Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Anakin007

    aktív tag

    válasz N0zer0 #38295 üzenetére

    "Érdemes a Wint teljesen letörölni, mert anélkül az lesz, hogy ha az ember Linuxra átálláskor nehézségbe ütközik, akkor nem hárítja el, hanem a könnyebb utat választja, visszacsábul, bebootolgat Win alá, és megette a fene az egészet."

    Tudja a fene, jó-e törölni. Mostani szitumból kiindulva, perpill egy sima, mezei sfx-be burkolt fejlesztői környezetet (amúgy meg tök mindegy mi) szeretnék mindössze futtatni linuxon, pici 22 megás sfx-ben tömörített állomány, nem egy csilli-villi 3D-s játék blueray-en és nem megy, még a kicsomagolás sem. Már annyi időt elpazaroltam eredménytelenül, hogy gyorsabb lett volna telepíteni egy win akármit, hdd átméretezéssel együtt (1hdd-m van, teljes egészében Mint -el).
    Vizsgákra kell készülnöm, ezért kell a progi is, nem igazán érek rá most olyan problémával foglalkozni, ami win alatt nem is létezik, értékes órákat vesztegetve. Van egy másik, hasonlóan rettenetesen nagy bonyolultságú szimulátor is, ami ugyan feltelepszik, de indításkor teleokádja a konzolt hibaüzenettel és elszáll, nem 5 perces/1 google-s hiba.
    Szerintem az a szégyen, hogy ilyen primitív, alap dolgokkal is még mindig megakadunk linuxon 2015-ben is, mint egy self-extracted állomány futtatása. A Virtualbox egyszerűen nem indul, pedig binárisból, saját csomagkezelőjével tettem fel (ok, disztró-specifikus, de akkor is), a PlayOnLinux meg csak egy frontend a wine-hez, szóval... Most jön a wmvare végülis régen bejött, de abban ugyanúgy telepíteni kell egy xp-t, így csak a hdd átméretezést spórolom meg.

    Szóval ez most nehézség vagy sz*p*s? :)

    Ha Isten létezne, hinnék benne.

Új hozzászólás Aktív témák