Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- DUNE médialejátszók topicja
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
éN79
addikt
válasz
szállitó
üzenetére
Én is valahogy úgy vagyok vele mint te. Volt 4120b-m, ma is tökéletesen megy másnál, aztán a H20L, azzal az egyedi hibájával, de azt gariba most elvileg cserélik, a Samu LS íróm jól írt minden típust, de LS-en nem volt képes a többszöri pörkölésre, mindíg elcsúszott a következő égetés pozícionálása, az LG-vel eddig ilyet nem tapasztaltam.
-
szállitó
senior tag
ja mindenki a saját tapasztalatát irja le én eddig 4 LG használtam használok nem volt egyikkel sem különösebb gond és szervizben egy sem volt de a 4 közül érzem a külömbséget hogy a 4163 és ez a H22L is ''egyben van''. mig a 4167 és a H20L volt néha egy két furcsaság, van aki erre azt mondja szar , és igaz is valoszinüleg.
nálam pio volt ami behalt én azota ezt a tipust nem favorizálom meg a samut sem..... -
éN79
addikt
Sokan nem favorizálják az LG-t, gondolom ennek oka van, nekem általában ilyen íróm van. Most jelenleg egy H22L, mert a H20 szervízben van, LS-t kiválóan kezelte, minden normálisan elfogadott lemezt megírt, de a +os RW DVD-ket semmi kincsért nem kezelte, és tényleg, volt egy adott lemeztípus, amit rendszerint elrontott. A H22 eddig nem produkálja ezen hibákat.
-
szállitó
senior tag
én kéthete vettem egy H22L nagyon jó mármint az LS része, a többivel meg nem volt gondom. a H20L sok lemezt nem fogadott el rajzolásra, ez a féléve könyvbelévöre is rajzolt nem volt semmi gondja...
én láttam piacon omega lemezt de nem vennék egy darabot sem...
én LS lemezt Verbatim et veszek Imationt és Benq ebböl eddig csak cdt láttam/vettem/probáltam. komoly tesztnek nem vetettem alá de nem volt gond megirtam visszaolvasta a kép meg szép lett rajta (az 1.2 es hez a kontrasztnövelöt használtam) ha nem vagy megelégedve vegyél valami mást ha meg van türelmed várd meg nyárelején a Pio 112C-t -
CWorm
aktív tag
Üdv all!
Kaptam a tesómtól használtan egy LG GSA 4166B lightscribe írót, amivel adatot már nem lehet írni, mert mindig elrontja, vagy nem lehet visszaolvasni, de gondoltam LS írásra még jó lehet. Van mellette még egy NEC ND-3520AW íróm (3.05-ös firmware). Vettem tegnap azt hiszem ''omega'' nevű LS lemezt (nem biztos, hogy jól emlékszem, de tuti, hogy valami o betűs), de a NEC nem tud írni rá, az LG ugye meg elrontja (ki is próbáltam...). Na itt most vajon a lemez a szar, vagy a NEC-em nem ismeri ezt a típust? LS-es Philips cd-t írtam már vele. Most azon gondolkodom, hogy vegyek-e egy új LG H22L-t esetleg, vagy hagyjam a rákba az LS-t. Akkor viszont LG-vel kéne az adatot is írnom, viszont ebben a márkában nem nagyon bízok, ráadásul ilyen számomra ismeretlen lemezre...
Valaki esetleg össze tudná foglalni, hogy mely LS-es dvd-írók a megbízhatóak és melyik lemezek? Érdekelne, hogy ki mivel mire ír, ilyesmi.
[Szerkesztve] -
szállitó
senior tag
ilyen nálam is volt már olyan mint az akku efektus vagy mi a szösz egyszer megszakadt a LS és ujrainditottam elkezdtem ujra és ugyanott megált . frissitettem egyet pucoltam egyett a gépen hátha valami megakasztja és után már jó volt igaz azzal a képpel már nem probálkoztam tovább rajzoltam egy másikat.
[Szerkesztve] -
Đave
csendes tag
kérem segitsetek!nagyon fontos irja meg nekem valaki priviben hogy hogyan kell a teljes lemezfelületre irni ls-el mert nekem csak egy kicsi csikban ir körbe.oem nerom van és samsung dvdiro.ami szerepelt a teszt ben is.nagyon fontos plizz!!privit kérek!elöre is köszi daávid
-
Márton
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék venni 20db kék szinü LS CD-t.
Nem tudjátok hol lehet darabonként kapni?
Mert az 5 darabos doboz nem jó, abban mind az öt szin más.
Nem kell a többiből is 20 darab... -
ibizefrenki
csendes tag
válasz
Laca19 (a)
üzenetére
Köszi szépen az infót!

-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
ibizefrenki
üzenetére
Én egyszer csináltam ilyet, hogy feliratoztam a lemezt, majd kivettem és halványnak találtam. Beraktam újból a meghajtóba és ugyanúgy, mintha üres lenne elkezdtem újból a feliratozást. Nem kell rá figyelni, hogy ''ugyan úgy kell visszarakni a lemezt''. Ki is veheted mielőtt másodszor átmész rajta.
''a meghajtó megtalálja hogy hol van a felirat''-igen
Azonban mintha azt olvastam volna, hogy a koszra kell figyelni, tehát ha valami kis kosz rajta van, akkor tolódhat el a felirat az előzőhöz képest.
Azonban én akkor egy szigetet pálmafákkal gravíroztam rá. És lehet hogy messziről jobban mutat, azonban én soha többet nem megyek át kétszer semmilyen lemezen, ugyanis a részletek meg elvesznek rajta.
Nekem bőven megfelel, hogy legjobb minőség a kontrasztnövelő programmal.
Mondom messziről jobb ha kétszer átmész rajta, de közelről nézve a halványabb az részletgazdagabb sokkal szerintem (és a haverom szerint is.) -
ibizefrenki
csendes tag
válasz
Nightmare
üzenetére
Nekem is vannak apró kis pontok,de szerintem az normáli...
1ébként az LS kis apró pontokből építi fel a felírandó grafikát?És még 1 kérdés...
Hogyan lehet újra átírni a dolgot?Pontodan ugyan úgy kell visszarakni a lemezt, vagy inkább ki sem vegyem,vagy netán a a meghajtó megtalálja hogy hol van a felirat vagy miii?
-
Nightmare
senior tag
Sziasztok.
Neroval csináltam egy verbatim LS lemezre egy képet;lg gsa 4166-os íróval.2X mentem végig rajta;és a másodiknál furcsa körkörös csíkok vannak.Messziről nem látni;közelről olyan minta apró kis ''púder''
karcok lennének...
Ez mitől van?Elsőre jó lett;visszatettem;és a másodiknál ez fogadott.Úgy néztem a kép nem csúszott el;csak apró körök vannak benne. -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
ibizefrenki
üzenetére
Köszi szépen.
Csak mindig elkezdek azon parázni, nem-e nálam van valami baj.De ezek szerint másnál is így viselkedik. Köszi -
ibizefrenki
csendes tag
válasz
Laca19 (a)
üzenetére
Laca19!!
Ugyan az a szitu mint nálad...kb 20 másodperc amig előhozza e képet... -
szállitó
senior tag
ma vettem én is egy H22L t volt egy pár lemezem amiket nem fogadott el a H20L (LS) nem akarta megrajzolni az új meg szépen csinálja

-
ibizefrenki
csendes tag
válasz
Laca19 (a)
üzenetére
Háát, az az igazság,hogy volt valami gebasz
De pontosan nem emléxem rá.Este ismét az én gépem előtt ülök és akkor megmondom...DE ha jól emléxek,akkor nekem azt írta ki h nem LS lemez van benne!És a képet sem mutatta meg
Majd eset ökörül írok ismét,hogy mi a jelenség... -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
ibizefrenki
üzenetére
Köszi szépen!
Lenne egy kérdésem. Te tapasztaltál olyat, hogy a SureThing-ban ha rámész például a Print Preview-re úgy, hogy ha nincs a meghajtóban lemez, akkor 25 másodpercig tart még előhozza a bemutató képet? Persze ha van benne lemez akkor nem jelentkezik ez a fura helyzet. -
ibizefrenki
csendes tag
válasz
Laca19 (a)
üzenetére
http://kepfeltoltes.hu/061208/V_g_lap01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Én ezt csináltam
[Szerkesztve] -
ibizefrenki
csendes tag
válasz
Laca19 (a)
üzenetére
jajjj...
elfelejtettem megmondani mellik is a favoritom...nekem a 3.,amelyiken Scofield háta látszik!AZ DÚRVA!!!!!!
-
ibizefrenki
csendes tag
válasz
Laca19 (a)
üzenetére
Apáááááááááááááám

Eszméletlen jók!!!!Egy hatalmas gratula érte!!!!
Lehet h ezt fogom én is alkalmazni,bár én az eredeti hátteret csináltam meg,amin Scofiled arca van rajta és Link térdel...Link-et kiollóztam
De tieid...ÁÁÁÁÁ

Köszi szépen!!!! -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
ibizefrenki
üzenetére
Neked ezek közül melyik jön be?
[link]
A legalsó szerintem nagyon jó lett, de valószínű az elsőt fogom használni, mert jobban szeretem, ha a filmben szereplő emberek arcképéről van a felirat a DVD-n. De még magam sem tudom melyik lesz. Persze van még mit javítgatni rajta.
[Szerkesztve] -
ibizefrenki
csendes tag
-
Đusty
addikt
válasz
ibizefrenki
üzenetére
Nekem a Droppix label maker jött be.
-
szállitó
senior tag
válasz
ibizefrenki
üzenetére
lightscribe.com rol letölthetö progik.ha ujabb nerot használsz akkor csak frissiteni kell. irtak több programrol itt is olvass vissza
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
szállitó
üzenetére
Azonban ez csak az újabb típusúkra igaz, nem?
LG 4166B úgy emléxem LS-os
LG 2164D nem LS-os, viszont az
LG 2166D már LS-os
Azonban az újabbakra vonatkozóan már biztos ezt az L betűt használják, hogy könnyebb legyen megkülönböztetni.
LG E10L - LS-os
Azonban én sem szeretem ezeket a félreutalgatásokat, például a PC World weboldalán lévő Stúdió bemutatóba azt mondják az 5169D íróra, hogy ''a LS-os médiákat is kezeli''.
Itt nem tudom mire utalnak, mert nem tud LS-ot firkantani.[link]
Maximum olvassa s írja azokat a LS lemezeket, de azt meg minden író tudja szerintem olvasni és írni, de feliratozni már nem tudja.
Szóval azért mielőtt valaki megvesz valamit nem egy helyre kell támaszkodni. -
Fisha
őstag
Hülyének tűnhet a kerdes, de honnan tudom megmondani egy iróról, hogy lightscribeos-e vagy sem? A notim leirasa homalyosan utalt ilyesmire, de nem egyertelmu a dolog. Amit eddig probaltam progit, az meg csak azt mondta, hogy tegyek be egy lightscribe-os lemezt, amim logikusan nincs, mivel meg azt se tudom, hogy meg tudja-e egetni az irom.
Elore is koszi a valaszokat,
Fisha -
hinote
csendes tag
Üdv skacok!
Segítsetek plííz! Vettem egy LG-t. H22-t De nem tudok vele LS-t írni. Felraktam hozzá mindent. Átírtam a registryben az értéket 1-ről 0-ára, de SEMMI! Valami ötlet? Plíz! -
szállitó
senior tag
válasz
ibizefrenki
üzenetére
szerintem várj állitolag a H12L nek továbbfejlesztett LS képessége van...
elöbb utob lesz info...
[Szerkesztve] -
dbius
veterán
válasz
AndreWizard
üzenetére
Kérdésedre a varázsszó: LABELFLASH
Ugorj át a Nec 4551-es topicba pl. -
AndreWizard
csendes tag
Halihó!
Lehet h tök hüjeség a kérdés, de nem lehet valahogy az adat oldalra is tenni vmi szöveget?
Mondjuk h a szöveg helyére nem ír adatot és akkor elüt a szine. maybe?
-
szállitó
senior tag
válasz
ibizefrenki
üzenetére
958 as hozzászolás itt.
-
ibizefrenki
csendes tag
Köszi a hozzászólásokat!!!
Valaki esetleg nem tudna feltölteni képet,hogy mégis milyen a Light Scribe
Jövő7n szerintem meg is veszem a H22L-t! -
szállitó
senior tag
válasz
ibizefrenki
üzenetére
nekem van H20L em és én is vennék egy H22L vagy H12L re mert már elkopott a régi de az ujakrol még kevés az info ... a H12L elvileg továbbfejlesztett LS de ezt is csak egy másik forumon olvastam...
