Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fabula
őstag
Mindazon sorstársaimnak írok, akiknek nem működik a LS nyomtatás az új LS írójukkal.
Én is most vettem a fórumon és PPeter által írtak alapján egy BenQ DW1655-ös LS írót.
A történet ua. mint eddig már többeknél, hiában LS az író, feltéve a legújabb LS update és miegymás, sem az íróhoz adott gyári Nero, sem a SureThing nem tud nyomtatni rá, azt írják, nem találnak LS írót a rendszerben. Bár a DW1655-öt látják, de szerintük az nem LS.
Mindenféle dolgot kipróbáltam, más verziójú LS programot is (pl. az íróhoz adott Nero lemezén az 1.4.44.1 verzió volt), frissítettem a firmware-t (BCGB volt rajta, a legújabb elérhető a BenQ oldalán a BCIB), stb, sokszor újra is indítottam a WinXP SP2-t, de semmi eredmény, mindig ua. történt, a programok szerint nincs LS író a rendszerben (pedig van).
Szóval a megoldást egy külföldi fórumon találtam meg, a http://club.cdfreaks.com/ -on, mely az alábbi, szó szerint idézve:
''Re: Lightscribe not being recognized.
Hi, here a reply from The Netherlands in Europe. I had the same problem with Lightscribe, a BenQ DW1655 tulajokbut I have the answer.
First you have to go to the Event Viewer. In the Application Log you see the following error of LightSrcibe Service:
Win32 Error : Function: [HurricaneClientProxy:
penCDROMDevice] Error opening class device \\.\CDROM0 returned Win32 Error: 5 Description: Access is denied.
You can solve this problem as follows:
Choose Start > Run. Type ''regedit'' in the Open text box and then click OK.
Go to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\allocatecdroms
Change the valuation of 1 to 0
That's it and LightScribe will work!''
Tehát a regedittel a fenti regisztrációs adatbázis bejegyzést kellett módosítanom 1-ről 0-ra és láss csodát, már is minden program szerint van LS íróm! Ennyi!
Mi ebből a tanulság, mielőtt össze-vissza kapkodnék és telepítgetnék, máskor előbb olvasni kell
.
Lenne nekem is pár kérdésem:
- A BenQ DW1655 tulajok próbálták-e már az új firmware-t (BCIB) és jobb vagy rosszabb, mint az előzők, illetve melyik verzió a legjobb?
- Nekem az íróhoz adott lemezről az 1.4.44.1 verzójó LS programot külön nem sikerült felinstallálni, mindig maradt az előző. A lightscribe.com-on a legújabbnak jelölt LS update verzió az 1.4.119.1. Ez ugye első ránézésre kisebb verziószámú, mint az íróhoz adott, akkor melyik az újabb és melyiket érdemes használni ehhez az íróhoz? Mindegy? Mármint pl. nyomatminőség szempontjából.
Üdv mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- új, összeszerelt Razer Iskur V2 Fabric gamer szék
- LG 45GX950A-B - 45" Ívelt OLED evo / 5K WUHD / 165Hz-330Hz / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
penCDROMDevice] Error opening class device \\.\CDROM0 returned Win32 Error: 5 Description: Access is denied.
.