Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• N0zer0

senior tag

válasz DittyCat #29883 üzenetére

Örülök, hogy megoldódott. Ezzel mindenki így van, eleinte minden kis sikerélmény és problémamegoldás sokat dob az önbizalmon.

Ez a jó a Linuxban, hogy mindenre van egy csomó megoldás, ha nem működik az egyik implementáció (itt esetünkben az MTP protokoll kezelése), akkor lehet próbálkozni másikkal. Valahol viszont a hátránya is ez, a sok fejlesztő kapacitása feldarabolódik a sok projekt között, míg a M$ szinte az egész erőforráshalmazát egyetlen dologba ölheti bele.

Ugyanez a sokszínűség és választási szabadság áll az ablakkezelőkre. Nyugodtan maradj a Cinnamonnál, ha az van telepítve. Egyrészt mert nem rossz, és a Mintnél az a fő támogatott csapásvonal, abba ölik a legtöbb munkaórát, másrészt még mindenképp érdemes neki hosszabb távú esélyt adni, jobban megismerni, hogy a többit utána jobban hozzá tudd viszonyítani, miben jobb, miben rosszabb. Ha mégis kíváncsi vagy a KDE (szerintem jobb és szebb, mint a Cinnamon) vagy az Xfce-re (ez kicsit primitívebb a Cinnamontól megjelenésében), akkor vagy kiírod pendrive-ra vagy DVDRW-re őket (letöltöd .iso fájlként a Mint oldaláról) és Live rendszerként futtatod (de nem telepíted), vagy virtuális gépben próbálod ki (VirtualBox), vagy a neten is lehet róluk képernyőfelvételeket vagy YouTube-videókat nézni. Nagyjából így látni fogod, hogy miben mások.

Azt én sem tudom, hogy miért lett Cinnamon a neve, mikor nem sok köze van a fahéjhoz. Ahogy már írtam múltkor az elnevezéseknél, a linuxos világban szokás ilyen idióta neveket adni, évek óta nagy módi. A neten utánaolvasottak alapján azt gyanítom, hogy mivel a Cinnamon egyes részei és előzményei is süteményneveket viseltek (pl. Muffin), ezért maradtak egy süteményeknél is használt fűszer nevénél.

• ubyegon2

félisten

válasz DittyCat #29883 üzenetére

:) Mi jut eszedbe a fahéjról, ha az általa keltett hangulatra gondolsz?
    Clement Lefebvre is így volt ezzel 2011. dec. 22.- én.

Új hozzászólás Aktív témák