-
szállitó
senior tag
válasz
ibizefrenki
üzenetére
a 22es kb 5 honapja van a piacon a 20 meg régi a 20as 16x os a 22es 18as alvileg van egy mégfrissebb a H12L de ezt még csak egy helyen árulják és oem be 11880
-
ibizefrenki
csendes tag
Hali!!!
Nemsoká szeretnék DVD írót venni.És a segítségeteket szeretném kérni!Mindenképpen olyan írót szeretnék venni,ami tud képet ''rajzolni'' a lemez felületére.A LIGHT SCRIBE a sanstos ,mert lemezügyileg elterjetteb,mint a Flash Label.De nem tudom milyet vegyek.LG H22L vagy H20L.Mi a különbség? vagy tudtok mást ajálni,amit 10.000Ft alatt van.Előre is köszi mindenkinek aza infót!!!
Ja és ha valakinek van ilyen írója,akkor legyen szíves tegyen fel képet hogy milyen minőséget tudnak produkálni a lemez felületére írott képekből.Köszönöm!!!
CSőő -
zserrbo
aktív tag
Milyen LS írót tudtok ajánlani? Én csak LG-ben láttam. Vagyis még Lite-On és HP-ben, de nemtom ezek milyen minőségűek. Lehetőleg írjon mindent, DVD Ramot is és Dual Layeres legyen. Más márkában van ilyen? Kicsit nm bízok az LG-ben. Lehetetlent kérek?
Gyors segítség kellene.
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
milyen jobb progikrol tudtok, amikkel lehet lemezt cimkezni?
[link] ezt leszamitva
[Szerkesztve] -
szállitó
senior tag
válasz
orsihajnal
üzenetére
de szerintem 500000ért már nem lehet rossz kamerát kapni de ha magántv csatornát inditasz azért komolyabb kell ...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
szállitó
senior tag
válasz
orsihajnal
üzenetére
ez a topik cd/dvd lemez fénygravirozásával kapcsolatos rossz helyen jársz
-
orsihajnal
csendes tag
mit szoltok milyen kamera a canon xm2?????? most akarok venni
-
GaborFFK
csendes tag
-
GaborFFK
csendes tag
Az előbb említett ''műről'' készült kép:
http://gihasz.extra.hu/ls.jpg
[Szerkesztve] -
GaborFFK
csendes tag
válasz
szállitó
üzenetére
Sziasztok
Múlt héten sikerült beszereznem egy LG H22L írót. Hát mit is mondjak... A CD/DVD résszel még elégedett lennék, de a LS írás a várakozásaimon alul maradt.
Tesztalanyok:
LG H22L
HP DVD-R LS 1.2 lemez
Win XP SP2
LS ver.1.4.111.3
Nero Cover Designer v2.2 build 2.3.0.47
A LS írása kb 18 percig tartott, egy originál DVD szines felületét szerettem volna másolni, az eredmény viszont nagyon kontraszttalan lett. Másodszori írás után kissé javult a dolog, viszont észrevehető koncentrikus körök jelentek meg a lemezen.
Mint kezdő LS író kérdezném, miért lehet a kontraszttalanság? Esetlegesen szoftveres úton lehet e ezt állítani (Neronak legjobb minőséget adtam meg) Gondoltam arra is hogy a szines képből adódhat a probléma, logikusnak tűnik, hogy monokrómmá való alakításkor veszít a kontraszton.
Válaszotokat köszönöm
-
fabula
őstag
Ja és az előbb elfelejtettem írni, hogy persze a regisztrációs adatbázis módosítása után újra kell indítani a WinXP-t, csak ezután fogja LS-nek látni az írót. Elnézést, ha ez nektek is természetes.
Hello -
fabula
őstag
Mindazon sorstársaimnak írok, akiknek nem működik a LS nyomtatás az új LS írójukkal.
Én is most vettem a fórumon és PPeter által írtak alapján egy BenQ DW1655-ös LS írót.
A történet ua. mint eddig már többeknél, hiában LS az író, feltéve a legújabb LS update és miegymás, sem az íróhoz adott gyári Nero, sem a SureThing nem tud nyomtatni rá, azt írják, nem találnak LS írót a rendszerben. Bár a DW1655-öt látják, de szerintük az nem LS.
Mindenféle dolgot kipróbáltam, más verziójú LS programot is (pl. az íróhoz adott Nero lemezén az 1.4.44.1 verzió volt), frissítettem a firmware-t (BCGB volt rajta, a legújabb elérhető a BenQ oldalán a BCIB), stb, sokszor újra is indítottam a WinXP SP2-t, de semmi eredmény, mindig ua. történt, a programok szerint nincs LS író a rendszerben (pedig van).
Szóval a megoldást egy külföldi fórumon találtam meg, a http://club.cdfreaks.com/ -on, mely az alábbi, szó szerint idézve:
''Re: Lightscribe not being recognized.
Hi, here a reply from The Netherlands in Europe. I had the same problem with Lightscribe, a BenQ DW1655 tulajokbut I have the answer.
First you have to go to the Event Viewer. In the Application Log you see the following error of LightSrcibe Service:
Win32 Error : Function: [HurricaneClientProxy:
penCDROMDevice] Error opening class device \\.\CDROM0 returned Win32 Error: 5 Description: Access is denied.
You can solve this problem as follows:
Choose Start > Run. Type ''regedit'' in the Open text box and then click OK.
Go to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\allocatecdroms
Change the valuation of 1 to 0
That's it and LightScribe will work!''
Tehát a regedittel a fenti regisztrációs adatbázis bejegyzést kellett módosítanom 1-ről 0-ra és láss csodát, már is minden program szerint van LS íróm! Ennyi!
Mi ebből a tanulság, mielőtt össze-vissza kapkodnék és telepítgetnék, máskor előbb olvasni kell
.
Lenne nekem is pár kérdésem:
- A BenQ DW1655 tulajok próbálták-e már az új firmware-t (BCIB) és jobb vagy rosszabb, mint az előzők, illetve melyik verzió a legjobb?
- Nekem az íróhoz adott lemezről az 1.4.44.1 verzójó LS programot külön nem sikerült felinstallálni, mindig maradt az előző. A lightscribe.com-on a legújabbnak jelölt LS update verzió az 1.4.119.1. Ez ugye első ránézésre kisebb verziószámú, mint az íróhoz adott, akkor melyik az újabb és melyiket érdemes használni ehhez az íróhoz? Mindegy? Mármint pl. nyomatminőség szempontjából.
Üdv mindenkinek -
Márton
nagyúr
Nem tudjátok jönnek-e még idén a szines lightscribe DVD lemezek?
Csak mert cd már van 5 szinben..
Azt próbálta valaki? -
Kasza08
őstag
De továbbra sincs semmi eredmény
. Bemegyek Nero Cover Designer-be, Fájl, bállítások, leguccsó fül a LightScribe, és ott nem látja az írót.
SureThing-nál ugyanez:
Kattintgatok-Kattintgatok és látom a kövi-t:
Printer: (és 1 nagy üres fehér mező)
[Szerkesztve] -
Kasza08
őstag
Most már el

-
Kasza08
őstag
Köszi, de ez már meg van, ott akadok el, h berakom a lemezt,a gravírozós oldalával lefelé, de olyan nekem nincs, h Print Light Scribe Label, a File-on belül(bár máshol sincs). bementem oda, h File ==> Beállítások, és a legutolsó a fül a LS. ott pedig nem látja az írót. De amikor sima dvd-t írok vele akkor látja.
-
Kasza08
őstag
hy all! van nekem 1 Lg dvd íróm és történetesen Light Scribe-os. Kaptam hozzá 1 Lg program-ot, ami tartalmazza a Power dvd-t, meg a Nero burning rom 7-et. + még a gépen is fennt vana nero 7. de egyiken sem jövök rá hogy a francba kell azt elérni a LS-ezzek vele. a LS-os dvd-m már van, vki tudna 1 leírást adni?
Előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Formula-1
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Cyberpunk 2077
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Hálózati / IP kamera
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972
- Beats Solo 4 vezeték nélküli fejhallgató, bontatlan.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
én LS lemezt Verbatim et veszek Imationt és Benq ebböl eddig csak cdt láttam/vettem/probáltam. komoly tesztnek nem vetettem alá de nem volt gond megirtam visszaolvasta a kép meg szép lett rajta (az 1.2 es hez a kontrasztnövelöt használtam) ha nem vagy megelégedve vegyél valami mást ha meg van türelmed várd meg nyárelején a Pio 112C-t

Majd eset ökörül írok ismét,hogy mi a jelenség...
elfelejtettem megmondani mellik is a favoritom...nekem a 3.,amelyiken Scofield háta látszik!AZ DÚRVA!!!!!!
Ugorj át a Nec 4551-es topicba pl.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)