-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev258
veterán
válasz
Essejó #39894 üzenetére
Tudom, hogy van limit. De egy átlagfelhasználó igényei fölött van bőven. Azért lehet hasznos, mert pl. Windows esetén sokan legalább 2 partíciót használnak (+EFI partíció), ehhez pedig még hozzájön Linux alatt a /, swap, /home (utóbbiak opcionálisak). És már nem is elég 4. Erre gondoltam. És találkoztam már többször olyan segítséget kérőkkel, akik el is akadtak rögtön, amikor kiderült, valamelyik partíciót kiterjesztetté kellene alakítani, mert elérték az elsődlegesek maximális számát.
Egy rendszer esetén bőven elég, ezzel nem is vitatkozom. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
válasz
Essejó #39111 üzenetére
Amit lehet már feltett valaki, de bocsi, hogy nem olvasok végig hirtelen 39K választ.
Nem is kell
Mi egyébként megbocsájtjuk, hogy nem olvasol végig 39k hsz-t!
Ez egy önkéntes fórum topik, a segítő hsz-t írók nem gépek, sok esetben nekik is utána kell nézni, olvasni, pontosítani, hogy lehetőleg használható választ adjanak vagy linkeljék a megfelelő oldalt.
Linux alatt hogy tudom mint hálózati meghajtót megtalálni
Itt sem vetted a fáradtságt, hogy leírd, milyen Linuxról van szó, van pár disztró, mint látod.
Azért pár linket adok a teljesség igénye nélkül: Samba Samba-4.2.3 Configuring a Samba Server Samba Server Installation and Configuration
File Server -
Essejó
veterán
válasz
Essejó #39111 üzenetére
Úgy tűnik, hogy senki nem vágja a kérdésemre a választ, de akkor hol kérdezzem meg, ha nem itt?
Egyébként elvileg találtam egy Linket
De ezzel együtt sem lett világos a téma. Most nem azért de win alatt szerver: storage, megosztott könyvtár: public disk 1 Ezt beírva: \\storage\public disk 1 és felcsatolta a nast.
Azt sem vágom a fenti linknél, hogy miért kell neki IP-t megadnom? A router DHCP dinamikus IP-t oszt, persze beírhatom a 192.168.1.237 -et, de ha a router egyszer meggondolja magát, elég ha a 237 helyett 238-at ad és máris borul a mutatvány. Nem lenne reálisabb ha a MAC száma alapján azonosítaná a hálózaton?Ha valakinek még is világos akkor segítsen már, hogy mit és hova írjak itt?:
//kiszolgalo_IP_cime/megosztas /helyi/csatolas/elerese smbfs _netdev,credentials=/autentikacios/file/elerese 0 0
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Gyermek PC játékok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged