- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
DrojDtroll #73275 üzenetére
Erről teljesen megfeledkeztem. Live, nem telepíthető (elvileg).
-
lev258
veterán
válasz
ext4 alatt ki kell kapcsolni a naplózást, az segít az élettartam növelésében.
-
vadkörte
addikt
válasz
Csatlakoznék Pirk kapitányhoz.
Banggood-ról ~30$-ért 60GB noname 25"-os SSD, vagy ~35$-ért Blitzwolf, esetleg a HA-ról 5-8.000Ft között valami. Még SATA2-es porttal is gyorsabb lesz a rendszered, mint az USB-ről. Valamint az SD-k nemigazán erre valók, hiába live a rendszer. OS-nek pedig Puppy -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Valamilyen Puppy Linux variáns [link] kellene oda. Btw, az SD kártyák nem kifejezetten operációs rendszer alá való háttértárak, se a sok írást nem bírják, se nem gyorsak. Mondjuk azon a gépen egy USB2-es pendrive se lenne jobb megoldás.
Én vennék bele egy kis 16..32GB-os bóvli ssd-t Kínából és akkor még használható sebessége is lenne.
-
vadkörte
addikt
válasz
DrojDtroll #73271 üzenetére
Én meg barátnőt, de ez egyéni szoc. problem...
Kicsit lehetnél informatívabb. Milyen hardvereken futtatnád (min-max.)? Miért kell live? Alapvető elvárások, stb...
(#73272) moleculez:
Plasma+Dolphin-nal nálam is megy, de messze nem úgy, mint Win-en. Nagyon nyögvenyelős, inkább megoldom böngészőből... Droidon én a TC-rel a Drive plug-in-t használom, a natív drive klienst nagyon ritkán nyitom meg. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
DrojDtroll #68190 üzenetére
Nem kell csökkenteni, tudsz csak simán fájlba swapolni. https://linuxize.com/post/create-a-linux-swap-file/
Meg az még egy második opció, hogy bedugsz egy már régi, pár gigás pendriveot és azon csinálsz egy swap partíciót, de szintén alacsony swapinness mellett.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
DrojDtroll #68183 üzenetére
Nem, de swap-ot csinálhatsz valamilyen háttértáron. Ha a swapinness értékét átállítod valami kicsire, akkor meg nem is fog hozzányúlni egészen addig, amíg van szabad memória, utána viszont pl. fog még tudni dolgozni az SD kártyára.
-
válasz
DrojDtroll #58227 üzenetére
(#58213) Lathronos Neki új most, erre reagált kéklufi meg én is! Félreértetted a dolgot.
(#58229) csixy Aki a géped elé ül az ugyanazt tudja csinálni, mint Te, ha más felhasználót csinálsz neki, akkor viszont a jogosultságokkal kell operálnod, ettől az FSTAB-tól semmi nem fog függeni.
(#58230) Lathronos
Ahogy azt kéklufi leírta, mivel ez rolling, csak az eleje lesz nehéz, akár a normál telepítésnél, utána már nudli az egész.
Kicsit persze most képezned kell magad és az Openboxos blogbejegyzéssel se maradj le nagyon!
(#58232) CPT.Pirk
Na jönnek már a gondok, itt is a manuelekkel van baj. Arch vonalon nincs unattanded módszer, mint Debiannál?
-
zoltanz
nagyúr
válasz
DrojDtroll #57457 üzenetére
De elég egy valóban többszálas, mert az Uget nem az, legalább is nálam. Köszi!
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
DrojDtroll #57458 üzenetére
Ezt megpróbálhatom, de nem mondtam, hogy annyira értek hozzá, hogy utána meg tudom oldani a jelszó problémát
-
Joker88
őstag
válasz
DrojDtroll #55104 üzenetére
irfanview ; gimp .
(amatőr szint , level 1 )
-
ArthurShelby
addikt
válasz
DrojDtroll #55070 üzenetére
Nem a legegyszerűbb sajnos [link] (viszont már nagy gyakorlatom/tapasztalatom van benne).
Most halt be pont az akku is (eddig 15-20percet még bírt, majd csontra lemerült, kikapcsolt, és azóta 0%, nem töltődik), szóval emiatt is szét akarom szedni. -
ALFA
senior tag
válasz
DrojDtroll #52464 üzenetére
Nem, én normális életet élek, csak napi 1-2 órán át webezek, és offline módban kell a Mozillával megjegyeztetni a webcímet.
Amúgy off-oltál. -
jj67
csendes tag
válasz
DrojDtroll #51910 üzenetére
Ertem, nem nez ki rosszul.
Gondolom ennek is Ubuntu az alapja, viszont kozben meglattam az elementary OS-t, aminek szinten, arrol mit gondolsz? Megbizhato az is?
szerk.: az SSD-t kell allitgatni, vagy ezt is csak felrakom es hasznalatra kesz?
-
válasz
DrojDtroll #51901 üzenetére
Köszönöm, meglesem
lev258 bash scriptek minimális grafikával felvértezhetőek vele röviden
-
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #51886 üzenetére
OpenVPN?
-
DrojDtroll
veterán
válasz
DrojDtroll #51874 üzenetére
Hol működik-hol nem, itt a mobilinternet-szolgáltató lesz szerintem a ludas.
-
ampulla
aktív tag
válasz
DrojDtroll #51868 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy egy FW eldobja a csomagod. Kellene egy hálózati diagnosztikai elemzés, pl wiresharkkal, hogy milyen rétegben akadnak fent a csomagok, hány hoppig jut el, melyik porton akar kommunikálni, stb.
(#51870) norbiv8
iptables-el kellene megoldani. Próbáld meg ezzel:
echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
cat /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
iptables --table nat --append PREROUTING --protocol tcp --destination-port 8080 --jump REDIRECT --to-port 13500 -
ampulla
aktív tag
válasz
DrojDtroll #51863 üzenetére
Ezt most nehéz így megmondani. Arra tippelnék, hogy le van tíltva az adott NIC kártyának a kimenő forgalma a 22-es porton. Ez lehet Host based firewall vagy egy network based firewall, ami egy kiegészítő feature a SOHO routeren. Ellenőrizni kellene, hogy a SSH szolgáltatás nincs-e valamilyen ACL-ben benne, a Wi-Fi adaptert illetőleg.
Amit viszont most nézek, hogy ez valamilyen routing probléma. Úgy tűnik a default route-ot törlik
route del -net default
(#51864) growler
Gondolom csak oda enged letölteni is, hogy ha esetleg letöltesz valami jó rootkitet, ne írja be magát az bootsectorba vagy a kernelbe, hanem jaileli az adott mappába.
-
Anakin007
aktív tag
válasz
DrojDtroll #51754 üzenetére
Szerintem gyorsabb és célravezetőbb, ha magad próbálod ki akár mindet
-
Anakin007
aktív tag
válasz
DrojDtroll #51750 üzenetére
Ezt nézted már?
-
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #51703 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe ezt is: [link]
-
törölt tag
válasz
DrojDtroll #51703 üzenetére
Szerintem minden magyarított Linux/BSD doksira van igény, ha van kedved ilyesmihez azt köszönettel veszi mindenki!
-
spammer
veterán
-
Rimuru
veterán
válasz
DrojDtroll #51579 üzenetére
1GB eleg lesz, es akkor rakj fel egy minimal debiant.
-
válasz
DrojDtroll #51292 üzenetére
mindig kiír néhány hibaüzenetet
Ezt ne csináljátok már legyetek kedvesek!
Hogy a fenébe lehet ilyen kérdésre válaszolni? Attól függene a válasz, hogy milyen hibaüzenet jelenik meg !!!!
Az autószerelőt se érdemes azzal felhívni, hogy mintha valahogy szokatlanul viselkedik az autó, mi lehet a baja?
Sok esetben az amit hibaüzenetnek hisztek, nem is hiba, csak figyelmeztet valamire, mint a Gtk-WARNING tip figyelmeztetések!
A lot of `gtk-warnings` in terminal. Is this serious?
(#51294) csixy
Egyszer már volt Fedorám , tetszett a nem hivalkodó egyszerűsége és a precizitása.
Ez lehet csak a különleges disztró!
A többi se nagyon hivalkodó, ha nagyon úgy nézzük, hanem a DE, ami rajta van, az hivalkodó. Milyen DE-vel teszed fel a Fedorát? Vagy WM-mel lesz nem hivalkodó?
-
Rimuru
veterán
válasz
DrojDtroll #51292 üzenetére
Attol fugg mi baja, ha csak pl arrol szol hogy van fent felesleges csomag fent akkor mindegy amig teged nem zavar.
Sonja: Miert nem jo az amit a Canonical szallit?
-
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #51281 üzenetére
Esetleg a frissebb verzió, ppa-ból?
-
DrojDtroll
veterán
válasz
DrojDtroll #51253 üzenetére
mégsem működik
az ő betűk helyére fi-t ír.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
DrojDtroll #51252 üzenetére
Tökéletes, köszönöm.
-
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #51250 üzenetére
qpdfview-t próbáltad már?
-
Bferibörs
addikt
válasz
DrojDtroll #51248 üzenetére
-
Dave™
nagyúr
válasz
DrojDtroll #50446 üzenetére
Röviden: biztosan van. Kicsit részletesebben írd le a dolgot szerintem, pl. milyen FS (gondolom inkább valami kis NAS lesz), milyen protokollt használnál a megosztáshoz, manuális másolás történne-e vagy automatikusan szeretnéd, más funkciót is ellátna-e vagy sem stb.
-
válasz
DrojDtroll #49962 üzenetére
Értelek! Akkor sorry, nincs más tippem, viszont szerintem a Haladóban vannnak, akik ide nem néznek be soha, hátha ők tudják a jó választ a kérdésedre!
(#49963) Fejlesztő13
Gondoltam, hogy nem lesz egyszerű gyors megoldás a problémára, de így is okosabb lettem úgyhogy már megérte írni.
Na látod, még a negatívumból is kijön valami pozitív. Azt azért gondolom csak megérted, miért is nincs erre gyors és egyszerű megoldás! Pont így jó ez a rendszer. Szervereknél egyértelmű, hogy miért, home user meg azért nem 5percenként kell, hogy beüsse a jelszavát, ráadásul nála ez még biztonságot is ad a rendszerének és neki is ezáltal.
-
válasz
DrojDtroll #49958 üzenetére
-
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #49911 üzenetére
Ez inkább a haladó topikba való.
-
Geripapa
aktív tag
válasz
DrojDtroll #48390 üzenetére
Leülhetsz, egyes!
-
Rimuru
veterán
válasz
DrojDtroll #47995 üzenetére
Ha arra gondolsz amire en akkor nem.
-
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #47916 üzenetére
Ebből szerintem világos lesz (ez egy példa).
xrandr --newmode "1680x1050_60.00" 146.25 1680 1784 1960 2240 1050 1053 1059 1089 -hsync +vsync (bevezetsz egy új beállítást)
xrandr --addmode VGA-0 1680x1050_60.00 (hozzárendeled az új beállítást a kiválasztott kimenethez)
Eddig nem tűnt fel, hogy nálad ez kimaradt, de visszanézve, valóban. -
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #47913 üzenetére
Hogyan adod hozzá?
Ha újraindítod és nem aktív a script-ed, akkor alapállapotba visszaáll. -
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #47907 üzenetére
Annyit azért nézz meg, hogy a dmesg|grep dpm és dmesg|grep radeon parancsok nem jeleznek-e valamilyen hibát.
-
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #47907 üzenetére
Lehet manuálisan Terminálból, vagy megnézheted ezt is: [link]
Utóbbi pont a nyílt driverhez van. -
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #47901 üzenetére
Azt kell beletenni, amit előzőleg te használtál és működött.
-
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #47899 üzenetére
Lusta vagyok, így csak idézem magamat.
#46216 -
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #47897 üzenetére
Ez még nem végleges beállítás, csupán kísérletezésre alkalmas. Nézd meg, a te esetedben is rendben működik-e. [link]
Értelemszerűen kell kezelni a parancsokat. Nálad pl. DVI-0, DVI-1 néven szerepel
Ha tudsz így felbontásokat változtatni, akkor majd véglegessé tesszük. -
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #47895 üzenetére
Hány monitorod van neked?
Elvileg lehet manuálisan felbontást hozzáadni, viszont több monitor esetében van olyan, hogy egymáshoz illesztődnek bizonyos értelemben. -
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #47889 üzenetére
-
DrojDtroll
veterán
válasz
DrojDtroll #47880 üzenetére
Meg is van a probléma. Nem tudom beállítani a felbontást. A listában nem szerepel a monitorom felbontása. (1400*900) csak 1024*768-ig látszódnak felbontások.
Friss kubuntu 16.04.1 LTS.
-
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #47878 üzenetére
Az már rajta lesz (azt használja), nem kell telepítened.
-
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #47876 üzenetére
Itt lesz a gond.
A 16.04-es verziókban már nincs Catalyst, nem működik. A nyílt van helyette, azt ajánlják. Az új AMD zárt driver szintén nem támogatja, mivel GCN előtti kártya. Viszont a nyílt teljesen jól kezeli, a teljesítmény is nagyrészt rendben van.
A másik kérdést töröltem. -
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #47874 üzenetére
Miért, mire vagy kíváncsi?
Ha lehet, egy topikot válassz ki egy kérdéshez. -
Istju
senior tag
válasz
DrojDtroll #47287 üzenetére
Hát, ha a folyamat nem fejeződött be, akkor gáz.
-
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #47285 üzenetére
Nem a legegyszerűbb, hanem a legbölcsebb. Aktív partíció átméretezése elég nagy kockázattal jár.
-
Rimuru
veterán
válasz
DrojDtroll #47283 üzenetére
Miert nem tudod lecsatolni? fogsz egy live rendszert ahol nincs mountolva a lemez amit piszkalni szeretnel.
-
Just_Reboot
addikt
válasz
DrojDtroll #46856 üzenetére
Vagy x86 van vagy Linux, a kettőnek együtt nincs grubja.
-
Lathronos
őstag
válasz
DrojDtroll #46852 üzenetére
Csak ismételni tudom magam, a python már nem abszolút kezdő szint hanem haladó.
-
spammer
veterán
válasz
DrojDtroll #46821 üzenetére
convert avg.png txt: | awk '{gsub("\\(","");gsub("\\)","");print $2}'
convert avg.png txt: | grep -Eo "[0-9]{1,3},[0-9]{1,3},[0-9]{1,3}" | head -n1
legközelebb a Shell script topikban kérdezz ilyesmit.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
DrojDtroll #46805 üzenetére
A configure kimenetében ott volt mi a gond.
-
spammer
veterán
válasz
DrojDtroll #46184 üzenetére
GUI-s dolgok nélkül még biztos használható.
Minimál install + tmux (konzolban).
Ha mindenképpen kell GUI, akkor minimál install + openbox vagy icewm vagy i3wm.
Ha nem minimál install, akkor puppy, DSL, Slitaz vagy hasonlók, de ezektől ne várj sokat. Talán még a Crunchbang++ elmegy rajta, de az már relatíve modern.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
DrojDtroll #46184 üzenetére
Semmilyent, inkább dobd el azt a gépet. Nem rég egy komplett fullos P3-at tettem ki a kuka mellé, mert igazából semmire sem volt jó azon kívül, hogy maga a Debian jól ment rajta.
Ha mindenképpen akarod valamire használni azt a gépet, akkor arra a Debian is sok lesz. Nézd meg pl. a puppy linux-ot.
-
BoB
veterán
válasz
DrojDtroll #46165 üzenetére
Igen.
# rsync -aAXv --exclude={"/dev/*","/proc/*","/sys/*","/tmp/*","/run/*","/mnt/*","/media/*","/lost+found"} / /eleresi/utvonal/ide/tegyed
-
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #46165 üzenetére
Systemback esetleg?
-
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #46141 üzenetére
A lustaság nagy úr.
Bár szerintem gond nélkül ellehetsz egy dual-boot-tal, a megfelelő rendszert használva a megfelelő célokra. -
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #46139 üzenetére
Készülj fel, mert a disztrókban a python-t 3-asra cserélik lassan mindenütt. Akkor meg aztán lesznek gondjaid.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
DrojDtroll #46138 üzenetére
Egyel régebbi verziót letöltve működik szépen. Majd megnézem a changelog-ot, hogy miről kell lemondanom.
Már kezdem megszokni, hogy amit kiad a gyártó csak egyre rosszabb és rosszabb
-
spammer
veterán
válasz
DrojDtroll #46136 üzenetére
Ubuntu meg a naoqi verzió sem mindegy, ahogy látom: [link]
Amúgy erre visszaadja a megfelelő útvonalat?
echo $PYTHONPATH
-
spammer
veterán
válasz
DrojDtroll #46134 üzenetére
Ugye az exportnál a /path/to/python-sdk helyére a megfelelő útvonalat írtad be, ahová a cuccot raktad?
Amúgy tárolókban biztos, hogy nincs ez python-sdk? Milyen disztrót használsz?
-
BoB
veterán
válasz
DrojDtroll #46030 üzenetére
Ez nem Ubuntu 16.04?Ha már robotika topikban megy a diskurzus, mindegy.
-
Rimuru
veterán
válasz
Gondolom a robothoz kell, masik topicban irtam hogy OpenRC-nek nezz utana, Esetleg meg F34R-t meginvitalhatod a beszelgetesbe, o hasznal Gentoo-t.
-
lev258
veterán
válasz
És mi az a "halhatatlan" program?
-
BoB
veterán
válasz
DrojDtroll #46027 üzenetére
Nézd meg milyen daemon-ok vannak.
Ha akként fut hiába lövöd ki újraindul.
man systemctl
systemctl list-units -t sevice
systemctl stop xxxx
systemctl disable xxxx
Stb. A manual oldalon ott van minden.
-
Lathronos
őstag
válasz
DrojDtroll #46027 üzenetére
Milyen DE? KDE, LXDE, Trinity, LXQt, Gnome, Cinnamon, MATE, XFCE, stb.?
-
Lathronos
őstag
válasz
DrojDtroll #45939 üzenetére
Egy ismertető bevezetésképp nem ártott volna, amelyben bemutatod a kis robotot. Képessségek, programozás menete, használatához szükséges eszközök, kiegészítők, modellek(gondolom nem csak az alapmodell van belőle) beszerzési forrás link képében ha valakinek van 8.000 $-ja az alapmodellre.
-
King Unique
titán
válasz
DrojDtroll #45931 üzenetére
Nem tudom van-e robotika topik, de nem biztos, hogy csak ezért érdemes újat nyitni. Főleg nem egy adott típus kedvéért. Lehetne akár egy személyes logout cikket írni és ott hozzászólva kitárgyalni a dolgot. Volt is már rá példa, ahogy nézem [link].
-
Lathronos
őstag
válasz
DrojDtroll #45931 üzenetére
Ha nincs még, nyugodtan. Sokakat érdekel a robotika.
Egy ilyen Nao nem lenne rossz itthonra, unalmas napokon biztos lekötne.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
DrojDtroll #45921 üzenetére
Nem lenne jobb ha topikot nyitnek a robotnak? Ott nyugodtan beszelgethetnenk rola.
-
Vladi
nagyúr
válasz
DrojDtroll #45916 üzenetére
Akarom, írj blogot.
-
Vladi
nagyúr
válasz
DrojDtroll #45914 üzenetére
Igen. S ilyenekt te honnan akasztasz le? Mostmár viszont követelem, hogy szétszedd és lefotózd a belét!
"nem lehetek ilyen hülye"
routereknél is van ilyen.
-
dabadab
titán
válasz
DrojDtroll #45896 üzenetére
Ez így nem sok, elsőre esetleg érdemes megnézni a kernelverziót (uname -a) aztán megnézni, hogy van-e benne valami privilege escalation biztonsági rés - pl itt van ez, elég friss
-
subset
senior tag
válasz
DrojDtroll #45880 üzenetére
A használati útmutatóban nem írnak semmit ?
Az előttem hozzászólók tanácsai ha nem segítenének:
Hosszan nyomod a "Reset" gombot a robot alján.
Miután befejezte a szemei villogtatását (kb. 10sec.), és bebootolt, be tudsz lépni a default user/password-el.
admin/admin általában -
Rimuru
veterán
válasz
Ha nincs jogod hozza akkor sehogy, egyebkent is titkositva van tarolva, sok ido lenne feltorni. Olyat lehetne hogy ha fizikalisan hozzafersz az adattarolohoz akkor masik linux alatt megvaltoztatod a jelszot.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Az a robot kék? Esetleg a skynet nem segít?
najó, komolyra fordítva: mondj még róla valamit. Oké, vagy valamilyen hálózati csatlakozása. Mi még? Milyen ki/bemenetet érsz el.
Szét tudod szedni? ( Komolyan kérdem.
)
-
vargalex
félisten
válasz
DrojDtroll #45635 üzenetére
Szia!
Socket-en keresztül megoldható.
-
Tim82
félisten
válasz
DrojDtroll #45231 üzenetére
Realtime kernel (latency szempontjából értve - zenehallgatáshoz/felvételhez optimalizált késleltetéssel), alapból telepített audio/video/kiadványszerkesztési alkalmazások, XFCE felület.
Ezt persze normál Ubuntuval is meg lehet csinálni némi befektetett idővel, csak a Studio változat telepítése sok embernek (nekem is) kényelmesebb.
-> Én apáméknak tettem fel egy asztali gépre, részben azért, mert zenehallgatással próbálom rávenni az öregemet, hogy hajlandó legyen használni számítógépet, részben azért, mert hosszú távon otthoni beszédfelvételre (versmondás pl.) is használva lesz a gép.
-
Siriusb
veterán
válasz
DrojDtroll #45114 üzenetére
Köszi!
-
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #45110 üzenetére
Egzakt megfelelője nincs, de pl. megnézheted a fancontrol-t.
-
BoB
veterán
válasz
DrojDtroll #44947 üzenetére
Próbáld meg atomata + pulseaudio kimenettel.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
DrojDtroll #44947 üzenetére
Hogyan tovább?
-
BoB
veterán
válasz
DrojDtroll #44886 üzenetére
Ha elindítod a rendes grafikus vlc-t, a hangolknál mi van kiválasztva kimeneti modulként?
-
DrojDtroll
veterán
válasz
DrojDtroll #44886 üzenetére
Erre valaki?
-
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #44857 üzenetére
A linket még nézd meg. Egyébként ha a beamer-re gondolsz Latex-ben, ott nincsenek animációk. Az elérhető hatás arra épül, hogy több, alig eltérő, közel azonos diád van.
-
lev258
veterán
válasz
DrojDtroll #44853 üzenetére
LibreOffice nem jó? Nem kell sokat tanulni.
Esetleg: [link] -
spammer
veterán
válasz
DrojDtroll #44846 üzenetére
Ha egy prezentáció bemutatásához netkapcsolat kell, az konkrétan vicc kategória.
-
Rimuru
veterán
válasz
DrojDtroll #41639 üzenetére
Nem kezdo tema, de pl curl.
olivera88: Itt egy pelda ez alapjan mar szerintem konnyu lesz.
~/.config/systemd/user/nev.service
[Unit]
Description=Leiras
[Service]
ExecStart=/ahol/a/script/van/abszolut/utvonallal~/.config/systemd/user/nev.timer
[Unit]
Description=Timer leiras
[Timer]
OnCalendar=20:00
Persistent=true
[Install]
WantedBy=timer-daily.targetService fajlok betoltese
$ systemctl --user daemon-reload
Timer engedelyezes
$ systemctl --user enable nev.timer
Timerek listazasa:
$ systemctl list-timers --user --allsanchezsa: Kifejtened bovebben? protocoll, fajlrendszer, hardver, stb. barmi ami fontos lehet.
-
spammer
veterán
válasz
DrojDtroll #41639 üzenetére
Böngésző nélkül hogyan akarsz bejelentkezni a fórumra?
Szólj, hogy csináljanak a fórumhoz valami API-t, akkor talán meg lehet oldani. Amúgy tök jó lenne egy CLI verzió.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Bittorrent topik
- Óra topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpársportok
- Fotók, videók mobillal
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Diablo 3
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest