, az szakmai titok. Megpróbálom a Debiant. Ha itt is lefagy x.org, akkor megy vissza a Windows. Kénytelen leszek tudomásul venni, hogy a laptopom hardvere nem bírja a Linux megpróbáltatásait.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
joecontra #26352 üzenetére
[barricade@barricade ~]$ sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
[sudo] password for barricade:
Generating grub configuration file ...
/etc/grub.d/10_antergos: sor: 21: chmod -x /etc/grub.d/10_archlinux: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
Found linux image: /boot/vmlinuz-linux
Found initrd image: /boot/initramfs-linux.img
/dev/cdrom: open failed: Nem található adathordozó
No volume groups found
done
[barricade@barricade ~]$A billentyűzetet a táblakiosztásnál cseszték el, ez gondolom kernelhiba. Majd a következő verzióban javtják, ha valaki jelzi nekik. Minden kiosztásban egyel kevesebb gomb van, ezért hiányzik a hosszú i-betű.
-
eastsider
nagyúr
válasz
joecontra #24694 üzenetére
köszi mindkettőtöknek
MPC-HC úgy működik, hogy a D gomb megnyomására betölti az opensubtitles.org filehoz legjobban illő feliratait (99%-ban így találok feliratot), erre keresek pontosabban alternatívát
ezeket miért kapom?
sudo tlp start
W: Sikertelen letöltés: http://archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/petra-updates/universe/binary-i386/Packages 404 Not Found [IP: 91.189.91.13 80]
W: Sikertelen letöltés: http://archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/petra-updates/multiverse/binary-i386/Packages 404 Not Found [IP: 91.189.91.13 80]
E: Néhány indexfájlt nem sikerült letölteni. Figyelmen kívül lettek hagyva, vagy régebbiek lettek felhasználva.sudo apt-get update-nél kapom. konkréten a chrome telepítésénél
-
válasz
joecontra #23204 üzenetére
Így világos.
Arra esetleg nem tudsz valami "gyógyírt", hogy a Mint-ben, amikor telepítem és alapértelmezett keresővé teszem a Goggle-t(FireFox-ban), akkor nincs gyors keresési eredmények... Yahoo és a többinél meg igen.
Először arra gondoltam, hogy a Goggle Piracy "elleni" dolog a Mint-ben ez, de nem.Szóval hogy lehetne a Google keresőt rávenni, hogy egy dropdownlist-ben tolja a találatokat?
(Régi Mint-es megoldások nem mennek a 15/16-ban) -
válasz
joecontra #23199 üzenetére
1. Igen, a leamortizálni szócskát épp ezért tettem macskakörmök közé, mert valóban nem küldi el az örök vadászmezőkre(mint egyes low-level flash formatterek), csak épp Windows rendszerben egy használhatatlan pendrive marad utána... És nem, a Windows partíciókezelőjével nem lehet rendbe rakni azt a pendrive-ot, amit a Win32DiskImager + Arch Linux Hybrid ISO "szétbarmol", csak parancssorból. (Már ha a Windows partíciókezelőjére gondoltál)
2. Windows-ban RAW partíció nem létezik(nem is látszik), pontosabban ha egy partíció stílusa RAW lesz, akkor lehet menteni a menthetőt és újraformázni vagy újra kreálni a teljes partícióstruktúrát. Unallocated részt nyilvánvalóan nem látja a Windows, szóval az a 31MB-os rész, amit lát a Windows az egy FAT-es EFI rendszerindító partíció
3. Windows esetén pendrive particionálása alapjaiban tér el a Linux-tól, mert
Claude Leon
Windows csak egy partíciót enged létrehozni pendrive-okon vagy ha pl Linux alatt/egyéb módon többet is létrehoznak rajta, akkor is csak az elsőt látja... Szóval Windows alatt nem lehet "széjjel particionálni" egy pendrive-ot. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
joecontra #23194 üzenetére
"You need to rename your chakra.iso to chakra.img first as the application only allows .img files." - a mostani verzió már tényleg látja az iso fájlokat is, de mikor előzőleg próbáltam, akkor nem akarta az igazságot, azóta valszeg frissült.
bob.zxr: nem, én csak Ryle álltal írt programokra írtam, neki válaszoltam. Ő nem beszélt az imagerről.
-
Vladi
nagyúr
válasz
joecontra #23097 üzenetére
De.
A /home/user/Desktop/valami
útvonalon vannak az ikonok. Egy sima txt fájl, kb ennyi tartalommal:[Desktop Entry]
Encoding=UTF-8
Type=Application
Name=Chromeium
Name[hu_HU]=Chromeium
Icon=chromium-browser
Exec=/usr/bin/chromium-browser
Comment[hu_HU]=Így már könnyen létrehozhatja.
-
válasz
joecontra #20154 üzenetére
Felraktam majd megcsináltam melyik meghajtókat csatolja. Megvolt, majd következő indításnál egy szép hibával megállt és a programban egyetlen egy hdd-t nem látott, de még belépni sem tudtam rá, mert fstab hibával elszált. Itt leszedtem a programot, hogy hátha, de megállt a rendszer. Ennyi a történet. Én meg inkább újra raktam és kész. Inkább megküzdöttem a terminállal és az fstab-bal és a végére nyertem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged